Molim tumacenje

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sabac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 2:13 pm

Molim tumacenje

Post od sabac »

Pre nekih 3 nedelje odjednom mi je skocio pritisak, ubrzan rad srca i vrtoglavica. Odmah posle toga mi je meren pritisak 130/100, posle 2 dana 120/90. Varirao je u medjuvremenu na tim vrednostima. Doktori su mi govorili da je na nervnoj bazi i dali bromazepam 1.5mg da pijem,medjutim to kao da nije pomoglo posto mi je vrtoglavica prisutna stalno,nekada blaga a jednom sam mislio da cu pasti.Da nisam sebi zacrtao da cu doci do kuce ko zna sta bi bilo.Takodje nekada osetim blago povisenu temperaturu.Elem obavio sam nekoliko specijalistickih pregleda.Radio sam klasicne nalaze krvi i oni su odlicni.
Nalaz kardiologa je: normalan disajni sum, srcana radnja ritmicna, tahikardicna, tonovi jasni, bez sumova. EKG: s.r.fr. 100 min, intermed. el. osovina bez promena ST i T talasa. EHO: Aorta u korenu normalnih dimenzija, AV trivelarna, uredne separacije i koptacije kuspisa, LP nor. dimenzija i debljine zidova, globalna sistolna funkcija odlicna. MV-PMK voluminozan,elongiran, zivljih pokreta, ocuvane kopatacije bez kriterijuma za prolaps. Perikard bez izliva. Radio ERGO test koji je negativan (max bp 160/90, max hr 176/min).Dobio sam od lekova Nebilet 0.5 mg pola tablete na dan.Medjutim imam osecaj da mi je ovaj lek vise smetao posto mi srce ne radi ubrzano konstantno.Prestao sam da ga pijem pre ergo testa.

Radio sam eho stitne zlezde kod interniste.Uobicajeno polozena zlezda, jasnih granica, levi lobus promera 16.3, ostale dim. uredne kao i struktura zlezdanog parenhima.
ft3 - 6.8 (3.1-6.8)
ft4 - 22.4 (10.1-24.1)
tsh 2.6 (0.4-4.0)

Neurolog mi je radio EEG koji je takodje bio dobar.Rekao je da sam blago anksiozan mada se iskreno ne osecam tako.Dobro spavam i nisam nervozan.Vodim zivot potpuno normalno ne uzimajuci u obzir zdr. probleme.Dobio sam da pijem Tanakan 3x1 i Urutal 2x1.Predlozeno mi je da mi se uradi holter TA i EKG.

Prva 2-3 dana mi je apetit bio los medjutim sve se vratilo u normalu.Nisam nikada ranije imao ovakvih problema.Posao mi je takav da nekoliko sati dnevno provodim za racunarom,a ne znam koliko to moze da utice na ovo gore.Mislio sam da je anksioznost ili hipertireoza medjutim po recima svih gore navedenih specijalista, rezultati to ne pokazuju... Zanima me da li svi ovi simptomi mogu da ukazu na nesto drugo i koje bi preglede i testove trebao jos da obavim.

Hvala unapred
H2O
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 13, 2006 2:00 am

Coxacie Virus??

Post od H2O »

Vrlo moguce da imas Coxacie virusnu infekciju. Ja sam pre godinu i po dana imao vrlo slicne simptome. I meni su pricali da sam se napio Coca Cole pa mi je pritisak i puls skocio. To sto si moguce anksiozan, jeste jer Coxacie napada i nervni sistem.

EKG mi je bio super i tako sam vukao simptome 2 meseca (u medjuvremenu sam i rekreativno trcao tako da je to samo jos vise pojacalo simptome).Posle sam Na ultrazvuku sam imao smanjenu EF 59% koja je sada 65%. Sada mi je ostao zadebljan perikard i priralslice imao. Ove godine mi se opet vratila infekcija (IGM I IGG) povecani iako nisam imao jake simptome.

Znaci proveri u nekoj privatnoj labaratoriji IGM i IGG na Coxacie. Vecina lekara to kao nepriznaje jer to su samo anti tela, mogu biti i od bilo koje infekcije bla bla bla.... Medjutim proveri obavezno jer na Torlaku ako ti i daju uput rezultati su posle vise od mesec dana.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Slične stvari mi se dešavaju i na osnovu toga bih ti preporučila da odradiš još par analiza:

At TPO i AMC (za štitnu žlezdu, jer možda imaš Hašimoto, gde ovi ostali nalazi mogu da budu skroz ok a ova antitela povišena-moj primer)

i da proveriš još jutarnji i večernji kortizol (vadi se krv u istom danu ujutru u 8 i uveče u 8).

Ovo je savet na osnovu ličnog iskustva, nakon mnogo godina traganja, obilazaka i kardiologa i neurologa i neuropsihijatra i psihologa i oftamologa i otorinolaringologa i............koga sve ne!! :o

Pozz, majja :wink:
sabac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 01, 2007 2:13 pm

Post od sabac »

Evo proslo je vishe od 2 meseca od moje poruke. U medjuvremenu sam nosio holtere pritiska i ekg-a. U toku merenja pritisak mi je u toku dana prilicno varirao dok je nocu normalan. Isto vazi i za ekg koji je izmerio najvisi puls 141 u toku dana ( u pokretu) dok je nocu normalan. Rekli su mi da nalazi ukazuju na povisen adrenergicni tonus. Prvih mesec dana sam pio konkor 2.5 mg 1/2 tablete ujutru i naravno sve moguce vitamine. Takodje su mi dali ksalol i asimpatil za opustanje ali njih popijem jednom u 15 dana. Mislim da je bolje to sa psihom isteram bez lekova. Nisam anksiozan i trudim se da ne razmisljam o tome. Posle nekih 40-45 dana mi se sve normalizovalo, elem sada pijem 1/4 tablete konkora 2.5 mg i vodim potpuno normalan zivot, samo sto ne pijem alkohol, gazirano i kafu sam smanjio. Planiram da pijem jos neko vreme konkor (2-3 nedelje) i da prekinem na par dana. Nadam se da ce posle toga sve biti ok. Inace nekada namerno sam preskocim jedan dan da ne popijem lek cisto da vidim kako ce mi biti i ako ne razmisljam o leku sve bude ok. Puls u stanju mirovanja mi ne prelazi 80 (uglavnom 60-70) a ako radim nesto po stanu bude do 90 max (i sa lekom i bez), pritisak je od 100-60 do 130-80. Ako se posle prestanka koriscenja lekova ne smiri sve, poslusacu Vas pa cu uraditi analize koje mi preporucujete.

U svakom slucaju hvala Vam na odgovorima, rec ljudi koji imaju slicne simpotome mnogo znaci.

Pozdrav
jovpek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Jul 06, 2008 1:10 pm

Post od jovpek »

Iste simptome imam i ja: ubrzan puls, vrtoglavicu i pritisak u glavi pre ubrzanog pulsa, blago povisen pritisak (do 140/100)... Pio sam pola konkora od 5mg mesec dana unazad, pre 2 dana sam prestao (zadnja 2 dana popio sam 1/4 tablete). Vracaju mi se simptomi, ali ne kao pre leka. Da li je moguce da mi organizam reaguje na prestanak konkora? Ako jeste, da li imate neki savet sta raditi?
Odgovori