konstantno ubrzan puls

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sherie_lady
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 03, 2013 9:15 pm

konstantno ubrzan puls

Post od sherie_lady »

Vodim uredan SPORTSKI zivot, ne pusim, ne pijem, stalno aktivna, puna energije, 36 godina, menadzerski posao ali pracen fizickim aktivnostima, setnje 2-4 km svaki dan do posla i nazad, u kondiciji. Ne vidim razlog da imam problem, ali imam. Ne koristim lekove. Pre 4 mes. posle intenzivnog treninga imala sam 1. put u zivotu skok pritiska (160/100) uz jako lupanje srca koje nije prestajalo tokom noci). Uradjena mi je ujutru krvna slika sa svim mogucim pokazateljima i nije nadjeno bas nista, cak ni moguci virus, prehlada, sve je u potpunosti bilo u granicama normale, kao i EKG, osim ubrzanog pulsa (120). Dr. je rekao trenutni disbalans i da pijem minerale (Mg, Na, K). Od tada nemam vise problem sa pritiskom, ali lupanje srca ne prestaje. Pre neki dan otisla sam opet kod lekara jer imam utisak da mi zadnjih dana 24 h bez prekida srce bije kao ludo (da iskoci iz grudi, a i umorna sam od nespavanja jer mi ne dozvoljava da spavam). EKG opet uredan, nema aritmija, nema bilo kakvih problema, UZ uredan, nista sto bi moglo da ukazuje na pojacanu aktivnost srca (radila sam i ranije UZ na sistematskim i nije nikad pokazivao nista), a srce bije konstantno 120-130 (i u mirovanju i u kretanju). Sama sam prestala pre nekoliko ned. da idem na treninge, misleci da je do toga, ali situacija je ista. Cak se osecam bolje kad vezbam, kao da telo uskladim sa tim pulsom. Zasto ovo moze da se desava? Zasto ne spada puls ceo dan? Da li da opet uklj. fizicku aktivnost (Dr. mi je rekao ne dok se puls ne smiri) (a ne zamaram se nista preterano niti imam druge fizicke simptome, samo lupanje)? Preumorna sam, ali ne sto se zamaram, nego od neprospavanih noci...
uliks1978
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 21, 2012 9:39 am

Re: konstantno ubrzan puls

Post od uliks1978 »

Proverite štitastu žlezdu
Odgovori