anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Sep 23, 2006 12:07 am

Post od Jasna60 »

Ma ja sam se skroz pogubila. :-? :-?

Lepo mi je rekao muz da ovaj mesec ne dolazi, jer ide kod svojih. A ja zaboravila :cry: :cry:

Valjda ce bar platu poslati.

Vreme je divno, cerka je otisla u skitnju, sin na pecanje, a ja odoh da spremam rucak :P :P
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Minja, to sto tesko gutate, garantovano je limfom. Mora da Vam se ceo medijastinum napunio limfnim cvorovima, ne znam ni da li vredi da se lecite... A ko zna, mozda su to metastaze nekog jos goreg karcinoma, ko ce znato sta vam raste po telu!? Osmi Putnik, sigurno!... MORE, BRE! :)) kakav crni limfom, kakvi bakraci, stvarno ste za kritiku :)

Pozdrav svima i drago mi je da niko ne kuka (previse) :)

Cujemo se!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Au nadam se da necete svi citati ovaj post dr Ivice ovako kao ja :o :o :o dok ne stigoh do osmog putnika, vec sam tri puta isprobala kako gutam. :lol:

E pa Tarci kao sto vidis, izgleda da dr Ivica podjednako deluje na sve nas! :D

Prekuckacu svoje rezultate, ali bas do 200-te strane necu stici!! :lol:

Jasna, hajde bar da navijamo za platu kad nema muza! :lol:

Minja, nisi nista zabrljala, kod mene si na listi, samo sto nikada nisi ON :lol: ajd posalji mi ovde na PP sta te muci, kako ja vidim sve je ok, samo treba da ukucas pass kad ga dignes i to je to. E sad, jedino treba da potrefimo vreme. :wink:
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

Majjo, i ja se nadam da nece svi tvoje poslednje dve recenice citati onako kako ih ja citam :roll: :roll: :roll:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

A kako ih ti citas??!! :lol: :lol:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Dr Ivice, evo i mene konacno sa mega giga rezultatima :lol: , pa kada budete imali vremena da mi protumacite ono sto me najvise muci......

Leukocitna formula

Granulociti 61.2 (43.0 - 65.0)

Limfociti 31.7 (20.5 - 46.5)

Monociti 4.1 (1.5 - 11.7)

Eozinofili 0.9 (0.5 - 8.0)

Bazofili 0.5 (0.0 - 2.0)

LUC 1.8 (0 - 4)

Kompletna krvna slika

Leukociti 10.1 (0-10)

Eritrociti 4.31 (3.5 - 4.80 )

Hemoglobin 135 (120 - 160)

Hematokrit 0.406 ( 0.350 - 0.470)

MCV 94.3 (80 - 100)

MCH 31.3 (27 - 31)

MCHC 332 (280 - 370)

Trombociti 265 (140 - 450)

Biohemijski parametri

Sedimentacija eritrocita 4 (0.00 - 10.0)

Fibrinogen 2.00 (2.0 - 3.3)

CRP 0.5 (0.0 - 5.0)

Hormoni

T3 1.56 (1.3 - 3.1)

fT4 16.03 (12.00 - 22.00)

TSH 3.19 (0.400 - 4.000)

FSH 5.76 (4.7 - 21.5)

Prolaktin 391 (40.0 - 530.0)

Estradiol 26.3 (66 - 411)

Progesteron 2.68 (0.48 - 1.72)

Testosteron 0.253 (0.06 - 0.82)

Free testosteron 1.3 (0.0 - 4.1)

Kortizol (vecernji) 436 (55 - 248)

Imunoloski parametri

ATG-At 112.3 (0.0 - 25.3)

AMC-At (TPO) 303.6 ( 0.0 - 10.0)

Virusi

HCV ukupna At Negativan

Samo da napomenem, u onoj Vasoj knjizi koja je ovde neslavno zavrsila, sam procitala da je kod panicara u velikom procentu povisen vecernji kortizol, ali sam takodje htela da Vas pitam, da li je moguce da je to u stvari moj "jutarnji" kortizol obzirom da sam dugo dugo vremena pre vadjenja krvi bioritam potpuno promenila, te sam legala ujutru u 7 a budila se oko 15.00 :roll: :roll: :roll: To sto je svima tada bilo 20.00 kada sam krv vadila ne znaci da je i mom organizmu tako kad je sve tako pretumbano, jel tako ili gresim??!! :roll:

Koji sledeci korak da preduzmem (osim sto sam se "unormalila", lezem uvece oko ponoci, ali sam opet imala uzasne stresove koji mislim da mene nikada nece moci da zaobidju :evil: :o ).

Hvala u napred i veliki pozz, majja :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav!

Majjo, i sami znate da imate Hashimoto, pa da TPO i ATG-At ne komentarisemo. Polni hormoni imaju razlicite "norme" zavisno od faze ciklusa u kojoj se nalazite. Ovo sto imate je progesteronska faza, posle ovulacije. O Korizolu - sasvim je moguce da duzim nespavanjem, odnosno "izvrtanjem" dnevnog ritma pormetite i unutrasnji cirkardijalni ritam. Ipak, ovako povisene vrednosti vecernjeg kortizola vise su uputne za psihu (rekosmo odavno, depresivci se bolje osecaju kako vece odmice). Leukociti 0 mozda blaga upala (uvek pomislimo na neki karioes, ili ginekoloski problemcic, mozda neka 3. grupa sekreta ili tako...), a MCH - pa eto, indeks hemoglobina je malo povisen, imate crvenije eritrocite - to se samo za sebe i ne posmatra kao patologija.

Sve najbolje!

U ponedeljak sam u Beogradu, u pokusaju da dobijem vizu za jes jednu zemlju u koju su me pozvali da idem kao gost - sudija za moj sport. Drzite mi palceve, a o zemlji i putovanju - ako dobijem vizu. Znacu sutra uvece.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos!
eto,majjo,vidis da je lakse i bolje da se sve pita! :wink: nadam se da ti je sada lakse.pa,tvoja krvna slika je super!svaka cast!izgleda sa se isplati da se jede sve ono sto ti jedes... :D kako ti je mama?
ja sam polozila onaj ispit i dobila 8.bas sam srecna!
jasna,nikako da pitam,jel sestra bolje?
dakone,kako je kod tebe?jel preskakanje malo proslo?sto maje obracas paznju-manje ce ga i biti,veruj...
minja,kako si ti?ima li sta novo?
DR.IVICE,drzim Vam palceve za vizu i da se lepo provedete! :D
pozdrav svima i cujemo se! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:Pozdrav!

Majjo, i sami znate da imate Hashimoto, pa da TPO i ATG-At ne komentarisemo. Polni hormoni imaju razlicite "norme" zavisno od faze ciklusa u kojoj se nalazite. Ovo sto imate je progesteronska faza, posle ovulacije. O Korizolu - sasvim je moguce da duzim nespavanjem, odnosno "izvrtanjem" dnevnog ritma pormetite i unutrasnji cirkardijalni ritam. Ipak, ovako povisene vrednosti vecernjeg kortizola vise su uputne za psihu (rekosmo odavno, depresivci se bolje osecaju kako vece odmice). Leukociti 0 mozda blaga upala (uvek pomislimo na neki karioes, ili ginekoloski problemcic, mozda neka 3. grupa sekreta ili tako...), a MCH - pa eto, indeks hemoglobina je malo povisen, imate crvenije eritrocite - to se samo za sebe i ne posmatra kao patologija.

Sve najbolje!

U ponedeljak sam u Beogradu, u pokusaju da dobijem vizu za jes jednu zemlju u koju su me pozvali da idem kao gost - sudija za moj sport. Drzite mi palceve, a o zemlji i putovanju - ako dobijem vizu. Znacu sutra uvece.
Dr Ivice, hvala Vam na odgovoru, ja sam zaboravila da napisem da sam vadila krv 14. dana ciklusa (i da su ovo referentne vrednosti za ovulaciju) pa me zato malo brine ovo "iskakanje" iz normale, a ovo za kortizol je i vise nego utesno!! :D :D :D

Ja sam ovo kasno procitala, znaci danas ste bili ovde a i za palceve je sada kasno!! :roll: Nadam se da je sve proslo ok!! :D

Hajde javljajte nam sta ima novo i jos jednom veliko HVALA!!

Tarci, svaka cast za ovu osmicu!!! :D :D :D

Minja, sta ima kod tebe, gde si?! Ajde stvarno da se konacno vidimo-bio bi red!! 8)

Kod mene ima novosti - u cetvrtak krecem kod psihologa, pa se nadam da ce biti neke koristi,moram malo da rasteretim mozak :lol: :lol: :lol:

Pozz za sve koje nisam pomenula i nadam ste da ste svi ok!!!

majja :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav!

Dobio sam vizu za Ameriku, krajem oktobra i pocetkom novembra bicu 10-ak dana u Washingtonu i u Bufallou na Prvenstvu SAD u Ju-Jutsu sportu - kao gost njihovog saveza i sudija.

Cujemo se!

Ivica
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:Pozdrav!

Dobio sam vizu za Ameriku, krajem oktobra i pocetkom novembra bicu 10-ak dana u Washingtonu i u Bufallou na Prvenstvu SAD u Ju-Jutsu sportu - kao gost njihovog saveza i sudija.

Cujemo se!

Ivica
:D :D :D :D :D SVAKA CAST!!!! :D :D :D :D :D
glista
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 25, 2007 2:34 pm

Post od glista »

Dr.Ivice, da li bi mogli da mi odgovorite na pitenje koje sam postavila na temi:visoke vrednosti hdl
Hvala i pozdrav
Idi kuda te srce vodi
Jasna60
Aktivan član
Aktivan član

Post od Jasna60 »

Svaka cast dr. Ivice.
A sad malo da kukam - opet mi otice noga, ali sad leva. Pocne sa bolnim otokom na unutrasnjoj strani potkolenice, doktorica je prosli put rekla da je to upala vene, a posle se spusti na zglob i stopalo.

Sad mi je jos gore, posto radim, prosli put sam jos bila na raspustu. A bas mi se ne ide na bolovanje. A za koji dan necu moci da obujem cipelu. :( :( :(

#tarci, hvala, sestra mi je sad dobro, ali i dalje uzima Seroxat i kaze da zasad jos i ne razmislja da prekine. Celo leto je "visila" sa klincima na Dunavu, po onim vrucinama.

Odoh malo da legnem, valjda ce me manje boleti. :-? :-? :-?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jasna,

ako niste uradili Doppler vena, uradite ga. Osim upale vena, to moze da bude i ruptura Bakerove ciste, celulitis, limfoedem, itd. Uzimajte Aspirin 100mg za svaki slucaj, diuretike (Diunorm, Lometazid...) i Analgin protiv bolova. U slucaju da imate povrsni tromboflebitis, moracete da uzimate Farin ili Sintrom, ali to ce vec da odluce Vas izabrani lekar i hirurg.

Sve najbolje.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Jao doktore ,kad se sad ne prevrnuh dok stigoh do OSMOG PUTNIKA :lol: :lol: , a već je bilo ''ma znala sam...'' :lol: .....Ja sam slabo na netu zbog nekih obaveza ( imam virusčinu koja se seli iz stomaka na sinuse) :lol: :lol: :lol: 15 dana me zeza da ne mogu da sednem za komp.i kad sedoh videh osmog putnika!

Majo ma nešto sam prčakala tek sad ne znam šta da ti objasnim..... :lol: :lol:

Tarci šta si šopingovala?

Dr.Ivice koliko se leti do Amerike :lol: :lol: :lol: ,To je ipak čast kad vas pozovu na takvu manifestaciju .I kad se vratite detaljan opis čekamo ...

A da, pratila ja moje sa MB na avion i čekamo, kontorolu ,ja pozelenela u jednom terenutku pita mene MB''izvini što si promenila boju putuju tvoji a ne ti'' - koja je to spontana reakcija bila na osećaj biti na aerodromu ( a ne leteti -jupiii)međutim i moj tata ima strah od aviona ,pa čovek normalno uđe,normalno je prihvatio da leti dva sata-ma svaka čast!
Odgovori