Molim Vas da mi protumačite nalaz MSCT pregleda

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Slobodan sretenović
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 11:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Molim Vas da mi protumačite nalaz MSCT pregleda

Post od Slobodan sretenović »

Dana 02.12.2007.god.doživeo sam AIM par anteroseptalis.Ugradjen mi je Stent Flexmaster F1 na LAD grani,koja je bila okludirana 100% i koja je bila infarktna.Pored nje okludirana je i Cx arterija 100% i profesor je želeo da uradim neke analize,kako bi doneo odluku o PCI intervenciji na CX arteriji.Na Cx arteriji nema dokaza za postojanje tromba,niti znaka vidljive disekcijeOVO JE IZVEČTAJ OD 02.12.2007.
Dana 10,07,2008.gdo.na Institutu za kardiovaskularne bolesti radim M S CT koronarografiju i nalaz je sledeći:
LKA: LM bez značajnih promena.LAD st post PCI,bez značajne in stent restenoze,distalna arterija malog kalibra i iscrpljuje se.Dg1 veća grana bez značajnih promena.RCX bez značajnih promena,daje veću Om granu bez značćajnih promemna.
DKA: Dominantna,bez značajnih promemna.
Pregledi zvršio Dr sc med. Stevo Duvnjak,radiolog

Poštovani doktore,
s obzirom da moj kardiolog ne radi do 5.8.jer je na god,odmoru,interesuje me da li je nalaz MSCT koronarografije dobar i da li i šta(ukoliko je potrebno)treba preduzimati dalje.
Izvinite na iscrpnom izveštaju i najlepše hvala.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nisu nadjene znacajnije promene - pregledom koji je manje osetljiv i pouzdan od koronarografije- za ocekivati je da vam bude preporucen stres-eho da se proceni stanje stentova.
Odgovori