anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Evo vratili se od dr ,mala nije primila vakcinu kaze dr grlo malo crveno vadio briz i on negativan ali posto moj muz vec duze pije antibiotik za grlo kaze bolje sacekati da se i kod male nebi nesto razvilo
Jos mi rekao da opet mora vaditi krv da provjeri imuglobine jer prije 3 mjeseca je IgA bio snizen pa mora da uradi kontrolu za 3 sedmice i da ce tad primiti vakcinu za meningokoke jer su one sad ovdje obavezne od ove godine
mene muci kiselina ne pijem omeprazol strah me mjesati ga sa diazepanom pa sad izgoreh
Danas je samo malo srce preskakalo meni to izgledac cesce dodje popodne
Majo kako si sada jesi li bila kod dr
Ostali drzite se
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

:lol: :lol: E Jasna kako mi je smešno kada čitam tvoje postove :lol: , odmah mi je u glavi "Kad kažem MUŽ, mislim na PLATU" :lol: :lol:

Pavlov, dobro je što nije primila vakcinu, primiće je kad se grlo sredi. :wink:

Obloge (rakija+biber) sam probala još ono veče, ali me jako peklo, pa sam morala da sklonim. Držim po celu noć oblogu od morske soli (u čarapi :lol: , sve to prvo malo zagrejem, pa vežem maramu oko glave) i svako jutro mi je bolje. Ali kako dan odmiče, tako se vraća bol. Oni sa iskustvom, kažu da tako mora dok se sve to ne otpuši. :(
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Minja da li ti sa tom cveklom jedes i mrkvu i med kazu da je to super Jos za zeljezo meni je prije dr govorio crna cololada za kuhanje ali ona sto gornr , pa puno mesa kazu konjetina je najbolja ali to probala nisam pa sjecam se pistacija i da pijem puno soka od zare
Sad da li su ti ustanovili od cega ti je zeljezo lose Mojoj drugoj sestri su nasli polipe na materici i od tada nema problema sa zeljezom
Zola kako ti sa tim preskakanjem meno dr rekao da mogu ako hocu da pijem te betablokatore posto mi puls velik Ali ja kad mjerim kuci pritisak ipuls uvjek ok
Rijetko da skoci i jedno i drugo jedino kad sam bas nervozna Ali kad odem dr od straha to sve poludi Pogotovo kad vidim mjerac za pritisak gotovo ja svoj puls cujem u usima Pa dr kaze da malo sacekam
Meni danas opet pocinje preskakati evo to me muci 10-ak dana a li svaki put kad pocne mene strah jer nije osjecaj lijep
Sinoc sam zvala svoju rodicu koja je dole u Sarajevu imternista i pricam joj ja sve ona kaze ako je ekg ok pritisak u granici normale i krvna slika ok da se opustim i jos sam je pitala ka ono kasljucanje ksd srce preskoci kaze da umisljam da su to zivci i da to ne moze
Sad mene brine kako nemoze kad ja to osjetim ona se samo smijala i kao kad na ljeto dodjem dole ona ce to pogledati
I joj kaze da glava moze cuda na napravi kao opusti se
Meni se cine da nas slabo koji dr moze razumjeti
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Izvinite na gramatickim greskama nisam stigka korigovati a inace pisem brzo i narano grjesim
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Pavlov ja samo pečenu cveklu i sok koji pusti poopijem , a već se oseam malo bolje nisam baš toliko pospana ,a upravu si ,imam ciste na jajniku i one odvlače gvožđe, mada su to one vodene i oni misle da će da puknu ako ne, onda ide terapija!

Ništa od posla idem na Zlatibor :lol: :lol: :lol: :lol: , posao je skroz nesiguran i jako rizičan ,jer bi moj potpis bio svuda a ko zna šta bi bilo iza svega toga!

:lol: :lol: :lol: E moja Majo kad bi ti znala kako sam te ja sad zamislila :lol: :lol: :lol:
Držim po celu noć oblogu od morske soli (u čarapi , sve to prvo malo zagrejem, pa vežem maramu oko glave)
Znam da se ne ljutiš što se smejem ali samo da možeš imati sliku u glavi koju ja imam ......
Nego jesi probala sa inhalacijom ,malo mente sipaš u vodu i udišeš ,ali zaboravi bilo kakav izlazak posle toga ,mada...........ja sam opet protiv inhalacije ,ne znam opet neki moj trip!

Dogovaramo se sad dal sutra ili ovih dana da odemo MM i ja u Sremske Karlovce na ceo dan,negde sednemo klopamo ribu i udarimo po ''romantiki''.
Ajd javljam vam se kad se odlučimo i ako ima nešto novo ! :wink:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

Drustvo pozdrav , posto radim popodne , a samo da vas pozdravim ...
Minjab, ne daj se , jaci smo mi od tih aritmija (ponekad one nadvladaju).

Jasna , sad onako odmorni posle pet dana odmora , prijatan rad i zanimanje...

Tarcika , znam d ace ti Dr. Ivica sve to lepo objasniti , a sa vise znanja ces i doci do najboljeg resenja i neka ti bude kako tebi najvise odgovara oko bebice ...

Dakon , a taj magnezijum , ako ti nije tesko koliko gr. uzimas na dan ? pitam te zato sto sam ja isto cula da magnezijum pomaze kod aritmija i nemira u telu.

Pavlov, pa to je najvaznije sto si ti ucinila , prosla ekg, i sve te preglede. Znaci to ti daje samopouzdanja da svaki dan podsetis sebe da ti nista nece biti i ako ti i skoci taj pritisak , a posebno u dr. ordinaciji, sto je da nekazem normalno za nas koji smo oseljiviji za paniku.
Koliko god mozes , autosugestija -nece mi biti nista i smiri ce se moje srce......- mislim tako nesto da podsetis sebe svaki dan ako treba i nekoliko puta na dan. A drugo , ako ikako mozes da ne budes 24/7 /policajac sama nad sobom i stalno da ispiujes da li kucka brze ili sporije to srcence jedno jedino .
Ovo ti pisem iz iskustva , jer sam bila isto kao i ti mozda i vise uplasena , sta ce , kad ce kako ce... A kasnije sto vise materijala pronasla o svemu tome , pa nasla ovaj forum , koji mi je isto jako puno pomogao i tako se polako oslobadjam tog straha , a samim tim i te aritmije nekad budu ok a nekad me bas podsete da treba malo da stanem.
Znam da ces i ti brzo prestati da svaki minut osluskujes te aritmije i da imas poverenja u sebe da ti mozes i sa njima i bez njih da uradis bas ono sto zelis , setas, radis zabavljas se .... A sta i ako te nekada uhvate , jedino znaj da kad pocnemo slobodno da pricamo o njima i ne obaziremo se da li ce neko nesto reci i sta ce reci , tad asmo na pravom putu. Uostalom iz iskustva ,mogu ti reci , da skoro uvek ako nam se nesto desi na poslu , u drustvu, osobe zele da ti izadju u susret , a ne da nas osudjuju za nesto sto nije u nasoj moci da kontrolisemo.

Pozdrav svima , ja odo na posao bez aritmija , a mozda i nece da me diraju bas svaki dan iako se i to desi izastopce po dva tri dana.
Za drugarstvo i druzenje!!!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao: :lol: :lol: :lol: E moja Majo kad bi ti znala kako sam te ja sad zamislila :lol: :lol: :lol:
Držim po celu noć oblogu od morske soli (u čarapi , sve to prvo malo zagrejem, pa vežem maramu oko glave)
Znam da se ne ljutiš što se smejem ali samo da možeš imati sliku u glavi koju ja imam ......
Uopšte ne moram da zamišljam sliku koju si ti sklopila u glavi, imam ogledalo!!! :lol: :lol: :lol: (a marama je krem boje, sa jarko roze ružama i jarko zelenim listovima :lol: :lol: :lol: , samo zamisli našta ličim!! :lol: :lol:

Pavlov, sve ti je isto kao i nama, čitaj naše stare postove, sigurno će ti biti lakše, imaš dosta i o tom kašljucanju, potpuno te razumem šta pričaš.

Minja, lepo ti žene kažu (a i ja :lol: ), nemoj samo cveklu, nego cedi i jabuku i šargarepu uz to.
Kad putuješ?!
Ako je posao takav i bolje što ga nisi prihvatila.

Zola, ajd i da se vratiš bez aritmija. :lol:

Dakon, kako si ti?!

Šta se dešava sa Tarčikom?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Dakon , a taj magnezijum , ako ti nije tesko koliko gr. uzimas na dan ? pitam te zato sto sam ja isto cula da magnezijum pomaze kod aritmija i nemira u telu.
To je onaj šumeći ništa posebno, jedna tabletica u čašu vode i to je to. Kao sokić :wink:

Majo hvala na pitanju, više sam takoreći ubijen psihom nego što mi ovo pravi probleme jer sam sve više odlagao holter, nadajučise da nije aritmija, ali ebeš ga jeste, to me malo bacilo unazad....ali nedam se u inat :lol:
Slika
Slika
Slika
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

Šta se dešava sa Tarčikom?
majjo,jel pitas sta je sa mnom u smislu:"jel ona luda?! :D ili sto me nema....na prvu soluciju nemam odgovor :D ,a za drugu:

tu sam,pisah danas,eno mi poruke na prosloj strani... :D

bas se pitam da li je i DR.IVICA preskocio i prevideo moju poruku ili je covek pametan pa ignorise pitanje... :D

pozdrav svima! :wink:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Majo citam sve ove vase postove vec nekoliko dana Problem je sto ne mogu lako da krenem na primjer na stranu 90 nego moram da micem jednu po jednu pa mi to oduzme vrijeme
Imala bih jedno pitanje Svi znate koliko me muce te aritmije ,preskakanje pa kad ih i nema ja sam kao pod strujom kao eto ih
E sad da vas pitam da li se sa obicnim ekg mogu vidjeti promjene na srcu mislim oboljenja
Posto je meni ekg ok a i ultrazvuk srca sam radila prije 2 godine bio je ok ali nisam nikad nosila taj holter da li i to moram probati ili je ovo bilo dovoljno
Moj dr kaze ne treba specijalista sve je u glavi , nesto mislim on me dobro zna lijeci me godinama pa valjda bi on prvi primjetio da nesto nevalja
Sta bi vi na mome mjesto, da li da se opustim i vjerujem mu ili idem dalje
Problem je u meni bojim se ako sad krenem sa svim tim ispitivanjima kad prodjem analize srca trazit cu nesto drugo i upast cu u zacarani krug
Znaci da li da vjerujem svom dr
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Tarči, ja sam na prethodnoj strani potpuno preskočila i tvoj i Minjin post :lol: i nisam se pitala "da li si luda" :lol: nego "gde si i šta radis"!! :lol: :lol:

Mislim da može da se desi alergija kao i na sve ostalo, ali ne verujem (čitaj: ne znam) da li rade preventivna ispitivanja.

Minja, i maksilarni i frontalni. Maksilarni samo sa leve strane a frontali i levo i desno. UŽAS!!!!!! :evil:
Ali čini mi se da mi sada popušta (kad sam došla iz apoteke i kupila Dovicin :lol: ) odjednom me ne boli ništa!!! :roll: :lol: :lol: :lol:

Pavlov, moraću da ti prepišem ovde citat iz jedne knjge 8) ........ček samo da nadjem, dr Ivica i ostali stariji članovi znaju o čemu se radi! :wink:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Moram da vam se zahvalim svima na podrsci i savjetima
Nemate pojma koliko ste mi znacili za ove 2 sedmice
Jer ovo je sve novo za mene Po prvi put u zivotu osjetila sam strah tako jak da me promjenio iz temelja
Zahvaljujuci vama sve sam podnjela puno lakse kad mi je bilo ono pravo frka kad sam mislila hitnu zvati citajuci vase postove i savjete opet bi se vracala na normalu
Jos jednom HVALA VAM SVIMA NAJBOLJA STE EKIPA
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

pavlov napisao:Moram da vam se zahvalim svima na podrsci i savjetima
Nemate pojma koliko ste mi znacili za ove 2 sedmice
Jer ovo je sve novo za mene Po prvi put u zivotu osjetila sam strah tako jak da me promjenio iz temelja
Zahvaljujuci vama sve sam podnjela puno lakse kad mi je bilo ono pravo frka kad sam mislila hitnu zvati citajuci vase postove i savjete opet bi se vracala na normalu
Jos jednom HVALA VAM SVIMA NAJBOLJA STE EKIPA

Eeeeeeeee, to znači da si postala deo ekipe!!! :wink:

P.S. Greška u koracima, knjiga mi nije ovde, ali čim ozdravim i izadjem iz kuće, eto tebi citata. :wink: A dotle, da sumiram, ako već moraš, odradi i holter, ali tu se zaustavi!!!!!!!!!!!!! Onda imaš sve kompletirano i tu nek bude kraj (ha!! ko ti priča!! :lol: na urgentnom sam prešla na TI sa noćnom ekipom :lol: :lol: , ali to je hvala bogu iza mene, a najviše zahvaljujući svima sa ove teme i naravno dr Ivici, njegovim savetima ali i "šamarima"!!! :D )
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

majja napisao:
minjab napisao: :lol: :lol: :lol: E moja Majo kad bi ti znala kako sam te ja sad zamislila :lol: :lol: :lol:
Uopšte ne moram da zamišljam sliku koju si ti sklopila u glavi, imam ogledalo!!! :lol: :lol: :lol: (a marama je krem boje, sa jarko roze ružama i jarko zelenim listovima :lol: :lol: :lol: , samo zamisli našta ličim!! :lol: :lol:

Ženo pa nemoj to da mi radiš podseti me na onu ako se sećaš hrvaticu Nelu Eržišnik ( samo ti fali metla ) pa crkla sam od smeha!

A stomak me otkida , cvekla ,brusnica i spanać su učinili svoje :oops: :roll: :roll: :o :o
Došla mi drugarica ona sedi u sobi a ja u kupatilu i tako komuniciramo ! užas!

Dakon to je psihički ubitačno ,ako ne neprave bar kolku tolku pauzu u preskakanju !
Samo da znaš da sam ja pila šumeći Mg i ujutru i uveče 2puta dnevno!

Zola ma skače ali ne sam pribrana da ih ne fermam, al kad popustim sa živcima onda mi mnogo smeta!

Pavlov vidiš da terapija uspeva!Samo ti uživaj i nedaj se! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao:
majja napisao:

Ženo pa nemoj to da mi radiš podseti me na onu ako se sećaš hrvaticu Nelu Eržišnik ( samo ti fali metla ) pa crkla sam od smeha!

A stomak me otkida , cvekla ,brusnica i spanać su učinili svoje :oops: :roll: :roll: :o :o
Došla mi drugarica ona sedi u sobi a ja u kupatilu i tako komuniciramo ! užas!
:lol: :lol: :lol: AAAAAAAAAAAAAAAAAA NE MOGU DA VERUJEM!!! :lol: :lol: :lol:

I meni je ona pala na pamet kada sam se prvi put pogledala (mislim na Nelu Eržišnik)!! :lol: :lol: :lol: Koja smo ti i ja dva bolida!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Ne treba mi metla, jel se sećaš one scene iz Poletarca, pa kad na kraju epizode legne u krevet i kaže: Laaaku noooč!!!!! :lol: :lol: :lol:

E tako i ja ležim u krevetu i ličim na Nelu E.!!! :lol: :lol: :lol:

Što se tiče tebe i komunikacije sa drugaricom :lol: može da stavi stolicu i ispred wc-a čisto da se gledate dok komunicirate, ovako je trulo!! :lol:

I da, nemoj da se uplašiš od boje stolice :lol: ..........ne raspadaš se iznutra, to je samo cvekla!! :lol: :lol: :lol:

P.S. Ne mislim na stolicu na kojoj sedi drugarica, nego na tvoju!! :lol:
Odgovori