anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

tarcika napisao:DR.IVICE,jel radjaju panicarke decu?!? :o :lol: :wink:
to je vec novo otvoreno pitanje... :wink:

Sjajno pitanje Tarci!!! :wink:

Ja sebe ne mogu ni da zamislim u toj "porodjajnoj ulozi", cak i kada na TV-u gledam kako sve to izgleda, meni STVARNO pozli (vrti mi se, dobijem tahikardiju, preznojim se i naravno PLACEM!!! :o ).

Stvarno mislim da sam "slucaj"!! :o :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

DR.IVICE,jel radjaju panicarke decu?!?
to je vec novo otvoreno pitanje...
Zasto da ne! Samo napred!

O onome - sta da se uzme kod "disbalansa" - pa, logicno za mene bi bilo da kazem: JELEN PIVO :) Ali OK, moze i neki sokic, cokoladica, ili tako nesto. A najbolje - Bred Pit ili Dzordz Kluni, 3 puta dnevno za zene, odnosno slicne zenske varijante (namerno necu da kazem koje, da ne otkrijem svoj ukus) za muske :D

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

DR.IVICE,hvala sto me hrabrite za nove poduhvate sto se tice trudnoce! :D
A,da li se u trudnoci daje trudnicama neki lek za smirenje ako je situacija "dramaticna"?ne mislim kao terapija,vec da znam da cu recimo smeti da popijem pola bensedina,ako mi se bas mnogo slosi? :lol:

ja toliko volim bebe i malu decu da ne mogu da vam opisem!imam utisak da bih rodila njih deset samo da nisam postala ovakva kukavica!sada sam vec mnogo hrabrija sto se tice trudnoce nego pre godinu dana i sada vec razmisljam o tome kao o mogucnosti,a ne kao o tome "eh,a mogla sam da imam jos dece..."(tako sam ranije mislila).Sebe hrabrim i tako sto znam da sam ja veoma hrabra kada je stvarno "gusto",a ovako se kao plasim i pekmezim... :lol:

za taj moj moguci porodjaj vec planiram epidural,posto se plasim carskog reza jer je to klasicna operacija,a za jos jedan prirodni porodjaj(i to onakav kakav sam ja imala(a ne preterujem))stvarno nisam spremna!
nego,jedan ginekolog me je skoro pitao kako su smeli mene da poradjaju prirodno kada sam prelezala koksaki(mada tada nisam imala aritmije),jer je(kako on kaze) moglo nesto da se desi od tolikog naprezanja...? :o

dobro,imam jos vremena za sve.vazno je da sam ozbiljno pocela da razmisljam o tome da ne zelim cerkici da "oduzmem" pravo na drustvo brata ili sestre.ja ima rodjenu stariju sestru i od tetke mladju sestru koja mi je kao rodjena, i tacno znam sta znaci imati takvu podrsku pored sebe!

majjo,NISTA NIJE TAKO TESKO,KOLIKO TO MALO BICE POSTANE BITNO U TVOM ZIVOTU!ne znam da li mozes da zamislis da nekoga STVARNO volis vise od sebe same.ne brini se,skupices ti hrabrost za to,samo zelja mora da bude veoma jaka!

hvala vam opet,odoh da vezbam malo neke zadatke za sledeci ispit pa da spavam!
caos! :wink:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

a,da!znaci za mene Nenad Jezdic(Boda Tajson-Dozivotna iz neke domace serije)?
...vazi!
ili Wilijam Boldvin?
...moze!
:wink:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Mogu misliti tarci koja su to snazna osecanja, inace i ja obozavam decu, i dugi niz godina sam i radila kao siSterka, cuvala decu od 5 meseci do 6 godina :D , od sve te dece imam svoju "miljenicu" koja mi je kao rodjena, i verovala ti meni ili ne x puta sam pomislila "Boze da li cu ikada moci jos neko dete da volim kao sto volim nju!!??" :roll: :D

Ko god me poznaje, kaze da bih bila savrsena u toj ulozi, da sam toliko brizna i pazljiva i da u meni toliko ljubavi za decu ima, da bi bila greota da nemam svoje.

A mozda da pocnemo ovde da se "turiramo" na tu temu :lol: , da razbijamo strahove (opravdane i neopravdane :lol: ), da iz kluba panicara otvorimo klub buducih ili vec oprobanih mama :lol: !!!

Auuuuu sta ispade od teme "Anksioznost posle virusa"!! :lol:

Samo ti navali na tvog Wilijam(s)a :lol: , ja se i dalje drzim svoje fiksacije sumskog coveka a la JCVD :lol: , ali sad me dr Ivica podseti, mogao bi i jedan George Clooney da dodje u obzir, ali njega sam izgustirala :lol: , jer mi kao najvecoj tinejdzerki stoji upravo on na displeju mobilnog, pa sam ga verovatno zato malo izgustirala!! :lol:

Mada, ne bih imala nista protiv ni da mi u sumi pravi drustvo jedan Bruce Willis (u ulozi survajvera i zastitnika) :lol:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Samo da kazem, imao sam najmanje dve panicarke za pacijentkinje, koje su ostale trudne i iznele trudnocu uz malo Bedoxina! A pre toga su pile Lorazepam, Ksalol i svasta.

Pozdrav i sanjajte svog princa.

Uzgred - i mojoj je zeni Brus Vilis "naj". Celav k'o ja :D
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

opet ja moram da se uklucim u diskusiju :D

verujem da je ljubav prema detetu nesto zaista posebno za sta ce svaki roditelj kazati da je nesto najvrednije u njegovom zivotu.I istina,dok sam bila sa bivsim ja sam ta koja je htela dete, a on karijeru, nismo se slozili ...
Ali, iskreno, ja definitivno ne bih mogla bez panicenja, tako da sad sebe ne mogu da vidim u toj ulozi...npr, zamislite mene ,157 cm i 42 kg, i u npr sedmom mesecu trudnoce pocne srce puno da mi preskace...izludela bih, verovatno bi i beba iz stomaka morala da vice"alo, nije ti nista, samo panicis" :D
ja inace imam prolaps sto je genetski povezano sa anksioznoscu a iskustva sa lekarima ne bas sjajna:dovoljno je da kazem da van aritmije do sedme godine zivota venskih i obicnih injekcija je bilo koliko volis zbog hronicnog bronhitisa, (sa sest godina sam sedam meseci bila na moru na lecenju), lomljena ruka u laktu sto je zahtevalo dva puta namestanje(operaciju) i operaciju slepog creva u zadnjem momentu...sad vam je jasno koliko bi meni trebalo paznje , mada decu bih volela. cak kao majja, imam svoje mezimce...iskreno, mozda je moj bivsi i dobro uradio, zasto bi se mucio sa mnom kad je nasao normalnu i sad mogu zajedno da uzivaju u njenoj trudnoci a ne da brinu...realno i logicno razmisljanje..

ja opet kazem, treba napraviti zivot lepim onakav kakav jeste.Da li ste gledale popularnu zensku seriju "sex i grad" iz koje pamtim recenicu "no babies, ok, what else on the meniu..." :D Zivot ima puno kvaliteta , i puno nacina da se obogati, i mislim da je u nasoj kulturi razvijeno da ne imati decu znaci promasenost, dok npr vidim da u australiji zive kako stignu i kako ko zeli :D tako i treba... to bi bio moj zakljucak...

PS. Dr Ivice, jel Monica Belucci??? :D ili sam tu negde blizu... :D

podrav svima!
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Evo mene ebiga nisam bio na netu jedno vrijeme, vidim da ste ok što je super
jelenans napisao:...iskreno, mozda je moj bivsi i dobro uradio, zasto bi se mucio sa mnom kad je nasao normalnu i sad mogu zajedno da uzivaju u njenoj trudnoci a ne da brinu...realno i logicno razmisljanje..
Jelenas izvini na iskrenosti ali tvoj bivši je kratko i jasno seronja oprosti na izrazu :oops:
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

dr ivica napisao:
Uzgred - i mojoj je zeni Brus Vilis "naj". Celav k'o ja :D

Pozdrav za Vasu zenu!!! :D :D :D

Zna sta valja!! :lol: :lol: :lol:

Dakon, sta se desava sa tobom?? Kako si ti? :wink:

Brine me sto nema Minje........... :roll: ........nje nikada nema kada je "gusto"!! :cry: Minjaaaaa, nadam se da gresim, a??! :roll:

Jelenans, potpuno se slazem sa tvojim stavovima, i ja mrzim kada neko nesto zeli po svaku cenu, al dobro, svako od nas odlucuje sam za sebe!! :wink:

Pozz svima!! :wink:
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

dakone, da me sad vidis kako se smejem kad sam procitala tvoj odgovor...skoro se nisam ovako nasmejela :D :D :D
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

dakone,konacno si se javio...jel si video koliko si nam nedostajao i koliko smo te mi zene trazile...? :wink:

kako si ti?sta ima novo?

jelenans,naravno da se slazem sa tobom da u zivotu postoji milijon stvari zbog kojih treba ziveti i zbog kojih je zivot veoma lep...ja sam mislila da ne treba sebe ili svoje najblize lisavati takvog iskustva kao sto je dete zbog nasih "filmova" i fikcija.drugo je ako stvarno neko zdravstveno ne moze da ima decu,ali zbog nase panike da nemamo decu...e,to je druga stvar.trebamo da skupimo snagu u nama(koja sigurno postoji) i da damo sve od sebe da istrajemo do kraja.pa,i zivot je borba,zar ne?
ovo je moje misljenje,ali samo za one koji zele decu,a nikako radjati decu "na silu".jer,verujte mi,trudnoca i porodjaj su laksi deo odgajanja jednog deteta...DR.IVICA,a i ostali koji imaju decu ce se sloziti sa mnom... :wink:

i,jos nesto:kada jednom dobijes dete,vise nikada nisi maksimalno bezbrizan jer uvek imas o kome da vodis racuna!ali,to ti i veoma daje snagu da guras dalje..

naravno,ne trebas da razmisljas o toj kukavici od tvog bivseg,jer ako ste raskinuli zbog tvog trenutnog teskog razdoblja u zivotu,onda te stvarno i nije bio vredan!pa,sa njim i nisi trebala da planiras porodicu kada je kod prve prepreke "pao na ispitu"!

nacices ti onog,sto kazu,pravog,pa nista nece da mu padne tesko da trpi za voljenu zenu!
ja sam bre mesec dana posle porodjaja bila kao Luda Nasta,nikome nisam davala dete na duze od dva minuta i svi su nosili pelenu preko ramena da mi ne bi isprljali dete kada ga nose i moj muz je sve to stojicki izdrzao!jesam mu se kasnije izvinjavala,kada sam shvatila da nemam samo ja dete i da se nisam ja jedina na ovom svetu poradjala... :lol: ...pravo zensko... :lol: :wink:

tako...veliki pozdrav tebi i dakonu i majji... :wink:

a,ti minja?gde si zeno?jel si jos u velikom spremanju?

caos! :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Dr Ivice, jel Monica Belucci???
Ljudi, ova je zena vidovita!! :o Svaka cast, pogodak iz prve! :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

tarcika napisao: ovo je moje misljenje,ali samo za one koji zele decu,a nikako radjati decu "na silu".jer,verujte mi,trudnoca i porodjaj su laksi deo odgajanja jednog deteta...DR.IVICA,a i ostali koji imaju decu ce se sloziti sa mnom... :wink:

Doktore, a kako je to biti majka!!! :D :D :D :D

tarcika napisao: ja sam bre mesec dana posle porodjaja bila kao Luda Nasta,nikome nisam davala dete na duze od dva minuta i svi su nosili pelenu preko ramena da mi ne bi isprljali dete kada ga nose i moj muz je sve to stojicki izdrzao!jesam mu se kasnije izvinjavala,kada sam shvatila da nemam samo ja dete i da se nisam ja jedina na ovom svetu poradjala... :lol: ...pravo zensko... :lol: :wink:

Ja mislim da bih i ja bila ovakva!!! :lol: :lol: :lol:

Takva sam sa "tudjom" decom, a mogu misliti kakva bih tek bila sa svojim!! :lol: :lol: :lol:
Korisnikov avatar
dakon
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jun 15, 2006 7:16 pm
Kontakt:

Post od dakon »

Ma kod mene ništa novo ebiga standard. Ono kako kad :lol: :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

majjo,majjo,vragolasta majjo...zekis ti mene,a? :D
cim tebi zdravog smisla za humor ne nedostaje,znam da si dobro! :D

nego gde nam je minja ovih dana?sto ti kazes kada je nema vise dana ja odmah pomislim da li je nisu aritmije saletele..? :-?
ali,ajde da ne budemo negativni nego da se nadamo da uziva i pravi planove za leto!
minja,javi se kada budes mogla!

dakone,ako je kako kada,pa to i nije tako lose.znaci da normalno funkcionises.bitno je da nije u kontinuitetu lose...kakvo je vreme kod tebe?

nego,DR.IVICE,kako je to biti majka,stvarno...? :wink:
sala mala!a vama muskarcima je onaj deo posla koji snosite u "odgajanju" dece od njihovog stvaranja pa do porodjaja,stvarno tezak i mucan!nema sta! :wink:

pozdrav svima! :wink:
Odgovori