Je li moguc propust doktora ?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Mute
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 02, 2011 10:44 am

Je li moguc propust doktora ?

Post od Mute »

sinoc sam zavrsio u hitnoj zbog nelagodnog osjecaja u grudim (nije jaka bol) i hladnog preznojavanja
uradjen mi je ultrazvuk srca, ekg, i neki nalaz vadjenjem krvi
kad sam tek dosao u hitnu pritisak mi je bio 160-100, gornji su odma spustili na 140 a donji tek posle 4-5 sati

receno mi je da sa srcem nema nikakvih problema, osim sto ekg pokazuje mogucnost da vec duze imam povisen pritisak

da naglasim 20 mi je godina imam 92-93kg na 183cm visine

medjutim evo i danas osjecam istu nelagodu u prsima, dakle nije bol nego recimo osjecaj slican kao da neko pritisce prstom taj dio

zanima me da li je moguce da sa srcem ima nekih problema a da oni nisu bili vidljivi na ova tri testa ?
House87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 5:31 pm

Re: Je li moguc propust doktora ?

Post od House87 »

Ako EKG, ultra zvuk i enzimi nisu nista pokazali, mozda si imao samo napad angine (stabilne ili nestabilne), sto moze da se utvrdi testom opterecenja.
Ono sto je verovatnije za tvoje godine je REFLUKSNA BOLEST! Manifestuje se jako slicno i jedan je od cestih razloga javljanja lekaru pod ANGINA ILI INFARKT sto EKG i enzimi sa testom popterecenja lako iskljucuju.
Mute
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 02, 2011 10:44 am

Post od Mute »

dakle prema vama sa srcem bi moralo sve biti uredu ?

bol odnosno taj nelagodni osjecaj je bio vise na lijevoj strani, da li to mozda iskljucuje anginu ?

hvala na odgovoru na prvo pitanje
House87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 29, 2011 5:31 pm

Post od House87 »

Jedino sto ce 90% da ti iskljuci anginu je test opterecenja! Nista drugo...
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

kakva angina u 20-toj godini zivota???!!!
da kojim slucajem upadate u taj promil koji ima anginu pectoris u tim godinama, imali biste i druge simptome o kojima necu pisati da vam ih ne "zalepim"

imali ste panicni napad
Odgovori