anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Evo me na kratko ,ma zaribali smo i ja i suprug on gnojnu anginu a ja nisku temperaturu i sinusi, i svako jutro se ''dopingujemo' raznim inekcijama antibiotika - drugačije ne započinjem dan! :lol:

Tarci što se tiče banke - prihvataj .
Evo iz iskustva ,moja sestra je završila ekonomiju i samo su ona i jedan muškarčić dipl.ekon...ostalo su sve frizerke ,konobarice i osobe koje su srednjoškolci ,i svi su u istom rangu i sa platama i sa radnim vremenom i sa svim.Čak se njih dvoje više bore nego ovi (nisu imali veze :x ) Ali moj savet ne odbijaj ništa,ako želiš da radiš! :wink:

Ostali pozdrav i odoh da dremnem.nisam odavno :lol: !
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Dr Ivice, i od mene srećan rodjendan za ćerkicu (sa malim zakašnjenjem :oops: ).

Minja...........pa zašto si zaribala!! :o I ti i TM!!! Eto, da si se videla sa mnom, onda ne bi bila na tom mestu gde si pokupila to čudovište i ne bi sada bili bolesni!! Čuvaj se te gnojave angine, da ne bi morala da piješ antibiotike :lol: . Jel radio TM bris grla? Ima li streptokoke? Tj koliko ih ima? :roll:

Kod mene nema ništa novo, nikako da se nakanim da odem kod zubara i završim konačno sa onim zubom!! :-?
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Evo i mene, malo sam se ulenjila, nervira me ovo vreme, nigde mi se ne ide.

Danas sam zvala Novi Sad zbog cerke i zakazali su nam pregled 12.decembra. Valjda nece biti snega, kako cu voziti :-? :-? :-?

Ja sam bolje, doktorica mi je rekla da za koji dan ponovo izvadim krv, da vidimo sta se desava sa sedimentacijom. Pa, videcemo.

Ja sam sama, klinci su u skoli, a obecala sam im da cu napraviti pogacice za veceru. Pa odoh sad da mesim... :P :P :P
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Jasna60 napisao:Evo i mene, malo sam se ulenjila, nervira me ovo vreme, nigde mi se ne ide.

Danas sam zvala Novi Sad zbog cerke i zakazali su nam pregled 12.decembra. Valjda nece biti snega, kako cu voziti :-? :-? :-?

Ja sam bolje, doktorica mi je rekla da za koji dan ponovo izvadim krv, da vidimo sta se desava sa sedimentacijom. Pa, videcemo.

Ja sam sama, klinci su u skoli, a obecala sam im da cu napraviti pogacice za veceru. Pa odoh sad da mesim... :P :P :P
Mmmmmm pogačiceeeee!! :D

Pa još ako su sa čvarcimaaaa......... :roll: :D :D :D :D

Važno je da se oporavljaš!!! :wink:

Ja sam danas imala polu paničnu epizodu...... :evil: U deo vidnog polja mi je "utrčala" sijalica više puta i kad sam krenula na drugu stranu, normalno je da kad trepnem, da mi u tom uglu svetli!! :x I naravno, od toga sam se ja uspaničila (opet sam pomislila iz momenta, da ću da dobijem one smetnje u vidnom polju tj da sam ih dobila, da mi se onako preliva sjajna svetlost, i naravno, odmah je počeo srcolup, ubledela sam, počela cela da se tresem ko u struju da sam ruku gurnula :o , naravno posle svega mi je bilo muka i dalje sam drhtala kao prut.......i na kraju iskulirala!! :-?

Uhhhh što mrzim što sam tako osetljiva i što nekada ne mogu to da kontrolišem. :evil: :evil:

Sada sam pod uticajem svega i samo kunjam....... :(
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Majo, sledeci put cim Vam krene panicni napad, javite se meni telefonom.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:Majo, sledeci put cim Vam krene panicni napad, javite se meni telefonom.
:D :D :D Hvala Dr Ivice, ali mislim da u tim momentima ne bih mogla da pronadjem mob, jedino što mi je pred očima, to je aparat za pritisak i kao hipnotisana idem ka njemu!!! :lol: :lol:

Moraću da zapišem na njemu Vaš br mob, pa da prevarim samu sebe sledeći put!! (da, da. lako mi je da se sprdam sada :lol:)

Hahaha, šalim se naravno!! :lol: Hvala Vam puno na ovolikoj ljubaznosti i izlaženju u susret, ali stvarno bi me bilo blam da to uradim....... :(

Ali BAŠ BAŠ bi me bilo blam!! :o

Ja ću Vas da se setim i svih nas odavde.......možda mi to pomogne.

Mislim, bez ljutnje, ali uz sve poslove koje imate, obaveze u struci i van nje, još i ja da Vas zivkam.......bilo bi previše!! Verujem da Vama to ne bi bio problem i da stvarno od srca ovo predlažete, nije da se femkam sada (toga kod mene nema :lol: ), ali ne bih sebi dozvolila da Vas prekinem, pa makar i u odmaranju zbog tog napada, ni u ludilu!!! :oops:
Dovoljno sam Vas i ovako smorila......baš se osećam kao "slučaj". :lol: :lol:

Ali svakako veliko HVALA, još jednom ste pokazali svoju ljudskost na delu i nadam se da ćete razumeti ovaj moj stav......mislim, znam da želite da nam pomognete, ali što je mnogo-previše je. Nema šanse da Vam uzurpiram prostor i vreme ovakvim stvarima, do sada ste i previše učinili za mene!!! :D :D :D

Veliki pozz i BLAGO NAMA SA VAMA!!!!! :D :D :D :D
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

@majjo dge si pisala o tim ispadima u vidnom polju? Ja sada dobila nove varijacije koje se jave samo kada legnem. U odredjenom ritmu mi se pojavljuje neka forma u gornjoj levoj polovini vidnog polja i sa otvorenim i sa zatvorenim ocima. izludjuje me to. Ono sto mi je cudno je to sto je uvek ista forma mada je vreme pojavljivanja toliko kratko da ne mogu skroz da je sagledam.
Jel da se brinem ja oko ovoga?
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

jao,majjo,potpuno te razumem...kada sam ja imala zadnji put taj "ispad" u vidnom polju JEDVA sam sebe iskontrolisala da ne panicim...a znas kako?bilo je vece i ja izasla na terasu(podalje od ograde :lol: ) i posto je bilo mracno,mnogo manje sam primecivala da ne vidim dobro!ali,napravices napredak da kada ti sve prodje ti se vratis u normalu i nastavis dalje kao da nista nije bilo...a odvratan je osecaj,majke mi...iako sam sve proverila i dosla do zakljucka da je ta sugava migrena,opet nije ni malo prijatno..
evo,i ja jutros cerku vodila u vrtic i vracala se sa jednom(veoma pricljivom)mamom kuci,tako da sam 45 minuta stajala na ovoj hladnoci i tako je pocelo da mi se vrti u glavi,ali ne od panike...imala sam utisak da je od onog ledenog vazduha...samo nestabilnost i zapusi mi se desno uvo!sedoh na neke stepenice i nastavih razgovor sa zenom i bilo mi bolje.da li je od mog niskog pritiska ili od hladnog vazduha-nemam pojma,ali srce je bilo ok i nisam osecala nikakvu slabost,kao sto znam u napadima...
desava mi se u zadnje vreme,tako ujutru na hladnoci da mi se zapusi desno uvo i cim se savijem kuci da izujem cipele-ono se skroz otpusi...pojma nemam....
"narucila" sam muzu da mi kupi onu pokretnu traku za trcanje.deluje mi super za kondiciju preko zime...pa cu da je stavim u dnevnu sobu,pa neka se cudi narod,sta me briga,moram sebi da ugodim...
sta mislite o njoj?mislim da je bolja od bicikle,a?
majjo,ajde javi se meni nekada kada ti je tesko,jer ja imam sigurno vise vremena nego DR.IVICA?dobro,ne mogu da ti pomognem strucno,ali bar da znas da nisi sama,bice ti lakse...
nikada mi nije palo na pamet da,ako nista drugo,mozemo da razmenimo privatnim porukama brojeve telefona pa da caskamo...sta mislite?
minja,kako je?vi ste bas zaribali...jedan decko koji je zavrsio famraciju i radi,rece mi da je onaj coldrex najbolji za prehlade i grip...kaze sa se posle dva sata zaustavlja i kijavica i slomljenost...pitaj nekoga pa probaj...
odoh sada da se smrznem opet napolju,a nisam se ljudski ni sada zagrejala,ali sta cu kada moram!ovi moji "radnici" po kuci mi zadali hiljadu obaveza,a kao samo oni rade,ja se odmaram... :-?

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Evo me ljudi ja sad sa injekcije5-ta(linkocin ,gentamicin)-to je jos jedino sto smem :lol: ) , i MM 7-ma(penicilin ,gentamicin).On zavrsio a ripa ko konj :lol: .Ja ne :lol: ,ali samuradila jedno pametno delo posle 2 godine (budala),a htela bih da se posavetujem sa Dr.Ivicom,odnesem posle 2 god mojoj lekarki koja nam je za sve ,samo sam odvojeno isla kod kardiiologa, te nalaze od kardiologa i ona pogleda i po njoj bi mi uvela Propafen.
Ja bih sad volela da mi dr.Ivica kaze sta misli jer ja da odem sad kod kardiologa pitace me ko mi je prepisao lek i zasto a opet moja dr.tvrdi da ne bi trebalo bas da budem ne ''pokrivena'' antiaritmikom!
Dr Ivice ja imam 6 nalaza holtera i svega ostalog ) пропратног материјала :lol: .....па ако треба да их покачим овде :lol: ал ће ми требати пола сајта.......

Ако стигнете др.Ивице ви ме посаветујте и ако видите ово уопсте,било ми глупо да отварамновутему

Остали чујемо се
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Vidim imate problema sa vidom :lol:

He i meni je to nekad izazivalo napade panike, ne baš prave ali bilo je i lupanja srca i svašta nešto.

Meni se naprimjer znalo dešavati kad gledam u jednu tačku da mi se vid počinje smanjivati :o kao da se gasim i onda počinje ustaljen lanac nusefekata toga, lupanje srca itd...

Kod mene opet snijeg, ali obilato, jedino se njemu djexca raduju :lol:

Pozdrav :wink:

P.S

Tarci dobrati ideja za postavljanje trake za trčanje :wink: u dnevnu no što, a svako pa i ja i moja polovina nalazimo razlog za nekupovanje iste, kao nemamo je nigdje. Dobro ja je nebih koristio garant ha ha ha ali moja žena bi.

Dase mene pita najbolje je uzeti bilijar ha ha ha.... :lol: :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Hvala Vam puno na ovolikoj ljubaznosti i izlaženju u susret, ali stvarno bi me bilo blam da to uradim.......
Majjo, cela poenta i jeste u tome da Vas bude blam :) Da mislite o tome, a ne o panici, pritisku, infarktu, ili ko zna cemu.

Minjab, ja sam vec ranije rekao da i ja zagovaram ukljucivanje antiarutmika ako neko ima stalne aritmije - makar one bile i bezazlene, ali ako muce pacijenta, zasto da pati. Ako imate ventrikularne ekstrasistole, bez preniske tenzije i bez drugih poremecaja ritma i provodjenja, Propafen bi mogao da bude resenje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:
Hvala Vam puno na ovolikoj ljubaznosti i izlaženju u susret, ali stvarno bi me bilo blam da to uradim.......
Majjo, cela poenta i jeste u tome da Vas bude blam :) Da mislite o tome, a ne o panici, pritisku, infarktu, ili ko zna cemu.
E, dr Ivice, na sve to što jeste, još ste i sjajan psiholog!! :D :D :D SVAKA ČAST!! :D :D

Mrs Parker, pisala sam o tome na ovoj temi, pokušaj preko opcije search da pronadjes, mislim da bi mogla pod pojmom "svetlucanje" ili "prelivanje svetlosti" :roll:

Meni se to desilo 3 puta, jednom ujutru (kad sam išla na posao)-bila je jesen (ako to išta znači), jednom popodne (takodje je bila jesen) i jednom uveče u stanu pre par godina krajem decembra.......

Ovo juče nije bilo ni nalik tome, samo sam se ja prepala jer mi je zaličilo na to :o a desila mi se sasvim normalna stvar koja se desi svakome ko gleda u sijalicu!! :lol:

Danas sam bila kod psihologa i mogu reći da je počelo "kopanje".......nije baš prijatno, izaziva neke davno potisnute emocije i dešavanja i baš su mi pomešana osećanja......od :x , preko :evil: , do ovog :cry:

Al dobro, valjda tako mora da bude?!?!?! :roll:

Minja, zaglavi ti ipak sa inekcijama?! :cry: Hajde čuvaj se, pa kad ozdraviš da se "gledamo" i smejemo malo!! :lol:

Tarči, ja bogami po ovoj hladnoći ne marim za bon ton i čim osetim da se ježim (mnogo pre nego što počnem da se oduzimam :lol: ), završavam svaki razgovor i bežim u toplo!! To TOPLO :lol: preporučujem i tebi! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ja danas odoh kod mog kardiologa da vidim šta bi dr.Ivice šta ste mi napisali i definitivno mi je dao ali neki RITALMEX (ja se nadam da sam dobro prepisala naziv) :oops: i kaže da je (sad opet ću da lupim) Amidarion ili tako nešto jako dobar antiarit. ali da meni to ne treba jer bi u mom slučaju bio opasniji nego što bi pomogao (ne znam zašto ,pominjao je štitnu žlezdu )
Ovaj Ritamlex je mađarski lek jer se naš trenutno ne pravi ( isto ko Bisolvon -sramota stvarno :o )
To je ta terapija ,ne mora da se pije non stop i da se polako uvodi i ja naravno se oduševim jer ne volim lekove :lol: :oops:

Drugo me iskritikovao što ne odradim na tri dana u bolnici alergotest jer sam stvarno prepuštena samo par antibiotika od čega je Linkocin jedan od ( a mnogo me lekara kritikovalo što ga koristim -a šta ću kad mi strči na pluća odmah) I tako se ja sad razmišljam da odem i to odradim ................a samo mi se stomak prevrne kad pomislim na bolnicu :o , a tek da ću 3 dana biti bez MB :o :cry: :cry: ,pa to će meni biti veći šok nego anafilatički :lol: , pa stvarno ,ja počeh da plačem kući sad kad sam pričala sa MB o tome jer naravno treba da pojurimo vezu :oops: ,pa šta da se radi!Srbija je ovo!

Majjče oćemo li da popijemo neku toplu čokoladu za koji dan kad završim sa bockanjem ?

Tarči jesi kupila traku?
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao: Majjče oćemo li da popijemo neku toplu čokoladu za koji dan kad završim sa bockanjem ?
Za koji dan??? Teško!! :roll:

U stvari - nepoželjno!! :lol: Ulazim lagano u PMS i ako bi se tada videle, to bi nam definitivno bila poslednja zajednička top čok, jer bi poželela da me više nikada ne vidiš!! :lol: :lol: :lol:

Ček još malo da ti se podvučem pod kožu pa da ti posle bude lakše da mi oprostiš ispade-onda ćemo moći i u PMS-u da se vidjamo!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Ako prilegneš :lol: u bolnici, svečano obećavam da ću te posećivati!! :lol:

Iskreno se nadam da ne rade testove na sam penicilin, jer ako je tako-onda ti je slaba vajda od mene! Ja sada i kad osetim miris penicilina momentalno mi pozli pa makar bila ispred ordinacije gde ga daju!! :o
Prosto ne mogu da verujem da je to sa njim tako! Bukvalno istog trenutka kad udahnem vazduh a nalazim se ispred ord. gde je neko primio penicilin, počinje srce ubrzano da mi lupa, zamuti mi se pred očima i počinjem da "tonem". To je neverovatno!! :-?

Ajd driži se i bez suza moliću lepo. 3 dana je ništa! Ako imaš jaku vezu, iščačkaj neki krevet i za mene (da ti pravim društvo)!! Meni je toliko lepo u životu, da bih učinila beg i u bolnicu. Pa ti vidi......... :roll:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

e,ljudi,samo da vam se javim na kratko,jer me cerka i muz cekaju da idemo na sankanje!!! :D

zvali su me iz banke da dodjem na glavni intervju sutra u Beograd!muz mi radi,pa cu morati da dodjem sa svekrom,jer nemam pojma u Beogradu ni ulice ni ti bih umela da se snadjem kako treba da bih stigla na vreme!

nikako nisam ocekivala da ce ovako brzo da mi se jave,pa sada razmisljam kako cu da prodjem...ceo intervju i popunjavanje nekih formulara je na engleskom,pa mi je malo frka zbog toga...medjutim,jedan momak koji radi u banci mi je rekao da je taj engleski koji oni traze za nas mnogo lak i da se nikako ne brinem...valjda cu da se snadjem kako treba...

javicu vam kako sam prosla...

kako ste vi?jel idete negde na sneg?(ja kao malo dete,ne zna se ko je vise srecan zbog snega-cerka ili ja... :lol: )

pozz svima pa se cujemo!!! :wink:
Odgovori