BOLOVI U LEDIMA

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
micony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2005 6:32 pm

BOLOVI U LEDIMA

Post od micony »

Neznam dal ovaj moj problem pripada ovde ??
Vec duze vreme imam bolove u predelu gornjeg dela leda koji se protezu uz vrat a isto tako imam pucanje u vratu i ledima pri pomeranju ..
Radio sam Ekg test -uredan kontrolu krvi -uredna
test opterecenja -uredan ..da jos sam snimo lednu mozdinu u CEVI CT il vec kako se zove -takode uredno ,pluca -uredna ..
Nedavno sam zavrsio na hitnoj pa su mi rekli da je to mozda od stresa ili nerve...
Osecam da mi neki trnci prolaze ispod koljena na obe noge a cesto mi se to javlja i u predelu glave ..
Dali su mi neke tablete za bolove i za 7 dana mi stanje nije bolje
skino sam oko 8 kg za par dana sad sam pomalo pceo da normalno jedem i malo je bolje al jos nemogu da radim...
Ako bi mi itko mogo reci sta da radim i sta da zapocnem bio bi zahvalan za svaku informaciju...Da li je mozda do lose cirkulacije ???
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

simptomi,simptomi

Post od kivi zelena »

Evo mogu da pokusam ,samo ovako ,mozda ce ti biti lakse, kad znas da nas ima mnogo sa raznim senzacijama. Ja imam razne bolove i razna stanja godinama i lekari kazu, panicni napad. Gornji deo ledja me boli vec 2 godine, a vrat sigurno s vremena na vreme , 10 godina. Sad imam bolove i u torakalnom delu i s desne strane rebara. Uzas! Leva ruka mi u odredjenim polozajima trne i bla,bla mogu do sutra da nabrajam. Svasta sam snimala (posto sam mislila da je srce ), radila fizikalne terapije ,yogu, akumpukturu, homeopatiju...i nista. Za nijansu se smanje bolovi , pa opet. Nedavno sam snimala na nekom novom aparatu stanje zivaca u levoj ruci, dobila neku terapiju , pa opet boli u ledjima,ruci. Jedino sto nisam radila je MR, ali ne zanam kojeg dela? Mozda bi i ti trebao to da uradis i da krenes na yogu, ali da budes uporan! Inace sam i ja zbog uzasnog pecenja u gornjem delu ledja i u grudima , zavrsavala u hitnoj . Oni kazu , nije ti nista , popi bensedin. Pozdrav, i probaj kod psihologa ili psihijatra, da ne gubis vreme!
Preko trnja do zvezda
micony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2005 6:32 pm

Post od micony »

Zahvaljujem se na odgovoru ...
Da snimo sam ja i komplet leda u cevi i rekli mi da je za moje godine zadovoljavajuce ...
Nego mogu da ti recem da sam doso do nekih novih spoznaja i jednostavno sam poco sa ciscenjem organizma tj.raznih kiselina iz tela najme u cemu se radi :mesec dana moram da sto vise jedem voce povrce mnogo vode i sa vodom mesam mislim da je nesto slicno ko soda bikarbona .....vitamine kompleksa B.i sto je jako bitno crni hleb je samo dozvoljen ...
dorucak -3-i vise vocki
-rucak povrce samo kuhano bez zacina ev.riba ...
-salate svih vrsta sto vise to bolje
i izmedu ostalog sto vise vode i samo vode tesko je al kroz 2-5 dana veoma veliko poboljsanje
30 dana valja probati cinio cuda...
Eh da jos ide veoma strucna masaza za svaki prsljen i potiljak glave !
VAZNO JE STO VISE KRETNJA PO SUMI ILI PLANINI -SVKODNEVNO-PUSENJE STROGO IZBACITI BAR DOK RADITE TO CISCENJE !
[email protected][/i]
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

odgovor

Post od kivi zelena »

Ja, kad bih se tako hranila , za dva dana bih postala kostur! Inace se hranim zdravo,ne pjem ne pusim. Imam brz metabolizam, tako da ne bih smela da smrsam. U svakom slucaju , hvala na savetu. Pijem noni sok, zbog povisenog pritiska i jacanje imuniteta. Al me ovi bolovi u levoj ruci brinu iako sam kod kardiologa prosla sve pretrage , cak multislasni CT krvnih sudova srca. Jedino koron. nisam radila. Kad su promene vremena, ja kao da nisam ja, sve me boli i sva sam konfuzna. samo bih se zabila na moje omiljeno zabito mesto u kuci i patila i cekala da se sve bar malo smiri. Na sta lici moj dan, na iscekivanje raznih bolova i senzacija. I pored toga , trudim se normalno funkcionisati, ali to sve na ,,o ruk,,Sta jos da pokusam? Pozdrav svima koji ovo citaju! :(
Preko trnja do zvezda
nermin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:02 am
Kontakt:

bolovi u ledjima

Post od nermin »

dali ja mo0gu da pomognem kako ali da ti kazem odma ako si radila multi skener krvnih sudova onda sto posto nije srce jer multi skener je skoro kao katalizacija i vidi mozda nesto malkice manje nego katalizacija tako da krvni sudovi nisu sigurni aa tebe bih ja preporucio da odes kod nekog psihologa na koju seansu pa da vidis dali ce doci do poboljsanja aa gdje si radila taj multi skener ako moze odgovor jer me zanima jer imam namjeru i ja da ga radim i ako mi doktori ne daju ja bih ga rado uradio jer imam slicne tvoje probleme samo sto ja dobijam bolove u grudi i gornjem djelu ledja samo pri naporu ili maloj nervozi ili duzeg stojanja na nogama aa tes opterecenja je negativan kao i holter i ultra zvuk sve je u redu ali ja i dalje iste probleme POZDRAV PA MI SAMO JAVI ZA MULTI SKENET DJE JE URADJEN
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Re: bolovi u ledjima

Post od kivi zelena »

nermin napisao:dali ja mo0gu da pomognem kako ali da ti kazem odma ako si radila multi skener krvnih sudova onda sto posto nije srce jer multi skener je skoro kao katalizacija i vidi mozda nesto malkice manje nego katalizacija tako da krvni sudovi nisu sigurni aa tebe bih ja preporucio da odes kod nekog psihologa na koju seansu pa da vidis dali ce doci do poboljsanja aa gdje si radila taj multi skener ako moze odgovor jer me zanima jer imam namjeru i ja da ga radim i ako mi doktori ne daju ja bih ga rado uradio jer imam slicne tvoje probleme samo sto ja dobijam bolove u grudi i gornjem djelu ledja samo pri naporu ili maloj nervozi ili duzeg stojanja na nogama aa tes opterecenja je negativan kao i holter i ultra zvuk sve je u redu ali ja i dalje iste probleme POZDRAV PA MI SAMO JAVI ZA MULTI SKENET DJE JE URADJEN
Radila sam u Novom Sadu, u Klinickom centru i platila 300 evra! Kod psihologa idem trenutno, a simptomi su i dalje tu, a da ne pricam , da sam kod neuropsihijatra bila na raznim psihoterapijama! :o
Preko trnja do zvezda
nermin
Novi član
Novi član
Kontakt:

bol u ledja

Post od nermin »

pa sve to sam i ja radio sem taj skener ali opet i dalje iste tegobe i uznemirenost i bol i u ledja i u grudi i zamor i sve aa po doktorima sve uredu a jua nikako se ne osjecam ali i psihijatar kaze navodno sam normalan pa da mu vjerujem :P ali etio samo su mi rekli da taj skener sto posto mice sumlju sa srca ako je on uredan pa zato sam te i pito dje jer vamo u cg je taj sener 450e ali je pitanje vele trerba dobar strucnjak da ga ocitava ili ne vrijedi nista
gocagoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 25, 2007 6:25 pm

bolovi u ledjima

Post od gocagoca »

Evo moje iskustvo sa bolovima u ledjima i u grudnom kosu. Lecili su me od bronhitisa jer sam usput uvek i kasljala. A onda su pocela i pluca da me bole i da mi bude tesno u celom torakalnom delu. Snimkom pluca se videla velika bela senka koja prekriva pluca i hitno sam upucena u Zemunsku bolnicu. Posle ultra zvuka gutanja sonde a na kraju skener krvnih sudova praonasli su mi aneurizmu torakalnog dela aorte. Ja za to do tada nisam cula. Upucena sam u KBC Beograd uradila MR a onda je dosao novi aparat za snimanje multi slajz skener koji sa kontrastom fenomenalno i precizno snimi sve krvne sudove. Za sada sam na kontrolama, pijem lekove za bolove i protiv pritiska. Sve preglede sam radila besplatno uz lekarski uput. Jos mi ne predlazu operaciju jer je visoko rizicna ali nekako guram. Ledja me bole ako dugo lezim sedim stojim ili hodam. Znaci uvek moram menjati polozaj kicme jer pretpostavljam da tako uvecana aorta vuce kicmu ili je opterecuje te me boli. Proverite :o
nermin
Novi član
Novi član
Kontakt:

bolobi u ledjima

Post od nermin »

ok ali aorta se valjda vidi na ultra zvuk ja sam ga uradio par puta i meni jenajgore to sto cim legnem srce neprekidno preskace i ne da mi da zaspem i onda poslije silnih preskoka pocne glava da me boli uradio sam taj ultra zvuk par puta i svaki put je sve ok svi nalazi dobri i sve a ja mene samo steze u grudi i stalno preskoci srca a pogotovo nocu kad legnem tad najvise
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

reagovanje

Post od kivi zelena »

Ja sam se sad uplasila i najgore ne znam sta da snimam i kod kojeg doktora da odem? Danas me pece gornji deo ledja, uzas, znaci ne boli nego pece! Cim je napolju neki vetar, kisa,magla...mene odkidaju. Da li da uradim MR ili obicam rendgen? Pozdrav
Preko trnja do zvezda
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Re: bolovi u ledjima

Post od kivi zelena »

Stvarno mi je zao zbog tvoje dijagnoze , ali nije mi jasno ako saniraju aneurizme u glavi i stomaku, kako ne mogu u torakalnom delu? Pozdrav i drzi se!
Preko trnja do zvezda
pajache
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 29, 2009 2:20 pm

Post od pajache »

Zdravo, eve i jas se srekavam so toj problem nekoe vreme, imam tahikardija i gi imam napraveno site analizi i doktorite kazuvaat deka se e vo red, bev i na skener i tamu se e vo red i na krajot se ustanovi deka se e od preumora i nervoza, a bolkite vo grbot se javuvaat, taka da sto e tuka e.
Pomalku nervoza, poveke odmor i bez negativni misli
Pozdrav
Voogla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 29, 2009 5:00 pm

Post od Voogla »

Čini mi se da bi ovo moglo da potpadne pod ovu temu...
Otac mi se u poslednje vreme svakodnevno žali na bolove u grudima i to više u leđima između plećki pa se širi u grudi...
Bio čak i u urgentnom par puta, ali nalazi EKG uvek uredni, mada pritisak ume da bude nekada povećan, ali ja to pripisujem njegovom stresu i bolovima...
Od lekova jedino pije Concor i to pola tabletice ujutru...
Na skeneru pluća ništa nisu našli...
Ne zamara se, može da šeta do sutra, ne guši ga ništa, ali od bola praktično ne spava...
Nisam napomenuo da ga boli isključivo u ležećem položaju i to posle određenog vremena, pa zbog toga ne može da spava...
Ako neko ima slična iskustva molim vas da podeli to sa mnom...hvala...
It's probably me...
Odgovori