anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

minja,zar sumljas da sam je vodila kod lekara?! :lol: danas idemo opet na kontrolu,posto juce opet nije imala temp.,ali jutros 37,6..danas je vec cetvrti dan kako cas ima cas nema temp. pa cemo da vidimo sta kaze doktorka...
inace,ispit mi je bio pismeno,tako da cekamo par dana rezultate...ma,kako bude...malo sam bila razocarana oko onog proslog,ali guramo dalje...pa nisam ja masina da moram sve da dam iz prve..(to stalno pricam mom muzu,kao njemu pricam a sebe tesim.. :lol: ).
idi kod doktora,ako nista drugo,da te bar smiri covek...meni je moj kardiolog rekao da se srce tako ne umara i ako nema nekih prosirenja na samom srcu(valjda komore) posle tri meseca,pa godinu dana od pocetka aritmija,onda te aritmije nisu opasne po slabljenje misica...ne brini i setaj sto vise!!!

majjo,to jeste bas veliki pritisak,ali na nervnoj bazi moze svasta da se desi...meni je bio(pricala sam vec) i 170 sa 100 i 165 sa 110 a puls 150(!!!),pa nista...smirila bih se tada ili popila pola bensedina i posle pola sata(necete verovati) kao da nista nije bilo... :lol: :roll: a taj puls sto je nastavio da bude 88 nije nista veruj mi...pa to nije mnogo...ih,sto bih ja tvom MM-u ocitala lekciju...ne primecuje da ti nije dobro,a ti ga negovala kao cvet dok njemu nije bilo dobro! :-? ma,lepo je meni rekla jedna doktorka u Nisu(ginekolog):"mi,zene ako se same ne cuvamo-nece niko!!!"tako i ti!udovoljavaj,zeno,sebi koliko mozes i ko ga....šiša...

ja se opet probudih sa glavoboljom...fuj!verovatno zato sto se vbudim nocu zbog proveravanja temperature...a kod mene vec opeklo...

pozdrav svima pa vam se javljam... :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Izvadih iz ranca moj cuveni aparatic za pritisak i poceh da ga merim pred svim onim ljudima, ali uopste se nisam osvrtala na njih.
Ajoj ,Majjo ,ja crkoh od smeha,pa stvarno znaš da me nasmeješ da suza....ma samo te zamišljam sa sve aparatićem.

E i još nešto da se ne brineš, ja nikad nisam merila pritisak ,niti imam aparatić,ali na sistematskim sam uvek imala da kažem niži pritisak -ništa strašno.Jednom prilikom izmeri mi tetka iz zezanja a on 120/110 i napravi larmu :o .Da mi onaj aparatić da narednih dana sama merim ..tako je bilo taj dan a posle toga 88/52 :o ,pa 89/60 itd. e kad doguram do 100/ 67 ja sam srećna, odavno (par meseci nisam merila)stvarno nemam naviku ali da znašda ga pratiš ali nije alarmantno.
A što se tiče pulsa ,baš bih i ja imala pitanje za dr.Ivicu jeer mi nije jasno,kako popijem čašu ili dve piva(nikad više) mni se isto ubrza puls i boli me glava ali onako tupo- dal da povećamo Majja i ja dozu pa će biti bolje :lol: -Šalim se naravno!

Tarci ma nisam ni sumnjala,mi tako ''obazrivi'' na zdravlje da pravimo takve propuste :lol: javi šta je bilo.
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Majo.....Digitalac je strašno netačan, probaj mjeriti tri puta isto jer ja imam isto digitalni i onaj sa živom(sa živom mi je od žene mjeri ljudima kad zatraže od nje) i vjeruj mi prvi put kad ga uključiš i izmjeriš uvjek je netačno tek treći put je približno tačno jer sam ga upoređivao sa živinim istovremeno. :wink:

A puls ti nije uopšte ubrzan to je u normali, ali ga psiha može za pet sekundi nadrukati do nebesa....
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

dakon napisao:Majo.....Digitalac je strašno netačan, probaj mjeriti tri puta isto jer ja imam isto digitalni i onaj sa živom(sa živom mi je od žene mjeri ljudima kad zatraže od nje) i vjeruj mi prvi put kad ga uključiš i izmjeriš uvjek je netačno tek treći put je približno tačno jer sam ga upoređivao sa živinim istovremeno. :wink:

A puls ti nije uopšte ubrzan to je u normali, ali ga psiha može za pet sekundi nadrukati do nebesa....

:lol: :lol: :lol: Pa zar treba i tu skalameriju od aparata sa zivom da nosim sa sobom???!! :lol: Zamisli da njega izvadim u javnosti!! On pa skoro da je veci od mene!! :lol:

Sala mala, naravno. Ma meni on stalno stoji u tasni, ali ako mi pokaze nekada 75/45 sto ne bi i ovo??!! :roll: Ne bih ga ja ni merila, nego sam bas "zanemocala" u trenutku.

Minjab, nikako ne treba da povecamo unos alkohola, nego da ga smanjimo ili totalno izbacimo!!! :wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Zaboravih da pitam Tarci.......jel ste isli kod lekara??! Ima li novosti?! :roll:

Nadam se da je sve ok! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jao bre Majjo, pa ja sam mislila da ti nosiš onaj veliki pa zato crkavam od smeha,zamišljajući te kako nameštaš onu skalameriju na ruku ....e sad si mi pokvarila maštariju. :lol:
A za pivce- jesi sigurna ,ako bi povećali dozu ne bismo ni osetili puls :lol: :lol: :lol:

E, da,,Tarci saad me malo uteši što si mi rekla da ti je kardiolog rekao da se ne ''zamara''srce, ja sam bila ubeđena da je to takvo opterećenje jer ako nešto ne radi normalno, onda je veća ''potrošnja'' - aaaa? kakva filozofija.
Ja jutros leškarila ,gledala tv iz kreveta i baš sam rešila da izbrojim koliko će puta preskočiti, od 8- 9h je 51 put preskočilo, ja sam se navikla na te slabušne aritmije,pa mi toliko i ne smetaju, ali ih primećujem kad sam negde napolju ,jer mi nije prijatno baš mnogo( ma hvala Bogu kad nema više onih što me ''odbace ''sa mesta koliko su jaje :lol: -ovo je koliko toliko izdržljivo)
Jednom nam je dr.Ivica rekao da je svaki preskok -resetovanje(kao kod kompijutera),i da je to ok. -ali ja znam da resetovanje često - ostaneš bez kompijutera :lol: :lol: :lol:

E Dakon je upravu,digitalci nisu mnogo merodavni, najbolji je onaj sa živom ,njega i lekari najviše vole
Poslednja izmena od minjab u Pon Jun 25, 2007 6:57 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

A što se tiče pulsa ,baš bih i ja imala pitanje za dr.Ivicu jeer mi nije jasno,kako popijem čašu ili dve piva(nikad više) mni se isto ubrza puls i boli me glava ali onako tupo- dal da povećamo Majja i ja dozu pa će biti bolje
Alkohol malo obara pritisak (pivo bi tu trebalo da je neutralno, alkohol obara pritisak, ugljen dioksid ga podize, ali - pitaje je doze :) )

Verovatno Vam od alkohola malo padne tenzija, a onda se srce "zaleti" da kompenzuje taj pad. Odatle i glavobolja.

Sta da kazem - heh :) - "promenite disciplinu"

Moja je disciplina pivo. Srednje i duge staze... :D Supruga se amaterski bavi vinom i vermutom. Najopasniji su "visebojci" :lol:
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Jao doktore pa mi izgleda da spadamo u amatere,ja bar mislim,(majja sigurno- sa pola pivca :lol: )
U količinu nemojte da sumnjate definitivno ,samo bi još trebalo da počnem da se opijam e eee ja mislim da bi to bio šok za MB.Mada nikad nisam volela da vidim kad je pijance- to me nekako i u detinjstvu nerviralo ,kad se moji vrate sa neke proslave a tata popio neku više(nikad nije ništa pravio,ali se sav zarumeni i samo se smeje- ko lud na brašno,to me mnogo nerviralo,mlad lud- on od svoje 50-te ako popije po čašu piva -ko Majja)

Moja doza je dve čaše dobrog pića,možda kad se nešto slavi :oops: pa dodam još jednu ali onda glava boli (maa koliko dobro piće bilo -kažu da ako je kvalitetno, ne boli e, e mene boli :lol: )
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

Dr Ivice, procitah da Vam se supruga bavi amaterski vinom i vermutom, e pa onad ja da kazem da sam tehnolog bas za alkoholna pica(naravno tipicno u srbiji , ne radim u struci) ali smo pored tehnologije ucili i organoleptiku, isli na sjmove , gledali profesore kako na novosadskom sajmu ocenjuju uzorke i slicno :D Mislim za mene je enologija interesantna nauka i mislim da bih se lepo ispricala sa Vasom zenom :D

Ostalima pozdravi, ajde malo optimizma, lepo vreme,pravac dunav! :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

drustvo,evo i mene...imam dve vesti.jedna dobra jedna losa..
losa je to da mi je cerkica zaradila bronhitis :( a uopste ne znam kako.vodili je kod doktora pre dva dana,ja sve polako ispricam,detaljno :lol: ,on kaze nije nista,sve cisto.danas bronhitis! :-? moram da je inhaliram dva puta dnevno."sreca" sto imam kuci inhalator vec godinama zbog svojih bronhitisa,pa ne moramo da jurimo jutro-vece kod lekara.nadam se da ce sve da bude kako treba.ovo je prvi put da je zaribala sa plucima,pa sam malo... :-? -e,ovakva!sta je tu je..

druga vest je da sam dobila 9 na ispitu i bas sam zadovoljna,posle onog "pada".sledece subote imam sledeci ispit ali videcemo,sada mi je bitnije da mi cerkica ozdravi..

ja sam nekada alkohol obozavala :oops: :lol: ,a nisam ga pila godinama,sem one dve tri flase piva o kojima smo minja i ja ovde vec pricale... :lol:

javicu vam se kasnije ako budem stigla..

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ej Tarci ČESTITAM, ali mi je žao zbog ćerkice,pa mora de se nakačio na bazenu neki virus i .....kako to već ide iskomplikovalo se,samo je ti inhaliraj i javljaj nam obavezno, ma biće brzo bolje,sigurno.
ja sam nekada alkohol obozavala ,a nisam ga pila godinama,sem one dve tri flase piva o kojima smo minja i ja ovde vec pricale...
Tarci, mladost,ludost :lol: ,svi smo nekad bili klinke(u mozgu :lol: ) ,ali mi se nikad nije dogodilo da se napijem,već rekoh ,uvek sam mrzela pijance.
I javljaj kako je ćerkica!
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

minjab napisao:Ej Tarci ČESTITAM, ali mi je žao zbog ćerkice,pa mora de se nakačio na bazenu neki virus i .....kako to već ide iskomplikovalo se,samo je ti inhaliraj i javljaj nam obavezno, ma biće brzo bolje,sigurno.
ja sam nekada alkohol obozavala ,a nisam ga pila godinama,sem one dve tri flase piva o kojima smo minja i ja ovde vec pricale...
Tarci, mladost,ludost :lol: ,svi smo nekad bili klinke(u mozgu :lol: ) ,ali mi se nikad nije dogodilo da se napijem,već rekoh ,uvek sam mrzela pijance.
I javljaj kako je ćerkica!

Tarci i ja cestitam na ispitu, a za cerkicu........samo zelje da ozdravi sto pre! :D

A sto se tice mladosti-ludosti, da Vam ispostavi ovde svoju 3-5 puta nedeljno, listu visegodisnjeg alkoholisanja (a u potpisu - amaterka majja :lol: )

Dakle, svako vece kada izadjem, a izlazila sam, kao sto rekoh od 3-5 dana u nedelji, moji izlasci su "zvucali" ovako:

2 viskija

10 tekila

2 piva (obicno to bese Sol) - da nije jako :lol:

I to bas ovim redosledom. :lol: NIKADA nisam bila "ubiVena", jer sam po celu noc skakala i to pored zvucnika :oops: :lol: - da bolje osetim ritam :lol: , a da sada to isto uradim (mislim na zvucnik :lol: ) nestala bih sa lica zemlje od tahikardija!! :lol: A o ovoj kolicini alkohola da i ne govorim! :lol:

A sada............pola piva i patos!! E majjo, majjo.......bas si baba!! :lol:

Tako da je kod mene: ili sve ili nista!! :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

majjo,isti sucaj i kod mene...samo sto je moja kombinacija bila mnooogooo jabuka vod(t)ki pa posle sol(par komada da me osvezi :oops: :lol: ) i nikada nisam padala po putu,nego samo igrala,igrala....
sou sa nama svima ovde...svi volimo dobar provod,a to nam uskratila "visa sila".ajd'bar da mi muz brani,pa kao ne smem da pijem jer ne smem posle da se vratim kuci :lol: :wink: ,nego moj muz veommaaa razume moje godine...sada me tera da uplatim apsolventsko vece starije generacije u mojoj skoli,a ja se dvoumim...

cerkica mi nije lose,nema temperaturu,inhlaliram je,pa se nadam da ce da bude ok.nece da popije lek nocu(pada nam oko 4),pa to ti je.svaku noc plakanje i ubedjivanje za isti.Doktorka koja je vodi kaze da je odlicno sto ima svoj stav i da ne smemo da ga gusimo kod nje,jer je to mnogo bolje za nju...izem ti stav kada ja sve pocnem da placem i ne mogu da joj objasnim da neke stvari moraju da se ispostuju(kao sto je lek,corbica od povrca...).

tako,drustvo,pa se cujemo... :wink:

jeli,jel ide neko od vas na bazen da se rashladite po ovoj vrucini?jelenans ide na Dunav,jel tako?

idite ljudi,pored vode je mnogo lakse,to sam videla prosle godine na moru.nista mi nije falilo po najvecem suncu!(a,znate kakva sam bila tada..)cas voda,cas lezaljka...ma super!
ja malo "patim" od celulita,ali kada se ja zainatim,ima samo da puca pomorandzina kora po bazenu... :lol: :wink:

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Pa žene ja lepo kažem mladost ludost ,svi smo imali te faze neko manje neko viša,ali mi nikad nije pošlo za rukom ,valjda od silnog gađenja na pijane, da se ja sama napijem. :lol: Imala sam želju kad mi se kuma porodila i nije išlo,ne vredi .

Tarci tera me muž da idemo na Adu ,al meni nešto gadno,ne volim gužvu ,a tamo je da ne možeš iglu da ubaciš....pa mi samim tim i prljavo deluje,a i ja ''svilena'' verovatno bih zakačila nešto :lol: :lol: :lol: .

Ali evo ,još danas da ''izdržimo''u klimi ,pa nam predviđaju od sutra prijatnije - dušu dalo za šetnju 26-27 stepeni.Ovo je bre mnogo toplo.

Ovih dana se samo srećem sa MB u kući jer ima obaveza pred prijemni ispit(još 2 dana) počela sam ko vojnik da odbrojavam :lol: ,ali i to je u petak gotovo ,pa onda ''život''.

Tarci naraavno da ako možeš idi na apsolventsku, gde se ide?

Ma gde su nam Danka, Jasna
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Evo jos jedne "svilene" :lol: (zar si sumnjala??!! :lol: ) koja je danas cvrsto resila da predvece ode na Adu, pa ako zakacim nesto-zakacim. :roll:

Bila sam pre neku noc tamo, i "pipnula" :lol: vodu, pretopla je bila. A zao mi je da to ne iskoristim. Mogu misliti tek kakva je danas?! Tako da cu kad zadje sunce pravac na jedno kupanje, ako prezivim dotle naravno :lol: .

Mnogo mi je zagusljivo u stanu, sve sam pozatvarala i zamracila, i sada pribegavam svom dobrom starom i oprobanom triku, jer klimu niti imam, niti mogu da je podnesem :lol: . Pokvasim carsafe i stoljnjake, stavim u zamrzivac :lol: i kad se skroz zalede izvadim, poredjam po lavorima (pa mi stan lici na minsko polje :lol: ) i onda tek mogu da disem. Probajte- sjajna je stvar. :wink:

@ Tarci, a da probas sa "ubedjivanjem" cerkice: "Moras da popijes lekic da bi sto pre ozdravila, da jedes corbice da budes jaka, da dobijes vitamine koji ce da pobede sve sto je boli i pravi temperaturu.....bla, bla, bla.....". Ako je moj drug uspeo sina da ubedi da ne sme da place kad mu maze boginje i da ne sme da se cese, jer se tako boginje raduju pa nece da odu sa njega :lol:, onda sigurno mozes i ti da nadjes neku caku. :wink:

P.S. Minjab, mnogo bre volEm kad dodjem ovde i vidim da si pisala, onda znam da si ok!! :D
Odgovori