aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majabgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 12:47 am

Post od majabgd »

Andjelija81,kada bese radis ultar zvuk,jel` sutra?Javi nam kako je bilo!
Ja imam jedno pitanje,ja vise ne znam sa ovim preskakanjem da izadjem na kraj,zaista je neprijatno i desava mi se stalno,cesto i na poslu kada nisam u prilici a i ne znam sta da uradim da bi prestalo.Tri kardiologa su mi rekla da ne predlazu terapiju i ja onda stavarno ne znam sta cu.Nemam ja panicne napade ali se malo uspanicim kada mi uzastopno preskace,to je valjda normalno?jel` ima neko neki savet koji bi mogao malo da mi pomogne?Pozdrav za sve!
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 24, 2008 7:36 pm

Post od blue wawes »

Majo, razmisli jel imaš u svom životu trenutno ili duže vremena neku situaciju koja ti stvara brigu neizvesnost i čini ti se da je teško rešiva? Ako je tako znaš da se kaže kad srce zadrhti, misao je kriva.To je rekao neki naš pesnik.Pa znaš i sama odgovor - smirivanje, da prepoznaš situacije koje možeš i koje ne možeš da menjaš. Ne traži od svog tela i duše više nego što mogu. Zamišljaj lepe i smirujuće stvari kad misliš na budućnost a i na svoju trenutnu situaciju. Zaigralo srce, kaži mu- samo ti igraj sa tobom je sve u redu.Meni preskoči kad u dubini duše nešto ne odobravam a baš mi se nameće.Onda ili nađi razlog da prihvatiš ili ne radi to.Otišla sam mnogo u širinu a ti si verovatno jedna jako aktivna i preosetljiva devojka koja je samo neispavana. Dovoljno je da jednu noć ne spavaš kako treba da sutra preskače.U svemu što radiš budi za sebe a ne protiv sebe.
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

A i normalno je kad si mlad, hormoni, emocije, pa kad sretneš nekog...
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

:D postala sam stalni član,jee
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Hvala blue wawes,ma ja kad bih sad krenula da pisem,ne bih pet dana mogla da zavrsim.Ukratko,tata mi je umro pre 9 god od srca mada je dugo bolovao i ja sam ceo zivot bila zabrinuta,mama je operisala karcinom pre pet god. i sad joj sledi teska operacija krvnih sudova i aorte,prestrasena sam,nemam stalni posao,imam dugu vezu i to je jedino lepo,za sestru sam jako vezana a i ona se odselila sa deckom a s obzirom koliko smo se u svim tim nevoljama oslanjale jedna na drugu sada mi je bas cudno mada je ona za nas uvek tu........i tako svasta.Uvek sam imala sebe kao nesto najjace na sta bih se oslonila a sada me ni moje telo vise ne slusa,ma ocajna sam... :(
Pozdrav!Drustvo,kako ste?
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

blue wawes,

Misao - Milan Rakic

Ja poimam dobro neminovnost zala,
Sklop celog zivota, sa tugom i bedom,
Ja znam sta je sudba sviju ideala, -
Moje znanje vidis na licu mi bledom.

Ali znam i uzrok zasto tako biva,
Jer prosao nisam kroz zivota huku
Sklopljenih ociju i skrstenih ruku:
Kad srce zapisti, misao je kriva!. . ..

Predivnoooooooooo

Ja sam je ucila napamet u gimnaziji, po mom izboru.

Ljudi mji dragi,
ja sutra idem na ultra zvuk i sad cu vam reci kako se tacno osecam.
Osecam u poslednje vreme teskobu kada treba da idem kod lekara zbog bilo cega, i najbezazlenije stvari, npr. za recept. Danima i nedeljama sam opterecena i brinem, a onda taj dan dodje i prodje .. . i sve bude super! A ja sam zivela u teskobi danima. Ovo mi se desava poslednjih pola godine, za razliku od moje hipohondicne faze kada sam isla kod doktora kao da idem u setnju :lol: :lol:

Javicu vam se sutra sa vestima. Nadam se dobrim. Pozz svima :wink:
blue wawes
Aktivan član
Aktivan član

Post od blue wawes »

Majo, citiram "i ja sam ceo život bila zabrinuta". Prošla sam sličnim putem i da mogu da vratim vreme dala bih sebi savet koji ću dati tebi . Na stranu sve što je prošlo, vidim da je sada najjača briga za majku koja je dovela do toga da vraćaš film unazad i život gledaš kroz sivo staklo. Majka ima svoj put.Daj Bože da sa njom bude sve u najboljem redu, da prođe lepo tu operaciju i još dugo poživi i raduje se svojim unucima.Ali Majo, i ti imaš svoj put i ti odavno od nje ne zavisiš. Podeli obaveze oko majke sa sestrom ne usteži se da je pozoveš kad je potrebno. Ne moraš samo ti da trčiš i brineš za sve, rekla si da je uvek tu za vas i to je velika sreća.Kad majku odpoštuješ, briši negde sa dečkom u društvo gde ćeš da se zabaviš da zaboraviš probleme i napuniš baterije.Nemoj da te grize savest uradila si sve što je trebalo. I briši u provod što češće.
Anđelija, podseti me ovom pesmom.Imala sam fazu Rakić, Dučić, Miljković...Miljković mi je najmiliji od njih.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Pozdrav drustvo,Andelija kako je tvoj ultrazvuk?
Kako se osecas da li si bolje?Cuvaj se da ne dobijes upalu pluca!
Javi se da znam da si dobro.......
Majo draga zao mi je zbog tvoje citave situacije,sta da ti kazem nego da budes pozitivna i da se nadas da ce sve biti uredu.Sretna si jer imas sestru,znam da je odeselila ali.......uvek je tu za tebe.
Tvoja je majka pored tebe,seti se mene kada ti je tesko jer moja majka je daleko,ne znam hocu li je ikada vise videti,ne znam ni kako sada izgleda,ne moze mi slati pisma jer ne znam da cita i pise,oca sam izgubila prije 3 godine od srca,doktori su joj tada rekli da joj daju najvise 6 meseci zivota bez operacije i vidi Hvlala Dragom Bogu ona je dobro bez operacije,znam da joj se stanje pogosava i Majo.......ja nisam pored nje :cry: :cry: :cry:
Tvoja majka ce biti dobro,ne obesharbruj se i ne slusaj sta doktori kazu....
Ja sam ti dala primer moje majke......Majo samo Bog dragi zna kada ce kome doci vreme da ode sa ovoga sveta.....
Ne budi tuzna raduj se,ne upadaj u depresiju nego uzivaj u zivotu.
Imas majku,imas sestru,imas momka.....niste daleko hiljade kilometara.
Kada god te nesto muci podeli sa njima i nemoj trpeti u sebi.
Ankcioznost se samo nadovezuje,jedan dan,pa drugi dok jednom organizam ne kaze dosta.Znam da imas problema sa srcem(aritmijama)imam i ja sinoc sam mislila da cu dobiti infrakt.
Rekla sam u afektu da me nije briga za moj zivot.....
Moja doktorica ne preduzaima bas nista,kardiolog mi je radio uz srca,holter.ekg,stres test i rekao da mu vise ne dolazim.
Ja nemam kome da se zalim vise,meni nije dobro dan posle dana.
Sinoc mi je toliko udarilo srce da me stresan bol presekla kao nozem.
Malo sam se uzrujala sinoc,ne znam da li je od toga ali prepala sam se....
Cuvaj se i pisi kada ti je tesko jer to puno znaci.Ovde smo jedni za druge!
Pavlov draga,kako si ti???
Kako malecka da li je ozdravila?
Moja je na antibioticima i sledece nedelje ide na operaciju.
Blue wawes pozdrav,sve ti to nama lepo pises ima dosta toga da se nauci.
Neshar kako si druze?Sto se ne javljas nadam se da si dobro dao si me u brigu!
Iva tebe nema nikako......
Dragi ja vas pozdravljam idem na ultrazvuk pa naravno moram da cekam par dana za nalaze.....
Sve vas grli Ontario
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

pozdrav vam svima , ontario , da li ti se mala operisala,krajnike mislim?
i ja sam ljetos imao takve aritmije , vrlo česte da mi se život smučio,..nemam pojma kako su došle a kako i otišle,istina bio sam veoma premoren na svkom planu.,..jedno par mjeseci ih nisam nikako osjećao,..pa onda s vremena na vrijeme ponekad osjetim,.teško je svemu tome ući u trag,..pozz svima :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Pa de si druze moj!
Ja sam mislila da si me se "odreko"i da nisam vise tvoja sestra :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Puno mi bolje zvucis nego prije i drago mi je zbog toga.Umor je mozda najveci krivac svemu.....
Mala ide na operaciju sledece nedelje 17-og i jako sam nervozna.Posle operacije ide kuci,bice u bolnici izmedu 2-4 sata.Operacija je ujutro,mislim da spada sreda.Ja cu biti kuci 2 dana......
Kazi mi kako si sada posle operacije?Da li je prestao osecaj gusenja koji si imao posle?Drago mi je da si se javio.....
Ja sam dosla sa ultrazvuka i sada moram cekati nalaze.bila je neka uvazena balavica koja mi je dsko odbrusila:ne pitaj mene,cuces od doktora.
Mozete misliti.......je***a ne sekira se ona nego ja.......
Laku vam noc :lol: :lol: :lol:
jesensky
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:18 pm

Post od jesensky »

ontario napisao:Pa de si druze moj!
Ja sam mislila da si me se "odreko"i da nisam vise tvoja sestra :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Puno mi bolje zvucis nego prije i drago mi je zbog toga.Umor je mozda najveci krivac svemu.....
Mala ide na operaciju sledece nedelje 17-og i jako sam nervozna.Posle operacije ide kuci,bice u bolnici izmedu 2-4 sata.Operacija je ujutro,mislim da spada sreda.Ja cu biti kuci 2 dana......
Kazi mi kako si sada posle operacije?Da li je prestao osecaj gusenja koji si imao posle?Drago mi je da si se javio.....
Ja sam dosla sa ultrazvuka i sada moram cekati nalaze.bila je neka uvazena balavica koja mi je dsko odbrusila:ne pitaj mene,cuces od doktora.
Mozete misliti.......je***a ne sekira se ona nego ja.......
Laku vam noc :lol: :lol: :lol:
pa sestro nisam te se odrekao ni u ludilu,..pa recimo da sam bolje nego prije,lakše je malo,ima još ostataka toga,ali mi je i dr rekao da se nervni zvrseci naviknu na postojece stanje,..trenutno sam na terapiji letroxom,..veoma maloj 1 sedmocno po 25mikrograma letroxa,.tako dr odredio da mi se tsh spusti u normalu,.inace su t3 i t4 regularni,..ja sam operisao krajnike i vjeruj mi da nemaš razloga za brigu,..ako si veoma nervozna ,..mazni koji laksi sedativ i prst u uho,..ja sam ti aktivan na endokrinologiji,.tamo nas ima nekoliko koji kuburimo sa slicnim problemima,.pa eto znas gdje sam :wink:
Neshar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 27, 2008 3:38 pm

Post od Neshar »

cao svima drugari...

nisam malo navracao ovde ali vas cesto citam.... bilo je ok ovih 10 ak dana, nije lose, skoro bez tegoba.. povremeno me uhvate moji pundravci razmisljanja i hipohondrije ali se trudim, ne dam se sta cu... sad sam u fazi da razmisljam opet sta ako mi je pogresno dijagnostikovana hipertireoza, da li mi PTU moze naskoditi i tako te moje ludosti..

juce mi malo skocio pritisak, bio nekih 145/90 po mom aparatu, pa sam se malo ufrkisao, popio moj propranolol i bendzu, malo losije spavao... i tako .... dani prolaze i prolaze

ontario, nadam se da si malo bolje i da se smirila situacija sa tvojim poslom, kazem ti dzaba trpis to.. ono sto sam rekao za ventil da ga tuzis... probaj... a probaj i da dodjes do nas, mozda ti stvarno bude bolje.. da vidis ljude, mamu, neke poznate, da izbacis tu tugu iz tebe...

ne brini se za malecku, bice to sve u redu... kako je sin, jel mu noga bolje...

andjelija.. ne daj se.... imas verenika, nadji utehu u njemu, uzivaj sa njim u toj divnoj stvari sto se zove ljubav, ne misli na aritmije i na preskoke... bice bolje......

pozdravcic svima.....
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

Drugari,

ja sam juce isla na ultra zvuk i naravno ispostavilo se da sam se bespotrebno onoliko plasila pregleda.
Doktorka me je lepo primila, pregledala i rekla da nije nista opasno. Postoji taj "povremeni" prolaps i nista drugo. Priraslice mi nije pominjala. :-?
Pitala sam za bolove koje imam kroz grudi, posebno kada sam prehladjena i rekla je da mi je telesni zid jako tanak :roll: sto ne znam sta znaci i da ne boli samo srce nego i medjurebarni misici i nervi. . .
Uglavnom nikakva terapija sem Aspirin protect kod bolova u grudima da pogrickam i Persen po potrebi kada dobijem lupnjavu za koju kaze da je normalna pojava kod prolapsa, ali da nije opasna.

Videcu da skeniram rezultate, pa da zamolim doktora da ih procita.

pozz svima :D :D :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drustvo pozdrav preko okeana :cry:
Da sam bar ptica pa da preletim......
Andelija drago mi je pa si dobro.....
Maja kako si?
Jesenski drago mi je pa si dobro!Milsim ja na tebe :wink:
Neshar druze sutra sam sazvala sastanak sa sindikatom--(nesto malo drugacije)oni zastupaju prava radnika......
Imam(nadam se)sastanak sa njima i sa tim mojim sefomzbog koga sam zavrsila u bolnici prosli cetvrtak.Ja sam sastavila pismo koje cu mu procitati u prisustvu sviju i verujem posle toga da ce mi brzo dati otkaz.Vise me nije briga sta ce biti,pa ne mogu vise izdrzati sa zivcima...
Ne mogu da spavam veceras zbog tog sastanka, a evo vec je dva sata ujutro.Sutra radim drugu a sastanak bi trebao biti u 3 i 15 posle podne.
Javicu se....
Mali se zali da mu odaje noga,moracu ga zakazati doktoru.Oda ali kaze odaje mu cesto......neznam bolje da ga odvedem.
Maloj se blizi operacija i jako,jako sam nervozna jer ona ima tu asmu.Pocela je veceras nesto da kasljuca,pije antibiotike i jos uvek se zali na grlo....
Muz je poceo nesto da me zeza,stalno se svada.....
Kud me nade sada kada sam otisla u opsajd sa zivcima.Bila sam danas kod mog psihologa i covek me slusa kako pricam o poslu i kaze:
za tebe postoje samo dve vrste ljudi dobri i jako losi......gde su oni u sredini?je***a ja jos uvek ne znam tu srednju vrstu jer nalecem ili na predobre ljude ili na lose....
Posle 20 godina braka da mi muz kaze kako sam vaspitala decu,kako sam ja sa svojim roditeljima pa kaze pa nije ni cudo.Nije ni cudo kada covek ostavi zenu i decu kada se stalno svadaju(misli kao ja sa mojom decom).Eto izgubila sam mog dragog tatu prije 3 godine,dotakao me u ranu........
Ne mogu da verujem koliko mrznje je u njemu.....nema osecaja prema meni postao je zombi,krivila sam do sada antidepresante ali vise necu.
Bojim se da cu ga prestati voleti ako ovo stanje potraje.Nemam nikada podrsku u njemu niti rame za "plakanje".Hladan je ko "spricer"a ja prolazim kroz probleme na poslu.Provela sam sama u bolnici kada je mali operisan ja mislim da ce tako biti i sledece nedelje kada mala bude isla.Bas mi neko treba,moja majcica :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
POLJUBAC!!!!!!!!
majabgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od majabgd »

Dragi moji,bila sam u totalnom ludilu od obaveza ovih dana,nesto sam i putovala pa ne stigoh da vam pisem.Ja ni sama ne znam kako da poslusam savete(hvala puno svima na njima,mnogo mi znace),toliko sam zbrkana i zabrinuta.Trudim se,radim puno i svasta da ne bih razmisljala,nesto vise nemam ni snage da se zabavljam a nisam nesto ni raspolozena.Vidjam se sa meni bliskim ljudima i kao sam ok.pre neku noc me je probudilo tako brzo i jako lupanje srca da nisam znala sta da radim,uzela sam valerijan kapi i secer i kasnije sam se malo umirila.Sta cu.....zaista sada ne smem sebi da dozvolim taj luksuz da panicim a da imam probleme,imam.Verovatno je od napetosti.
Blue wawes,hvala puno ali tesko je,trudicu se,mada i do sad sam se trudila i uvek mi nesto sav napor da se unormalim unisti.
Andjelija81,bas mi je drago,eto vidis da si brinula bezveze.
Ontario,sta da ti kazem,mozda sada shvatas da ako ti ne pocnes prvo na sebe da mislis i sebe da sredjujes nece ni drugi,cak ni najbliskiji.Znam koliko je tesko.pisi nam kako je proslo sa malom!
saljem vam svima veliki poljubac!
Odgovori