dr Ivice molim te recite mi sta trebam da pratim kod male , da li bi nedaj boze da ima neki problem sa srcem imala jos nekih simptoma
Pavlov, osim bola koji deca prijavljuju, ili osecaja lupanja u grudima, sviostali simptomi bi Vas samo uplasili ako bih ih naveo, a siguran sam da ih dete nema, jer ako je radjen taj EKG prosle godine i pregled, sigurno nisu propustili nikakve urodjene srcane mane i slicno. i moja cerka se zalila na bol u grudima, a osle dva dana - kasalj i temperatura. U stvari, grebalo je u dusniku.
Minjab,
Bio jednom jedan McDonalds na Terazijama i na Slaviji, i u njemu topla cokolada...
Ajde nemojmo sad da se ponovo prepadamo, zasta ce nam lekari i Urgentni centar, panicari ne umiru od panike

I nemoj sad neko da je pomenuo schlog, infarkt, ugusenje od pseudoastme i slicno - nema nista od toga.
...osim ako se ne dese!
Infarktofobi svih zemalja, ujedinite se!
Malo vise smeha, prijatelji, sale na sopstveni racun, malo vise (mora se tako!) crnog humora, da se strahu nasmejemo u lice. Jer strah je glavni neprijatelj panicarima.
Elem, dok sam ja panicario, supruga, majka, sestra, medicinske sestre, prijatelji, svi su mi u fazama kad sam kukumavcio i obasipao ih zalopojkama govorili: "Ma ajde bre, sve ti je to na nervnoj bazi, ne izvodi vise!" I tako, godina po godina, ja prestao da izvodim, ali sam mnoge od njih zavetovao da kad umrem ("mandrknem", "riknem", "bacim kasiku", "otegnem papke", "oladim", "otputujem", "odjavim se", "crknem", "preminem", "upokojim se", "odem Bogu na istinu", "odem na onaj svet", "egzitiram" - zvanicni latinski izraz u medicini, ko da je neko otiso na EXIT) - da mi obavezno na grobu napisu ili svi uglas kazu: "Ajde, bre, Ivice, ustaj, sve ti je to na nervnoj bazi!!". Jer, nikad se ne zna, mozda i tad upali
Ukakvoj zemlji zivimo,
NAMA JE ZIVOT NA NERVOJ BAZI!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.