HOLESTEROL I ATEROSKLEROZA

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Aleksandar P.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 28, 2009 4:14 pm

HOLESTEROL I ATEROSKLEROZA

Post od Aleksandar P. »

postovani,

da li mozete da mi pojasnite rezultate:
holesterol: 7, 86 ref.vr. do 5,2
LDL holeterol: 5,80 ref.vr.do 3,4
HDL holesterol: 1,1 ref.vr. do 1,6
ateroskleroza: 5,28 ref.vr. do 3
ukupan faktor rizika: 7,15 ref.vr. do 4,5

ovo su rezultati koji prelaze referentne vrednosti, ostali su u redu, pa me zanima koliko je alarmantna situacija. od simptoma imam probadanja u predelu srca i ceste tahikardije. pritisak mi je samo ponekad malo povisen. inace, muskarac sam od 37 godina, visine 181cm i tezine 80 kg.

hvala unapred na pomoci!
Sead.A
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 28, 2009 1:56 pm

Re: HOLESTEROL I ATEROSKLEROZA

Post od Sead.A »

koliko kg imate?ako ste visak kilograma morate pod hitno dijetu,kod vaseg maticnog lekara da se javite da uzimate ljekova protiv povisenog holesterola,nakon zavrsavajne terapije uradite jos jedno kontrolnu labaratoriju holeserola,LDL,HDL I TRIGLICERIDA.URADITE ISP[ITAVANJE FUNKCIJE TIROIDNOG ZLEZDA.POZ
Aleksandar P.
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 28, 2009 4:14 pm

Post od Aleksandar P. »

napisao sam da sam visok 181cm, a tezak 80 kg - mislim da to nije gojaznost :). pozdrav!
Sead.A
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 28, 2009 1:56 pm

Post od Sead.A »

pardon nisam video kg.ostaje kao prije mora da uzimate lekova protiv mrsnoce i nakon zavrsavanje terapije uradite kontrolni pregled lipinog statusa.u medzu vreme uradite ispitavajne funkcije stitnog zlezda poz
Odgovori