Holesterol ??

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vojam2001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2007 10:39 pm

Holesterol ??

Post od vojam2001 »

Posle lecenja infarkta i pridrzavanja dijetetskog nacina ishrane imam sledece vrednosti lipida:
Holesterol ukupni 3,52
Trigliceridi 1,20
HDL 0,76
LDL 2,22
Dnevno pijem 10mg Sortisa. Na koji nacin da dovedem sve u normalu odnosno da povecam. Da li smanjivati Sortis. Inace infarkt sam imao 13 dec. 2006, pijem gomilu lekova za pritisak itd..
Hvala na savetima
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Postovani,

Ovo jesu normalne vrednosti, ali Vi sada Sortis ne pijete samo zbog smanjivanja nivoa holesterola, vec zato sto ta grupa lekova kojoj pripada Sortis stabilizuje postojece aterosklerotske plakove na zidovima krvnih sudova i de dozvoljava im da se otkace i naprave emboliju ili "zakrecenje" nedge nishodno, u krvnim sudovima manjeg kalibra. Sortis moze da Vam ukine samo kardiolog koji Vas leci, ili, eventualno, Vas izabrani lekar, ako zna stanje na koronarnim krvnim sudovima i zna jos neke parametre, kao sto su hematokrit, Vase navike, sedentarni ili aktivni nacin zivota, stanje na krvnim sudovima vrata, itd...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
vojam2001
Novi član
Novi član

Hvala puno

Post od vojam2001 »

Na koronarnom pregledu 20.03 utvrdjeno je da nema vecih(od 30%) zapusenja ali mi je lekar preporucio da koristrim Sinmvor 40. Pogledah i vidim da kod nas stize iz Indije. Kolika mu je ekvivalentana doza Sortisa odnosno da li se mora preci na Simvor jer je mozda zbog necega bolji. Zahvaljujem
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Nije bolji, to je samo licni ukus (ili finansijski razlog - potkupljenost od strane farmaceutskih kuca) kardiologa.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
vojam2001
Novi član
Novi član

Zakljucak

Post od vojam2001 »

Znaci da ostanem na Sortisu20 tako mi rekose to je ekvivalentno Simvoru40. Hvala puno doktoru na odgovorima!!!
Odgovori