anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Jasna, cim se oporavis, idi kod nekog dobrog lekara-fizijatra da ti pokaze vezbe za kicmu.

Moj dragi od mladosti ima probleme sa kicmom i jedino mu te vezbe pomazu.
Rade se lezeci, nisu teske, jedino sto zahtevaju redovnost!
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

E ta redovnost, to je problem. Kad zagusti , spremna sam na sve, cim mi bude malo bolje, ja prekinem. Radila sam jedno vreme vezbe za vratni deo kicme, i bilo mi je mnogo bolje, a onda sam prestala i svaki dan kazem sebi da cu poceti ponovo, a nikako da krenem. :-? :-? :-?

Samo uci tarci, a i vreme je divno za voznju bicikla, moracu i ja malo da pocnem. :lol: :lol: :lol:

Podigla sam jos jedan kredit, kupila i cerki kompjuter, ima da se udavim u ratama. A sta da radim, to nam je postao stil zivota. Ko nema kredita, nema nista. Ubedjujem sama sebe. :roll: :roll: :roll:

Ne znam zasto mi se tekst podvlaci, pokusavam da iskljucim, ali ne ide... :lol: :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

jasna,dok podizes kredite a bi sebi i svojoj porodici ulepsala zivot-ti si jos uspesan gradjanin ove zemlje!

nezgodno je kada se podizu krediti za izmirivanje dospelih obaveza(onih mesecnih),pa zaduzivanju nigde kraja!

tako da ti mozes da se tesis da veoma dobro baratas svojim finansijama! :roll: :wink:

majjo,kako ti je mama?ima li nesto novo?nadam se da ste dobro i da si ti jaka(kao i uvek panicari kada nekom drugom nesto fali).

minja,gde si ti?prija ti vreme pa setas po suncu,jel da?
dakone,javi se i ti...

pozdrav svima! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Snijeg, ružno vrijeme odlika planinčine. :evil:

Ali makar imamo čistog vazduha na pretek :wink:

A krediti? Pa moraš makar malo da se uvališ, stil života, takvo je vrijeme.
Nije ono kao prije rata kad je još komunizam vladao, pa se uvališ u kredit za bilo šta i neosjetiš da ga vračaš,plate redovne,malo se radilo koliko se plačalo, zimnica regres,bolovanje.....sve. Ja to malo pamtim, ali znam da se odlazilo na more redovno. A sad, privatluk, privatnici kao feudalisti nit imaš redovno plačanje(čast izuzetcima)godišnji je pojam, ako te prijavi, to je kao on ti napravio uslugu :evil: zamisli.
A bilo šta da se uzme, moraš kredu dići jer nema šanse da se te pare imaju na gomili pa da odma daš keš(to govorim jer večina naroda tako radi,mora, demokratija je nastupila i ona nas ubi namrtvo)
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Sad ste me utesili, odmah mi je lakse. A takav nam je zivot. Sreca, pa mi muz ima relativno dobru platu, mislim za ovo nase vreme. Ali zato nikad nije kuci. Sve ima svoju cenu. :-? :-? :-?

Mene snaslo jos jedno zlo - upalila mi se Bartolinijeva zlezda. Nije prvi put, ali mi je ginekolog rekao da kad mi se ponovo desi, da odmah dodjem, da se ona ukloni. A mene je strah. Zna li neko nesto o tome? Pomagajte!!! :( :( :(

Cekam da mi stigne kompjuter, odoh da spremim cerkinu sobu, ona je otisla u skolu, pa naravno, nije stigla :lol: :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Cita Bartiolinijeve zlezde nije strasna, to znam da operisem i ja, iako nisam ginekolog, moze da se uradi u lokalnoj anesteziji, ne brinite.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Evo i mene posle sto godina :lol: , vidim da je dr.Ivica bio i vratio se , da je i Danka bila u Bg. šta sam ja sve propustila.................

Nešto sam se zapetljala i nikako da sednem za kompijuter, sve mi dan odleti.
Ma počela da me hvata neka depresija ili kako god se to zove ,rasplačem se i na ''cipiripi'' reklamu. Uhvatila me neka panika da nikad neću ostati u drugom stanju, i tako me hvata neka panika ,vreme ide ,ma što više razmišljm sve mi tužnije.........
Očigledno je da ću morati da se obratim na neku od klinika, pa sad skupljam na prvom mestu nerve jer će mi trebati.

Vidim svi ste skoro na broju , a nema Majje. :cry:

Jel neko zna šta se događa, vidim da jjoj mami nije bilo dobro. Kako će to ''fino'' da utiče na njenu psihu, a taman je počela da šeta i čini mi se raspoloženje joj je bilo malo bolje.

Ma znam ja po sebi kako takvi događaji mogu da te ''unazade'' i vrate na sam početak da treba duplo više snage da se iščupa.

Sve Vas pozdravljam i čujemo se.

P.S.
Dr.Ivice ako budete skorije dolazili u Bg, dajte pišite mallo ranije pa stvarno da pijemo negde kafu ili sokić.Pozdrav
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Pozdrav dragi moji, evo, stigla sam kuci nakon nedelju dana i imam jako tuzne i lose vesti. :(

Prvo da se zahvalim dr Ivici na odgovoru, i evo, svima da kazem, mamino stanje se jeste stabilizovalo sto se tice pritiska, ali, sve analize na kojima sam ja insistirala da se urade, na zalost nisu dobre. :cry:

Dr Ivice, na zalost, bila sam u pravu, pored mog muza, i moja mama ima hepatitis C, izgleda da je jetra ciroticna na osnovu svih onih nalaza, verujem da ga ima nekih 20 godina kada je imala sve operacije i transfuzije i veliku mogucnost da ga dobije........ jos joj nisam rekla, i ne verujem da hocu, jer tu pomoci nema. :cry:

Za ovu terapiju na kojoj je MM ona nema ni zdravlje ni godine, ostaju mi samo cajevi, zdrava ishrana i to je sve sto mogu da ucinim za nju. :cry:

Mnogo mi je tesko, mislim da svega nisam ni svesna jos uvek.

Pre dva dana sam "proslavila" svoj 33. rodjendan! Bas mi i nije do slavlja! :cry:

Sve Vas puno ljubim i pozdravljam, cujemo se....

P.S. Ako neko ima neki savet, ili bilo sta, pisite mi, svaka ideja je dobro dosla!!

Pozz, Majja
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Cao drustvo! :P
I ja nisam dugo bila na forumu i lose se osecam zbog mnogo problema.Muz mi je na bolovanju,vec 2 nedelje i ko zna kada ce se vratiti na posao.Lecili su ga sa 10-ak razlicitih antidepresanata 6 godina,experimentisali kako ce da rade i OPS.....sada je na uzasno jakim sedativima sa veoma zabrinutim zdravstvenim stanjem.Svake od tableta su radile par nedelja i onda uzasne nocne more,bunilo u glavi.Oni su samo povecavali doze,menjali lekove i STA SADA?
Eh jos nesto....ovi sedativ sto pije ujutro i navece prouzrokuju od ostecenja jetre,do srca,tiroidne zlezde i jos nesto :cry: isprobavali su ih na parcovima!Pokazacu ovom njegovom novom doktoru koji se trudi da ispravi krivu drinu sto su drugi naparavili.Kaze da je pogresno lecen sve ove godine pa mi sada kazite sta da radim? :cry:
Gledam ga kako se pati,a ne mogu mu pomoci!
Doktore Ivice,prijatelji na forumu sta su te silne tablete uradile njegovom mozgu?Sta su uradile njegovom i nasem zivotu? :cry:
Ocajna sam!
Majo nedaj se valjda ce i nama sunce jednom svanuti! :cry:
Sve vas skupa puno pozdravljam!
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

Post od ontario »

Cao drustvo! :P
Majo nemoj da se sekiras valjda ce i nama jednom sunce zasjati! Budi jaka! :P
DOKTORE moj postovani!Koliko je opasno za mozak piti razne antidepresante sest godina?Sta su uradili mom muzu?Jao... Boze sta su mu uradili sa tolikim tabletama? :( :cry:
Sve Vas skupa pozdravljam :cry: pozdravljam
:cry:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

STA JE,BRE,OVO LJUDI?!?!

koliko tuznih vesti za dan,a poslednji put smo svi bili kako treba! :x :x :x

sve mi se steglo nesto u stomaku dok sam citala vase poruke!

minja,ti ne ocajavaj!za dete uvek,ali uvek ima nade!pricala sam ti o mojoj tetki.a ima jos milion slucajeva koji su dobili decu,tako da ne ocajavas!pa ti si jos uvek mlada!mnoge danasnje devojke se i ne udaju do tvojih godina pa "stignu" da dobiju zdravu i pravu decu!
idite na preglede,pa je tako najbolje da vidite koje su vam opcije.ne vredi da sedis kuci i da budes u zacaranom krugu jer ces tako sigurno da budes depresivna!pa,bre,minja,vas dvoje se tako volite,da ja mislim da mogu da vas duvaju razni vetrovi pa da ostanete kako treba!

ne brini i nikako ne gubi nadu! :wink:

majjo,VEOMA mi je zao zbog mame!ne znam sta bih ti rekla jer je taj deo medicine jedan od retkih o kome stvarno ne znam nista! :oops:

jel ona tu treba da radi na jacanju imuniteta ili sta?javice ti se DR.IVICA pa ces videti sta dalje!

budi jaka i pokusaj da ne padas u frku,koliko je to moguce! :-?

a kako je sada tvoj MM?
sta su lrekari rekli za mamu?kakve su prognoze i kako dalje?

pozdav i tebi! :wink:

ontario,sada je najbitnije da Vi ne panicite!olako,realno sagledajte stvari i potrazite pomoc!ja stvarno ne znam da se nekom nesto strasno desilo od uzimanja tih lekova!doktori ce sve resiti i sada budite uz muza i smirite se koliko mozete!pokusajte i Vi radi sebe da porazgovarate sa nekim lekarom,da dobijete savet sta dalje!

i sto je najbitnije:NE OCAJAVAJTE!!!

ljudi,pozdrav svima,opet sam na onoj skupoj vezi(jer izgleda da ne mogu bez vas) pa moram da "kidam",da mi ne iskljuce opet tel.

caos! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

a,da!

jasna,stegni zube i idi kod lekara!

evo ja u aprilu trebam u NIS,da radim opet biopsiju ranice na grlicu materice koju imam od porodjaja.vec sam jednom radila biopsiju ali vreme je za opet,jer treba da se vidi kojoj metodom da se leci!

jeste mi frka za rezultate,sta ce biti,ali moram da idem jer sigurno samo moze da bude gore ako cekam,cekam,cekam,snagu i hrabrost!

kada se zainaim kod mene je dza ili bu!

pa sta bude!

moramo na vreme da brinemo o sebi i kako kaze ona stara:BOLJE SPRECITI NEGO LECITI!

jesam u pravu? :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ontario, ne brinite puno, ne verujem da su bas smeli da se "igraju", posaljite ako mozete spisak lekova koje je vas muz koristio.

Ostalima savetujem da se malo odmaknu u stranu, jedno 15 santimetara levo ili desno od sopstvene glave, iskrenite se, neka glava ostane gde jeste, a vi se projektujte sa strane, pa onda malo pogledajte sebe i svet oko toga "sebe" - videcete da je sve manje-vise smesno, naivno i bez nekog posebnog smisla. Ne vredi se sekirati. Uzivaj dok traje voznja...

Pozdrav svima!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

U cemu ja da uzivam??! :(
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član

svi lekovi

Post od ontario »

Dragi moji hvala Vam na svakoj lepoj reci i podrsci!
Daj Boze da Vam ja na taj nacin nemoram uzvratiti!
Puno mi je lakse jer imam sa kim da pricam.
Doktor Ivice poslala sam Vam p.p.i sve lekove koje je pijo i koje pije!
Svima veliki pozdrav! :P
Odgovori