anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Majjo i ostali ,ajte dole ''O samom forumu '' , tema '' osvežiti forum''- mnogo nam je lepo. :lol:
labavi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 4:37 pm

Post od labavi »

Evo, ne stidim se. Hvala Majji i Tarciki, super ste. Nego Majjo, što se tiče paničarenja, tu sam šampion. Ne mislim sada samo na anginu pektoris. Posle jednog strašnog šoka (u 18 god.) :o , počeli su stršni napadi panike. U početku nisu bili vezani za nešto konkretno (situaciju), ali sa godinama (sada imam hvala Bogu 39), bojim se zatvorenog prostora, gomile ljudi i a po neki put, napad panike dođe bez nekog konkretnog razloga. Sve je to povezano sa stalnom napetošću i nervozom. Naravno da sam pokušala da se lečim (situacija traje sve ove godine), ali odgovor je uvek bio da sam da očigledno sama jako dobro shvatam svoj problem i da sam dovoljno inteligentna da ga sama rešim. Tako sam i odustala i od terapija, lekove koristim samo kad je jako strašno, i po savetu lekara borim se sama. Ali sve to jako iscrpljuje, naročito zato što to krijem od drugih, jer ne shvataju ( i uspela sam sve ove godine da niko ne primeti). Jer ko nije nikad doživeo napad panike, ne može ga ni shvatiti (pa ni lekari, čast izuzecima). Vi razumete, jel da? :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

ma,labavi,ti si SIGURNO za ovo drustvo!!! :lol: :lol: :lol:

mislim da si ista kao i mi ovde!

svi mnogo dobro znamo tvoje simtome i svimnogo dobro znamo koliko je to iscrpljujuce,a i svi smo manje vise bez lekova!

a,da!a minja,ja i jos po neko,imamo fizicki problem kao sto smo ti pisale.(virus koji je ostavio te dosadne aritmije).a i mi smo mlade...

tako da sve tvoje simptome znamo i uvek ovde mozes da pises o svojim "dozivljajima" sa panikom!

videces da ces vremenom dobijati snagu i energiju da se boris!

a razumem te!fizicki problem jeste otezavajuca okolnost za strahove,jer uvek ima mesta za pitanje:"a sta ako je sada ono "pravo"?! :evil:

ali,ima mesta i za borbu,jer tako jedino i najbolje sebi mozemo da pomognemo!

DOBRODOSLI! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

a,da!

a,pogledaj samo moje poruke od postavljanja ove teme do danas!

pa ja ni sama nisam bila svesna koliko sam napredovala za ovo vreme,a imala sam samo ljude na forumu koji su mi terapija! :lol:

caos! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

jasna,i ja kupih ves masinu!!! :D :D :D

oprala sam i neki cist ves,samo da je gledam kako radi!!!

Boze,kako nam malo treba za srecu!!! :lol:

izvinjavam se sto sam umesto u jednoj poruci da napisem sve,pisala u tri! :oops:

samo se tek setim necega! :lol:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Bravo tarci, bogami napredujemo :D :D :D

Ma ja jos uvek uzivam u mojoj, sto ti kazes, samo idem po kuci i skupljam ves, Neki dan sam prala cerkine plisane igracke. :lol: :lol: :lol:

Hvala vam na razumevanju i uveravanju povodom mog "sujeverja". I ja uglavnom tako pokusavam da razmisljam, ali, opet mi je lakse kad mi to jos neko kaze, Ma znate vec :-? :-? :-?

Inace, iskreno da kazem, otkad imam klince, postala sam i pobozna i sujeverna...

Stigao mi je muz kuci, odoh da popijemo kaficu.

POZDRAVI VELIKI :P :P :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav svima.

Bio sam nekoliko dana u inostranstvu, vodio ekipu na ono evropsko prvenstvo u Ukrajinu. Uzesmo jedno srebro i jednu bronzu u pojedinacnoj konkurenciji, a 4. mesto ekipno. Bice bolje...

Cujemo se ovih dana, da se malo oporavim od puta i svega.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ooooooooo čestitke dr.Ivice pa nije mala stvar vratiti se sa medaljom, bilo bi mnogo da ste pucali na zlato.Još jednom sve čestitke.............i raskomotite se pa pišite kako je prošao put, i kako ste se proveli tamo (sem takmičenja ,ako je bilo vremena uopšte)

Jasna ma ko sad nije bar malo sujeveran, (ma ja prva ću povezati ''aha to mi je sigurno zato što sam uradila to tada ili sanjala ili..... :o :o :o ) ali se onda trgnem i častim sebe psovkom :lol: , ali prvo ako mi se poklopi neki događaj, ja kažem to je zbog toga..........
Tako da to polako vremenom prestaje i ''popušta'' :lol: :lol:

Ma što kaže Tarci ,psiha je čudo, kakva je ona bila na početku , a gledajte je sada ,svima da nam lupa packe ,koliko je napredovala :lol: :lol: , dobro mi koji slabije ''napresujemo'' priključićemo se ,nadam se, uskoro.

Majjo ima li šta novo, Danka takođe, nema ni Dakona?
lana radic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 10, 2006 3:36 pm

Post od lana radic »

Dr. Ivice,
ČESTITAMOOOOOO.

Ja sam položila još jedan ispit :)

Za deset dana imam još dva i nemam pojma kako ću da stignem da učim!
Znate već i sami- Vaskrs će, pa tu dolazo farbanje jaja, neka torta, ručkić...

Veliki pozdrav za sve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ćao samo da se javnem, tu sam ali sam imao nekog posla.

DR Ivice čestitam na medaljama...

Pozdrav novoj članici, i pogodila je temu gdje svi mi imamo sličnih problema....
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

o,dakone,stize li?ja pomislih da si nas napustio...

lana,svaka cast!polako,sve cemo da stignemo.ja sam imala cerkin rodjendan pa nisam izasla na kolokvijum...pa,ne moramo mi bas kao masine da budemo...

minja,jel aritmije "stisale strasti"? :wink:

jasna,sto se tice sujeverja jos nesto:

sanjam ti ja vece pred jedan ispit sve ljude zajedno,koje inace i kada sanjam posebno-mislim da je bolje da ne ustajem taj dan...i ujutru kazem ja sebi da cu sigurno da padnem ispit.

medjutim na putu do skole,ja se zainatim i kazem:"sada cu sebi da dokazem da to nema nikakve veze!"

odem na ispit i polozim sa devetkom!

dobro,mozda da nisam njih sanjala bila bi desetka... :wink: salim se,naravno...

i tako saa kada sanjam bilo koga od njih,ja vise ne obracam paznju.tako je i najbolje...

pozdrav svima! :wink:
labavi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2007 4:37 pm

Post od labavi »

Cao ljudi, pa vi ste melem! Za neupućene, muče me dva problema, detaljno opisana na forumu Kardiologija i na ovom forumu.:D Ina;e, funkcionišem nekako, malo mi je bolje uz novi lek.Povremeno me probada i teže dišem.(To je što se tiče problema sa srcem). Volela bih da mi neko napiše da li je uspeo da se oslobodi ovih napada panike o kojima sam pisala. Da li neko od vas doživljava nešto slično i tako dugo? Da se razumemo, znam ja da to kod mene ima jako duboke korene i da se toga neću osloboditi (pomirila sam se sa tim). Ali jako mi teško pada što lekovi samo privremeno reše problem. Molila bih da mi se javi neko sa ovim problemom. Predpostavljam da su u pitanju hipersenzibilni ljudi. Osim toga, kao što sam navela ranije, mislim da je najveći problem to što ljudi (doktori, prijatelji pa i najbliži, to ne razumeju jer nisu doživeli). To stanje je sigurno i dovelo do mog pada imuniteta. A srce će valjda izdržati... A i dr. Ivica je, čujem, drugačiji... :lol: Možda ne padne u nesvest od mojih jadikovki i proba bar da zaleči moje jadno srce. Tarcika, imaš zlatno srce. Pozdrav :wink:
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

pozdrav i dobrodoslica novom clanu (labavi) - ovde cemo te svakako dobro razumeti.
:) Ljudi koji ovo nikada nisu doziveli, tesko da ce te razumeti, te ti moras negovati jedan pozitivan egoizam, nema ti druge.
Inace, ja sam kada me je srce probadalo stavljala maramicu natopljenu aloholom i dobro iscedjenu na taj deo, pa iako sam znala da je sve to placebo, meni je pomagalo.
Naravno, imas jos neke simptome, poseti kardiologa (sa ovim poremecajem, rvo nas salju kardiologu). :)
Pokusaj da sve posmatras i sa nekom dozom humora....

Minja, meni stvarno nije jasno sto tebi tvoj dr ipak ne da neke lekove za aritmiju, ipak se patis isuvise, a mozda bi moglo biti sve lagodjije uz neke lekove.
Mozda odes kod drugog dr (a da ne zna ovaj prvi) - i psst, da me ne cuje dr Ivica ;)
...salu na stranu, nekada zaista nije lose cuti jos necije misljenje.

Jasna, ja se jos nisam bas presabrala posle smrti svoje svekrve jer sam prosto osecala tu njenu agoniju (iako bas nismo bile bliske, ali je silne godine bila deo moga zivota).... uglavnom, mislila sam da tako stare osobe (83) se prosto ugase, ali nije bilo tako....uopste nije bilo lako... tako da sam pod tim uticajem, a sa druge strane, unuk mi trenutno pati nesto vise od ekceme (jer pocinje polen, a tada se i ekcema pogorsava, pa su noci besane i roditelji su totalno neispavani - kada dobijem mail sva se snuzdim).

Ipak, setam se sa svojim dragim svakodnevno.
Ovih dana sam menjala sve jastuke (muz ima jaku alergiju, uskoro ga ceka i neka intervencija, nos je u pitanju, a sve je to povezano sa alergijom) - uzela sam one antialergijske italijanske specijalne jastuke, skupi su jer se uvoznik ugradio sa cenom (1 jastuk je preko 5.500 din) ali su provereni - najskuplje je ako dam i male pare za nesto sto se posle pokaze da ne valja.
Zbog takvog negativnog iskustva (zeznuli me sa jeftinim usisivacem), sada kupujem samo proverene marke
A navlaka za bracni dusek (isto protiv alergija) je cak nesto skuplja, ali smo i to kupili jer ce nam koristiti i za unuka kada dodje i za nas (nisam htela da trazim od dece da mi to donose jer zauzme dosta prostora, a oni to imaju i kazu da je dobro).
Tako da trenutno vodim borbu sa grinjama.

Vidim da su se decica lepo provela na rodjendanu, to volim kada procitam. :)
pozdrav svima
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

ma,kako da niso hiper osetljivi..

pa,gledajte moj slucaj:

setam sa muzem uvece i pored nas izlaze deca sa neke zurke,a jedan od njih skoro da pada unesvest.vice kako nista ne vidi,ne moze da izdrzi...

ja-premrla!

moj muz kroz smeh mu prilazi i pocne da vice na njega i da ga vodi pod ruku do hitne.psuje mu sve redom(iako ne zna decka),odvede ga u hitnu i tamo ga ostavi.

ja sve vreme trcaaram za njima,a i sama se jedva drzim na nogama(od strha,naravno :lol: ).

moj muz izadje iz hitne smeskajuci se i govoreci kako je trebao da ga pusti da pada po putu kada ne zna da pije(?!?).posle dve sekunde nastavlja sa pricom gde smo ja i on stali pre incidenta!

a,ja?ja se tresem kao mis,noge klecaju..ma,zamalo da ga zamolim i mene da ostavi u hitnoj!

sve se primirilo i ja se sredih...ali hocu da ti kazem da reagujem burno za sve neprijatne situacije..

bilo sta i bilo ko da je u pitanju.

jedna zena,psiholog,mi je svojevremeno rekla da je to moj najveci problem:sto ne umem da postavim barijeru izmedju sebe i ljudi i sto ne znam da kazem NE!

bila sam malo opsirna,ali htedoh da vam docaram "moj" slucaj...

valja nisam jedina... :lol:

tako,labavi,da znate da to sto smo mnogo osetljivi sigurno ima uticaja na nase zdravlje...

odoh da zavrsavam SVE obaveze po kuci i gradu,jer mi je mama istegla ligamente i uganula zglob juce dok smo kacile zavese,pa sada sam ja "glavna"! :wink:

tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

majjo,zaboravih da prokomentarisem tvoju epizodu sa vidom..

ja te najbolje razumem kako je to odvratno neprijatno i sva se stresem kada se toga setim,ali mnogo je dobro sto nisi padala u veliku frku tipa da umires i da moras kod lekara.mislim da je to veliki pomak na bolje samo tako i trebamo da radimo.

da ponovim ono sto mi je tetka dala za savet:
PRVI PUT KADA SE NE BUDEMO UPLASILI KADA IMAMO NAPAD PANIKE VEC GA OKARAKTERISEMO SAMO KAO NAPAD PANIKE,TO ZNACI DA VISE NIKADA NECEMO DA UPADAMO U FRKU KADA NAM SE TAKVA SITUACIJA DESI I DA JE TO PUT KA OZDRAVLJENJU!

Odgovori