anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Poštovani Dr.Ivice hvala na ovako isrpnom odgovoru,sve mi je pošlo za rukom osim jedne komšinice veštice jer joj je trebalo da skuva homeopatski čaj od desnog krila belog šišmiša uhvaćenog u ponoć na mlad mesec i ne htede žena da isključi mikrotalasnu!
Ako Vas interesuje taj recept ,sa zadovoljstvom ću se raspitati jer kažu da leči SVE ( psorijazu,šuljeve ,rak, koxaki, perut, išijas,i .......a najviše zatvor(osim CZ-a))
Eto tako i još jednom hvala na odgovoru ,mislim da ste mi spasili život !
P.S:
A gde da nađem te Ruse? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S.
Ako neko ovo pročita možda me i privede u ludaru! :lol: :lol: :lol:

Ljudi pa nije na odmet malo šale! Baš mi prija smeh ,a danas me baš poteralo smejanje!

Pozdrav!
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Dr. Ivica i Minjab me bas nasmejali sa novom/naukom/ ali nekako mi mrsko da je proucavam. :lol: :lol: :lol: Jedino Minjab, ta tvoja komsinica sa njenim /lecenjem/ dize mi pritisak i onako poljuljan. :roll: :roll: :roll:

Topao pozdrav za celu druzinu ! :lol:

Nas ovde u daljini opet zatrpala tura snega , koji je stvarno svima dosadio.
Za drugarstvo i druzenje!!!
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Ajao Dr Ivice, Minja.......pa neko će vas ozbiljno shvatiti!!! :lol: :lol: :lol:

Zola, a ja sam tako željna još jedne ture snega, ove godine sam "muški" iskoristila priliku i šetala po njemu do iznemoglosti!! :D

Minja, da znaš da bi meni sada BAŠ prijala jedna topla čokolada, ali ti verovatno :roll: , sada već spavaš!! :lol:
Nemoj mnogo da se junačiš sa tim lupanjem (mislim na srce :lol:) pa da te posle opet nema ovde.

Pozz svima!! :wink:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Minja i DR Ivice još samo da dodamo da poslije svega popijete čaj koji liječi sve(poznati izraz travara kad ga pitaš za neki preparat) i normalno da se ode kod bioenergetičara koji će te sve čakre, loša polja i svašta nešto srediti poznatim pokretom ruke iznad glave sa veoma popularnim pitanjem"osječašli toplinu" normalno da osječam svako će reći jer stavite sami ruku na bilo koji dio tijela i normalno osjetičete promjenu temperature.
I na kraju obavezna provjera poslije svih tih nadriljekara da budete sigurni, otiđite do babe koja saliva stravu, nek vam salije stravu da bi vidili jeli se to sve primilo, normalno neće vam odmah moći reći diagnozu ali nebrinite poslije nekoliko dolaženja kod babca osjetičete olakšanje, da olakšanje lakši će te biti sigurno par stotina eura, možda i hiljadu ali to je mala cijena prema dobitku poslije tretmana, em niste išli kod dosadnih ljekara koji vas kljukaju lijekovima i nekim preparatima, nisu vas boli da vam vade krv, niste išli na one opasne aparate koji zraće i koji vas u nekim slučajevima mogu i ubiti, da da da, opasna je ta tehnika bolje ovako "prirodno" ti sve otkriju i ti si sretan ko leptir.

Ha ha ha, najviše je tužno što polovina ljudi stvarno vjeruje u to........ :evil:
Slika
Slika
Slika
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Što reče Majja ako nas ljudi razumeju stvarno ,pa počnu da jure krila od slepih miševa i slično! :o
A neko bi pare zgrnuo na tome ,možemo da otvorimo ''ordinaciju'' ''Anaksioznost i prijatelji '',pa kad razvijemo biznis :lol: :lol: ...........
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Evo mene opet, Hvala dr Ivice Ma je tjesim da je sve u redu
Ali eto juce opet na istom mjestu u stanu osjetila isto , bum ,bum skocila dosla do mene i sad nece da sjedi na toj strani kreveta , misli doci ce ponovo
Zvala sam njenog dr on kaze mozemo ponoviti ekg ili otici kardiologu ali on vjeruje da je sve ok
Ja sad ne mogu da spavam od brige , muz nece ni da cuje jos nista dok ne vidimo hoce li se to nastaviti ili samo proci
Molila bih vas da mi odgovorite ako ,ne daj boze djete ima problema sa srcem koji su siptomi , kao roditelj da prepozna ako nesto nije ok sa djetetom
Muz kaze opusti se djete samo raste , malo je njeznija od druge djece i strasljivija ali kao proci ce
On tvrdi da citav svoj zivot ima aritmije i bolove sa lijeve strane grudi a da mu ne fali nista, kap faza rasta
Molila bih vas da me malo utjesite inace cu puci od brige
Hvala jos jednom
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pavlov,

Ako Vas i ovo tesi, decja kardiologija je u skoro svim stvarima distigla adultnu kardiologiju, pa postoji i holter za decu i bicikl-ergometrija za decu, mozete sve to uraditi, krenite od pedijatra i neka Vas uputi decjem kardiologu ukoliko nadje indikacije.

Ostalima - vezano za nadrikelarstvo, koje me je oteralo sa foruma(osim odavde): najzalosnije je sto je Ministarstvo zdravlja omogucilo da se sve ove stvari sutra primenjuju i u ordinacijama! To je da se covek lepo ubije od muke. Stotine i hiljade naucnika se muci oko neke bolesti, milijarde dolara se trose na pronalazenje lekova, a onda neko kod nas reklamira i u kvazi.medicinskim casopisima razne "amulete", magicne piramide, super-svemoguce cajeve, eliksire, lekovito kamenje, bioenergiju, bioenergiju na daljinu, bioenergiju preko SMS-a... (ovo poslednje nisam video do sad, ali ocekujem i to, u stvari, zasto da ne, ministarstvo zdravlja je proglasilo legitimnom metodom 'lecenje duhovnom energijom" - eto, citiram doslovno!)

Stoga, da nastavimo gde smo stali: postavljam kratki prikaz slucaja. Pacijent je sa polimorfnim tegobama, upadljivo anksio-depresivno ispoljavanje afekta, hipotenzivan, normalne uhranjenosti, lab analize uredne, EKG, UZ abdomena, RTG pulmo i cor uredni, tireohormoni uredni... Prvi uput koji dajem je uput kolegi radiestezisti i iridodijagnosticaru. Radiestezista ce rasljama da nam ustedi cekanje na magnetnu rezonancu, a iridodijagnosticar ce preko boje ociju da nam konacno saopsti dijagnozu. Potom, pacijenta saljem na refleksoterapiju, da mu masiraju tabane, jer poznato je, ako masiras zonu bubrega na levom stopalu, bubreg pojacava funciju. (Takodje, isto se desava i ako popijes 2 litra piva, ili ako ruzno stanes na kamen bosom nogom i pritisnes napred pomenutu zonu bubrega...). Potom, pacijent ide na akupunkturu, gde ce mu precizno zabosti oko 25 iglica u celo telo, u algoritamski probrane tacke koje u pravoj kombinaciji, u pravo doba dana i probodene pod pravim uglom dovode do jedva primetnog, ali izuzetno vaznog smanjenja tegoba. Napomena: akupunkturu nikako ne pokusavajte sami, poznati su slucajevi kada je domacica, dok je prisivala otpalo dugme na pidzamu svoje cerkice, slucajno sebi iglom ubola tacku 43 na meridijanu srca. Iste noci preminulaje od infarkta. Ubod je ostao neprimcen, a poreklo ove price ne poznato! (Nije uzeto u obzir da je bolovala od angine pectoris, da je na poslednjem pregledu imala pritisak 190/110, da je imala holsterol 8,55 i da je pusila dve kutije cigareta dnevno...)

Potom dolazi bioenergija, u kombinaciji sa homeopatijom (holisticki pristup UVEK), uz sta se mora vezbati Tai Chi i mora se obavezno ispostovati Feng Shui, zbog koga ce pacijent morati da uradi mala ili velika renoviranja stana radi promene rasporeda i orjentacije namestaja! vegetarijanska hrana je obavezna, uz izbegavanje povrca koje izgledom i velicinom podseca na manje sisare i glodare. Pozeljno je kljucanje zrnevlja, pasenje trave, puno litara cajeva od deteline i slame, supa od tuluske, strugane rotkvice. preporucuje se idealna kombinacija preparata "Omnikur", koja sadrzi precizno izbalansirane kolicine Zen Shena, Ginko Bilobe, Majcine dusica i hajducke trave, u kombinaciji sa zilovlakom, koprivom, Omega 3 nezasicenim benzinom i koenzimom Q 10, vitaminima K, E, D, R, G, WC i QTJB. Antioksidantna terapija se dopunjuje i redovnom upotrebom antifriza, peroralno. Protiv dejstva slobodnih radikala boriti se svim edicinskim i politickim sredstvima (?).

Svako vece, naravno, mora se odraditi tura hipnoterapije, mora se sprovoditi transcendentna meditacija, a pozeljno je i napustanje fizickog tela astralnim telom i poseta nekoj od transdimenzionalnih banja i lecilista! Hriscanske molitve svakako pomazu, kao i jevrejske, muslimanske, budistcike, shinto, hindu i vudu molitve. Ukoliko je bas potrebno, pacijent moze da se operise i kod filipinskih hirurga koji uklanjaju tumore rukom (na histopatoloski pregled se uklonjena tkiva ne salju, jer je to protivno Jin-Jang teoriji uskladjenosti Jina i Janga, kao i teoriji pet sluzi, osam tecnosti, devetnaest telesnih sekreta i tridesetsedam vitalnih tacaka koje mogu da ubiju coveka ako ga popreko pogledas diretno u njih!)

I tako dalje, da vas ne zamaram, ziveli i neka vam je svima sa srecom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

A šta bi još rekli DR Ivice kad bi vam rekao kako sam prije neki dan gledao TV i to TVBIH znaći federacija i navode ljudi spisak privatnih poslova koji se mogu legitimno prijaviti kao legitiman posao.

Nemogu da vjerujem kakvi poslovi su dobili legitimni pečat, pored svih ima i zanimanje GATARA, zamisli prijaviš firmu i Gataš i plačaš porez, za nepovjerovati........................
Slika
Slika
Slika
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Dakon, nista novo, ovde isto ima tih prijavljenih radnji ili kako se vec zovu, a jos sam cula od jedne poznanice na poslu da su im cene veoma velike , ali ne zaustavljaju pojedine da i takvu "pomoc" prihvate.

Pavlov , nadam se da si odvela cerkicu na pregled , da se bar uveris da mozes mirno da dises.

Majjo ,a ti bi volela jos snega, jao samo da mogu da ti posaljem :lol: :lol: :lol: Majjo da li si ti negde napomenula d asu ti ponekad odkucaji srca 50 ? ako jesi , molim te odgovori mi sta uradis u tom momentu d abi sebi olaksala?
Moj problem je kad su mi tako niski odkucaji, tada mi se lice nekako ugreje i sa obe strane ispod rebara pocne neki kao bol ili neznam tacno to da objasnim , to hoce da bude po nekoliko sati nekad krace i tada se sve nekako normalizuje... Ja sam vec isla kod dr. i sve to prosla sa pregledima i kaze sve je ok, a meni nije ok.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Zola, jesam skoro pisala da sam "uhvatila" u toku noći da mi je puls bio oko 56-57 čini mi se, dr Ivica mi je rekao da nije ništa strašno ni za paniku.

A šta sam uradila? Pa ništa, potrudila se da zaspim :lol: :lol: i ubrzo i jesam. :D

Pavlov, javljaj šta se dešava.

Dr Ivice, bez nervoze, znate da to samo može da škodi. :wink:

Opet nema minje........ :roll: ..........to mi ne "miriše" na dobro. :o
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Majjo bas ti hvala punooo! Malo si me smirila da ne panicim, to mi se vec nekoliko puta desavalo , ali kad sam na poslu i lice mi se ugreje , nekako cudno vruce ,a ja odma osecam paniku jer ne znam da li mi pritisak gore ili dole. Tako kad dodjem kuci i kad izmerim pritisak , nekoliko puta sam videla da su odkucaji bili 50 , jednom je bilo i 49, pa sam se upitala da li sam gotova :( a kao sto vidim jos mrdam :lol: :lol: :lol: Ma moram malo i da se salim na svoj racun. Znam kad sam u augustu zavrsila na hitnoj i pitam tamo da li cu umreti, kad onaj dr. kaze" mogu ti reci da neces sada". Mene bila uhvatila frka , sto sam tako daleko od nase Srbije i sad kao treba ovde da umirem :cry:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

zola29 napisao:Majjo bas ti hvala punooo! Malo si me smirila da ne panicim, to mi se vec nekoliko puta desavalo , ali kad sam na poslu i lice mi se ugreje , nekako cudno vruce ,a ja odma osecam paniku jer ne znam da li mi pritisak gore ili dole. Tako kad dodjem kuci i kad izmerim pritisak , nekoliko puta sam videla da su odkucaji bili 50 , jednom je bilo i 49, pa sam se upitala da li sam gotova :( a kao sto vidim jos mrdam :lol: :lol: :lol: Ma moram malo i da se salim na svoj racun. Znam kad sam u augustu zavrsila na hitnoj i pitam tamo da li cu umreti, kad onaj dr. kaze" mogu ti reci da neces sada". Mene bila uhvatila frka , sto sam tako daleko od nase Srbije i sad kao treba ovde da umirem :cry:
:lol: :lol: Ne znam da li si pronašla jedan moj stari post, gde sam pisala svoju dogodovštinu sa urgentnog u Novom Sadu!! :lol: :lol:

Ista (panična) situacija, prikačili me na ekg, koji nije baš bio u sjajnoj kondiciji i ispravnosti :lol: , on počeo da otkucava pa stao, a jaaaaa :o :o :o

Razrogačila oči i upitala onu doktorku: IJAAAAO JEL TO SADA ZNAČI DA SAM JA UMRLA A DA SU MI OVO SADA POSLEDNJI TRZAJI?!??! :o :o
:lol: :lol: :lol:

Žena se iskidala od smeha. :lol: :lol: Mislila je da sam duhovita, a ja sam bila mrtva ozbiljna!! :-? :lol: :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Majjo, procitala sam i to, jedino sad su me te tvoje reci nasmejale iako nazalost znam kako ti je bilo u tom trenutku :lol: :lol: :lol:
Ma to je sto nas samo mogu da razumu osobe koje su slicno ili isto prosle :roll: Ali tacno si mi pomogla da i to polako pocinjem ignorisati, jer me ponekad tako zamara da nisam ni za sta.

Nama se danas najavljuje jos jedna veeca tura snega sa jakim vetrom, bice /veselo/ ponovo za voznju i setanje :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

IJAAAAO JEL TO SADA ZNAČI DA SAM JA UMRLA A DA SU MI OVO SADA POSLEDNJI TRZAJI?!??!

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!

Pa ovo je fantasticno :D :D :D

Joj, sto niste bili kod mene u ambulanti, znaju me moji pacijenti kakav sam, ovako bih vam odgovorio: "Na zalost, u pravu ste, Izgleda da Vam je srce stalo! Sad ce polako i belo svetlo na kraju tunela...!"

Idem da pricam prijateljima ovaj fazon :D
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav za sve i hvala vam svima
Ja sam zvala djecijeg dr on je rekao da vjeruje da je sve ok jer se prosle godine zalila da je zaboli sa lijeve strane grudi i tad je radila ekg i srcane enzime i bilo je ok to je prepisao rastu Rekao je da ako se ponovi da je dovedem da opet sve ponovi i ako hocemo mozemo da je vodimo djecijem kardiologu ali kao on bi pricekao
Ja niti jedem niti spavam samo je pratim MOJ MUZ NE ZELI JOS NIGDJE DA JE VODIMO KAO POLAKO BICE SVE OK MOZDA JE GLADNA BILA ILI JE ZEZALA STOLICA NIJE BILA PAR DANA VANI
ma on je smireniji od mene, ja spavam sad sa njom samo je pratim
dr Ivice molim te recite mi sta trebam da pratim kod male , da li bi nedaj boze da ima neki problem sa srcem imala jos nekih simptoma
Hvala vam svima ali nadam se da vise nikada to nece ponoviti
Njoj jos nos curi evo dvije sedmice po noci nos ok a apo danu slini i zacepljen
Ne kaslje, mozda malo tako da sam se prepala da joj sve to i nije od tog virusa
Odgovori