aritmija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: aritmija

Post od zola29 »

Snezo, poznato mi je to, da odkucam pola knjige i sve ode :lol: nadam se da napredujes u vezbama i da kondicija raste . Samo napred , daj sebi vremena i nema da neide.

Ontario, eto vidis , kad si dala coveku malo vremena da se povrati u ravnotezu , odma rezultati neizostaju :lol: drago mi je da je tako i da setis sebe da ne primas odma personalno u buducnosti.

Pokusaj do ponedeljka da ne mislis na bol od inekcije ,jer to ce ti samo povecavati strah od njih, koliko mozes da sebe ispravljas kad momislis kako bole te inekcije , da kazes sebi koliko god puta treba, da ces izdrzati i da ce ti pomoci za bolove. Ja tako radim kad mi je nesto neprijatno, a znam sigurno da cu imati koristi od toga :lol: znam da pomaze , pa ti predlazem jednu od opcija.

Sto se tice antidepresnt lekova , pitaj svog psihijatra da li je to jedan od mogucih losih strana leka (da ti se poveca tezina). ako jeste , pitaj na koji nacin da kontrolises i utices na isto. Mislim nemoj nista na svoju ruku, sto vise informacija od njega , pomocice ti da nadjes najbolji nacin za kontrolu tezine koja te muci. Nisi rekla koliko si visoka , jer i to znaci na tu tezinu.

A, sigurno ce ti pomoci , sto vise kretanja, voca , povrca , pa i taj biciklo , okreci kad god stignes :lol:

Ja nemam problema sa tezinom , jer non stop sam u pokretu takvo mi je radno mesto pa i to pomaze da se kalorije potrose.

Mi smo veceras imali dva sata snimanje , a zatim gledanje kasete o nasem ponasanju , komunikacija i obhodjenje prema strankama , mogu se pohvaliti da je sa moje strane bilo veoma zadovoljavajuce , sa strane "zirija" a licno sam bila zadovoljna kad sam gledala kasetu, verujem u svoje ponasanje , komunikaciju, ali je interesantno to i videti , pa i cuti od doticnih za "ocenu" :lol:

pozz!
Za drugarstvo i druzenje!!!
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 18, 2010 4:14 pm

Post od SnezanapP »

Ontario.drago mi je da je sa suprugom sve doslo na svoje mesto,jer sam upravo o tome juce dosta pisala pa se izbrisalo.Naime u trenutku mi se uopste nije dopalo kako se ponasao prema tebi i poistovecujuci se sa tobom i ja sam bila ljuta,ali kasnije kada sam malo razmislila pocela sam drugacije da razmisljam.Naime zapetljani su ovi nasi zivoti i ni izdaleka ne mogu stati u ove nase poruke,pomislih da svako od nas nosi svoj krst,pa i tvoj suprug.Mozda je jednostavno bio umoran,mozda i njega tisti ta razdvojenost od porodice,mozda je zasicen takvim poslom,mozda nije skoro bio na odmoru,hiljadu razloga,koji mogu biti opravdanje za los dan,kao i kod svakog od nas.Ipak trudi se da ne budes ravnodusna, kako si rekla, jer je porodica jezgro iz koga svi dolazimo i kome se svi vracamo,zato ne treba lako odustajati.Iskoristi zenske vestine da bi vratila ono sto mislis da si izgubila :D .
Sto se tice kilograma mislim da sam ti u pp pisala kako sam ja smrsala kada sam u jednom trenutku bila prekardasila.Naime sigurna sam da se i taj okidac nalazi u nasem mozgu i da je najvaznija volja odnosno resenost da oslabis.Ako ponedeljak od kada pocinjes dijetu nikako da stigne,pocni je ODMAH.Ja se nisam pridrzavala neke odredjene i stroge dijete i sebi pravila neke zabrane ali sam jednostavno smanjila kolicinu hrane koju unosim i koristila zdrave namirnice,a kada su kilogrami poceli da nestaju bila sam toliko zadovoljna svojim izgledom da mi manje hrane nije tesko padalo.Ove zime sam nabacila mozda 3 ili 4 kg viska,pa sam sada ponovo sebe pocela da kontrolisem u tom smislu,da ne podjem da capim sve sto mi lepo zamirise,da ne jedem dok i komsije ne budu site,vec samo mera...i tako moji doruckuju razne djakonije,jos moj suprug voli da sprema tako neke specijalitete srpske kuhinje a ja obavezno svako jutro pahuljice i jogurt ili rendana jabuka i sargarepa sa pahuljicama i semenkama.I nije mi neukusno.
Sto se tice trenazera,stigao je i vezbam polako na najmanjem opterecenju jer mi se prvi put kada sam stala desio maler.Naime izgleda da je bio podesen na neko vece opterecenje i ja stanem i pocnem da okrecem nekom cinilo mi se normalnom brzinom,kada puls poce da mi skace kao pomahnitao,veoma brzo sa 110na 130,pa160,kada sam se ja preplasila jer nisam mogla da ga zaustavim .Tada mi je skocio na186 i ja sam se sklonila sa sprave da ga vise ne merim,kcerka me izvela na tersu,gusilo me ne znam da li od straha ili od srca,tek trebalo mi je nekoliko minuta da se smirim i vec sam pomisljala da cu ja u trenazer izgleda samo gledati. :cry: Ali sutradan sam proverila optercenje i polako pocela da okrecem kao da setam i pretila puls.Okretala sam toliko dok ne dodjem do 100 azatim bih smanjila tempo i tako dvadeset minuta.Drugi put je bilo jos bolje,i oslobodih se straha.Sada vozim i dalje na kecu ali brze,polako napredujem a ocigledno je da tako i moram.Moji ukucani pice vec velika opterecenja i brzine ali sta cu ja kada sam najkilavija.Shvatam to kao deo mog licnog sarma :wink:
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Zola da li je to snimanje bilo na poslu,bravo za uspeh i licno zadovoljstvo :D
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Zole bravo cestitam! :P
Bas mi je drago sto sve ide kako treba na poslu,ovo ti je veliki plus jer i ako dode do otpustanja ti ces biti zasticena verujem posto si dobar radnik.Zole nagradi sebe :wink: sa nekom sitnicom :wink:
Snezo ne gledaj u puls i kalorije,to je normalno da puls skoci,posto smo panicari ne treba nam puno da se prepadnemo.
Ja sam prodala treadmill jer nisam volela i izludivalo me jer sam videla da za 50 minuta hodanja potrosim samo 300 kalorija :roll: :roll: :roll: pa onda kontam to je jedan keks :roll: a ja se sva preznojila.
Greska znam ali sta cu,evo mi sada ovde bicikli,imam i puls i kalorije ali sam ga iskljucila,pa ponekaddddd odem na njega :roll: i to mi je tesko,jednostavno ne nadem da je zanimljivo.
Drage vec sam pocela da panicim zbog sutrasnjih inekcija,a tek je 7 sati ujutro :cry: uvek ono glupavo sta ako :cry: :roll:
Evo mi dode muz sa puta pa ce sada biti kuci par dana,valjda cu ga uspeti omeksati :wink:
Ljubi vas Ontario :P
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Ontario,drzim ti palceve u svakom smislu :D
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Snezo, najvaznije je da si se oslobodila straha i nastavljas sa tempom koji odgovara tvom telu. Samo napred i uzivaj u dobijanju kondicije :lol:

Ontario, izdrzaces sutra sa tim inekcijama , jer si i prvi put izdrzala , a sad ti i muz kuci , pa ako treba emocionalna podrska , a ti i njega povedi.

Hvala vam na cestitkama :lol: da Snezo , to je da bi vidli sebe i nase postupke , kako bi mogli korigovati ili dopuniti po potrebi iste.

pozzz
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje hvala Vam puno na podrsci i razumevanju! :P
Bas ste genijalci,nema vas nigde :wink:
Drage ja sam zadremala posle podne i sanjam moga taticu,on jadan kao bolestan nosi masku na usta,zovnu me sa stepenica,ja ga saceka i obesila sam mu se oko vrata.Tako sam ga jako zagrlila,sve je to trajalo dugo,dugo,on je kao bolestan dobio je neki gadni virus u ustima,jednjaku i rekao mu je lekar da nesme da jede nista,a ja ga kao teram da mora bar nesto,e kazem ja da bar ima sada kiflica. :cry: :cry: :cry:Sve se to desava kod moje majke,u zgradi gde sam odrasla kao dete,videla sam svoje komsije u snu,videla sam svoje stepenice,svoj(mamin i pokojnog oca stan),videla sam svoj rodeni grad :cry: :cry: :cry:
Ako ne u javi barem u snu......
Jadan moj dragi tatica,Boze Dragi cuvaj mi ga i Majko Bozija,podajte mu pokoj njegovoj dusi......
Uh......kako me,uh...kako se osecam :cry: :cry: :cry:
Evo me pocinje gusiti,idem malo napolje pred zgradu,ljubim vas puno,mislite sutra na mene :wink:
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Ontario,ne znam da li ima neke veze ali danas je dan kada se izlazi na groblje i kada se uredjuju grobovi,sadi cvece,i slicno u svakom slucaju dan kada smo za korak blizi onima koje smo jako voleli a izgubili.Mozda nije lose da posto si daleko tvom tati danas upalis svecu i sa radoscu se setis vasih zajednickih dana.Nije cilj da te danasnji dan baci u bedak,pazi na to i ja danas isto osecam kada se setim svih mojih.Pozdravlja te Sneza
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Draga moja Snezo upalila sam svecu i sva je izgorila.Nisam znala da se ide na groblje,mozda sam ga zato sanjala.Inace ga dosta sanjam,dragi moj tatica nikada prezaljeni......legenda moja,zvezda moja Danica
Drage u uzasnim sam bolovima,dobila sam 7 inekcija.....grozno boli,kida me.....idem u ponedeljak opet.....javicu vam se drage moje prijateljice cim me malo popusti ne mogu da sedim :cry: :cry: :cry:
Zole,Snezo ove inekcije su uzasne :cry:
Ljubim vas punnnnnnnnnnnnnnnnnnnoooooooooooooooooo!
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, zao mi je sto te te inekcije toliko bole . Da li kasnije kad te prodje bol, osecas izvesno olaksanje ili? Koliko jos treba da ih primis? Kad se toliko mucis bar da ti pomognu na duze vreme .

Ah, ti snovi. Mozda je upravo tako kako Sneza kaze. A potpuno se slazem , da treba tada misliti na lepe trenutke i ljubav koju smo imali sa pokojnikom.

Snezo da li vezbas svaki dan ? kako ide sa kondicijom?

Ja odbijam vezbanje , posto setam previse , pa vise osecam zadovoljstvo ako imam malo vremena da nesto procitam ili se druzim :lol:

Pozz
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage ovo nista ne popusta,vrat me jako boli gde mi je dao inekciju i desna lopatica.
Boli me citava desna ruka,bojim se da mi nije nesto povredio :cry:
Ja sam potpisala da oni ne odgovaraju :roll:
Preprosle nedelja sam primila 5 inekcija,prosle nedelje 6,danas 7.......ali je problem jer sam :
za 3 dana dobila 18 inekcija :o :o :o
pa kako to moze biti normalno?
Zole nije mi prosli puta tako bilo,bolelo je ali ne toliko pa je posle popustilo,jos uvek me bolelo ali ne jako,bas sam bila sretna.
Ovo je samo privremeno,to me muci,pa zar onda vredi dobijati ovolike i bolne inekcije?
Ja sam plakala od lekara do kuce koliko boli,dok mi je davao tresla sam se ko prut da ne vristim.
U vratne zile boli jako,to se recima ne moze objasniti.
Ja idem kod mog lekara u cetvrtak pa cu mu sve reci,volela bih da izbegnem inekcije u ponedeljak.
Danas sam prelezala citav dan,nista ne mogu sa desnom rukom.
Drage javicu se opet :wink: :wink: :wink: ljubim vas!
SnezanapP
Stalni član
Stalni  član

Post od SnezanapP »

Draga,Ontario,mislim da nije dobro da prekidas terapiju a da nije zavresena do kraja,pokusaj da izdrzis jer ako prekines vracas se na staro,a to nije bilo dobro.To sto si potpisala ne treba da te muci i ja sam slicno nesto potpisala pre moje operacije,takva je procedura,a moja operacija je bila rutinska.Ako se plasis pitaj doktora da li je tvoja reakcija na inekcije uobicajena i kakav rezultat treba da ocekujes kad isprimas sve inekcije a ja nekako mislim da bi jedini smisao imao da prestane taj tvoj hronicni bol,pa bar za odredjeno vreme a ti ces proceniti za drugi put da li takav nacin lecenja donosi korist,ali sada budi hrabra i izdrzi.
Zola ponovo mi je na trenazeru bilo lose i to pri pulsu od 95,pocelo je da me gusi i morala sam da gutam vazduh nikako da udahnem,ne znam da li vam se nekada nesto slicno dogadjalo.Stvarno mi nije jasno sta je sa mnom,prosla sam sve te preglede i testove.odobreno mi je da vezbam i to doktor je rekao da slobodno idem do pulsa 150,to je pokazao test opterecenja,a ja paf na 95 :cry: Juce nisam vezbala a uopsteno mi celi dan nije bilo dobro,imala sam neki nedostatak vazduha i bol u grudima :cry: VISE NI OVI MOJI NEUMORNI SRAFCICI U MOZGU NE MOGU DA SMISLE RAZLOG ZASTO MI NIJE DOBRO.Zola i ja volim prirodu i setnju ali znas kako to ide najlakse nam je naci razlog da ne izadjemo napolje,uradis ovo ili ono,neko ti dodje ili lose vreme,ovako spravica je tu pa kad god imas koji minut vezabas .I ja volim da citam,trenutno citam roman FARAON PESKA,nedavno sam procitala Roman o Romanovima i tako u stvari usisavam sve sto mi padne pod ruku :D .Ljubi vas i pozdravlja Sneza
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Ontario, nadam se da te malo prolso? A posto je sneza vec dala svoje misljenje (po meni veoma korisno) ja bih dodala samo na to , mozda bi imala nesto i od toga da se posavetujes jos sa kojim lekarom o svemu, toliko da vidis da li isto misljenje ima o tim inekcijama , sta dobijas od njih , a sta su losi efekti.

Snezo, posto si dobila dozvolu od doktora da mozes da vezbas, a ipak telo se buni, mozda nebi bilo lose da malo poslusas sta tvoje telo voli , ne voli i zasto se buni.
Potpuno znam sta pricas , oko disanja i gutanja vazduha :roll: iz licnog iskustva. Ja sam duze vremena bila u potrazi zasto mi se to desava (ne cesto) hvala Bogu , ali kad se desi , ni malo zavidno.

Kod mene su dve stvari u pitanju, jedna je zbog acid refluxa, a druga je povezana sa ankziosnoscu. Tako da za sada jedino mi pomaze kolko god mogu da sebe zastitim. U prvom slucaju isto ne mogu teze stvari da nosim.

Znaci i ti volis da citas, super. Za mene je najlepsi odmor (onako za dusu) kad se dohvatim knjige po mom izboru, pa cesto sebe castim sa nekom knjigom. Momentalno citam od:Wayne W. Dyera-there's a spiritual solution to every problem. Inace obozavam njegove knjige i mislim da ih imam bar polovinu sto je izdao :lol:

pozz i lepe zelje!
Korisnikov avatar
sara08
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 12:24 pm

Post od sara08 »

vjerovatno me se vise ne sjecate, no evo da vas samo pozdravim sve skupa :wink:
ja sam obavila MR mozga prije 2 tjedna i nalaz je uredan. premda se meni jos uvijek zna vrtiti, no ide polagano na bolje.
proslavila sam rodendan, polozila neke ispite... ide nekako...
nisam dugo bila ovdje pa vas nisam ni citala, no procitat cu sve cim uhvatim malo vise vremena.
pazite na sebe, budite dobro
pozdrav :)
* Sve je moguće ako ne odustaneš od snova već na prvoj prepreci! *
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Drage moje prijateljice,jos uvek me boli ali ne tako jako.Medutim boli me jako gde mi je dao jednu od inekcija u vratne zile tako da me i glava boli sa te strane.Draga moja Zole posavetovacu se sutra sa mojim lekarom pa cu videti sta ce reci.

Snezo moja draga,ja bih ti predlozila da krenes polako na traku i da stavis peskir preko pulsa,nemoj to da gledas jer nekada ne bude uredu pa se samo isprepadas.Smanji brzinu i budi na njoj prvih dana samo 10 minuta.
Posle pokusavaj da povecas na 15 i tako sve po 5 minuta dalje.
Ja mislim da je kod tebe ankcioznost u pitanju jer ti cim vidis broj pulsa uplasis se. :o :o :o
Ja sam na stres testu dosla do 160 jer su pojacali namerno brzinu i nisam mogla disati,bilo mi je jako lose.
To nista ne znaci nego samo jedno:NEMAMO KONDICIJU!
Zato nemoj da mislis da nesto nije uredu sa tobom,treba ti vremena da udes u stos i da steknes kondiciju.
Ne mozes ocekivati da si ok sa te strane ako nisi aktivni sportista kao ja.Ja ne mogu da disem kada dodem do 4 sprata stepenicama,a ja zivim 5-om. :-?
Ja idem stepenicama vec skoro 3 godine,a to znaci NEMAM KONDICIJU.
Nije dovoljno da idem par puta gore dole svaki dan,to nije NISTA!
Ja trebam da se bavim sportom,svaki drugi dan,bar po sat ipo kako bih za izvesno vreme usla u stos.To nista ne moze preko noci veruj mi :wink:
Zato ne ODUSTAJ,NE GLEDAJ PULS i ne hodaj vise od 10 minuta.
Ja sam pocela ko ti na traci i nije mi bilo dobro,pa sam smanjila skroz brzinu i samo polagano hodala pa sam na taj nacin izdrzala sat vremena.
Druga stvar je MORAS ZNATI KAKO DA DISES!
Udahnuti i izdahnuti sa OTVORENIM ustima!
Izvini sto ti to sve pricam,ja sam nekada bila aktivni sportista pa zato se razumem u to.Kada smo trcali na stadionu,ako NISAM pravilno disala nisam mogla dugo da izdrzim.Morali smo praviti 3 kruga,ja sam uspevala 1 dok mi trener nije rekao kako.
Nismo imali merac pulsa,a mozes misliti koliki nam bude kada svi popadamo na travu posle trcanja.
Sto sam vise trcala sve vise sam sticala kondiciju,svaki puta sve vise i vise.
Ja sam PITALA kardiologa za trcanje na traci/hodanje i rekao mi je slobodno vezbaj.Videna mi je aritmija i svejdeno mi je to rakao.Znaci MIRNO SPAVAJ i polako korak po korak kada god imas vremena.

NEMOJ DA SE PLASIS,ponavljam NEMAS KONDICIJU!
:wink:

Sara sreco srecan ti rodendan i neka ti se sve zelje ostvare u zivotu! :P
Cestitam za ispite,bas mi je drago sto si nam se javila.Naravno da te nismo zaboravili,ja sam cak nekada pomislila da si ti nas zaboravila :wink:
Odlicno pa su ti dobri nalazi,ne znam da li si vadila krv?
Imas li anemiju,ili je mozda onda od vrata/prsljenova?
Ljubi vas vas Ontario
Odgovori