anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

jasna napisala:
"Danas sam kupila novu ves-masinu, idem jos malo da joj se divim, pa u krevet.."

I ja se isto tako radujem kada nesto kupim, pa makar bilo i mnogo manje nego ves-masina. :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

samo da prokomentarisem:

i ja sam po pitanju trazenja pomoci veooommmaaa tvrda.ne znam da li je tako,ali ja se stidim(valjda,iako po meni niko ne bi rekao da sam stidljiva,posto sam veoma komunikativna).nesto mi neprijatno za sebe da pitam,ali zato drugi dolaze kod mene za sve zivo!

a meni neprijatno(bolje receno stidim se :o )da ih odbijem i kada mi nije ni do cega! :-?

jednom sam odbila drugaricu da joj pokazem nesto na kompijuteru za ispit i toliko me je grizla savest da sam shvatila da mi je bilo lakse da to odradim nego sto sam je odbila.pozvala sam je uvece kod mene i obecala da cu kolima da je vratim kuci posle svega!verovatno sam tako htela da se iskupim(ma koliko cudno zvucalo) za predhodno odbijanje!

e,sada,mozete da shvatite koliko ja soj mozak opterecujem,mogu slobodno da kazem,glupostima i tako trosim svu svoju energiju(tako mi,bar,muz stalno prica o tom mom fenomenu :o :roll: ).

caos! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

a,da!

a za ves masinu...

ma,kakva ves masina,prekljuce sam kupila mnogo dobar bade mantil i pizamu i celi dan razgledala nove stvari :o .

kada bih sada kupila ves masinu(a i vreme je da maminu zamenim novom),mislim da bih oprala i sve ciste stvari od srece! :o :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Jao, što se tiče treaženja pomoći od drugog,ja sam ''mula'' - ne bih tražila nikad da se neko sam ne ponudi. TAko sam i prokljuvila ko su mi pravi prijatelji ,jer ja sam za sve uvek, zvek tu.Pa i ovako ''bangljava'' ali kad nekom zagusti uvek se sama nudim (ma koliko sam puta samo rekla neću baš uvek da se trpam) , a kad meni zatreba i pričam o tome ,ali ne tražim pomoć ako mi se neko ponudi ( i ti prijatelji su mi ostali ,pa na ruke da ih prebrojim, 3-4) a ostali su otpali kao šišarke.I za šta će mi takvo ''prijateljstvo ,pa koliko smo puta i ja i MB ustajali zbog ''nekih'' u 3-4 h ujutro, jer je hitno, a takvih kad ti zatreba nigde- to je za mene KRAJ.

A što se tiče
ne odem kod komsinice na kafu dok me ne pozove, a ona dodje kad hoce. I to je za mene OK. A kad ja treba da odem, onda mislim - mozda cu joj bas sad smetati, mozda joj je neko dosao...
......Ma kao da sam ja pisala , a osećam da komšije misle da sam uobražena najstrašnije, jer nisam nametljiva ,nego čekam,čekam ,čekam ............E kako li sam se i udala......kod mene je prvi potez u bilo kom pogledu neizvodiv
Ma da imam više hrabrosti, slobode, ili kako već ne bih imala falinke u obliku aritmija , nego bi me bolelo uvo ko šta reko,ko šta mislio......... :evil:

Ceo dan sam napolju,i sad sam baš ''opijena'' od vazduha, i baš sam umorna ,ako ne legnem čujemo se još................

P.S.
Dr.Ivice prezdraviste li,nema vas trebalo bi već da ide na bolje? Pa vidite da nam nedostajete, svi se raspituju kako ste.
Korisnikov avatar
ontario
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 5:53 am

Post od ontario »

Cao drustvo moje! :P
Ja sam ZIVA i hvala bogu sve je dobro proslo.Ovako,muz je vozio i posle jedno 10 minuta autom osetim ja mene hvata panika.Kazem ja njemu da me nista ne pita jer ne mogu pricati i nadem pored sebe u vratima auta neku bez veze kjigu iz banke i pocnem kao citati.Nisam smela da pogledam napred samo sam kao citala.Da li mi verujete ja nemam pojma STA SAM PROCITALA ali sam buljila u slova i samo kibicovala na sat ispred moga nosa da vidim kada cemo stici.Onda smo dosli kod nasih prijatelja za sat vremana ali ja se nisam mogla opustiti nikako.Muz me zezne,uhvati nas mrak,a lepo sam mu rekla da se vratimo kuci po danu.Na vratima kada su nas pratili ja opalim plakati i pitam ih da li ce biti kuci jer mozda se vratim da prespavam kod njih.Bila sam natempirana citavo vreme samo sto ne eksplodiram.prijatelji mene pitaju zasto places zar ti nije bilo lepo.Ja ima samo kazem bilo je ludo i nezaboravno ali VI MENE NE RAZUMERE jer to nikada niste dozivili.Na povratku kuci posle mozda 15 minuta zvoni moj cell i mene sin zove i ja i on pricali,pricali i ja pomislim samo ne mogu da iscekam kada cu kuci.Nisam dala muzu da nigde staje,a pila mu se kafa jer sam znala ako stane gotovo je.Cerka se provela fantasticno,muz isto samo sam ja bila uzasna i ako smo predivno docekani.O...DA......da vam kazem kada smo se vracali autom gledala sam NAPRED u mrak ispred sebe na cestu i pomisljala ok,ovde vidim jednu kucu ako mi sta bude pitacu ih za pomoc.
Imala sam osecaj da smo se brze vratili nego sto smo otisli tako da jos uvek ne mogu da verujem DA sam ziva i zdrava.
Veliki,veliki pozdrav svima vama od mene! :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

PAZNJA, PAZNJA: U ponedeljak 19. marta sam u Beogradu oko 13 i 14h. Ko hoce da se sretnemo, neka posalje SMS, pa da lepo idemo u kafic makar na kafu!

CAO!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

DOBILI SMO ADSL!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ljudi moji koja divota. Nema vise moljakanja od strane mene i moje cerke - Boki, opet si na internetu, ajd prekini samo da telefoniram - e sad bas nesto skidam, samo 5 minuta. Pa tako unedogled. Valjda ce nam sad i telefonski racuni opasti :-? :-? :-?

Sto se tice moje masine, mogu i dalje samo da joj se divim. Ovi tipovi iz prodavnice su rekli da ce je montirati, a samo su je prikljucili, ali nisu namestili nogice, pa sad cekam da zet nadje vremena. :evil: :evil: :evil:

Eto vidite kako smo svi isti, zato smo se i nasli ovde, ovo je nasa mirna luka, mesto za odmor duse. Bas fino zvuci, ali ja to stvarno tako dozivljavam :P :P :P

Kasnije ci vam poslati novi e-mail, posto sim jos nije sredio neke detalje oko slanja mailova. :( :( :(

Cujemo se, pozdrav :P :P :P
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

minja,majjo,custe li DR.IVICU?!

pa,vi bi stvarno mogli da se upoznate u ponedeljak,zar ne?

to bi bilo super...! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

sto kaze Jasna,ovo je stvarno mesto za pricanje o svojim emocijama i to nekome ko te STVARNO razume!

DR.IVICE,mozda je ovo nasa grupna terapija,zar ne?ali,stvarno terapij,s obzirom da bi mi o ovi stvarima pricali i tamo kod nekog doktora(samo kod njega bi bilo oficijalno,pa moras da odes do njega,pa u vreme kada ti zakaze i td.),a ovde je mnogo jednostavnije,iskreno i ja bih slobodno rekla mnooogggooo lepse! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tarcika,

Naravno, ovo JESTE grupna terapija, nema bas moderatora (da ne kazem, usmerivaca) tema i razgovora, ali je to mozda i prednost. Svoje panicare koji se lece kod mene u par navrata sam sakupljao u ordinaciji odjednom, da se upoznaju. Bilo im je divno da saznaju da nisu sami, da nisu jedini, da gledaju jedni druge kako se ko pipa za puls, kako ko pritajeno zeva zbog "gusenja" ili kako se postavljaju na "strateski najbolja mesta" za beg, brzo pronalazenje vrata za trcanje u WC, ili sto blize slavini da se umiju ako pocnu da se onesvescuju :lol: Mogao bih sa ponosom da kazem da skori niko od njih vise nema panicne napade i svi su povratili ranije narusenu funkcionalnost.

Pozdrav svima!
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Sto ste se uspavali? Ili ste uzeli odmor preko vikenda? :roll: :roll: :roll:

Ja sam se lepo ukocila. Pametna, podizala fotelju sama, bas sam osetila kad je skljocnulo. Sad, kao, odmaram, kad setam, setam iskrivljena, pijem Nimulide i besna sam na sebe sto pravim gluposti. :evil: :evil: :evil:

Svejedno, sutra moram na posao, a vreme se vec kvari, pocinje neki vetar. Jeste li i vi culi da ce biti snega? :-? :-? :-?

Oprala sam ves, narode, moja masina svira... :P :P :P [/u]
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

jasna,znaci masina je pocela da se "otplacuje"... :wink:

ja sam ovih dana na predavanjima,ucim pa nisam ni ukljucivala kompijuter.i setala sam sa cerkom po celi dan,a jos smo joj kupili vecu biciklu pa sada bukvalno trcim za njom,a njoj valjda to interesantno pa mi isprobava prag tolerancije,a i kondiciju... :wink:

gde ste ostali?sta radite?

jel ste se videli sa DR.IVICOM?

pozdrav! :wink:
s.and.i
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od s.and.i »

Pozdrav svima, ovoga puta se ja javljam u majjino ime. Kod mame je, tamo nema kompjuter.
Sve vas pozdravlja i moli dr. Ivicu za savet.
Njena mama ima povisen krvni pritisak, 180/110, (inace je srcani bolesnik, angina pectoris, radjen dvostruki bajpas pre 23 godine, reoperacija istog pre 22 godine).

Do sada bez ikakvih tegoba pre pet dana je osetila malaksalost, drhtavicu i preznojavanje kada je pritisak bio 180/110. Po dolasku kardiologa promenjena terapija (cortiazem 90mg, 2x1; aspirin 100mg 1x1; hemopres1/2 na drugi dan). Uz ovu terapiju nakon 2 dana pritisak se regulisao (135/85). Radjen EKG, nije bilo infarkta, puls 90, emfizem pluca. Na savet kardiologa vadila je krv. Osim navedenih svi ostali nalazi su u okvirima normale:

MCH 33,8 (27-31)

SEDIMENTACIJA ERITROCITA 56 (0-10)

NATRIJUM FERUM 129 (135-148)

AST 45 (4-36)

Gama-GT 96 (0-38)

ALP 163 (30-120)

Feritin 272 (6-159)

Analiza mokrace

Izgled: Slabo zamucen
Specificna tezina: 1005
Proteini: +/- trag
Leukociti: 10-15
Bledi eritrociti 1-2
Smrezurani eritrociti 1-3
Bakterije : malo

Majja moli dr.Ivicu za savet sta bi trebalo jos od dodatnih analiza uraditi (a vezano za bubrege ili bilo sta drugo) i da li je moguce da je sedimentacija eritrocita toliko povisena zbog osteoporoze i bolova u kostima?

Pozdrav i hvala najlepse
s.and.i (u majjino ime)
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ultrazvuk abdomena, sa posebnim osvrtom na jetru. Sedimentacija sada nije vazna. Eventualno urinokultura. Ginekoloski pregled svakako.

Pozrav!!!
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

i, jel` se neko video sa dr Ivicom?

Ja sam u navedeno vreme bila na Uscu.
I moja snaznija polovina bas hteo da zovem dr Ivicu, pa da popijemo caj na brodicu, ali ja nisam ponela tf broj.
A jos znam da nismo bili spremni da uletimo u guzvu sa one strane Save (jer sam ja na N.Bgdu) ako se drustvo skupilo na primer u Skadarliji - i to mi je bio problem.
pozdrav
Odgovori