Aritmija?! Koliko je opasno i da li se treba javiti lekaru?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
pipi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 10:26 pm

Aritmija?! Koliko je opasno i da li se treba javiti lekaru?

Post od pipi »

I ranije sam osecala kao da imam aritmiju, ali tome nisam pridavala mnogo paznje. Medjutim skoro smo kupili digitalni aparat za pritisak koji je (pritisak) meni sasvim ok, cak nizak. Oko 110 sa 70. Ali otkucaji srca su me uplasili. Skoro nikada ispod 100 u minuti, nekada i 113, a samo izuzetno ispod 100, ali ni tada manje od 95. Otprilike to pratim zadnjih mesec dana. Koliko je to opasno i da li treba ici kod lekara?
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kdanijela »

to sto opisijete nije aritmija, vec tahikardija (ubrzani rad srca). Ne mora da bude opasno, ali moze da ukazuje na npr. problem sa stitastom zlezdom (hipertireoidizam)
s.and.i
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od s.and.i »

Pipi,
da li si bila na nekim ispitivanjima? Ja sam bila na svim mogucim upravo zbog toga sto sam mislila da imam "aritmije" ispostavilo se da imam tahikardiju :-? Jeste iritirajuce ali kazu da nije nista ozbiljno (meni je stitna zlezda OK) . Doduse ja imam Prolaps mitralne valvule koja moze da prouzrokuje taj neprijatan osecaj tako da bih ti za pocetak savetovala da prekontrolises stitnu zlezdu i da uradis UZ srca.
Ovo hoce da bude i posledica stresnog zivota... ima x faktora koji prouzrokuju tahikardiju, a kada iskljucis sve fizicke onda se eventualno preusmeri na one druge :wink:

pozdrav!
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Pa treba otići na pregled, ali nije nešto za paniku. Tako će i da se vidi da li imate neki simptom poremećenog rada štitne žlezde koji može da izazove tahikardiju. Možda se i uzbudite kad treba da merite puls jer se uplašite da ne bude povećan?
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
pipi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 07, 2006 10:26 pm

Post od pipi »

Hvala svima na odgovorima. Bila sam ubedjenja da se to zove aritmija. :-? Ne znam zasto mislim da je kod mene u pitanju faktor zvani "stresan zivot". Ono, posao od devet do pet, od pet do dva nocu ucenje uz ispijanje kafe itd... Poret toga i posao je stresan...
Mene su vise uplasili matorci, jer ne znaju kako da me oteraju kod lekara. Pa kao, to je jako opasno moras odmah da ides kod lekara. A ja iskreno od srednje skole nisam isla kod lekara. Ne znam ni gde se nalazi medicina rada.
Filipe, kad merim puls, bas pokusam maksimalno da se smirim, cak i uspem malo da ga smanjim, juce npr. bio 90. Uspeh?! ;)
Odgovori