Jačanje srca nakon virusa?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pishta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 28, 2006 5:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Jačanje srca nakon virusa?

Post od Pishta »

Pozdrav ljudi.
Ovo je moja priče. Pred nešto malo više od godinu dana zaskočio me neki virus došao na srčani mišić i malo ga oštedtio. Posljedic tog (miokarditisa) Kardiomiopatija dilatativa. Ta EF mi je iznosio 30%. 6 meseci kasnije i dalje nema neke promene EF i dalje 30%. posle još 6 meseci znači godinu dana nakon virusa EF mi se povećao. Mjeren je po dve metode EF Simpson 39% EF Teicholtz 42%. E sad ja želim taj EF još povećati po mogućnosti glavno da mi dođe preko onih 50-55% koliko je minimalno za zdravo srca a ako može naravno i više. Da li mi može neko možda reći kako bi ja taj mišić mogao još ojačati. Za ovo trenutno poboljšanje je po mom mišljenju najzaslužnije hodanje, umerena i zdrava prehrana, te redovit san. Mene sad konkretno zanima koje metode i vežbe još postoje za jačanje srčanog mišića? stoji li nekakva alternativa uz lekove npr čajive i sličn?
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Pozdrav ,
ja sam imala sličan problem ,virus , srce itd......
Meni je nakon dužeg mirovanja ,preporučeno da se vratim polako normalnom životu ,samo da pojačam vitaminsku ishranu ,tj.unos vitamina......
Konkretno ja sam pila Centravit (uz zdravu ishranu ,sa puno voća i povrća) ,počela sam da pijem i Revitu ,med i propolis, šetnja ( mada ne redovna mrzi me,iskreno ) a što se tiče vežbi nisam pitala ništa jer me nije zanimalo, pretpostavljam da postoje vežbe koje smeš i trebaš raditi ,ali da ipak neko stručan mora da te posavetuje.
Pishta
Novi član
Novi član

Post od Pishta »

Ma stvar je u tome da mi je sad krenulo na bollje ali sam mislio ako je nekako moguće još da se pripomogne i ubrza taj proces oporavka. Imam 18 godina tako da mi vrijeme u kojem dođe do oporavka igra veliku ulogu. A gledo sam dosta po internetu i našao sam nekog lika koj tvrdi da je nakon srčanogu udara uspio totoalno oporavit svoje srce. Kaže da je imao ožiljak na srcu (mrtve srčane stanice) i da je uzimao nekakav proizvod pyruvate(neznam kako se kaže na našem purivat valjda ili tako nešto) i da je sa tim oživio mrtve srčane stanice.
Pishta
Novi član
Novi član

Post od Pishta »

Ma stvar je u tome da mi je sad krenulo na bollje ali sam mislio ako je nekako moguće još da se pripomogne i ubrza taj proces oporavka. Imam 18 godina tako da mi vrijeme u kojem dođe do oporavka igra veliku ulogu. A gledo sam dosta po internetu i našao sam nekog lika koj tvrdi da je nakon srčanogu udara uspio totoalno oporavit svoje srce. Kaže da je imao ožiljak na srcu (mrtve srčane stanice) i da je uzimao nekakav proizvod pyruvate(neznam kako se kaže na našem purivat valjda ili tako nešto) i da je sa tim oživio mrtve srčane stanice.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am

Post od minjab »

Ajde, vidi ako saznaš nešto o tome pa da proverimo šta je to! I ja ću se angažovati............
Pozdrav :wink:
Pishta
Novi član
Novi član

Post od Pishta »

Upravo sam sad gledao malo po internetu o tom mada nisam ništa našao osim reklama i internet narudžbi. Ali ako si stvarno zainteresovana onda ti evo link na kojem sam ja došao do toga

http://images.google.com/imgres?imgurl= ... n%26sa%3DN
tarcika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 14, 2006 4:56 pm

Post od tarcika »

cula sam da je jednom decaku u pubertetu VEOMA pomogla tinktura gloga,da su se lekari cudili kako mu se povecala EF.jedino sto moze da ti malo snizi pritisak. :roll:

probaj,ali mora da se uzima jedno vreme redovno da bi dalo rezultate.

ida:setaj koliko mozes..
DR.IVICA je nekome preporucio da seta prvo 500 metara,pa sve vise i vise.pauzu u setnji pravi svaki put kada ne mozes da udahnes vazduh samo kroz nos,vec moras da otvaras i usta.

to je savet DR.IVICE za slicnu stvar kod nekoga sa foruma...

pozdrav tebi! :wink:
Pishta
Novi član
Novi član

Post od Pishta »

Tarcika hvala ti na savetu definitivno cu probati sa tinkturom glogom
Odgovori