anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

majjo, imesto 33 samo da napisem 32 i tu smo negde :D :D :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ćao svima,
juče sam se lepo šetala sa MB ,išli smo na ''tonu'' sladoleda i očekivali smo................ :lol: katastrofu u stomaku ali ........imali smo sreće stomaci nam vare i leševe :lol: :lol: :lol: (a inače nisam ljubitelj sladoleda ,al kad mi naleti period ,pojela bih celu poslastičarnicu :oops: :lol: )
Aritmije su se smanjile imala sam ih ceo dan ,ali su blaže,podnošljive su ,da ja mogu da se šetam i da kažem sebi ,''preskače pa šta neću se prevrnuti'',ako već moram da ih imam ,bar kad bi bile te jačine :lol:

Majjo,kako i nemala toliki puls kad vidiš kakve su promene u temperaturi,mada ja nešto to ne primećujem (meni smeta samo kad je vlažno)al kažu............ :lol:

Tarci,ja lepo kažem ,doktoriraćeš ti ubrzo :lol: :lol: ,eeee a znaš skoro sam pogledala tvoju prvu poruku na ovoj temi i sada, pa kao da su dve različite osobe u pitanju,svaka čast :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

caos,drustvo!
ne znam da li znate kako je grozan osecaj kada se probudis sa dosadnom glavoboljom... :x e,mene glava boli od jutros.doduse nisam popila febricet :o koji meni neverovatno pomaze,jer sve kao cekam da prodje.i pritisak je ok,pa mislim da je od vremena.i ja malopre setala ali je napolju(bar kod mene)takva zapara i vrucina da je to uzas!preznojila sam se kao da sam trcala a ne setala.. :-?

minja,i ja ponekad pogledam moje prve poruke i budem bas zadovoljna kako uz vas ovde napredujem.bas vidim da sam se izmenila.tada sam,bre,bila sigurna da je svaki napad panike ustvari "neka strasna bolest umom ogranizmu".ma,to je stvarno bilo mucenje.vidis,sada i kada mi nije sve kako treba,ja odmah prepisem nervozi(iako je ponekad mozda stvarno neki disbalans,kako kaze DR.IVICA) i guram dalje.a,za ispite sam mislila da cu svaki put u skolu morati da idem sa muzem,da cu morati da pijem nekli lek i stalno sam racunala koliko jos puta moram da imam tu gadnu tremu u skoli.daleko bilo,majke mi!sada stvarno uzivam sa drustvom i provodim lepo vreme u skoli..a jos kada polozim ispit... :D

majjo,jelenans,ja mislim danam zivot stvarno nekada namece situacije koje samo ludog coveka mogu da ostave ravnodusnim i nedepresivnim!kako da se ne brines i da ne places kada ti nekom bliskom nije dobro,i tada je normalno biti razocaran.mislim da su te emocije normalnije nego da si,recimo ti majjo,bila u fazonu:"pa,dobro,zivot je bas lep!",kada si saznala za mamu.ja mislim da je depresija nemati volju za zivotom bez razloga i ako je to osecanje tuge hronicno.kod mene u komsiluku je jedna starija zena bila depresivna,ali ona je to ispoljavala cak i ne vodjenjem brige o svojima pa i sebi(cak i o licnoj higijeni,izgledu).to je vec neko dublje stanje,zar ne?posto vam stalno navodim neke primere iz mog okruzenja,pomislicete da u Trsteniku svi ljudi imaju neki psihicki poremecaj... :wink:

odoh da se "bacim" na naredni predmet.pa,minja,kako ti mislis da ja doktoriram?! :wink:

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Tarci ne sekiraj se mene je preključe probudila glavobolja to mi se skoro nije dogodilo :o , a pošto nemam naviku merenja pritiska ,ne znam dal je do toga bilo i ........ceo dan ,trpela sam do uveče i strpala se probala da zadremam ,malo teže od bolova, ali sam uspela bez ''kombinovanog praška'' koji meni pomaže.Ali sledeći put(puj,puj puj :lol: da ne čuje zlo)nemam nameru toliko da se mučim.
ja mislim danam zivot stvarno nekada namece situacije koje samo ludog coveka mogu da ostave ravnodusnim i nedepresivnim!kako da se ne brines i da ne places kada ti nekom bliskom nije dobro,i tada je normalno biti razocaran.mislim da su te emocije normalnije nego da si,recimo ti majjo,bila u fazonu:"pa,dobro,zivot je bas lep!",kada si saznala za mamu.ja mislim da je depresija nemati volju za zivotom bez razloga i ako je to osecanje tuge hronicno.

Upravo tako, pa ne možemo zaključiti da li je čovek u depresiji (globalno) ako ga u određenom periodu ''potera''život,pa po meni bi bio za ispitivanje onaj ko bi vikao'' ma super guram dalje nije mi ništa'' i da malo ne posustane a ima probleme tipa,bolest u familiji, u braku trenutno ne ide,ne mogućnost planiranja porodice, :cry: itd.itd.
Ipak je to nešto gde se ne može na osnovu 4 pitanja zaključiti da li je neko u početnoj, srednjoj ili teškoj depresiji.
DrugoNa svako od ovih pitanja treba obrazložiti i videti zbog čega je šta( da li je opravdano ili je neopravdano)(kao što ja nikad ne bih ovako ovde objašnjavala o nekim stvarima) tako da je ne moguće odgovoriti sa da i ne, a može i da ima kontra efekat, (na neke ljude) ,malo me podseća na ona pitanja iz novina'' kakav Vam je sex sa partnerom '' na tri i više pitanja dobar na manje tražite novog muža :lol: :lol: :lol: ,a između ništ - nema objašnjenja ili je dobar ili katastrfa :o :lol:
Nadam se da me dr.Ivica neće pogrešno shvatiti, :wink: ,ali mi je to bila prva asocijacija kad sam videla text.A pošto volim (glupo žensko -testove) privukla me i ova 4 pitanja........pa nek sam po njima i depresivna onda ,ta bolest i nije tako loša. :lol: :lol:

Majče,Jelenans, lepo Tarci objasni sve da se ne ponavljam ,ali ponekad od silnog šoka čovek ne može ni da se rastuži ko čovek :lol: ( to nije problem samnom),ali sam recimo videla kod one moje prijateljice sećate se od pre mesec i jače kad je izgubila dete, ni suze , ni glasa,kad mi je MB pričao ja sam mislila da nije normalna .....međutim psiholozi bi to mogli sigurno da objasne.

Ma život je čudo, ''nekad siv, nekad žut,život je....''što bi rekao Bajaga :lol:

E ovaj ''roman'' što Vam napisah ,završavam ,ne mrzite me zbog opširnosti :lol: :lol: :lol: :wink: 8)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Minjab, tvoja prijateljica je bila u stanju shoka - i zato je "zanemela"- to moze da bude to, a isto tako moze da predje i u potisnutu bol, te da se ispolji nakon 6 meseci ili godinu dana (da krenu suze i da krenu reci), i mislim da se ljudi sa tako tuznim primerima nikada ne oporave......tesko je izgubiti roditelje, ali dete.......... :cry:

Inace, danas sam ok (za sada :lol: ), mada ni ne obracam preterano paznju, spremam stan, kuvam rucak, perem, ribam..........mora da je danas neko crveno slovo :lol: , jer mene uvek potera na rad kad "ne treba"!! :lol:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

majja napisao:....mora da je danas neko crveno slovo :lol: , jer mene uvek potera na rad kad "ne treba"!! :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: Ma ne mogu da verujem, i ja uvek to kažem kad god se ''razradim'' ali baš dignem kuću u vazduh ,obično ja crveno slovo :lol: :lol:

A za ''drugaricu''- ma skroz si upravu, to je takvo stanje šoka,da ne dozvoljava da se pomene to ime itd itd.Definitivno nije svesna (ili ne želi da vidi)ali kad je stigne.....strašno.

- Ja sam nešto kljoknula od popodne ,prepodne sam nešto raduckala ,ono svakodnevno, ali od popodne em se spustila neka da kažem magla ne vidi se zgrada na 100m prekoputa i neki dim ,paljevina smrdi,a kad se pogleda u daljinu ''titra'' vazduh od vrućine al kroz maglu ( al ga opisah) :lol: i sad ćemo da se zavalimo da gledamo neki filmić......
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Ma vazno je da ti pises ovde ceo dan :lol: , tako znamo da si OK!! :D :D :D

I gde nadje maglu, zivota ti??!! Ko da smo na dva razlicita kontinenta!! :lol:

Salim se, skapirala sam te, al mi je bilo smesno dok sam citala, cak sam se i okrenula ka prozoru i na glas rekla: "Gde ona vidi maglu??!!" :o :lol: :lol:

:D :D :D E bas me nasmeja!!! :D :D :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

:lol: :lol: E tačno sam znala.... :lol: :lol: ,i ja kad sam pročitala ,rekoh ''kakav opis,polupismen 8) '' ali bre ukapirala sam odakle magla :o :lol:
E ajd sad ,ako se samo nasmeješ ,ubiću te :lol: ,joj moj centar samo da ga se ponovo dokopam.Elem,popalili Romi :lol: krpe -teraju komarce :o ,ne da je nanelo ka nama, sad malo dunuo vetar ,pa nema više ''magle'' ni kod mene,a ni smrada od paljevine,kad se ne ugušismo :o , e baš smo ovako izgledali.
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Centar??

Ma joooooook!! Super NAM je ovde!! :lol: :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

vas dve ste bas sasave... :wink: evo dodjite kod mene,ja zivim u centru,doduse u gradu koji je manji jedno 100 puta(po broju stanovnika) od BG-a... :wink:
mnija,sta bi sa tvojim razgledanjem stanova?kako napredujete?
ja sam ova dva dana vodila cerku na razne redovne kontrole sa tri godine i hvala Bogu,sve je u najboljem redu.pu,pu.. :lol:
e,gledam po ovom sajtu koliko maladih ljudi se zali na "nase" probleme...izgleda da je u ovom ludom vremenu to bas ucestalo! :x ma,kako i ne bi kada sam recimo ja imala 9 godina kada je pocelo ovo sr... u nasoj zemlji i tako odrastala...izgleda da je i ovo postala "bolest modernog doba"...

ajd'pa se cujemo! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

- Tarci, ma gledam ja stanove ,ali nema za Janka kapa,ako nisam videla preko 50 i nije to to,što ja hoću.A sada se sve isto vrti.....

E ljudi ovo vreme stvarno nije normalno,juče je bila katastrofa u centru grada, :o samo je tu oblak sručio ......ne znam kako da opišem to što je padalo :o .To je ličilo na apokalipsu,ja sam mislila da će sravniti grad,kad ono malo dalje od centra samo kiša poprskala,ma užas(a to sam provalila kad sam od mjih došla kući očekujući da nam je odletela terasa :lol: kad ono -ništa sve na mestu).
Danas od prijateljice decu pustiše ranije iz škole ,umro im učitelj fizičkog na sred časa (32 godine) :o .
Ja stvarno ne znam šta se ovo događa,dođe mi da se prekrijem ćebetom po glavi i čekam ,čekam,čekam...........pa ako sačekam neko bolje vreme :lol: :lol: .

Majjo,ma spustiću se ja u centar ponovo,pa ću te usvojiti :lol: .

Danka,Dakon Jelenans ...gde ste? Jel ste živi po ovoj vrućini?

Čujemo se :wink:
P.S.
Tarci ,jel imaš preskakanja,mene ne zaobilazi ,svaki dan (po ceo dan) ali nisu one ne izdržive aritmije,samo mi malo istera dah :x ,to je podnošljivo,kako je tebi?
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Živ i pomalo zdrav he he he.

Nema toliko vrućine nego nekakvog pritiska, sparine, ma nevjerovatno mijenjanje vremenskih prilika. :evil:
jelenans
Stalni član
Stalni  član

Post od jelenans »

evo i mene :D
isto ziva al zdrava so-so sto bi rekli englezi, ustvari , ajd, da ne bude da se i ja zalim stalno, ali dok pisem ovo osecam po koji preskok, tako da eto, minja nisi usamljena u svojim tegobama :D Mada , posto sutra uvece imam jedan izlazak morace do sutra uvece da prekine sa preskakanjem , i da bude idealno, takva situacija, tako da odoh da odmaram :D

Minja, molim te , nemoj vise smrtne slucajeve!!!Sad cu i ja poceti da razmisljam..! :o
Palo mi je na pamet, zasto ne bismo osnovali nekakavo drustvo aritmicara-panicara, ali znaci samo onih kod kojih su uzrok nervoze extrasistole.Mislim kad vec udruzenja imaju dijabeticari, astmaticari, mogli bi i mi tako nesto, sta kazete na ideju????

pozdrav svima! :o
jelenans
Stalni član
Stalni  član

Post od jelenans »

:D ispravka, kod "pozdrav svima"htela sam obicnog smajlija :D :D :D
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Dobro se javiste,
Dakon, jeste upravu si sparina je i ovde,mada ima i vrućine,pa štekćemo :lol:

Jelenans,ma neću više ali mi prosto nije jasno da li ću obaviti telefonski poziv a da mi jednom dnevno ne javi neko tako nešto,nisam htela Vas da uznemirim,nije mi to bio cilj,ali mi nekako lakše :( ,

Tarci,jel ti dade neki ispit za vikend? :lol: Šalim se al kako si počela.... :lol:

Majjo, pa bre gde si ,nema te od onog ''smrada''i ''magle'', da nije došlo i kod tebe pa te smorilo? :lol: Šalu na stranu, jesi li ok? I ti i tvoji?
Ajd pa se čujemo.

Dr.Ivice,u nekom postu sam pročitala da Vam je neko prebacio što se tiče dijagnoza (ili tako nešto slično), pa ko je taj ''stručnjak''? :lol:
Odgovori