VTO - sinhronizacija m. ciklusa - menstruacija pre vremena ?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Dark Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:17 pm

VTO - sinhronizacija m. ciklusa - menstruacija pre vremena ?

Post od Dark Angel »

Pripremamo se za postupak VTO. Uskoro supruga treba da pocne sa uzimanjem kontraceptivnih pilula u cilju sinhronizacije m.ciklusa.

Prema semi koju smo dobili i koja vazi u slucaju ukoliko se menstrucija dogodi izmedju tacno odredjenih datuma - npr. 30.09. i 9.10. U prvom ciklusu, kontraceptivne tablete pocinju da se uzimaju 5-og dana ciklusa.

Moje pitanje je - sta ukoliko menstruacija bude pre 30.09 - sto ce se i desiti po svoj prilici ( verovatno 27-28-og 09.) - da li u tom slucaju svakako krenuti sa kontraceptivima 5-og dana i da li to nesto pomera u tajmingu ?

Unapred hvala.
Dark Angel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 1:17 pm

!

Post od Dark Angel »

zna li neko ?
biberčić
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 05, 2007 5:20 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od biberčić »

To se meni upravo desilo.Dobila sam ranije nekih deset dana .Konsultovala sam se sa dr. i on je rekao da krenem 5-i dan ciklusa bez obzira na šemu početnog datuma i dalje da se držim te šeme.Znači piću ih malo duže,ali kažu dobro je za jajnike-smiriće se.Najbolje je da kontaktirate dr.koji će vam raditi VTO.Sve najbolje.
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

Ukoliko dobije pre ocekivanog termina treba obavezno zvati dr. On ce reci sta da radite! Ili, mozete ga vec nazvati sada da pitate, ali niko sem tog doktora vam ne moze reci, jer samo on zna tu semu po kojoj vam steluje ciklus.
Odgovori