Pozdrav!
Marocen je isto sto i Ciprocinal, iliti ciprofloksacin, odlican antibiotik koji cesto prepisujemo za respiratorne, uro i kozne infekcije.
Ovo drugo "cudo" sam morao da trazim po Nacionalnom registru lekova, to je HOMEOPATSKI 'LEK"

A sastav mu je potpuna enigma za vecinu farmaceuta:
CINNABSIN - Deutsche Homöopathie-Union DHU-Arzneimittel GmbH & Co. KG.
Cinnabaris, triturat D3, Echinacea, triturat D1, Kalijum-dihromat, triturat D3, Hydrastis, triturat D3 -
Imam potpunu informaciju kako su ove homeopatske "vodice" dospele na trziste, poznajem cak i osobu koja je morala da "izglasa" da se to progura, ali o tome kad dodju bolja i sigurnija vremena. Homeopatski lekovi pomazu isto koliko i destilovana voda, bio koji caj ili mazanje nosa narodnom "devet puta opranom" svinjskom mascu! (ili bese sedam puta opranom, moram da pitam babu???) Takodje, pomazu otprilike koliko i svaka bajalica, a za zaboravne i one koji nisu bliski mom rodnom kraju, evo jedne bajalice kojom je moja baba meni lecila upalu krajnika sredinom 1970-ih godina:
Pacijent lezi sa temperaturom oko 40 stepeni celzijusa, ima lako bunilo, jeci od bolova i iznemoglosti i jedva guta. Pre toga ga tetka i baba dobro istrljaju komovicom po celom telu, sto jace, to bolje, tako da se po grudima, vratu, rukama i nogama vide masnice od njihove rodbinske neznosti. Pacijentu se obavezno obuje par debelih vunenih carapa natopljen rakijom komovicom, a posle masiranja se obavezno i dobro pokrije sa najmanje 7-8 cebeta i carsava. Zatim, dok se pacijentu ukazuje bela svetlost na kraju tunela, u izmaglici maligana koji isparavaju sa pacijentovih grudi, obraza, cela, a po malo i iz babinih usta, baba se nadnese nad pacijenta, kaziprstom koji zaudara na dzibru kruzi u pravcu kazaljki na satu po njegovom celu i izgovara sledece stihove:
"Иде миш по полици,
носи тикву на гузици,
миш прде, тиква пуче,
беж'те уроци у потоци!"
Bolest porolazi skoro uvek, u roku od tri do trinaest dana. Ako ne prodje, pacijent se vodi kod lekara, ili se sahranjuje uz druge prigodne drevne narodne pesme-naricaljke.
Eto...
Nemojte samo da se puno smejete, lecenje duhovnom energijom (da, bas tako, doslovno citirano iz podzakonskog akta, DUHOVNOM ENERGIJOM!) je odobrio i "ozakonio" premudri nam ministar zdravlja, a na preporuko premudrog profesora doktora Vuka Stanbolovica. Jos samo da smisle kako da licenciraju one koji se ovakvim lecenjem bave, pa da babu posaljem na usavrsavanje svoje bajalice o misu i polici, tikvi i guzici!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.