RF ablacija wpw-sy

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
hipertrofija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 30, 2008 9:01 am

RF ablacija wpw-sy

Post od hipertrofija »

Postovani prijatelji!
Bolujem od (necu bas pravilno napisati ali razumjecete) hipertroficne cardiomiopatije primarija i wpw sindom.Nedavno sam cula da postoji zahvat rf ablacija wpw-sy i odlucila sam da to uradim.Bila sam na klinici "Dedinje" kod dr Angelkova koji mi je napisao da rf trba da se odradi u roku od 45 dana,a pritom mi nije nista objasnio u vezi samog procesa niti me je pregledao.Jako sam srecna sto ce mi to uraditi ali sam i zbunjena jer zaista nisam upucena.
Molila bih sve one koji bilo sta znaju o tom procesu da mi pomognu. :(
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Sam WPW sindrom (Sy preekscitacije tj preranog nadražaja srčanog mišića), ukoliko nema značajne tahikardije, nije za terapiju. Ukoliko stvara smetnje pacijentu, onda jeste.
Što se objašnjenja metode tiče (radiofrekventna ablacija dela srčanog mišića koji je "odgovoran" za preekscitaciju), pogledajte detaljno na:
http://www.ikvbd.com/kard_elektrof.htm
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori