anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

dr ivica napisao:Ja "strucnjak"? Posle nekoliko najnovijih odluka ministartsva zdravlja (namerno malim slovom), ja sam i zvanicno SOM na kub. Gospodin Tomica i njegovi savetnici su nas lekare opste medicine i specijaliste opste medicine tako srozali i degradirali raznim ogranicenjima, uredbama i pravilnicima da sam ja isto toliko - u njihovim ocima i prema njihovim kriterijumima - kompetentan za lecenje ljudi koliko i svaka baba-vracara...
Ma jok doktore, šta Vam je!! Sledeće što bi trebalo da Vam uvedu pod obavezno je jedan kratak stenografski kurs, jer ako svi popunjavate ONOLIKO papira kao moja dr opšte prakse, onda bi Vam trebalo produžiti i radno vreme na bar 15 sati dnevno!!! :evil: :evil: UŽAS!!!!! Mogu misliti koliko ste besni!! :(

Joj Minja, gledala sam i ja na tv-u neke dve koje tako "struje" preko ruke i "pregledaju" organe, odredjuju lekove........., nakon vidovite Branke, preko Branke blek rouz (namerno pišem po naški :lol: ) do ovih "mikrotalasnih" sa raznim energijama, a lekari pišu li pišu u svojim ordinacijama........ :-?

Dakone, ne merem ti promoći jer se u to ne razumem uopšte. :cry: Koji ti je lek prepisao i jel ti rekao bar nešto???! Drži se!!!
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ma užas Majo ,ja ne znam dal da plačem il da se smejem ,čoveče al one sluđuju ovaj narod koji je već totalno sluđen ,samo još fali da ''vibriraju'' preko vitrina sa mesom , salamama i sirevima ,i ubeđuju tj.''dokazuju'' ljude šta valja jesti a šta ne! :o
A ljudi okolo zinuli i još traže savet..........ma plače mi se !
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jel i Vi(koji ste budni) čekate meč Ane Ivanović i Šarapove ,ja da :oops: :oops: ,zato sam i budna ,a od umora ne vidim na oči ,nije ni čudo što me večeras malo jače aritmije tresu!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao::oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Jel i Vi(koji ste budni) čekate meč Ane Ivanović i Šarapove ,ja da :oops: :oops: ,zato sam i budna ,a od umora ne vidim na oči ,nije ni čudo što me večeras malo jače aritmije tresu!
Ne znam koga si ti videla ovde budnog osim nas dve :lol: :lol: :lol: , ali baš htedoh da te upitam zašto ne spavaš!! :lol:
Čitaš mi misli, ne moram ni da te pitam. Dobro je, uspostavljamo opet ravnotežu!! :lol: :lol: :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 4:21 pm

Post od zola29 »

E, Ivanovicka nije ovog puta uspela da pobedi, ali vazno da je odigrala najbolje sto je mogla u tom takmicenju....

Dr. Ivice, da se ljutite imate puno pravo i razumem to . Ali ono drugo sto je vazno , pa verovatno sa opravdanjem mogu reci prvo, je da se ocigledno vidi da vasu duznost obavljate savesno , uspesno, a za svaku nagradu i priznanje je Vas dobrovoljni rad i na ovom forumu, jer ne zaboravite kolko to znaci i ne moze se platiti novcem kad s epomogne onima kojima je to najpotrebnije.

Dakon , nadam se da se osecas bolje ? svima topao pozdrav i prijatan vikend............
Za drugarstvo i druzenje!!!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

zola29 napisao: Dakon , nadam se da se osecas bolje ? svima topao pozdrav i prijatan vikend............
Standardno, iliti ni tamo ni ovamo.

Hvala na pitanju :D :D :D :D :D :D
Slika
Slika
Slika
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jel si počeo sa lekovima?? Jel preskače i dalje??! Piši šta se dešava.......
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

:D :D :D Dok se smejes , sve se moze.... Evo meni danas pocelo preskakanje u ranu zoru, ali sam ipak uspela da iskuliram , prvo pomisli da izmerim pritisak, a zatim kazem sama sebi : ma sta ce biti bice..
Spremim se odem do prodavnic ei posle dva sata sve se nekako smirilo za sada :) :) :)
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

drustvo,sta je ovo?opet nas uhvatila losa faza,zar ne?
DR.IVICE,sa pravom ste ljuti i besni!u ovoj nasoj zemlji je toliko nagomilano nepravde u svim sferama,da je to uzas!a ja mislila da ce zdravstvo ipak biti "postedjeno" malverzacija i da ono MORA ostati cisto!
ne znam da li Vam bilo sta znaci ovo ali ja moram da Vam kazem da bi drage volje i sa PUNIM poverenjem isla kod Vas za savet o zdravlju iz svake oblasti,pre nego kod nekog nabedjenog "specijaliste" koji trazi dijagnozu za koju paru vise!a druga stvar je i ta da ja mislim da lekari opste prakse mnogo sire gledaju neki problem ili simptom kod pacijenata!(znate ono:boli me glava-neurolog odmah snimanje mozga i td.,a doktor opste prakse razmatra sve opcije,za ne?)

dakone,ovako laicki misliom da su aritmije kod tebe stvarno prisutne,ali da je mozda bitnije sta ih izaziva da bi znao kako protiv njih!moze da bude svasta uzrok:i tezina,ishrana,napetost i niz drugih stvari...sta kaze dr?jel ti radio ultra zvuk?kakav je njegov savet i misljenje?drzi se,tu smo bar kao moralna podrska!

minja,moja krvna slika je nikada bolja,a znas sta je jedino sto sam promeila u odnosu na ranije?MNOGO VREMENA NAPOLJU,NA VAZDUHU I POECANJE FIZICKE AKTIVNOSTI!mozda deluje cudno,ali ja bukvalno nisam nista drugo uvela u ishranu.a uvek mi je krvna slika bila na granici.sada je prvi put super i to sam bila bolesna i nikakva,a i smrsala sam jedno 5 kg od letos...tako da znas da nije bas sve u hrani i palacinkama! :wink: :D

majjo,ti si me bas prijatno iznenadila sa svojim raspolozenjem!bas mi je drago da si dobro i zelim ti da sve ide samo na bolje!ma,imala sam ja oduvek veru u nas ovde!

zola,pokusaj da ignorises aritmije koliko mozes.i nemoj da ih brojis.sto ih manje primecujes,videces da ce manje i da ih ima! :D

jasna,nadam se da je bolje kod tebe...

ja sam danas polozila ispit(ni sama nisam znala da ja mogu imati toliko srece) sada su mi ostala 2 do kraja skole!!!!posle diplomski i,Boze zdravlja,imacete jednog dipl.ekonomistu u EKIPI! :wink: :D

pozdrav svima! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Bravo tarči!! :D Nije to sreća, to je znanje!! :wink:

Nemam trenutno inspiraciju, pa se kuckamo kasnije!! :lol:
zola29
Aktivan član
Aktivan član

Post od zola29 »

:D :D :D Bravooooo Tarcika za polozeni ispit i sav uspeh sto si sigurno zasluzila!!!!!!!!!!!!! Hvala ti punoo na savetu za aritmije. Upravo ovaj forum i svi koji ucestvuju su mi najvise pomogli, citajuci vas i druzeci se sa vama, vise sam saznala nego sto sam uopste mogla dobiti informacija do sada. Zato jos jednom puno hvala tebi i svim ucesnicima ...
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Tarci, ALAL VERA!

Dakon, ja bih Vam dao Propafen ili Amiodaron. Imate Lown 4 aritmiju, nije za igranje.

Pozdrav svima, idem da drzim led, pukla mi arkada na treningu dziu-dzice. Eto, isao sam da se izduvam od svog stresa posle ovih gluposti koje sam saznao prethodne sedmice o poslu koji radim i stvarima koje su drugi odlucili vezano za njega... - umesto da se smirim, ja se povredio :)

Ali nema veze, povrede su dobra stvar ponekad, odvlace paznju.

Pozdrav svima i drzite se - uprkos svemu i zainat svemu!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Dr Ivice,
Jel mozemo mi koksakijevci ovo da vezbamo http://fr.youtube.com/watch?v=OTCc_17kN ... re=related
Meni se mnogo svidja. Do koliko otkucaja smem ici?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Baš to mije i prepisano dr Ivice Propafen, magnezijum, i nekakve vitamine sa enzimom q 10, valjda sam dobro napisao.

Toje bilo kasno sinoć kad mi je žena otišla kod moje doktorice(ona me prati evo već tri godine i kao i vi rekla mi je za holter al.. ebeš budalu), inaće je internista.

Žena lijepo objasnila štaje problem, prvo nervoza zatim kilaža.
Pošto sam radio dva ili tri uz srca, znači ono je zdravo, nema ožiljaka nema ništa, svaki od ekg što sam uradio ovih godina(ima ih dvadesetak :oops: )su ok.

Sad nisam se nikako snašao na onom papirima što sam dobio kad je nalaz završen i samo sam napisao one cifre, ali ima još što se gleda na njima.

Prvo procenat u 24 sata tih aritmija je 0,7%
Po noći su sve nule(nije bolest srca, nema ishemije jer da je ima bila bi i ponoći)
Sad objasnila mi je da je taj čuveni ves što je kod mene ogroman, ustvari nekakav inpuls čelija srca( tako nekako) drugim riječima kod mene je "nadraženo srce"(vjerovatno stres i kilaža) jer ono punpa za dvoje ljudi od 80 kg.
I još nešto mi je rekla ali zaboravih.

Ja kad sam došao od SPECIJALISTE(namjerno velikim slovima) KARDIOLOGA, starog doktora, koji mi je rekao još( negledajući ostale nalaze uz, krvi itd) nema ishemije da je to više na nervnoj bazi ali bi on ukljucio beta blokatore?????????? :o :o :o

Još jedan primjer prije 6 godina kad sam imao epizodu(okidač popularni) napad štalije da ponovo neopisujem kad sam bio ko zmaj 95 kg niđe salceta ehhhh, odem kod stručnjaka u bolnicu u Podgorici kod kardiologa. Sad desise zamislite gužva jad čekaju pacijenti, plus hiladu...da je sala za ergometriju odmah preko puta mene. Ulazi čovjek, poslije jedno pet minuta frka, gungula unutra....čovjek im umire na tredmilu??????

Zamislite moj šok a taman sam načet panikom a da nisam ni svjestan toga da je to to.. Izljeće kardiolog i samo konstatuje smrt. Sad pokojnokova žena pada u nesvijest, ma opšte ludilo. Ja :o .....

Proziva mene ja ulazim kao u plinsku komoru u Aušvicu, gleda mi ekg, pitame štaje bilo ja kažem srčka me stegnula, lupanje, nisam imao vazduha da udahnem..on samo klima glavom, na moje vapaje da objasni štamije on ladno srce garant i napisami da odem na uz srčke i da obavezno imam kod sebe nitroglicerin :o još mi je pritisak bio tad 160/100.

Ja unezvjeren, odem da se naručim, kad tamo tek za 4 mjeseca?????Ja, jesteli normalni ja riknjavam, bolestan sam ljudi srčka na koncu...izderem se i odem.

Sjetih se poslije da valjda imaju privatnika i odem isti dan ponesem pare od kirije, ko ebe gazdu nek sačeka, u onakvom stanju kakav sam bio da me pitao za stanarinu udavio bi ga golim rukama.
Uradih uz sve ok pritisak 110/75, kažu jeli normalan taj kardiolog, samo mi proširena lijeva komora"sportsko srce"stvarno tad sam mogao trčati ko konj i tomije prestavljalo odušak kao na pretisu ventil he he he..
Ali polako sam bio uvučen u tamni vilajet panike, tako lagano da ja toga nisam bio svjestan sve do ovog foruma kad sam se uz njega preporodio, jer sam vidio da nisam jedini sa ovakvim problemima.

Sad zaključak.

Ovo sam napisao samo da vidite da je DR Ivica upravu 100% ljudi moji doktori sa prefiksom prof.spec. dr. mr.i još svašta nešto ispred imena, nas gledaju(mislim pacijente) kao neke nebitne osobe, nemam pogodan izraz za to ali valjda ste skontali šta sam mislio. Dok (ja volim ovaj izraz NAŠI DOKTORI, narodni doktori) se trude maksimalno da ti pomognu(dobro i tu ima crnih ovci ali manje mnogo manje nego kod GLAVA) i to su obični ljudi koji, vjerujte mi imaju sigurno više znanja nego gospoda iz vrha doktorske hijerarhije, jer prvo te saslušaju kao čovjeka a tek onda kao pacijenta i normalno ljudima su draži i prijatniji jer se nefoliraju ni sekunde, nije im nos u nebesima.....

Uduših ali morao sam ovo napisati.
POZDRAV.
Slika
Slika
Slika
pavlov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 17, 2008 4:07 pm

Post od pavlov »

Prvp pozdrav a eto i mene
i ja bila kod dr ekg bio ok krvna slika ok pritisak ok dr kaze nervoza i hormoni
I bilo ko bolje
ali opet jutrost preskace lupa sta da se radi
Za danas mislim da je kriv Djokovic 3 sata gledam tenis i nerviram se pa nije cudno sto mi srce prolupa
Bitno je da je Djokovic pobjedio a valjda cu i ja u svojoj borbi sa strahom
Odgovori