aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Re: aritmija

Post od sara08 »

evo mene do vas malo dok cekam da mi latinski pocne :-?
kao prvo ontario cestitam ti! vidis da mozes! bas sam se obradovala kada sam vidjela sto si napisala.
jedan strah je savladan, sada kreni laganim koracima i prema svladavanju ostalih :wink:
znaj da ti to MOZES, jaci smo nego sto zapravo mislimo :wink:
samo naprijed!
zola drago mi je vidjeti kada napises da si dobro :D
svida mi se ovo sto si napisala ---> ma kad mogu da ispunim ono sto sam zacrtala sebi u toku dana , tada nema zaljenja. samo nastavi tako :D
puno pozdravljam i snezu svaka cast na onome sto si pisala da si napravila, treba to sve stici i uskladiti :)

ja sam vam isla slikati uho. nalaz je stigao. sve je u redu. dr na orl mi je rekla da nemoram brinuti, nema nekih tumora koji pritiscu zivac za ravnotezu, mozak je cist, hvala BOgu! njezino misljenje je da je ta sva bol povezana sa neuralgijama. i da je to sve vezano uz kronicni labirinits koji se javio nakon upale, upala se smirila, ali sustav za ravnotezu i dalje funkcionira sa poremecajem. :o no dobro je. idem iduci tjedan jos na uzv stitnjace. rjesavam polako godinu. veselim se zavrsetku i praznicima :D da napokon mogu biti kod kuce vise od 2 dana :)

puno vas pozdravljam :)
(evo jedan link, ja sam se bas nasmijala :D http://www.youtube.com/watch?v=E8aprCNn ... r_embedded)
uzivajte :D
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Samo da ne bude ono,Gde nam je Ontario,zasto se ne javlja, a ona se vozi liftom :D :D :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

O mile moje prijateljice! :P
Ja pevam keru mome od srece jer sam usla sa njim sama u lift :lol: :lol: :lol: e da me neko cuo rekao bi ova je odlepila 100%
Bila sam vam u setnji sa kerom,zamislite mene setam....... :roll:
Zole drago mi je pa se osecas super,moracu da pronadem tu knjigu za kilazu sto si mi napisala,meni je secer bio jutros 7 a to je dijabetis 2 :cry:
Jos cu na kraju dobiti secer od ovolike debljine....
Snezo draga moja vidis ti da mi citas misli,ja se vozam liftom koji heroj a samo sto ne vrisnem od nelagode :lol: :lol: :lol:
Sara duso drago mi je pa su ti nalazi dobri sada se malko opusti i ne sekiraj se jer nista nije ozbiljno.
Drage moje mile prijateljice bas vam hvala sto se radijete samnom,cisto ne mogu da verujem da sam se usudila i nadam se da ce tako ostati.U nedelju idem na autoput,pa kako mi bude i to sama :P
Ljubi vas vas Ontario
maggi1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 11:43 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od maggi1 »

Veliki pozdrav za sve članove. U velikoj sam gužvi na poslu,posle zimske sezone počinje servisiranje skijališta tako da vecinu procitam ali nemam vremena za odgovore
i dalje cesto imam VES ekstrasistolne preskoke ali izgleda da moram da trpim
-sve vas pozdravljam sa Kopaonika i uz vas sam
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član

Post od sara08 »

ej drustvo, puno pozdrava svima, a posebno novom clanu - maggi ;)
kako ste?
nema vas pa predpostavaljam da ste dobro i da uzivate negdje :)
ja sutra idem na uzv stitnjace. drzite mi fige. :)
u petak imam kolokvij iz latinskog pa malo ucim.
inace imam neki totalno glupi osjecaj u glavi, kao da mi je glava u nekoj vreci. kada se dignem zacrni mi se pred ocima i imam i dalje taj neki glupi osjecaj u celu. :-? bila sam na olr prosli tjedan. vadili su mi bris grla i nosa. nalaz uredan. sada su rekli da moramo sinuse lijeciti... nikad kraja...
kakvo je vrijeme kod vas?
u rh je oblacno, hladno, kisovito. ima 6 stupnjeva. mogu vam reci da sam se smrzla, propirilo me skroz vani. sad me uho boli i opet imam blage vrtoglavice :(
sve vas jos jednom pozdravljam!
javite se :)
pusa od sare :)
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Ontario , da li savlada autoput, kako ide? Ja samo da te podestim , posto si pocela da prolazis kroz te situacije sto ti zadaju probleme , nema odustajanja :lol:

maggi, pozdrav i tebi, po mogucnosti smanji "guzvu" znas i sam da niko nemoze sve sto zacrta da i uradi , a posebno ne prija aritmijama. Da li si krenuo na kbt? ako jesi ne sumnjam da ce ti to otvoriti vrata da aritmije "prosetaju" jer se nece zeleti da druze sa tobom(ovo je iz iskustva). Kako rece drbgd kad promenemo percepciju, nestaju i mnogi simptomi .

sara , drzimo ti fige i samo napred , pronadji sve sta doprinosi nesvestici i sto pre da te prevazidjes to . Vreme je ovde nekoliko dana ok . moze maksimalno da se bude napolju , a ima dosta i cveca pa ulepsava okolinu.

Snezo , kako ide kod tebe sa cim se zanimas momentalno u slobodnom vremenu?

Ja , jos uvek koristim maksimalno koliko mogu da sam u prirodi :lol: danas za vreme rucka smo isle nas tri u park i na travi jele sendvice , prava uzivancija . Park nam pristupacan posto je odma preko puta .

Pozdrav svima , sa zeljom da dodjemo do maksimalne samospoznje i samopouzdanja!
Za drugarstvo i druzenje!!!
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Pozdrav svima,Zola,blgo tebi,rucak u parku na travi,tako lepo izgleda odavde,gde je hladno,kisa pada vec danima,vetar se probija kroz kosti,posle onako toplog i divnog vremena,ocajanje.Dane samo prezivljavam cekajuci sunce.Nadam se za koji dan bice bolje vreme...a i moje raspolozenje...Dotle ljubi vas Sneza
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član

Post od sara08 »

obavila sam danas uzv stitnjace. hvala Bogu, nalaz je uredan :)
jos on kaze ma nece ti se pokazati da su tahikardije vezane uz stitnjacu. i bio je u pravu.
jucer sam imala bas jaki napad panike :( nakon vise od 5 mjeseci bez njega.
imala sam osjecaj da se gusim, tahikardija, noge nisam osjecala, suha usta, nemogucnost gutanja, zgaravica, mucnina, bol u prsima, tresla sam se. ali proslo je. danas je dobro :)
kod nas jos uvijek kisa i hladno je bas jako.
pozdravljam vas puno sve po redu :)
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

snezo, hvala i vracam poljubac. Nadam se da ce brzo i ta kisa i hladnoca proci. A stim i tvoje raspolozenje da ti jos pre ide u plus . Verovatno ta osetljivost organizma na nagle promene pa telo reaguje preko raspolozenja.
ma tako ti je to kad smo sensebilni .

saro, drago mi je da su ti rezultati dobri , a zao mi je za dozivljaj panike. Znam kako to neprijatno moze da bude , ali najvaznije je da se podsetimo u tim situacijama da ce proci i da nam nece nista biti.

Da li si imala stresnih situacija , ili samo tako iznenada dosla, ne vezano za situaciju ili unutrasnjih negativanih dialoga? znam da moze da pomogne da se panika ne odigra pun scenario, ako u tom trenutku kad osetis prve simptome , mozes da cucnes i uzmes casu vode polako da pijes u cucecem polozaju , zatim zatvoris oci i zamislis neku lepu situaciju , predeo koja ti je u memoriji, a kasnije dises duboko iz stomaka . puno puta ta mala vezba hoce da predohitri paniku na samom pocetku .

Pozdravljam vas sve i ojacacemo mi svi polako korak po korak , ali svako od nas ce pronaci sta je to sto mu pomaze i delicemo iskusnja , sta radi , a sta ne.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje evo i mene konacno...Zole nisam isla na autoput ali se vozam liftom :lol: :lol: :lol: ove nedelje necu isto jer je se ne radi pa ce biti mnogo vozila.Zole uzivaj sada ovih par dana slobodnih,cula sam da ce kisa za vikend jedino ako nam ne promene vreme.
Snezo draga,doce vama opet lepog vremena sigurna sam :wink: Ja sam se danas suncala,uh pa malo sam i izgorila.
Sarice drago mi je da su svi nalazi dobro,zao mi je sto si imala napad panike.Duso samo shvati da ce proci i pusti ga da prode,nece ti se nista desiti mada izgleda strasno jer znam iz iskustva :wink: Mozda si malo bila pod stresom,ili je dosao iz vedra neba :roll: nekada se i to desava.Imas li ikakvu tabletu kada ti se to desi,Activan(Lorazepam)da stavis ispod jezika?
Drage ja sam vam nikako ovih par dana,prekljuce sam dobila opet 13 inekcija,vrat me boli jako od uboda igle,bio je dosta grub ovaj puta kada mi ih je davao :cry: .....onda sam vam otisla kod mog psihijatra i saznala da mu je zena iznenada umrla prosle nedelje a znala sam je,divna zena radila je sa njim,ona je bila sekretarica.Ja sam se toliko rasplakala da me nije mogao smiriti niti sam se mogla skoncentrisati na njegova pitanja.On je samo govorio to je zivot.....a ja suza suzu stize....
Danas sam vam malo bolje,manje me boli rame,da kucam u drvo,mozda mi je ovaj puta potrefio inekcije u prave tacke....
Opet sam pocela imati problema sa gutanjem,kao da mi zastaje hrana sa desne strane i stalno nesto osecam....Vise sam se ziva isprepadala,znojim se jako nocu i ujutro,secer mi je dosta povisen......sva sam vam neka nikakva.....
Muzic mi je na godisnjem,pa je lepo kada skupa pijuckamo kafu na balkonu.....
Videla sam juce moju majcicu na kameri preko kompjutera,lepa moja mila majcica kako mi je osedela.Uh samo da sam mogla da je zagrlim :cry: :cry: :cry: posle sam plakala kada smo zavrsile,pita me kada cu doci,hocu li je videti dok je ziva.....ja kazem hoces mama,a lazem ......moja luda glava i klaustofobija :cry: :cry: :cry:
Uh......tesko mi je :cry: :cry: :cry:
Ljubi vas vas Ontario i salje hiljade pozdrava
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje kako ste? :P
Uzivate li u vremenu?
Zole kako podnosis vrucine?Snezo da li je lepo vreme kod nas?Sara sreco kako si mi,da li se bolje osecas?
Drage ja sam stalno unutra jer ne podnosim vrucinu,tako da se hladim uz klimu :lol: :lol: :lol:
Secer mi je jos uvek dosta visok,moram opet lekaru :roll:
Trebam imati operaciju mehura pa cekam da me zovu.Dugo sam razmisljala o predlogu urologa pa sam jutros donela konacnu odluku.
Javicu vam sve.....
Kiss za vas drage moja :P
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, tebi isto smeta visoke temperature, vec i klimu si ukljucila. Ako pomaze samo nastavi. Odlucila si se za operaciju mehura , zelim ti da bude uspesna i da se oporavis sto brze mozes. Nadam se da nije komplikovana ta operacija?
Nastavljas sa voznjom lifta, eto vidis kako si to prevazisla i sad s emozes smejati. Tako ces se ti osloboditi i drugih strahova i sesti u taj avijon , tada vise nece biti prepreke.

Ja sam dobro na ovim temperaturama sto su ove nedelje bile , funkcionisem u balancu. Sve se potajno nadam da bar malo lakse prodjem kad dodje smog i one tropske toplote :roll:

Svima prijatan vikend i lepa razonoda!
maggi1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 15, 2009 11:43 am

Post od maggi1 »

Pozdrav za sve sa snegom pokrivenog Kopaonika :wink:
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član

Post od sara08 »

Puno vas pozdravljam sve po redu!
i puno, puno vam hvala na utjesnim rijecima i korisnim savjetima! <3
vjerujem da mi se to dogodilo jer sam bila dosta uplasena zbog ispita iz latinskog koji sam imala u petak.
ali super je proslo, polozila sam, ocjena je u indeksu, briga manje :)
od tableta nemam inace nista jer moja doktorica vjeruje da ja to mogu sama. i ide nekako, polako ali ide! :)
dala mi je ona par normabela za stvarno krizne situacije. tako da cu to sada imati za bas krizne momente.
drzite se!
ja se bacam na pisanje seminara.
javim vam se sad koji dan :)
pozdrav :))))
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Dragi moji poljubac! :P
Ja sam vam bila danas u setnji,zamislite mene posle toliko vremena :roll: odala sam jedno sat vremena i to zahvaljujuci mojoj prijateljici iz zgrade jer me zvala i stalno mi gunda da se ustanem sa kreveta :lol: :lol: :lol:
Ja vam stalno spavam valjda od ovih lekove,evo kako mi je danas dan izgledao:
spavala sam do 12 popodne,popila mleko,skuvala rucak i ponovo legla da spavam.Ona me probudila u pola 7 uvece,pa sam ustala sva pospana i izasla da setam.Moram vam priznati da se lepo osecam posle setnje :wink:
Nisam smela u lift kuci jer nije ni ona ni ja imale cell/mobilni pa opet ono moje:sta ako..... :x :x :x
Ona me nagovarala ali nije uspela...
Inace juce sam vam sama usla u lift i dosla kuci ali sa mobilnim i mojim Maxom....
Zole moja draga nadam se da si se odmorila za ovaj praznik,jos 4 dana pa si opet slobodna,skratila ti se ova nedelja :wink:
Nadam se da smog nece biti jos dugo,ni ja to ne podnosim,nisam vise kao prije da ni sunce podnosim,samo bezim u ladovinu...
Ja vam ovih dana nista ne radim jer su sveci,ne znam gde nnam je nasa Sneza?
Draga moja Snezo vec se brinem za tebe jer se ne javljas,poslaji nam smajlica draga samo da znamo da si ok....
Zole sreco moram na operaciju,odogovlacim vec dug ali sada mi je muz na godisnjem pa bih da iskoristim.Moraju mi podizati mehur jer je pao pa mi pravi velike probleme.....stavljaju neki sling,pa podizu mehir i kazu da operacija traje sat vremena.Bila sam krajem Aprila na cistoskopiji pa mi je urolog predlozio....prije dve godine sam trebala ali sam se predomislila,sada moram jer mi je sve gore i gore....
Sara sreco moja,probaj sve bez lekova ako mozes,upravu je tvoja doktorica.Ti si mlada,sve ce to da prode videces duso kada zavrsis skolu pa se malo opustis.
Kada imam ankcioznost ne treba puno da dode do napada,samo nauci da ti od njega nista nece biti i da nije niko umro mada izgleda karastrofalno....
Maggi kako si sada?
Ne mogu da verujem da je na Kopaoniku sneg,znaci ti mesto da se suncas na skijanju se... :lol: :lol: :lol:
Posalji nam malo ovde u Kanadu da nas rashladis,sutra i narednih dana ce biti uzasne vrucine.....
Dragi moji idem sutra kod interniste pa cu cuti nalaze krvi i saznati da li imam ili nemam jednu od autoimunih bolesti.
Mislite na mene :wink:
Ljubim vas.......vas Ontario
Odgovori