aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

andjelija81 napisao:Drugari moji, jako sam tuzna bila danas ! :( :( :(
Moja mama sutra ide u bolnicu, a u ponedeljak je operisu. Jako se brinem. A jos gore mi je sto se i njoj ne ide i vidim da joj nije uopste svejedno. Ali se trudi da se to ne primeti, pa brine o tome sta cemo jesti, da nam napuni frizider i skuva ruckove za 3 dana, da zavrsti sve poslove sto ima. ..
A ja se uzasno plasim te anestezije. Samo razmisljam kako ce moju mamu da uspavaju i kako se vise nece probuditi. .. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Brinem se i da li ce taj rezultat biti u redu ili nece :-? :( :cry:
Na smrt sam preplasena. Samo da da dobri Bog da sa mojom mamom bude sve u redu, ja za sebe vise uopste ne hajem. Samo da bude sve sa njom u redu .. :( :cry: :cry:

ontario, hvala ti na svemu sto si mi napisala. Kada se malo sredim, kuckacu ti o tome.
Ljubim vas sve, drugari !!!
andjelija,..i ja sam se naslušao tih priča o anesteziji itd. i sl.,,ali kao što doktor reče,ona je danas veoma razvijena tako da su komplikacije od nje minimalne,.ja čak niti mučnine imao nisam,..znam da se brineš i to je normalno,..nije to baš toliko strašno kao što se priča,,vjeruj mi znam iz 1. ruke :D
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

navets,
vi se osecate tesko ali to zapravo nisu aritmije organske prirode! vas mozak stvara osecaj da srce ima problem - a nema ga! dakle, razresicete problem anksioznosti, i ti osecaji ce nestati!
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Cao svima!Ja sam u nekoj guzvi stalno pa ne stignem da vam se javim,evo i sad zurim,pisacu vam vise kad stignem!Htedoh da pitam samo nesto nekog ko se razume,jako se nesto nerviram ovih dana pa sam primetila da mi cesce preskace srce i lupeta,nervozna sam dosta a i umorna.Cula sam za kapi gloga da su dobre za regulaciju rada a kad sam procitala uputstvo pise da pomaze kod hipertenzije a ja imam nizak pritisak,smem li ja to da uzimam?Ovi u apoteci su mi rekli da nema nuspojava.Veliki pozdrav!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Pozdrav drugari!
Andelija draga nemoj da se bojis hiljade je njih bilo pod anestezijom i probudilo se.Videces da ce sve biti uredu!
Javi nam za majku i budi jaka!
Nemoj da "dramatiziras"unapred nego budi optimistickog misljenja.
Jako si preosetljiva,takva sam i sama zato i imamo problema sa ankcioznoscu.Treba nam neko ko ce nas uputiti na pravi put i ko ce nas "opametiti".
Ovolika sekiracija ne vodi nicemu samo mozemo sebi da naudimo.
Uz tebe sam i verujem i svi ostali.
Sve ce biti UREDU!!!!!!!
Molim te ne pokazuj majci koliko se plasis jer je i njoj sigurno tesko.
Galvu gore i citaj viceve sada dok si tuzna.
Seti se mene kada ti je tesko jer moja majka nije pored mene,nego je jadna sama kaze danas sedi i gleda slike i pita se hoce li me ikada vise videti.
Ja sam jako daleko,eto ti sudbine,otac umro a nema nikoga od rodbine da je obide i pita kako je.
Nije to zasluzila,nema dana da se ne sekiram i ne znam vise sta da radim.
Dobrica moja mila,majcica moja stara je ostala sama pod stare dane,bolesna i bespomocna,a ja.............nikakve koristi od mene,a samo mene je rodila.........
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ti ces videti tvoju majku i biti sa njom a ja.......... :cry: :cry: :cry:
Pozdrav za sve vas
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Ontario, bas si me rastuzila :( :(

Danas smo odveli mamu u bolnicu i bilo mi je jako tesko. Plakala sam u povratku u taksiju i posle kada sam dosla kuci. :cry:

E sad, postoji jedan problem. Mama je prosle noci dobila oskudnu menstruaciju, a inace je nije imala od avgusta (valjda klimaks),a sada se izgleda istresirala i zato se to desilo. Danas nije stigla da kaze to doktoru na prijemnom, jer tamo oni samo mehanicki obavljaju svoj posao, to je samo jedna procedura, da joj popune papire itd. niko je ne pregleda tamo. Sutra ce na viziti da kaze doktoru, pa cemo videti sta on o tome misli, jer smo mi culi da se nije dobro operisati u takvom slucaju. :-? Sutra posle vizite pocinju operacije i mama bi trebalo da je druga po redu. Ako se bude odrzala uopste, tetka i ja cemo uci da sacekamo doktora posle operacije da ga pitamo kako je prosla.
Nadam se da ce sve biti ok. :roll:
liqsxa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:16 pm

aritmija

Post od liqsxa »

zdravo ja sam elena imam 37 godina petoro dece starija 15 god mladji 8 meseci jako sam srecna sa mojom decom :) .moj problem je sto imam jake tahikardije vec 15 godina isla sam na sve prglede sve je bilo uredu rekla da idem malo kod psihologa da ce mi to pomoci .ja kad sam mirna menije 120 otku a kad dobijem lupanje srca bude 180 otkuca, ja tada dobijem napad panike da neznam za sebe mislim da cu da umrem nem sase da se smirim najmanje 6sati dozemi da se ubijem je vise nemogu da trpim pijem brozepan 1,5mg 1dnevno i verapamil 80 mg 3 puta dnevno dojim bebu moj lekar reko da nece bebi nista biti opet strah :( .kako se ponasati kad pocne ta luda lupanja i preskakanja ubicuse :x
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Andjelija81,znam u kakvom si stanju,ja sam to vec vise puta prolazila a sada me u februaru ceka jos jedana mamina operacija.Zbog anestezije nemoj da brines a zaista,ako joj pokazes koliko si se uplasila neces joj olaksati,BICE SVE OK,nema druge i veruj u to!
Ontario,bas mi je zao sto se tako osecas!Radi na sebi i ne odustaj jer imas debeo razlog,da jednog dana obidjes svoju mamu.Nije to toliko nedostizno!Ja verujem u tebe!Olaksaces sebi zivot!
Novoj clanici sam vec pisala ali nisam znala da ste vec bili na pregledu.ako je sve ok onda nema druge nego da trenirate sebe,da prihvatite sve to kao normalno i polako ce prolaziti.Trebalo bi da se obratite nekom psihologu.
Pozdrav!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Andelija,ja zaista nisam nikada cula da se zbog toga mora odloziti operacija.Radila sam ovde u operacionim salama,ne znam ja to prvi puta cujem.Ja mislim da ce sve biti onako kako su planirali i da ce sve proci u najboljem redu.Nemoj da budes tuzna molim te,vidis imas tetku pored sebe.
Moras biti jaka,zivot je pred tobom znam da ti je tesko ali ONA ce biti dobro.
Vidis draga mnogi se operisu nije ti majka jedina.Sutra ti ne bi bilo lose da popijes jednan mali apaurin prije operacije,samo da se malo opustis.
Javi se ako budes mogla navece da znam da si dobro i ti i majka!
Draga Majo,veoma si jaka osoba vidi se kroz tvoja pisma,bas mi je drago pa mozes da budes uz nas.Vidis ja imam svasta u mom zivotu,osecam da sam izneverila majku i da sam joj okrenula leda,a nisam zelela.
Ostala sam bespomocna,ovde su mi deca,tamo majka,niti tamo-niti ovde,nisam veruj mi ni na nebu ni na zemlji,nego mislima lutam.
Unutra se jedem u sebi,ko da me razume i kome da kazem kako mi je......
Majka nece da dode kod mene,kaze bolesna je i hoce tamo da umre,ja ovde imam porodicu,svoju decu i muza,dece su mi jos u uzrastu gde me trebaju a niti bih mogla da ih ostavim i odem majci.
Da se svi vratimo sta cemo jesti,gde cu naci posao,sta ce biti sa decom,mala ne zna nasi da prica,ovde su odrasli,idu u skolu........vidis kako sam mentalno rastresena.Sta i kako i dokle cu ne znam jedino se uzdam u Boziju pomoc jer mi je odluku tesko doneti,a i ovako tesko ziveti.
Pozdrav Liqsxa,nisi sama mnogima je tako i nemoj da se predajes.
Niko ti ne moze pomoci nego ti sama sebi i dok god te reci NE SHVATIS ozbiljno bice ti tako.Moras prestati MERITI puls svaki cas,moras pustiti ZIVOTU DA TECE,moras se POMIRITI SA SUDBINOM jer SVAKO ima svoj sudnji dan.MORAS VEROVATI U GOSPODA,moras znati da cemo svi umreti neko prije neko kasnije i da MI NIKO NE MOZEMO znati niti spreciti taj dan.Nemoj da ti zivot prode uzaludno,nemoj da ti godine prolaze kao meni vec dve U TRAZENJU odgovora jer ga NIKADA NECES NACI.Imas decu pored sebe,kazes da si sretna mada kod tebe nesto nedostaje.Ne znam sta niti je to sada vazno,samo je bitno da SHVATIS da od NIKOGA neces dobiti podrsku koju ti zelis jer NIKO NE ZNA KAKO TI JE.
Naravno.........samo mi na ovom forumu jer imamo i jer smo imali istih problema.
Ne kloni duhom,zbog TE DECE!
Ti im trebas i oni ti nikada nece okrenuti leda.
Nikada vise nemoj reci----ubicu se---jer si duzna ZIVETI zbog te dece!
Treba ostati heroj do kraja i boroti se sa ovom zivotom koji nije lak,a ne biti kukavica i otici sa ovoga sveta,a iza sebe ostaviti sirocice.
Glavu gore,trgni se malo,jos si ziva,neces umreti kada ti hoces NEGO KADA TI JE SUDBINA.
Pisi kada ti je tesko,imas nas na forumu vidis koliko je velikodusnih ljudi ovde i koliko smo svi jedni uz druge.Treba ti prijatelj koji ce ti sve reci,a ne onaj koji ce se sazaliti na tebe i biti dobar sa tobom jer se sazalio.Tebi ne teba neko ko ce te maziti nego ko ce te recima PROBUDITI.
Pozdrav svima :P :P :P :P :P :P
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Andeila kako mama,kako si ti?
Gde ste drugari :cry: :cry: :cry: nema nikoga........
Neshar kako si druze?
Majo gde si?
Pozdrav za sve
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

SRECNA VAM NOVA GODINA!
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

pozdrav ontario...

evo malo pre se vratio s posla, pa sada malo hvatam odmor, nesto da predahnem dusom, pa na spavanje rano, jer se sutra dize u 6 ujutru i tako u krug cele nedelje... sta da ti kazem, totalna apatija.... al tako nam je..

ja sam u principu ok, malo me nesto dva tri dana opet hvataju oni osecaji nestabilnosti mada ne tako jako kao ranije, mozda zato sto sam smanjio PTU tablete kako mi je lekar prepisao sa 2x1 na 2x 1/2 pre dve nedelje... mozda mi smanjio uticaj, ma otkud znam,.... malo mi povremeno skoci i pritisak, ja to pripisujem i ovom ludom vremenu.... tesko, vec 10 dana ne prelazi -4 stepena, magla, oblacno, bas ocajno vreme.... ma bice bolje...

kako si mi ti, nemoj toliko samo da se nerviras, taman si lepo krenula i da se druzis i da puno ne mislis na razne druge stvari....samo tako nastavi...

andjelija, ne znam sta da ti kazem, drzi se... zao mi je zbog cele tvoje situacije.... znam kako ti je... ja sam sa pokojnom majkom prolazio i bolnice i anestezije i nerviranja od moje 15 godine.... obolela i od srca i od raka... znam da je uzasan osecaj..... strepnja, strah, mucenje.... drzi se....

zelim vam svima srecnu Pravoslavnu Novu Godinu, puno, puno zdravlja i srece... cuvajte se....
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugari moji,dobila sam poziv da mi je majka pala,neko je nasao na ulici i na ortopediji je.
Slomila je kuk,ujutro je pripremaju za operaciju...........jao sta da radim?
Jao pa njeno je srce slabo,a ima i tromb u mozgu receno je u proslosti da je mogucnost da se ne probudi vise...........jao..........
Nema doktota sada ovde je skoro pola 12 uvece,nece sestra nista da mi kaze,jedva mi je rekla za kuk..........
Drugari sta da radim,nemam nikoga u mom kraju,a ja ne mogu da odem.............jaoooooooooooo...................sta cu..................
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Strasno mi je zao sto ti se to desilo sa mamom. Znam sa si u haosu ali sto ne probas da nazoves neku komsinicu koja je blizu tvoje mame obicno su te zene koje su tako same dobre sa svojim komsilukom pa mozda ti neko moze pomoci.
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Joj Ontario,pa jel postoji neka mogucnost da ostavis decu muzu i uzmes neki odmor,da dodjes sama?Ako nista drugo,vidi za komsiluk ili nekog daljeg rodjaka?
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drugarice moje.........hvala vam sto ste uz mene........
Nemam tamo nikoga,muzeva mama ce ici ujutro u bolnicu,jedna komsinica vodi brigu o svojoj majci,nece sigurno pristati da vodi o mojoj.
Ja ne mogu da odem jer je muz na bolovanu,a njegovo bolevanje je toliko da imamo za stan i racune.Od moje plate se kupuje hrana.......od moje plate ovisimo.........Nemam placeno bolovanje ili odsustvo jer ne radim svaki dan,imam stalan posao ali mi je posao na poziv.Tesko mi je da vam objasnim.Mogu uzeti koliko hocu godisnjeg ali NECU dobiti placeno.
Kako cu ovo sve preziveti.
Ne mogu sada da odem!
Jao........pa sada me najvise treba.......
Ne znam da li ce joj srce izdrzati operaciju :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Jako je lose zdravstveno........jako,jako joj je slabo srce........ :cry: :cry:
Nemam nikoga od familije blizu i svi koji su daleko nece da se obavezuju za nju........a ona nema niti jedne zive sestre.Nema nikoga sem moje dece i mene i mog muza...........
Sada je ovde pola 12 uvece skoro,a ako jedan ujutro cu zvati opet bolnicu jer moram doktoru reci njeno zdravstveno stanje.
Jadnica moja jadna,ko ce je sluziti kada dode kuci,jadna moja majka.
Boze,kako mi je tesko samo da znate!
Javicu se ne znam kada,citavo popodne placem bas sam sada maloprije popila tabletu za glavu.
Kako cu ovo sve prebroditi.........
Kaze mi majka na telefon prije par dana,nemoj mi slati slike vise pa da se razvlaci kada ja umrem........
Idem mogla bih ovako do ujutro da vam pisem
Odgovori