Da li je moguce ?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
desktop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 10, 2013 5:24 pm

Da li je moguce ?

Post od desktop »

Imam pitanje , da li je moguce da mi otkriju sum i na jednom ultrazvuku mi kazu da je mitralna insuficijencija u tragu , i to mi gleda jedan kardiolog koji posle zove jos jednog kolegu jer nije siguran , a na druga dva ultrazvuka niko ne spominje mitralnu insuficijenciju nego kazu da je sum funkcionalan ???
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Da li je moguce ?

Post od aa_aca »

Мени је срце по некима било здраво, а по некима сам имао пролапс. Дакле, све је могуће. :-?

Него, да ли си решио твоје укљештење и дисање?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@desktop,
niste napisali godine starosti i vise podataka, ali , teoretski gledano jeste moguce i da se nalaz promeni (npr. u toku dekompenzacije srca). kod vas se verovatno ne radi o tome. u svakom slucaju, trag mitralne regurgitacije ne znaci nista, ako je to jedini nalaz.
u kojoj ustanovi ste radili eho srca?
desktop
Novi član
Novi član

Post od desktop »

Pa 20 godina , nepusac , ne pijem kafu , treniram . Eho sam radio u Bolnici u somboru pre tri godine kod specijaliste kardiologa , pa sam zatim isao na njegovu preporuku u novi sad u klinicki centar kod specijaliste za deciju kardiologiju , koji kaze da je funkcionalan sum , pa sam pre dva meseca opet bio kod kardiologa mama mi je sredila da me pogleda isto specijalista za deciju i opet je po njoj sve ok , samo kaze povecan protok negde pa mi srce jace lupa ali to zavisi od osobe do osobe .. Sta je to dekompenzacija ?? Nisam resio ukljestenje jos uvek , sad me bas muci , danas .
desktop
Novi član
Novi član

Post od desktop »

Zaboravio sam da pitam , sta znaci IAS bez hemodinamski znacajnih ostecenja ?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Решавај бре то укљештење. Ако хоћеш да покушам преко телефона да ти објасним како би сам себи могао да ослободиш нерв, јави ми се преко емаила па да ти пошаљем број телефона.
Odgovori