aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Betsy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 10:50 pm

Post od Betsy »

Drago mi je sto ti pomaze,ako i ne pomaze mnogo,bar tesi..Ne znam sta da ti kazem,svako nadje svoj nacin da se izbori,ali mislim da sto manje paznje obracas na strah,brze ce proci..To uvek nekako nestane samo od sebe.Mislim,tako izgleda,jer nema panike dok ne mislimo na nju(i dok nam se ne mota po podsvesti),ali cim pocnemo da se bavimo strahom-eto,odjednom se nalazimo usred njega,na smrt prepadnuti i u panici.Trudi se da negativne misli zamenjujes pozitivnim,staaalno,na silu u pocetku.Kad usred neceg sto radis naidje napad,stani,disi duboko i pricaj sebi da nije nista,onda se maksimalno skoncentrisi na ono sto si radila i ne pridaj vaznost napadu vec svom poslu.Neka se tera u tri lepe!! Kako vreme ide,proredice se napadi ako im ne dozvolis da te savladaju,da te okupiraju misli,vreme,sve.
I ne treba se bojati straha,tako ga samo prizovemo i opet-eto panike,lupanja srca,vrtoglavice i svega ostalog.Pa sta,neka lupa,nek se tresem,neka padnem! I?! Je l smo ikad stvarno pali,umrli??
Drzi se,draga.Razni problemi mogu da dovedu do ovih napada,ali zato treba resavati te probleme,a napadi ce vec sami proci.
Ljubac........
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Dragi moj drugari preko okeana!
LJubim vas sve hiljadu puta jer ste uz mene i jer vas imam za prijatelje.Jako puno mu znacite svi.....
Neshar druze hvala ti na svakoj tvojoj reci i podrsci.Sretna sam pa si mi prijatelj.Betsy,hvala ti na strepljenju i podrsci,molim te pisi,pisi.....sta da radim,ne samo ja nego mi svi koji imamo problema sa napadima.Svaka tvoja rec je za nas kao melem,zato molim te pisi kako doci do cilja.
Draga Maja,nista se nije sredilo sa muzem,agonija se nastavlja.....danas je mala operisana i NARAVNO ja sam isla sa njom on je bio kuci.Pitao me prekljuce trebam li ici i ja.........ja sam rekla NE.Ne mogu da shvatim takvo ponasanje,mozda sam ja ta koja gresim ali dete je islo na operaciju i on da pita TREBAM LI ICI I JA.Sve je proslo uredu sa malom,posle operacije su je zadrzali sve ukupno 3 sata i naravno ona je pitala ZASTO tata nije dosao.
Sta da joj kazem,ja sam se dobro i snasla u tom trenutku i rekla joj PA NIJE BIO NI SA BRATOM kada je operisao koleno.
Da,Maja nije hteo ici ni kada je mali operisan.
Sto dalje,sve vise i vise se odaljava od mene sa tim ponasanjem i bojim se priznati ali mi se pocinje sve to njegovo muciti.Posle 19 godina braka nista,bas nista nemamo zajednicko.
Rekao mi je veceras da mu je zao sto je ziveo protracio samnom ovolike godine i da samo se davno trebali razici.
Rekao mi je jer sam rekla da necu sa njim da pricam posto me stalno vreda.Stalno me nesto napada,pita sta cu sutra kuvati i ja kazem ne znam,videcu.On meni paljbu,ti ni ne kuvas(jao kada mi je to rekao.......)kaze sve si zapustila.Jao..........pa on je po citav dan kuci,ja skuvam pa trk na posao ne stignem ni da jedem......jao.......kako me uvredi........
Ne znam Maja ali hladim se jako prema njemu,nemam podrske,nemam razumevanja,nema lepe reci,nema poljubca,nema zagrljaja,nema nista.....nista.......nista.......
Sada je jos poceo laze i da me lazno optuzuje,nemamo vise nista zajednicko.Dokle ce sve trajati ja ne znam!
On je jedan veliki sebicnjak!
Eto ja ispisa pola strane o njemu,ali toliko mi je tesko moram vam reci.Nemam ovde nikakve familije,a da mi je otac ziv i da mi je majka ovde pored mene u gradu ja bih se iz ovih stopa pokupila i otisla.
Godine mi prolaze sa covekom koji me ne voli i koji me verovatno nikada nije voleo.......
Drugari moji svima pozdrav,javicu se opet.
HVALA VAM STO MI NISTE OKRENULI LEDA I STO STE UZ MENE!
P.S.
mala je malo prije otisla leci,dobila je lek sa bolove,posto ju je posle podne pocelo jako boleti.Ja cu gledati da dezuram veceras jer sutra ne idem raditi.
Betsy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 10:50 pm

Post od Betsy »

Draga Ontario,jako mi je zao zbog tvoje situacije.I sama vidis zasto ti je lose.Potrebno ti je razumevanje i razgovor,probaj da objasnis svom muzu kako se osecas,zasto.Potrebna ti je njegova podrska.Veruj u svoju decu,ona ce te uvek bezuslovno voleti.I nemoj nikad da se predajes i prepustas svojoj "bolesti",zbog sebe,zbog dece.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga Betsy,hvala ti na podrsci i razumevanju i na svemu.Nije me tesko procitati,vec kroz malo pisanja ti me znas.
Sa mojim muzem se ne moze razgovarati,njega nije briga za mene,njegova mrznja postaje tolika da se ispoljava u svakom njegovom koraku.
Sem mrznje nista drugo ne oseti prema meni.Mesta za ljubav nema.....
Ne zelim da deca znaju ali vide.....
Ne znam sta da im kazem,nikada nisam razmisljala da bih moga biti u takvoj situaciji.On je samnom samo zbog dece.
Dragi Bog ce dati i sutrasnji Sveti Nikola--nasa slava da sve ruzno postane proslost
Samo neka mi dragi Bog cuva decu i nista drugo nije vazno.
Dragi prijatelji,neka i vas sve dragi Bog cuva u mojoj lepoj otadzbini!
Ljubm vas sve puno,puno.......
shisharkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 19, 2008 2:08 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od shisharkica »

Pozdrav svima, ja sam nova. Ako moze neko da mi pomogne bila bih mu zahvalna. Pre godinu dana sam nosila holter i utvrdjen mi je wpw sindrom i tahikardija, a otkucaji srca variraju od 45 do 160 otkucaja u minuti u mirovanju. Pa ako moze neko da mi kaze koliko je to opasno.
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

pozdrav svima...

ontario, citam ovaj tvoj post nekoliko puta... strasno koliko nasi ljudi ni kada odu dalje od ove zemlje ne mogu da se promene... muz je tipican predstavnik naseg podneblja... pretpostavio bi covek da ce ako ode preko toliko vremena i da se promeni, ali nazalost ne...

zena je tu da brine o deci, kuci, radi... nazalost, tako je ... to me podseca i na mog oca.... i on je bio u tom fazonu dok je mama bila ziva... zna za kucu, za decu a on je tu kao ukrasna figura... strasno...

ne znam sta da ti kazem, pretpostavljam da je saveta i previse, ali znam da nista nije vredno ni tvojih zivaca, ni nerviranja dece da te takvu gledaju sa njim... da ti polako propadas jer ste ocigledno iz tvoje price totalna dva sveta, ti hipersenzibilna dok je on flegma... barem na povrsini...

uvek sam govorio, mada ovo ne znaci da i tebi to govorim, posto na to nemam prava jer ne poznajem potpuno ni vas ni situaciju, ali uvek sam govorio na osnovu mog iskustva.. bolje i dobar razvod nego los brak... deca vise pate kada gledaju takvu, necu da kazem mrznju roditelja ali jednostavno rezigniranost, apatiju, indiferentnost jednog prema drugom... verujem da im se srce kida dok vas gledaju... ipak su ona najvaznija.... mozda ti mislis da je za decu najbolje da ste vi zajedno pa sebe mucis ali bolje ti to vidi sa decom, onako takticno..... moguce da je i muz i taj vas odnos uzrok svih losih stvari sto ti se desavaju, potistenosti, depresije, taj nesredjen odnos.... ako je do kraja balkanac, taj ti nece otici ni u kakvo bracno savetovaliste, niti prihvatiti da je brak u krizi, ne daj Boze da je on kriv ili tako nesto, to ni pod tackom razno, i tako dalje, a ti ces i dalje patiti i unistavati se polako.... ne treba ti to... nikako....

ja poceo da radim.... posle 3 nedelje odmora, juce ceo dan bio nervozan zbog povratka na posao... medju ove zgadove od ljudi, ali dobro, mora da se radi,... taman sam se juce ponadao nekom Bingu ali nema nista od toga... :wink:

pijem lekice, trudim se da ne razmisljam puno o nicemu vezano za bolesti, dosta je bolje, manje tegoba... povremene... jedino me nesanica muci, tesko se uspavam i budim u toku noci vise puta, doduse na kratko ali me to iznervira... ko zna mozda sam na odmoru previse odmarao pa sad kad budem ustajao svako jutro u pola sest cu da spavam ko zaklan... videcemo...

pozdravcic svima...
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pozdrav dragi moji drugari,malo sam bila zauzeta jer mala ima bolove posle operacije.Sada je jako bole usi i jako slabo jede.U utorak ide da vidi lekra,nadam se da ce biti do tada sve uredu.Ja radim i nekako se cupam.
Dragi moj prijatelju Neshar,ne moram vise pisati zna sve i sam,jer si me odavno procitao.Da tipican Balkanac,nikada nije kriv......
Ja sam mu zube pokazala i rekla sta imam,sada je zatisje mada pokusava da me podbode sa strane.Ja ga ignorisem koliko mogu,jer sada mislim na malu,a on....je sporedna stvar.Nemam vremena razmisljati o njegovim psiholoskim igrama,a te igde najvise mrzim.Ne verujem da je on u stanju da nad ostavi,ali ako krene sretno mu bilo,ja ga necu zaustavljati.Sve mi to vise ide na zivce.Godine mi prolaze slusajuci kako me vreda,od kako sam debela pa nadalje......postovanja nema ocigledno,a kada se ja ohladim prema njemu nece vise moci kupiti ljubav ali toga nije svestan.Ja cu sebi pronaci nesto sto ce me zabaviti,knjige,kompjuter...a on njegov problem....
Hvala vam na svim savetima,uvek mi je milo cuti neciji savet.....
Druze nadam se da si imao lepo odmor ,sta te sada sekira pa ne moze da spavas?
Lepo napredujes,samo tako.....nemoj se sada vracati na pocetak nego teraj dalje.
Bas mi je milo kada osetim po tvojim pismima da vec bolje zvucis,mozda ti je pomogao tvoj odmor.Planiras li sta za Novu Godinu?
Ja se nadam da ce nam Nova Godina biti bolja nego ova,od srca nam svima zelim......puno osmeha,ljubavi,srece i novaca.....
Ljubi vas sve Ontario
Gde ste drustvo?
Shisharkica,najbolje je da pitas doktora jer te ja recimo mogu samo isprepadati,ne namerno nego zato sto sam postala hipohondar.Ti tvoji otkucaji koliko variraju po mome nisu normalni,a mozda je i normalno samo se to meni tako cini.Pitaj nekog od doktora,a dobrodosla u nase drustvo.....
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao ontario,

kako je malecka, jel dobro, sta je rekao doktor.... nadam se da je bolje...

sta da ti kazem, pokazala - ne pokazala zube, ne verujem da ces njega i njegov odnos uspeti promeniti, a ti se i dalje nerviras... ne znam koliko bi vredelo direktno da mu kazes da te njegov odnos prema tebi unistava, da ti je zbog toga sve gore i gore...

pokusaj, stvarno ne znam sta bi kod takvih tipova moglo da upali... sad se okreni deci, probaj sa njima da provodis vise vremena i da uzivas u zivotu sa decom..... (nemoj samo da preteras pa da pomisle klinci da ih gusis ili previse nadzires :wink: :wink: )... ako su dovoljno odrasli, lepo im reci situaciju i osecanja, u deci mozes naci vise podrske nego bilo gde...

sto se mene tice, dosta je bolje, nemam toliko tegoba, osim kad razmisljam o njima pa mi onda glava utripuje da mi nije dobro pa pomislim aha jel mi sada to preskocilo srce ili mi se zamantalo u glavi... sta da ti kazem.... budala hipohondar...

spavanje me muci, ne znam zasto i to sam utuvio u glavu neke glupe strahove da necu moci zaspati... uzeo sam neke valerijana tablete pa cu valjda uspeti malo i da spavam... posao ko posao.... :roll: :roll:

za Novaka radim pa cu provesti vece nadam se odmarajuci...

ostali gde ste, nema vas... nadam se da ste svi ok....

puno vas pozdravljam.... :D
Natasha2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 12:18 pm

Post od Natasha2 »

majabgd napisao:Natasha2,potpuno razumem zabrinutost ali mislim da ipak nije nista strasno,verovatno bi trebalo da se posavetujete sa vise lekara,oni najbolje znaju!Sto se mene tice i glavobolje nisam bas sigurna,nekad mi pomogne kafetin,nekad brufen,nekad se mazem biljnom rosom i alpa kapima(probajte te masti),mada nekad nista ne pomaze anekad prodje samo od kafe jer imam jako nizak pritisak.Glava moze da boli i od manjka gvozdja,od toga nekad imam vrtoglavicu.Gvozdje zaista mora da pijw jer nije normalno ni da joj ciklus traje 10 dana!Verovatno sve moze da se resi raznim preparatima ali treba da bude istrajna.Od aritmija moze da joj se muti u glavi a mozda ima i nizak pritisak.Vi radi vase sigurnosti idite kod lekara ali verovatno nije nista opasno,panici verovatno kao i mi svi ovde :D Sve najbolje i javite sta je bilo!
Ontario,bas mi je drago zbog sbog sina a i tebe,eto,bice sve dobro i sigurno ce i tebi twamo pomoci da se resis nepotrebnog mucenja.
Andjelija81,bas mi je drago,cini mi se da ipak sve dolazi na svoje i da ce biti sve ok! :wink:
Majo,jedva te pronađoh.Nisam mogla da se setim na kom sam te forumu pronašla jer sam mesecima bila na onkologiji i družila se sa tim divnim ljudima.Nažalost ,bitku smo izgubili kao i mnogi na tom forumu i pre 4 meseca umrla je moja divna majka.Puno ti hvala na odgovoru,obišli smo sve lekare koje su predlagali ostao nam još neurolog,ali njoj je hvala Bogu bolje,kraj ovog polugodišta,sve petice zaključene odavno,manje uči,pomirila se sa dečkom i sve je ok.Pije magnezijum,gvožđe,švrćkamo se i to je to.Nadam se da nije ništa ozbiljno i da je to ipak samo zbog godina i premora.Veliki pozdrav,čuvaj se i sve najbolje!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pozdrav drustvo.....
Neshar mala ide na bolje,mada me jako zabrinjava jer ne moze da jede.Sada je jela jako,jako malo ali dobro u odnosu na juce nije lose.Jako je boli i kaze da ne moze da guta.Dosta je omrsavila.....danas je 7 dana od operacije i nadam se da ce sledece nedelje biti bolje.
Usi je jako bole pa popije sa vremena na vreme jak narkotik i od toga je popusti.Zaista nisam znala da je to problematicna operacija,nije tako jednostavna kako se pricalo kod nas.Izvadili su joj krajnike i neku adenoid zlezdu(gland)tako da cu videti gde se ona tacno nalazi na kompjuteru.
Ja sam druze radila nocne dva dana,a za Novu sam slobodna.
Bas mi je milo kada cujem da ti je bolje,mogu ti reci da i bolje zvucis,samo tako idi napred.Sve ce to proci!
Ja vam svima zelim srecan Bozic ko god sutra slavi!
Mi smo pozvani kod jednih ljudi na Bozic,pa cu ako Bog da sutra sesti u auto i sa muzem kod njih.Ako uspem doci do tamo(jer ima dugo da se vozi)to ce biti jedan veliki uspeh za mene.Sto se tice osecaja,danas sam smirena,ali videcemo sutra.Volela bih da nemam nervoze i straha prije nego sto trebamo ici.....
Bolnica mi nije strasno daleko :wink: :wink: :wink: znate i sami koliko mi to znaci da je blizu......ali teren mi je poznat,pa se nadam da cu se lepo provesti u drusvu prvi puta posle 222222222 godineeeeeeee!
Javicu vam sve!
Poljubac!!!!!
Gde ste drusvo,Andelija,Iva,Majo,Jesensky i ostali??????
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ontario,
posle operacije krajnika hrana je sladoled prvih 10-tak dana!
[email protected]
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 10:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Anatomija ljudskog tela

Post od [email protected] »

majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Joj dragi moji,stalno sam bila u nekoj guzvi nisam stigla da uplatim interenet!Kako ste?Svi mi zvucite bolje i drago mi je zbog toga!
Natasha2,drago mi je ako sam uspela nesto da pomognem!Pozdrav!
Ontario,valjda je sve to normalno za malu,nemoj mnogo da se brines,izadji i uzivaj!
Pozdrav za sve!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pozdrav dugari,
doktore zasto je jako bole usi?
Jako je omrsavila za ovih deset dana,danas je samo jednom jela.
Bole je usi kaze kada guta.
Inace zavrsava antibiotik,pa ne znam sto je vise ne popusti.
Majo drago mi je pa si se konacno javila.
Drusto odlicno sam se provela juce,bili smo citavo posel podne kod tih ljudi na Bozicu.Ne mogu jos da verujem da sam uspela dovesti auto i ostati toliko dugo.Dok smo sedeli za stolom u jednom momentu pocela sam jako da se tresem.To je trajalo mozda desetak minuta.......posle toga me je malo gusilo i prestalo.
Ponosna sam na sebe :wink: :wink: :wink:
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Svaka cast Ontario!!!!!!Vidis da mozes,samo je fora da se opustis malo i da ne razmisljas toliko o tome!Pokusaj da ponavljas taj osecaj sto cesce,vidis da si prezivela i da ti nije nista!Samo napred!
Odgovori