anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zola29 »

:D :D :D Bas vam zavidim malo na svim tim svecanim ruckovima, pa zatim kolacici domaci, sarma ....

Dakon , kako ide kod tebe , da li je malo lakse? Majjo bas tako , svi mi imamo puno zajednickog....

:wink: Ja sam usput vracajuci se sa posla uzela veceru i kad citam sta mi vi sve spremate , rado bi vam se pridruzila. Ali i samo citajuci vas , daje mi zadovoljstvo.

Meni danas aritmije negde pri zavrsetku radnog vremena, prvo mi proleti kroz glavu/sta ako?/ ali odma zatim sam rekla sebi, ajd , nista sa tim sta ako , procice pre ili posle... I dosta smireno sam prosla kroz to danas , mozda manje od sat vremena . Setila sam s evas sviju i zaista samo mogu da vam kazem velikoooo hvala i puno pozdrava za sve.
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ma da vam se pridružim i meni dva tri dana poslednja ne prestaju aritmije!

Ali za razliku od prošle godine kad sam vešto izeskivirana Zlatibor trebalo bi da odemo sledeće ili one tamo, pa nek skače!
Kardiolog mi je samo skrenuo pažnju da ne izlazim napolje mnogo rano ili kasno!

Zola a gde sad da nađem borovnicu, jedino smrznutu,ali ne znam baš da li je to to! Ma lakše bi mi bilo da je proleće, tad ima i koprive i raznog povrća a ovo što sad ima baš mi se i ne jede ipak nije mu vreme!
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Minjab, pa i smrznuta je isto dobra ,mislim uopste to smrznuto voce/povrce. Skoro smo imali neki seminar i kazu da smrznuto voce i povrce ima istu hranljivu vrednost i sve te sastojke. Cveklu isto je jako dobro upotrebljavati . Ja licno nisam mogla tu cveklu da jedem, pa sam sve male parcice zamotavala u hleb , samo da nekako popravim krvnu sliku.

Da li ti je Dr. objasnijo zasto da se ne izlazi ujutro i uvece? Pitam te zato sto ja bas u to vreme ili idem na posao ili se vracam sa posla. Nije mi jasno samo da li je to slucajnost kod mene , a vecinom kad su ocigledne promene u temperaturi , meni se aritmije pojacaju. Ma kako bilo da bilo , samo znam da ce mo i sa njma i bez njih uraditi ono najbolje sto mozemo.
Kako sam se samo naoruzala sa pozitivnim mislim a, zahvaljujuci svima vama , vasoj podrsci , razumevanju i delenju iskustva koje su iza vas .

Pozdrav za sve .............
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Minja, ja i ovde da ti kažem, povećaj unos vitamina C!! :wink:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Pozdrav i dobro jutro
Sarma je ispala strava pa smo sinoc u 9 svi pomalo jeli
Evo spremam se na razgovor za posao ,pa poludi cu citavu noc nisam zaspala misleci sta ako me uhvati bas na razgovoru kako cu se skoncentrisati
Samo mirujem i cekam sad ce pocet da srce luduje ,da preskace
Joj ljudi moj dr uzeo 2 sedmice godisnjig tek sad me panika
Pozelite mi srecu na razgovoru
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Evo ja dosla , razgovor prosao tako-tako pa vidjecemo
Najgore sto sam cjelo vrijeme imala tremu sad ce srce poceti preskakati i kad su me prozvali jedva sam govorila njemacki ma ne bi znala ni srpski koliko sam se prepala Ali bili su fini i naravno javice mi
Sad sam malo smirena ali aritmije evo pocinju prvo malo pa pauza i sad me strah kad me zbombaju drze satima
Ljudi moji sta je pokretac tih aritmija
Ja pokusavam da upratim kad najcesce pocinju ali slabo cini mi se kad sam smirena ili cesce poslije rucka Prvo malo po malo pocnem kasljucati i onda krenu
Mene je bas strah od tog srca kako da vjerujem da nije opasno kad nije lijep osjecaj kad cujes svoje srce kako cudno radi 2 otkucaja normalno pa pauza po jedan jace i tako ko zna koliko i ja svako malo moram da se zakasljem
Sa ovakvim simptomima da sam i normalan pukla bi
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Pavlov i ja nekad imam osecaj da ce mi biti lakse kad se nakasljem, mada mislim da to nema veze.

U poslednje vreme mi najvise preskace kad legnem. Izvalim se na trosed da gledam TV, onda kad pocne probam da menjam polozaj, ali ne vredi.

Minja, kupinovo vino! Ja sam ga pila svaki dan, stvarno je dobro. A i prija :oops: :oops: :oops:

Prehlada me prosla, ali sledi nova, posto nam se grejanje opet pokvarilo, pa sad sedim na 16 stepeni dok majstor ne dodje :cry: :cry:

"Topli" pozdravi.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ma nema veze nikakav položaj, hrana, sve sam probao ali kad počne ono počne i ebiga.... :evil:
Slika
Slika
Slika
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Koliko vas drzi to preskakanje meni kad pocne ne prestaje nekoliko sati ili dok popijem diazepan opet moram cekati oko sat vremena
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Nekad minut, sat dan nema pravila, :roll:
Slika
Slika
Slika
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ljudi, i dalje mi je nos pun, bole me sinusi.......šta da radim??!! :cry:
pavlov
Aktivan član
Aktivan član

Post od pavlov »

Majo znas onaj stari lijek za nos SVINJSKA MAST
Ja to uvjek stavljam ali da li pomogne ne znam , samo od kada to radim nisam dobila upalu sinusa ni jednom,to je savjet ako nisi gadljiva Moj muz posto je gadljiv on usmrce malo rakije i kaze da mu to pomogne
Sto se tice sinusa znam jos jedan lijek koji je rekla jedna dr mojoj sestri
Kaze navece uzmes jednu krpu natopis rakijom i po njoj naspes bibera zalijepis na celo preko toga suvu krpu i do jutra obloga ne smije da bude hladna ni puno natopljena Jos to ponovis par veceri zagarantovano pomaze
E to ti je savjet od dr i mojoj sestri pomoglo Naravno morala se pridrzavati onog nema pranja kose pa napolje , ne gdje ima klime i ne u zagusljivo i eto ona ove zime ni jednom se nije pozalila na sinuse
moj kum takodje pati od sinusa ali on ne ide na prirodno vec pravo dr Pricao je da mu je kod zadnje upale sinusa po prvi put dr dao injekciju nekog kaze antibiotika direkt u sinuse tamo gdje ga boli i tako 2 puta kaze da su mu se poslije sinusi otvorili toliko da mu je nesto narandjasto izlazilo iz nosa E koliko je to tacno ne znam on kaze da mu je dr rekao da je to nova metoda
Pa Majo srecno nesto probaj ne skodi pa javni sta kod tebe pali
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

pavlov napisao:Majo znas onaj stari lijek za nos SVINJSKA MAST
Ja to uvjek stavljam ali da li pomogne ne znam , samo od kada to radim nisam dobila upalu sinusa ni jednom,to je savjet ako nisi gadljiva Moj muz posto je gadljiv on usmrce malo rakije i kaze da mu to pomogne
Sto se tice sinusa znam jos jedan lijek koji je rekla jedna dr mojoj sestri
Kaze navece uzmes jednu krpu natopis rakijom i po njoj naspes bibera zalijepis na celo preko toga suvu krpu i do jutra obloga ne smije da bude hladna ni puno natopljena Jos to ponovis par veceri zagarantovano pomaze
E to ti je savjet od dr i mojoj sestri pomoglo Naravno morala se pridrzavati onog nema pranja kose pa napolje , ne gdje ima klime i ne u zagusljivo i eto ona ove zime ni jednom se nije pozalila na sinuse
moj kum takodje pati od sinusa ali on ne ide na prirodno vec pravo dr Pricao je da mu je kod zadnje upale sinusa po prvi put dr dao injekciju nekog kaze antibiotika direkt u sinuse tamo gdje ga boli i tako 2 puta kaze da su mu se poslije sinusi otvorili toliko da mu je nesto narandjasto izlazilo iz nosa E koliko je to tacno ne znam on kaze da mu je dr rekao da je to nova metoda
Pa Majo srecno nesto probaj ne skodi pa javni sta kod tebe pali
Hvala Pavlov, probaću to. Ja inače nikada nisam imala problema sa sinusima, ma u životu........izgleda da sam ih nadražila sada od silnog duvanja nosa. :evil: U životu me to nije bolelo, a da, nikada takodje ne praktikujem pranje kose pa izlazak napolje. Čak ni na + 40!!! :lol: :lol: :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

Majjo , a tebe sad sinusi napali, ma uvek nesto samo toliko da imamo scim da se zanimamo.....
Ja vecinom imam problem sa sinusima u martu ili novembru, ali mene ne boli nista nego dr mi kaze da su sinusi i da mi antibiotik sedam dana , jer ja dobijem temperaturu i on uvek kaze da je upala grla i sinusi . Ali cula sam od moje drugarice da kad nju bole sinusi , ona uzme eukaliptus ulje( ovde ima u svakoj apoteci) mala flasica , stavi nekoliko kapi u vodu koja je provrila i inhalira sinuse , udisuci to mozda nekolko minuta , kaze moze i do dva tri puta dnevno. Kucakam ti ovo sto je na prirodnoj bazi pa mozda moze da pomogne.
:D :D :D Pavlov, bravo sto si ipak otisla na intervju iako ti je preskakalo, tako jedino ces i pobediti tu paniku: ( sta ce , kad ce ako ce?) A i nije cudo da dobijemo paniku na takvim vaznim mestima , to je slicno kao kad izadjes na ispit, znaci najvaznije ne odustajati....
Zelim ti da dobijes posao sto pre ,posto vidim da si na tom putu.
Dakon da li nam se ti osecas bolje?
Pozdrav za sve !!!!!!!!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od dakon »

Malo bolje, hvala na pitanju :D
Slika