aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Draga Moja Andelija,nisam spavala do zore,jer sam zvala kod majke i naredila sam toj zeni da odma ide platiti racune.Prosli mesec su placeni zvala sam sve i rekla sam majci da se ne sekira jer sam sve proverila.Ostalo je samo jedno sto nisam mogla proveriti da li je i koliko uplatila za stan.To me jako sekira i ne znam sta da radim?
Cekam poruku od komsinice da vidim sta se danas odigralo.Stalno sam pod nekim stresom,nisam ni tablete pocela da pijem jer nisam imala auta posto muz radi nocu,a dosao je tek danas oko 3 sata.Posle toga sam zaboravila ali sutra cu cim se vrati pa u slucaju da mi nesto bude odma za hitnu.Zaista ne mogu vise ovako,vidim i sama da ne ide.Sto dalje sve me vise sve iritira,jako sam nervozna i jako se sekiram.Sve sto cinim za majku osecam da je malo jer nisam bila kod nje,osecam uzasnu grizu savesti mada znam da ja nisam kriva sto sam dobila te glupave strahove.Sama se sebi pravdam ali ljubav za majkom je veca pa sve prevlada.Tek sam sada videla da ja nemam jaku veru u Boga jer da imam pustila bih zivot u njegove ruke i bez straha odlucila piti lekove.Plasi me osecaj koji sam dozivela kada sam uzela tabletu Celexe,jednostavno ne mogu to da zaboravim.Jako mi je bilo lose i nisam umisljala,mozda ce sada biti sve uredu javicu vam sve.
Muzu sam lepo cestitala rodendan,dobio je jedan lep parfem od mene jer ih obozava kao ja,isti smo po tom pitanju.Drago mi je pa se obradovao ali nismo proveli puno vremena zajedno samo 2 sata jer nocu radi a danju spava.Nema veze bitno je da smo mu cestitali i da je sretan.
Sledeci mesec nam je 20-a godisnjica braka pa vec sada planiram kakvo iznenadenje da mu pripremin i da proslavimo.Hocu sa decom da se dogovorim.Pisite mi o idejama ako se sta setite jer sve ce mi dobro doci.
Ljubim vas puno..........i grlim.......... :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Moja Andelija,nisam spavala do zore,jer sam zvala kod majke i naredila sam toj zeni da odma ide platiti racune.Prosli mesec su placeni zvala sam sve i rekla sam majci da se ne sekira jer sam sve proverila.Ostalo je samo jedno sto nisam mogla proveriti da li je i koliko uplatila za stan.To me jako sekira i ne znam sta da radim?
Cekam poruku od komsinice da vidim sta se danas odigralo.Stalno sam pod nekim stresom,nisam ni tablete pocela da pijem jer nisam imala auta posto muz radi nocu,a dosao je tek danas oko 3 sata.Posle toga sam zaboravila ali sutra cu cim se vrati pa u slucaju da mi nesto bude odma za hitnu.Zaista ne mogu vise ovako,vidim i sama da ne ide.Sto dalje sve me vise sve iritira,jako sam nervozna i jako se sekiram.Sve sto cinim za majku osecam da je malo jer nisam bila kod nje,osecam uzasnu grizu savesti mada znam da ja nisam kriva sto sam dobila te glupave strahove.Sama se sebi pravdam ali ljubav za majkom je veca pa sve prevlada.Tek sam sada videla da ja nemam jaku veru u Boga jer da imam pustila bih zivot u njegove ruke i bez straha odlucila piti lekove.Plasi me osecaj koji sam dozivela kada sam uzela tabletu Celexe,jednostavno ne mogu to da zaboravim.Jako mi je bilo lose i nisam umisljala,mozda ce sada biti sve uredu javicu vam sve.
Muzu sam lepo cestitala rodendan,dobio je jedan lep parfem od mene jer ih obozava kao ja,isti smo po tom pitanju.Drago mi je pa se obradovao ali nismo proveli puno vremena zajedno samo 2 sata jer nocu radi a danju spava.Nema veze bitno je da smo mu cestitali i da je sretan.
Sledeci mesec nam je 20-a godisnjica braka pa vec sada planiram kakvo iznenadenje da mu pripremin i da proslavimo.Hocu sa decom da se dogovorim.Pisite mi o idejama ako se sta setite jer sve ce mi dobro doci.
Ljubim vas puno..........i grlim.......... :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Opet se dupliraloooooooo
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

ontario, vidim da si u nezavidnoj situaciji. Ali sve je resivo, veruj mi! Slobodno pocni da pijes lek, ne verujem da ti moze biti ko zna sta . .ako se bojis bolje probaj sa manjom dozom pa ces povecati kada se naviknes. Meni su u kartonu napisali da sam alergicna na jedan lek a ja sad mislim da sam samo imala napad panike jer je lek bio strani i skup, nikada ga ranije nisam pila i uplasila sam se sta mi moze od njega biti. A sad je jako velika steta sto ne mogu da ga pijem, jer je odlican! Pokusaj da se opustis i da ne mislis, lekovi postoje da bi nam od njih bilo bolje, ne gore!!! :wink: Pokusaj da ga popijes i da se ne preispitujes sta ti se desava u organizmu, zanimaj se sa kucnim poslovima, ne razmisljaj uopste o tome da si ga popila. . .
I ja nekada pomislim za sebe da nema nikakvu veru. Jer ovako kako se ja ponasam, ne ponasa se neko ko je ima .. Toliki strah od bolesti, uzas sebi napravim .. .pravi vernik ne bi nikada o tome brinuo, on bi blagodario Bogu sta god da mu u zivotu posalje. Jer jedino on zna koliko mi mozemo da podnesemo i nikada nam ne bi poslao vise. I u svemu sto nam se desava ima i neceg dobrog, sve nam se salje na korist. Mi samo treba da verujemo i da se prepustimo .. .
Ontario, potpuno te razumem kako se osecas sto se tice mame. Ja bih poludela da se mojima nesto desi, ne znam kako bih to prezivela. . . Zato se potrudi, prisili malo sebe. . zbog nje! Ona je vredna toga! I mnogo vise da uradis! Preguraj to, idi vidi majku, pasce ti kamen sa srca. ..a shvatices i da ti nisi slaba, jaka si i mozes jos vise!
Imas moju podrsku, samo napred sa lecenjem. CMOK

A sto se tice muzevljevog rodjendana, predlazem neki lep izlet u prirodu, da bude cela porodica na okupu, da se svi malo zblizite, nasmejete, opustite, proveselite. . . A uvece, ti i muzic i neka romanticna atmosfera. . ..
:wink:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Andelija bas ti hvala na savetima i ohrabrenju!
Znas i sama sta je hipohondar i covek koji samo razmislja o tome sta ce mu se desiti :roll: ja mislim da je to jako problematicno za lecenje.Citavo vreme razmiljsam zasto mi se sve to pocelo desavati i nikako ne mogu da pronadem odgovor.Da li je samo od stresa ili :-? nesto drugo?
Ja znam da kada bi pronasl razlog,sve bi bilo razresivo samo po sebi.
Mislim da samo terapije kod psihoterapeuta mogu pomoci,a ja ih nemam.Oni imaju tehniku kojom se pozabave tvojim razmisljanjem i dodu do srzi tvoga problema.Znaju kako se to radi!
Odakle toliki strah :o :o :o nikako da odgonetnem?
Sto vise razmiljam sve manje znam... 20 godisnjica braka nam je 26 Avgusta imas li kakav savet Andelija?
Poljubac za sve :P
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

Joj, ontario, ja sam mislila na godisnjicu braka ovo sto sam pisala, a ne za rodjendan . .sve mi se pomesalo :lol:
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Andelija zamisli dobijemo u posti reklamu nove klinike i to NASA doktorica prima pacijente u mom gradu i pocinje raditi krajem Avgusta.
Odma sam zakazala malu i mene,sutra zovem za muza i sina :lol:
Ja sam joj prvi pacijent tog dana,pa je necu odma poceti daviti ima vremena :wink:
Odnecu joj samo razne nalaze ultrazvuka,CT,MRI pa neka procita kada bude imala vremena.Kada zakazem drugu posetu sa njom zelecu da mi kaze misljenje.
Jos nisam pocela sa tabletama od straha :o :o :o bas sam razocarana u sebe samu.....
Jedva cekam da vidim nasu doktorice,ne mogu jos da verujem.....
Kako si mi ti?Nema te da se javis danas......
Majo kada ces na doci :cry:
Saljem vam poljubce
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Jos nisam pocela sa tabletama od straha
ne od straha - nego zbog koristi koju imate od svoje situacije!
nece vam pomoci ni "nasa doktorica", ni spavanje u CT-u,...
ima vremena
da li ste sigurni...?
da li ste sigurni da ce muz imati vremena da vas ceka da ozdravite? da li ste sigurni da ce deca ostati uz vas? da li ste sigurni da vasa majka ima vremena da vas ceka???
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

ne od straha - nego zbog koristi koju imate od svoje situacije!

koju ja imam korist???????

Andelija gde si mi ti?Gde nam je Maja?
I miss you all!
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

moja mama nije dobro jos od utorka :( dobila je najpre crvenilo i svrab po dlanovima i tabanima, cekala je dva dana da prodje, da bi dobila gusenje i u cetvrtak smo bili u urgentnom centru. :( ekg joj je bio uzasan, ona ima vec astmu ali sada se mnogo pogorsalo sve zbog te alergije. juce smo bile citav dan po lekarima, napre kod alergologa, pa kod interniste, pa kod pulmologa. . .jos se ja posvadjam sa nekim idiotima od ljudi koji su se bunili sto mama mora preko reda, a zena mnogo lose, samo sto se ne ugusi!! :x znaci, poludela sam!! na kraju je dobila inekcije protiv alergije do ponedeljka pa na kontrolu kod alergologa, novi lek za srce od interniste jer joj je sve izbacila sto je do sada pila (jer ne znamo od cega je alergija) . .a antibiotike je pila vec 2,3 meseca skoro neprekidno zbog dojke, i moguce je da je i zbog toga doslo do svega toga . ..
a ja juce dosla oko rucka kuci iz grada i toliko mi pozli, dobijem gusenje. nije mi jasno cime je bilo isprovocirano, seckala sam luk za salatu i malo zaplakala kao i uvek :lol: klima mi je bila ukljucena i pricala sam sa drugaricom telefonom. . .i odjednom pocinjem da kasljem sve jace i teze, i da sistim , da mi krcka u grudima i da se gisim .. . srecom pa je mamina pumpica bila tu, pa sam je odmah uzela. uplasila sam se da cu se ugusiti! :o a jos sam sama bila kod kuce.. ..zvala moje da sto pre dodju, i jedva se nekako povratim. . .posle 15 minuta sam povracala :o i sad mi nije jasno od cega, dal zbog sunca (mada sam napolju bila samo 20 minuta) ili od iscrljenosti i stresiranja. . . a gusenje mi lici na neku alergiju je sam ostatak dana provela kijajuci po sto puta za redom i nije mi pomoglo nista dok nisam popila lek za alergiju.
mama vec 3 noci za redom ne spava i jako se gusi, tesko dise, ima jaku aritmiju . . jako se plasim da se ne ugusi :( sada ne pusi jer joj je lose,ali ja znam da je to samo trenutno . .cim joj bude malko bolje, vratice se tome. jako se brinem . slab joj je organizam, ne moze da joj se izbori sa infekcijom 6 meseci od operacije, sad jos ovo .. :( inece inace nema nista novo, danas nisam izlazila uopste jer je uzasna vrucina, sparno . . pustim klimu i zamracim mami sobu, pa tako lezi. . . a ja poslujem po kuci.
ontario, mislim da bi trebalo da pocnes sa lecenjem. ako mislis da je dobro sto je dosla ta vasa doktorka koja ima uvid u tvoju situaciju, ok - idi kod nje. ali nemoj da ocekujes previse, da ce ti ona resiti probleme.. . . jer najbolje mozes pomoci SAMA SEBI! do kraja avgusta ima dosta vremena, a tebi treba da bude bolje odmah! nemoj da cekas i da odlazes, preduzimaj nesto! kazem ti nece ti biti nista, to je sve u tvojoj glavi jer lekovi postoje da bi nam od njih bilo bolje, ne gore!!! :wink: nesto moras da preduzmes i mislim da je gore sto vise cekas, sve ti je teze. ..
majo, jel se brckas? :lol: ja ne volim more, pa i izbegavam da idem .. al ti se okupaj jednom za mene! :lol:
pozz drugarice ! drzite mi se
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Joj Andelija moja draga......
bas imas puno problema drzi mi se drugarice.Mama ce biti dobro kazi joj da ne pusi vise ni slucajno,ja se brinem za malog poceo je da pusi,a imao je asmu i prije par meseci bio na pumpici.Nece da slusa i gotovo,juce sam ga opet iskritikovala.Ja verujem da si dobila panicni napad ali nisi imala nista za umirenje.Ja sam dobila neki dan dok sam cekala sa malom kod lekara.Nisam se smirila dok se nisam isplakala,nisam znala da li je napad ili srcani udar.Proslo je samo od sebe pa sam shvatila da je panicni napad.Imala sam jak pritisak u plucima.
Ti Andelija imas ankcioznost i ne znam da li uzimas neke tablete?Imas li bilo sta,Apaurin ili nesto za opustanje.Dobro je pa se se isplakala,isto sam uradila i ja i bude odma lakse.Ti se jako sekiras,mozda imas i asmu jer vidim da si uzela pumpicu.Napad asme moze i te kako prouzrokovati stres i sekiracija.Ne bi bilo lose da uradis alrgo test pa da se vidi na cega si alergicna.Idi kod lekara za asmu!!!!!OBAVEZNO!!!!!
Javi se da znam kako ti je sada....
Sve sto vise cekam sa tabletama sve mi je teze opet cu zvati psihijatra i zakazati se da popricam opet sa njim.Plasi me jer imam ceste aritmije i onda kada pomislim na tabletu da mi moze isto biti odma odustanem.
Volela bih ponovo ici kod kardiologa,jer mi je prosli puta receno da imam blaze aritmije jer je glupavi neki novi holter bio namesten tako da sam pritisnes dugme kada osetis aritmiju ali sam ja radila i nosila ga pa kada pocne dok ja dodem do kupatila da podignem majicu i pritisnem to prode.Zabiljezeno je samo jako malo u odnosu koliko puta sam imala preskakanje srce,pa bih zato volela da imama onaj holter za 24 sata jer sam sada kod kuce,a uopstom i taj novi za 7 dana ne bi bio problem jer sam sada kod kuce i ne radim.Porazgovaracu sa mojim doktorom jer idem u ponedeljak.
Pisi mi da znam kako ti je i pokusaj malo da se opustis.
Kada je vencanje?
Maja nam se brcka,ja obozavam more.....cekacemo da nam se javi.
Ljubim vas obadve
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Joj Andelija moja draga......
bas imas puno problema drzi mi se drugarice.Mama ce biti dobro kazi joj da ne pusi vise ni slucajno,ja se brinem za malog poceo je da pusi,a imao je asmu i prije par meseci bio na pumpici.Nece da slusa i gotovo,juce sam ga opet iskritikovala.Ja verujem da si dobila panicni napad ali nisi imala nista za umirenje.Ja sam dobila neki dan dok sam cekala sa malom kod lekara.Nisam se smirila dok se nisam isplakala,nisam znala da li je napad ili srcani udar.Proslo je samo od sebe pa sam shvatila da je panicni napad.Imala sam jak pritisak u plucima.
Ti Andelija imas ankcioznost i ne znam da li uzimas neke tablete?Imas li bilo sta,Apaurin ili nesto za opustanje.Dobro je pa se se isplakala,isto sam uradila i ja i bude odma lakse.Ti se jako sekiras,mozda imas i asmu jer vidim da si uzela pumpicu.Napad asme moze i te kako prouzrokovati stres i sekiracija.Ne bi bilo lose da uradis alrgo test pa da se vidi na cega si alergicna.Idi kod lekara za asmu!!!!!OBAVEZNO!!!!!
Javi se da znam kako ti je sada....
Sve sto vise cekam sa tabletama sve mi je teze opet cu zvati psihijatra i zakazati se da popricam opet sa njim.Plasi me jer imam ceste aritmije i onda kada pomislim na tabletu da mi moze isto biti odma odustanem.
Volela bih ponovo ici kod kardiologa,jer mi je prosli puta receno da imam blaze aritmije jer je glupavi neki novi holter bio namesten tako da sam pritisnes dugme kada osetis aritmiju ali sam ja radila i nosila ga pa kada pocne dok ja dodem do kupatila da podignem majicu i pritisnem to prode.Zabiljezeno je samo jako malo u odnosu koliko puta sam imala preskakanje srce,pa bih zato volela da imama onaj holter za 24 sata jer sam sada kod kuce,a uopstom i taj novi za 7 dana ne bi bio problem jer sam sada kod kuce i ne radim.Porazgovaracu sa mojim doktorom jer idem u ponedeljak.
Pisi mi da znam kako ti je i pokusaj malo da se opustis.
Kada je vencanje?
Maja nam se brcka,ja obozavam more.....cekacemo da nam se javi.
Ljubim vas obadve
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

ontario, dobro sam sad. . .to je bilo juce popodne. ne bih rekla da je bio napad panike tj. jesam se uplasila ali tek posto je pocelo gusenje. nije mi bilo svejedno jer sam bila sama kod kuce. ali nisam sigurna da je bio napad panike jer sam bila opustena pre toga, najzad smo zavrsile sa lekarima, mama otisla po inekciju a ja da napravim salatu i da ih sacekam da rucamo . .jos pozvala drugaricu telefonom i ona mi pricala sta nam je narucila za svadbu za poklon . .i odjednom je pocelo. ali sam nekoliko dana pre toga kijala ali nisam tome pridavala znacaj. moguce da je neka alergija bila. .. .mi smo u porodici svi skloni alergijama, i tetke , ujaci . ..ja sam ranije kada sma bila mlaja stalno s' proleca imala alergijsku kijavicu ali mi je to sad slabije, zadnjih godina nije tako strasno . .. inace me i pomalo svrbi telo, izadje mi po neki plikcic, ne znam da li od vrucine, znoja. . pocinjem da sumnjam i na klumu jer mi ponekad jako smeta a juce se to desilo 10 min po ukljucivanju . ..nisam pametna. inace, nemam astmu, inace dobro disem . znam kako se koristi pumpica jer su mi je davali kada sam imala bronhitis pre par godina. . a kod mene ih je puna kuca jer ih mama stalno koristi. .
hvala ti KISS
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član

Post od andjelija81 »

tek sam sad procitala o ovom leku sto su dali mami (PRONIZOL), pise da je za sistemske autoimune bolesti :o tipa reumatoidni artritis, neki limfomi, sistemski lupus .. .i odjednom mi se upali lampica --> da nije dr dala mami taj lek jer je posumnjala na lupus zbog crvenila lica i dlanova?? :o mada pise i da je za neke alergije jer umanjuje imuni odgovor organizma. . . :roll: sad sam se JAKO uplasila da nije nesto mnogo ozbiljnije od alergije . . :cry: :cry: :cry:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Pronizol se daje kod asmaticnih napada i gusenja zbog alergije, tako da ne brines.
Odgovori