Aritimija i planiranje trudnoce

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mariskaaritmija11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 9:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Aritimija i planiranje trudnoce

Post od mariskaaritmija11 »

Dobar dan svima!!E,ovako.Imam 30 godina,imam vec 5 god ekstrasistole(najvise sam imala 2000 sves i 100 ves na holteru).Pila sam svakakve lekove,od propanolola do amiodarona ali bezuspesno :cry: Imam prolaps prednjeg mitralnog kuspisa sa blagom (1/2)regurgitacijom.Doktor kaze da je to skoro beznacajno...Na desnoj nozi imam prosirene vene(sa unutrasnje strane butine pa sve do ispod kolena)nasledno od mame.Ponekad imam jake bolove uglavnom pred i u toku menstruacije i kada dugo stojim(mislim na bolove u venama).I jos sam visoka 1m i 86cm i imam skoliozu i levkast gruni kos*tj udubljen.I pored svega na meni se to ne vidi i niko ne bi rekao da imam neki problem a kamoli ovoliko :roll: ......Mene samo zabrinjavaju te ekstrasistole !!!!Ne znam da li se one pogorsavaju u trudnoci i da li ja smem uopste da zatrudnim u ovom stanju.Citala sam skoro sve vase postove ali malo ima o trudnicama sa aritmijama i sl. i da li smeju da se piju lekovi (antiaritmici) u trudnoci?.Zao mi je sto mnogo mladih ljudi ima problem sa aritmijama ali dobro je sto nisam jedina.Imala sam teske epizode sa ovim arirmijama,toliko ne ispavanih noci i muka .... :cry: :cry: Ali sada, hvala Bogu,vec tri meseca ne pijem lekove i cini mi se da sam psihicki bolje i da (iako osecam svakodnevno bar stotinak arritmija) kad preskace kazem sebi:"dobro je javilo se i proci ce,bar ne pijem lekove i ne trujem se."Eto toliko.Inače sam imala napade panika i nisam smela nigde sama,mislila da me niko ne razume i tako 5 godina košmara!Dok nisam sebi rekla DOSTA JE BILO PATETIKE,USTAJ i BORI SE!!!Pozdravljam sve doktore na forumu i hvala što i pored svog posla nadju vremena za nas!!!I molim ako ima neko slican problem da mi kaze svoje iskustvo u vezi aritmija i trudnoci.
mariska
Nivato
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 22, 2008 10:09 pm

Cao.

Post od Nivato »

Dali ste proverili hormone stitne zlezde?Meni se aritmija javila kao posledica hipertireoze posle porodaja.3 god.sam pila lekove za hipertireozu i propranonol.Godinu dana sam vec bez terapije jer su hormoni sada o.k ali jos uvek imam aritmije.Povremeno pijem propranonol.Cula sam i da postoji tehnika disanja kada dode do preskakanja ali ja je ne znam,pitajte nekoga za to.
Korisnikov avatar
andjelija81
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 05, 2008 1:44 pm

Post od andjelija81 »

mariskaaritmija11,
Evo da ti i ja odgovorim posto i mene ista stvar brine. Imamo istu dijagnozu, i ja imam famozni prolaps samo pored njega imam i priraslice plicne i srcane maramice koje mi prave dodatne smetnje. Sto se tice kicme, situacija je takodje jako losa. Kada sam imala 23 dijagnostikovan mi je degenerativni reumatizam, pa pored lordoze i skolioze imam i uznapredovale degenerativne promene koje nisu bas normalne za moje godine. Ja isto planiram trudnocu u toku sledece godine i malo brinem kako ce sve da protekne. :roll:
Ono sto je meni dr. rekao za prolaps je da sa tom dijagnozom mogu i pilot da budem! :lol: Da li se salio ili ne, ne znam ali znam da sam ga bas pitala da li bi moglo da bude smetnju na porodjaju i rekao je ne! Zena sa prolapsom se moze normalno poroditi kao bilo koja druga. Sto se uzimanja lekova u trudnoci tice, znam da je mamina drugarica pila Propranolol skoro celu trudnocu. :roll:
A sto se kicme tice, pokusaj da je dovedes u neko optimalno stanje pre trudnoce. Ja sam skoro krenula na pilates koji je najbolji za kicmu i prezadovoljna sam, mogu ti ga toplo preporuciti. :wink:
Pozdrav i drzi se! :P
mariskaaritmija11
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 04, 2008 9:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mariskaaritmija11 »

proverila sam hormone štitaste žlezde već par puta i sve ja hvala Bogu dobro :) .Uglavnom je sve što se tiče opšteg pregleda u redu,i krvna slika je u redu ....Hvala na podršci i mogu se javiti još neki sa sličnim problemima da "razmenimo iskustva"... :wink:
mariska
Odgovori