hipertenzija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
daiwa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 14, 2008 2:40 pm

hipertenzija

Post od daiwa »

imam pritisak 145/95.Iako pijem prinorm pritisak mi je isti uvek.,pijem 1/2 prinoprma dnevno.Da li je potrebno da ukinem prinorm i kako ili da prikljucim i tritace u terapiji i koju dozu.iako pijem prinorm pritisak mi je konstantan.imam priraslice na perikadu pa povremeno imam ekstra sistole,uglavnom pri promeni polzaja tela ili kad se zamorim.Da li ova dva leka mogu da se piju zajedno....hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Godiste, kilaza, anamneza, pregled... Ne moze to ovako, preko interneta :) Jasno je da terapiju treba menjati. Javite se lekaru.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Zbog poremecaja ritma Prinorm ne ukidajte. Cak i ako to bude potrebno po misljenju ordinarijusa, ukidanje je postepeno - nikako naglo!
Da, potrebno je uvesti i neki antihipertenziv, najpozeljnije ACEI /Ca-blokatori nisu neophodni za TA koju ste naveli/ ali tek nakon pregleda i svih pretraga koje je nuzno obaviti kod vaseg lekara.
Odgovori