Mitralna regurgitacija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
dragan
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 19, 2005 9:13 am

Mitralna regurgitacija

Post od dragan »

Kolor doplerom mi je utvrdjena laka/blaga MR. Moze li mi neko pojasniti o cemu se radi i da li je potrebna odredjena terapija?

Hvala
Dzordz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 01, 2005 11:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Mitralna regurgitacija

Post od Dzordz »

Nista strasno, i ja imam isti "problem"! Koliko sam razumeo doktora koji mi je to objasnjavao upitanju je lagana popustljivost jedne od srcanih komora. Komora propusta vise krvi nego sto je potrebno. Nije potrebna nikakva terapija.
Dzordz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 01, 2005 11:31 pm

Re: Mitralna regurgitacija

Post od Dzordz »

Mala ispravka. Tu se ardi o propustanju jednog od srcanih zalizaka a ne komora kako sam ja u prethodnom odgovoru naveo. Znaci, jedan od srcanih zalizaka propusta vise krvi nego sto je potrebno.

Sve u svemu nista strasno!!!
Vilma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 9:59 pm

Post od Vilma »

Meni je pre dve godine konstatovana Mitralna regurgitacija.Uz to imam i aritmije i preskakanje srca.Pila sam Presolol,koji mi nije pomogao,pa mi je prepisan Concor,koji je u pocetku pomagao ali sad se organizam vec navikao tako da sam se sazivela sa tim.Doktori mi i dalje preporucuju da ga pijem,sa obrazlozenjem da to nije nista,ali pitam se ako nije nista,zasto pijem lekove?Kakve su tvoje tegobe?
Drzi se cvrsto svojih snova,jer ako snovi nestanu,zivot je slomljen kao ptica bez krila.
Odgovori