Gušenje i bol u prsnom košu

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kismo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 09, 2016 1:28 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Gušenje i bol u prsnom košu

Post od kismo »

Poštovani,
imam 42 godine. Povremeno me u određenim periodima stišće u vratu s lijeve strane i guši. Hormoni štitnjače su u redu i UZV je u redu, samo je na opip štitnjača malo uvećana.. Nosila sam i holter EKG i radila UZV srca prije par mjeseci, nalaz uredan. Godinama mi se u nalazu EKG javlja bifazični T val u DIII, koji dr tumače kao normalna fiziološka varijanta EKG-a, ali ja sam čak na prijedlog jednog kardiologaišla i na MCST koronografiju 2012. godine i nalaz je LM, LAD s DG1,CX s OM granama, te dominatna RCA s PD im PL su tipične anatomije, urednog izgleda.
Distalno se na LAD nalazi plići MB dužine oko 2 cm.
U srednjem dijelu se na DG1 nalazi kraći, plići MB.
Zaključak kardiologa je su isključene signifikanzne aterosklerotske promjene na koronarnim arterijama, plići bridging na LAD i D1, te sa sistolička funkcija LV-a očuvana.
Napomena da taj bridging nije opasan.
Nekoliko dana me guši, a jučer me počelo stezati u sredini prsa i u leđima, pa me strah, ali mislim da je ipak od kralježnice. U petak sam imala trening sa šipkom i utezima i dosta naprezanja tog dijela tijela.
Može li od toga biti to?
lp
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Gušenje i bol u prsnom košu

Post od aaaca »

Може од кичме. Прочитај шта сам о томе писао на мом сајту http://* у Савети, Здравље па под Леђа, Рамена-рачунари, Кичма...
Odgovori