Baš to mije i prepisano dr Ivice Propafen, magnezijum, i nekakve vitamine sa enzimom q 10, valjda sam dobro napisao.
Toje bilo kasno sinoć kad mi je žena otišla kod moje doktorice(ona me prati evo već tri godine i kao i vi rekla mi je za holter al.. ebeš budalu), inaće je internista.
Žena lijepo objasnila štaje problem, prvo nervoza zatim kilaža.
Pošto sam radio dva ili tri uz srca, znači ono je zdravo, nema ožiljaka nema ništa, svaki od ekg što sam uradio ovih godina(ima ih dvadesetak

)su ok.
Sad nisam se nikako snašao na onom papirima što sam dobio kad je nalaz završen i samo sam napisao one cifre, ali ima još što se gleda na njima.
Prvo procenat u 24 sata tih aritmija je 0,7%
Po noći su sve nule(nije bolest srca, nema ishemije jer da je ima bila bi i ponoći)
Sad objasnila mi je da je taj čuveni ves što je kod mene ogroman, ustvari nekakav inpuls čelija srca( tako nekako) drugim riječima kod mene je "nadraženo srce"(vjerovatno stres i kilaža) jer ono punpa za dvoje ljudi od 80 kg.
I još nešto mi je rekla ali zaboravih.
Ja kad sam došao od SPECIJALISTE(namjerno velikim slovima) KARDIOLOGA, starog doktora, koji mi je rekao još( negledajući ostale nalaze uz, krvi itd) nema ishemije da je to više na nervnoj bazi ali bi on ukljucio beta blokatore??????????
Još jedan primjer prije 6 godina kad sam imao epizodu(okidač popularni) napad štalije da ponovo neopisujem kad sam bio ko zmaj 95 kg niđe salceta ehhhh, odem kod stručnjaka u bolnicu u Podgorici kod kardiologa. Sad desise zamislite gužva jad čekaju pacijenti, plus hiladu...da je sala za ergometriju odmah preko puta mene. Ulazi čovjek, poslije jedno pet minuta frka, gungula unutra....čovjek im umire na tredmilu??????
Zamislite moj šok a taman sam načet panikom a da nisam ni svjestan toga da je to to.. Izljeće kardiolog i samo konstatuje smrt. Sad pokojnokova žena pada u nesvijest, ma opšte ludilo. Ja

.....
Proziva mene ja ulazim kao u plinsku komoru u Aušvicu, gleda mi ekg, pitame štaje bilo ja kažem srčka me stegnula, lupanje, nisam imao vazduha da udahnem..on samo klima glavom, na moje vapaje da objasni štamije on ladno srce garant i napisami da odem na uz srčke i da obavezno imam kod sebe nitroglicerin

još mi je pritisak bio tad 160/100.
Ja unezvjeren, odem da se naručim, kad tamo tek za 4 mjeseca?????Ja, jesteli normalni ja riknjavam, bolestan sam ljudi srčka na koncu...izderem se i odem.
Sjetih se poslije da valjda imaju privatnika i odem isti dan ponesem pare od kirije, ko ebe gazdu nek sačeka, u onakvom stanju kakav sam bio da me pitao za stanarinu udavio bi ga golim rukama.
Uradih uz sve ok pritisak 110/75, kažu jeli normalan taj kardiolog, samo mi proširena lijeva komora"sportsko srce"stvarno tad sam mogao trčati ko konj i tomije prestavljalo odušak kao na pretisu ventil he he he..
Ali polako sam bio uvučen u tamni vilajet panike, tako lagano da ja toga nisam bio svjestan sve do ovog foruma kad sam se uz njega preporodio, jer sam vidio da nisam jedini sa ovakvim problemima.
Sad zaključak.
Ovo sam napisao samo da vidite da je DR Ivica upravu 100% ljudi moji doktori sa prefiksom prof.spec. dr. mr.i još svašta nešto ispred imena, nas gledaju(mislim pacijente) kao neke nebitne osobe, nemam pogodan izraz za to ali valjda ste skontali šta sam mislio. Dok (ja volim ovaj izraz NAŠI DOKTORI, narodni doktori) se trude maksimalno da ti pomognu(dobro i tu ima crnih ovci ali manje mnogo manje nego kod GLAVA) i to su obični ljudi koji, vjerujte mi imaju sigurno više znanja nego gospoda iz vrha doktorske hijerarhije, jer prvo te saslušaju kao čovjeka a tek onda kao pacijenta i normalno ljudima su draži i prijatniji jer se nefoliraju ni sekunde, nije im nos u nebesima.....
Uduših ali morao sam ovo napisati.
POZDRAV.