anksioznost posle virusa!!!

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

zdravo, drustvo,

iskreno meni je zao sto uvek moram da se javljam sa ne bas sjajnim vestima.Ako ste pratili moja pisanja, mogli sthvatiti da i moj tata ima problema sa aritmijama, i u na kompletnom pregledu na koga su ga poslali iz firme (Naftagas) se upostavi da ima neki tumor na plucima.(znam da bi ovo bilo za pilmologiju ali posto sam "redovan"gost na kardilogiji pisem ovde.) Tata mi inace nije pusac i nemamo nikakvu porodicnu istoriju u vezi ovog pa je za sve bilo iznenadjenje.Posto ima i aritmije a i tortikolis, biopsiju ce mu raditi u Kamenici pod totalnom anastezijom, a posto su trazili i mamin potpis da prihavataju verujem da stavar nije bezazlena.Javicu kad ce biti, inace ja se trudim da budem optimista i da ce sve biti ok, nadam se da cu se javiti sa boljim vestima.Inace napisacu dr Ivici kad dobije prve rezultate, pa cisto da cujem misljenje.

pozdrav za sve vas,

jelena
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

jelenans,zao mi je sto ti se to desava..i slobodno ovde pisi o svojim osecanjima i problemima(pa vidis da svi mi ovde to radimo),mozda ti neki savet i pomogne...pozdrav tebi i samo hrabro...koliko ti tata ima godina?

drustvo,ispala velika,a?niti mene,ni cerke i nijedan gost na svadbi od onih ljudi koje znam a bili na svadbi...nista mi nije jasno...isekose nas sve... :x :wink:

izvinite,jos jednom...ali dobro,bar ste videli gde ja zivim(ako vas je to uopste i interesovalo :lol: )

caos! :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

# Jelenans ako mogu da te utešim ,što se tiče potpisa ,i ja kad sam operisala slepo crevo moj suprug je morao da potpiše, al ne znam šta, valjda da se skida svaka odgovornost sa lekara u slučaju da se nešto desi,ja mislim da je to redovna procedura.Kažem,mislim, ali nisam sigurna......

# Tarci, ja ne pogledah emisiju,nisam mogla bila sam u to vreme kod tate zub sam popravljala,a za drugu sam zaboravila,al sad mi je lakše,jer da si rekla da si bila tražila bih ti da mi pošalješ snimak :lol: :lol:

Gde su nam ostali, javite se dal ste živi po ovom vremenu ,prepodne nas išiba Sunce ,pa nas uveče ohladi kiša-pljusak,gre'ota što u toku noći ne padne sneg da upotpunimo sva godišnja doba ,pa nije ni čudo što ljudi se sručuju po ulici.Sad mi se drugarica javila ,pored njih u restoranu umro čovek.iz čista mira........e kako me potresu takve priče (samo me secnu u stomaku) iako nemam pojma o kome se radi i nisam ni bila prisutna.

Sad sam se iznervirala odoh da pravim palačinke pa se javljam .....pozdravljam sve. :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

# Jelenans ako mogu da te utešim ,što se tiče potpisa ,i ja kad sam operisala slepo crevo moj suprug je morao da potpiše, al ne znam šta, valjda da se skida svaka odgovornost sa lekara u slučaju da se nešto desi,ja mislim da je to redovna procedura.Kažem,mislim, ali nisam sigurna......

# Tarci, ja ne pogledah emisiju,nisam mogla bila sam u to vreme kod tate zub sam popravljala,a za drugu sam zaboravila,al sad mi je lakše,jer da si rekla da si bila tražila bih ti da mi pošalješ snimak :lol: :lol:

Gde su nam ostali, javite se dal ste živi po ovom vremenu ,prepodne nas išiba Sunce ,pa nas uveče ohladi kiša-pljusak,gre'ota što u toku noći ne padne sneg da upotpunimo sva godišnja doba ,pa nije ni čudo što ljudi se sručuju po ulici.Sad mi se drugarica javila ,pored njih u restoranu umro čovek.iz čista mira........e kako me potresu takve priče (samo me secnu u stomaku) iako nemam pojma o kome se radi i nisam ni bila prisutna.

Sad sam se iznervirala odoh da pravim palačinke pa se javljam .....pozdravljam sve. :wink:
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Šta je ovo ? :o :o :o
Odakle moje tri poruke - ovo je ludo :o :o :o
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

minja,nije bas dotle doslo,da snimam 48 sati svadbu...Trstenik jeste simpa gradic ali daleko od toga da ima neke posebne kvalitete..sem manastira Ljubostinje i jos par meni lepih mesta,mogu ti reci nista interesantno.ali(razumece me ostali provincijalci sa foruma,a ima nas... :lol: ),ja obozavam svoj gradic!

htedoh da se nasalim sa tobom a vidi gde se ja produbih! :wink: :lol:
a,to sto si cula od drugarice:pa ista si ja!to je ona hiper osetljivost o kojoj smo pricali...daleko bilo... :-?

stvarno,drustvo,gde ste?majjo,jasna,dakone i ostali,jel koristite tople dane za izlaske?ja vam zelim da je tako...

caos i laku noc!moram da spavam jer rano ustajem,mama mi opet nije tu sedam dana pa je cela kuca "na meni".. :lol:

mogu vam reci da mi prija...za sada... :lol: :wink:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Trstenik - jel to ono selo pored ona dva velegrada Gornje i Donje Omasnice? :D

Pozdrav svima!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

HAHAHAHAHAHA!!!!

da,to je bas to selo...i da,bas kod tih velegrada... :wink:

DR.IVICE,a Vi ste bese iz naseg glavnog grada-Pozarevca,zar ne?! :o :roll: :wink:
jelenans
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2005 3:47 pm

Post od jelenans »

cao, drustvo,

da li vi znate koja je veeeelika prednost zivota u manjim sredinama, kao sto je npr ZR odakle sam ja poreklom u odnosu na Novi Sad ili BG.U prici sa kolegama uspostavilo se da danas svi izmedju 30 i 35. su ili vec razvedeni ili singl :D izgleda kao sala , al kad smo poceli da nabrajamo, ispostavilo se tako...Valjda karijera ili brze veze , ko zna sta...

Ja sam u sali dodala da se definitivno selim negde gde je brak jos brak, tj u neko selo :D

Inace sto se tate tice resili su da zasad ne rade bipsiju vec za tri meseca da ponove snimak pa ce onda videti...tako nesto...koliko je ozbiljno pojma nemam al je to zakljucak lekara...

pozdrav svima!

(jesam li ovde jedina singl? ako je tako bar cu upotpuniti statistiku,znate ono, jedni u braku, jedni imaju i decu pa statisticki neko mora da bude singl :D )
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Pozdrav Jeleni, zapazanje je odlicno!

Tarcika, mi nismo glavni, al' da smo od Kumrovca glavniji, jesmo :D

Pa kako je u Omasnici Gornjoj i Donjoj? Ja se time salim jer mi je najbolji drug sa studija (danas hirurg u Krusevcu, moj prezimenjak) poreklom iz Gornje Omasnice, pa sam se naslusao prica o tom selu :D

Pozdrav svima!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Alo, Vi iz GLAVNIH GRADOVA nemojte da me zbunjujete slaba sam sa geografijom.....ha,ha,ha :lol:
Jel se zezate ili ......za Omašnicu ,dr.Ivice ili da preslišam lepote naše Srbije :lol:

#Dr.IVICE :lol:
A za Požarevac da je glavni ,pa nije da nije, bio je do pre par godina, imali ste i ono ''zdanje''čuveno Madonu, pa još sad dobiste i ''kuću cveća'' pod lipom , pa da ne nabrajam dalje ........ :lol:

Majjo ,JAsna ,Danka ,Dakone.....pa gde ste ljudi ili uživate a na nas zaboraviste :oops:

#Jelenanas
Ja ne verujem da si singl jedina, ima ovde sigurno još ''singlova'' :lol: ,a da je ko se ud'o ,udo' se, a ko nije nema za koga ili su normalni zauzeti ili su naklonjeni istom polu iliti pe.eri :oops: (izvinite, ali u poslednje vrema sam baš dosta primera čula,pa mi to dođe nekako ko obična reč sada) tako da za vezu ko nije do sada našao a ima oko 30-tak srećno! :lol:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

:lol: :lol: :lol: :lol:

E bas ste me nasmejali!!

Moram da dodam jos nesto na jelenino zapazanje... :lol: :lol: :lol:

Kaze meni jedna drugarica (ima 34 i jos je neudata, nema sad ni decka): "Maaakiii, ja sam propustila, prvi krug, sada samo mogu da jurim klince od 20 ili da cekam drugi krug, da se ovi stariji razvedu, pa da lovim muza!!" :lol:

Ja sam tu, inace sam po ceo dan van kuce, uzasno se svadjam sa MM, meni su se izgleda hormoni poremetili (imam neka krvarenja na sredini ciklusa, nekada i produzena, odmah nakon menstruacije cak i do 16 dana :o ), gin je sve ok, mozda su polni hormoni, a mozda mi i stitna divlja, ko to vise zna!! :roll:

Sada nemam vise ni zdravstvenu knjizicu, pa mi je mrsko davanje para :lol: , a znam da moram na kontrolu. :roll:

U principu, kotrljam nekako ove dane, neki provedem skroz ok, neki malo teze, ali da se ne zalim, cim ja landram - dobro sam!! :wink:

Mama me opet UZASNO zivcira, nakon one svojevoljne ture antibiotika od pre recimo 2 nedelje kada je popila kutiju Eritromicina, juce je osvanula sa idejom da je boli grlo i da joj kupim Palitrex!! :-?
Nakon mog NEUSPELOG ubedjivanja i 24-rocasovnog ispiranja grla i obloga, danas je opet postala nemoguca i ja sta cu-odem u apoteku i kupim joj Palitrex od 500 (jer je za prosli digla dzevu "zasto samo od 250 :-? ), i apotekarka mi lepo kaze, isto sto i ja njoj, al ja joj rekoh "Ako ja to ne odnesem kuci, zovi te kola i odmah me smestite u Lazu!!"

Napisa mi zena 2X1 kapsulu, s'obzirom na to da nema ni 40 kg, da uzasno malo jede, na godine, i C, ja joj sve to lepo objasnim i kazem kako da ga pije, a ona ga ladno danas popije u 16.00

Pitam je lepo, jel to prlanirala da se budi u 4 ujutru da bi popila lek, a ona mi kaze: "U uputstvu pise drugacije doziranje!!!" :roll:

Ja opet poceh da se ubdjujem sa njom, a ona KAO "popusti" i rece: "Pa dobro, preskocicu onda tu dozu, pa cu popiti ujutru kad ustanem"!!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Da li ista vise da komentarisem!!??!!

Definitivno vise ne mogu da se zamaram i time, nek radi sta joj je volja, ja lakse izadjem na kraj sa NAJRAZMAZENIJOM decom, nego sa njom. Postala je TOTALNO NEPODNOSLJIVA!!!!

I tako ja ludim, nemam mira ni tamo ni ovde, spremam se za jedno solo kampovanje, idem negde u neku zabit, da nadjem sumskog coveka za svalera, oni bar nikada ne zamaraju i slusaju sve muke (bar je tako uvek u pocetku :lol: ), a ako dobijem panicni napad, bar da imam da stegnem nekoga.........za ruku!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Odlepila sam totalno, i nadam se da me razumete :lol:

Mislim da me jos samo odrzava ovaj moj blesavi smisao za humor!! U stvari to nije humor, ovo je tragikomedija, ali definitivno moram da nadjem nekog rmpaliju :lol: , zdravog i jakog, inace cu odlepiti totalno od svih oko sebe!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

POzdrav svima, javicu vam se kad odredim destinaciju, da znate gde da me trazite ako se vise nikada ne vratim ovde, i naravno, da mi dodjete u goste na caj od koprive, puzeve i skakavce na zaru, bukovacu.....ma ima u prirodi svega..........ako nista, brsticu maslacak, dobar je za jetru!! :lol:
tarcika
Aktivan član
Aktivan član

Post od tarcika »

majjo,ne znam kako je tebi u glavi ali mene si nasmejala do suza!!!a sta ces da radis sa nama(ili bar sa mnom) koji smo gurmani?sta cemo mi da jedemo kod tebe u gostima?za DR.IVICU,mene i ostale ješne drugare,morace taj tvoj svaler da donese neko meso iz sume,ako nista drugo...jer ja i maslacak... :-? nije mi to bas neka kombinacija... :lol:

ma,samo ti nama budi dobro,pa makar i u sumi i sa svalerom...(molim te,nemoj da se tvoj muz dokopa ovog mog razmisljanja.. :o )

a,za mamu...pa,sta da radis...trudis se koliko mozes,a mora i ona da se trudi...mnogo je tesko,ali mora da zna koliko te brine to njeno ponasanje...ne moze da bude toliko zadrta i da te cedi ao krpu..pa,ti si tu da joj pruzis pomoc,a ne da joj odmognes,zar ne?

ti odradi svoj deo,a ona svoj...pa ne mozes da joj na silu guras lek ili hranu usta...pa,to ja ne mogu ni mom detetu od tri godine...pustim je da ogladni,pa da vidis kako voli i grasak i corbu...

DR.IVICE,ja verujem da vas je drug "udavio" pricamo o svom selu,i verujem da je bilo ono u fazonu"selo moje lepse od Pariza",takav je ovde mentalitet:moje vino?-najbolje u Srbiji!;moje imanje?-nema boljeg! i td..jednostavno,sve je nase najbolje! :lol: ali,videli ste da nismo los svet,zar ne? 8) Imam jednog komsiju koji radi u bolnici u Krusevcu(hirurg je) i moram da pitam za Vaseg prezimenjaka...

minja,jel tvoje aritmije prestale?sto vise idi na svez vazduh i uzimaj onaj magnezijum,ili uzimaj mivelu.juce sam procitala na flasi da u jednom litru mivele ima 325 mg magnezijuma!pa,to je preporucena doza u terpiji,zar ne?to je jos zdraviji nacin da uneses mg...sta bi sa planovima za letovanje?jel ides sa DR.IVICOM,zar ne? :wink:

jelenans,za svakog dodje vreme za udaju...mozes da upoznas pravog,i to kada se najmanje nadas.govorim iz iskustva,jer se meni to desilo.sasvim slucajno,u Trsteniku,a ja studirala u Nisu...mog muza nisam ni znala i upoznala ga u gostima.. :o a,toliko sam djuskala po diskotekama i nista!!! :lol: :wink:

sticice pravi,sigurno!ja verujem u pravu ljubav!i dalje...iako sam sa mojim dragim od svoje 19.godine,i dalje mislim da je pravi...pu,pu...nadam se da ce tako i da ostane! :wink:

pozradv svima!ispisah se ljudski,ali dali ste mi povod...odoh svojim poslom...caos! :wink:
karvila
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 12:29 pm

Post od karvila »

minjab napisao:Alo, Vi iz GLAVNIH GRADOVA nemojte da me zbunjujete slaba sam sa geografijom.....ha,ha,ha :lol:
Jel se zezate ili ......za Omašnicu ,dr.Ivice ili da preslišam lepote naše Srbije :lol:

#Dr.IVICE :lol:
A za Požarevac da je glavni ,pa nije da nije, bio je do pre par godina, imali ste i ono ''zdanje''čuveno Madonu, pa još sad dobiste i ''kuću cveća'' pod lipom , pa da ne nabrajam dalje ........ :lol:

Majjo ,JAsna ,Danka ,Dakone.....pa gde ste ljudi ili uživate a na nas zaboraviste :oops:

#Jelenanas
Ja ne verujem da si singl jedina, ima ovde sigurno još ''singlova'' :lol: ,a da je ko se ud'o ,udo' se, a ko nije nema za koga ili su normalni zauzeti ili su naklonjeni istom polu iliti pe.eri :oops: (izvinite, ali u poslednje vrema sam baš dosta primera čula,pa mi to dođe nekako ko obična reč sada) tako da za vezu ko nije do sada našao a ima oko 30-tak srećno! :lol:
:P
To je tako vragolasto.
I niko nije savrsen.
E to nebi bilo lose, da se svi doktori i njihovi forumski prijatelji okupe.Svi bi bili tu Dr Mita, Vragolasta Amfibija, Dr Branislav, mr Silvio, Dr Vinka, Dr Ivica, tartufa, administrator, vlada 99, Dr Zvonimir i mnogi drugi.
Dr Ivice preuzmi dirigentsku palicu!
Zborno mesto Kragujevac, to je moj glavni grad, ko hoce da upozna Srbiju mora njega da prvo vidi, pa posle se moze ili desno po istocnoj Srbiji ili levo po zapadnoj.
Drustvo, hej, nije stvar singla, vec trenutka, onog trenutka, kad se covek okrece sebi, kad ostavlja mnoge fikcije iza sebe, i tad se pocinje ziveti, bilo sa trideset bilo sa cetrdeset godina....
Odgovori