[b]VISIREN[/b] u trudnoci!!!Hitno!!
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
[b]VISIREN[/b] u trudnoci!!!Hitno!!
Ukoliko ste pratili moje prosle poruke ... Poslednji put sam imala menstruaciju 25 januara, sledeca je bila ocekivana 1 marta, trudna sam vec 7 nedelju po recima ginekologa i ultrazvuka, pila sam zbog bakterija u cerv. i vag. brisu stafilokoka od 19 februara pa 10-tak dana dve kutije VISiRENA, i geonistin vaginalete i plus imam sad u cerv. i vag. eserhiju, i ranicu i kondilome, izasla mi je i groznica, i malo sam i prehladjena. Molim vas da mi opisete posledice ovog leka na plod!!! Posto je i moj ginekolog indirektno preporucio prekid trudnoce. A to ne DOLAZI U OBZIR!!! Unapred hvala!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Visiren i trudnoca
Visiren pripada grupi antibiotika-kinoloni, koja je vrlo efikasna u lijecenju infekcije genitalnog trakta uzrokovanog hlamidijom i gonorejom, a vrlo je efikasan i u lijecenju bolesti respiratornog trakta i upala koze.
Njegovo djelovanje na plod u ljudskoj populaciji nije istrazeno, ali je pokazalo u istrazivanjima na zivotinjama da uzrokoje defekte na plodu na kraju trudnoce. Stoga se ne prepurucuje koristiti u toku trudnoce.
Obzirom da Vi sami donosite odluku da li cete nastaviti trudnocu ili ne, nase je da Vam damo informacije, a Vase da preuzmete rizik da li cete nastaviti ovu trudnocu ili ne.
Pozdrav i srecno.
Njegovo djelovanje na plod u ljudskoj populaciji nije istrazeno, ali je pokazalo u istrazivanjima na zivotinjama da uzrokoje defekte na plodu na kraju trudnoce. Stoga se ne prepurucuje koristiti u toku trudnoce.
Obzirom da Vi sami donosite odluku da li cete nastaviti trudnocu ili ne, nase je da Vam damo informacije, a Vase da preuzmete rizik da li cete nastaviti ovu trudnocu ili ne.
Pozdrav i srecno.
pogledaj moju poruku pod NAKI. Ja sam se nadobijala injekcija i gentamicina i jos svasta jer nisam znala das sam vec trudna. U genetskom savetovalistu su mi rekli da ako jako zelim tu trudnocu da cekam do 12. nedelje pa cak i do 16. kada se rade neke analize i ekspertni UZ. Da li mozes da zamislis da cekas toliko da bi tek onda, kada je i sam pobacaj rizican saznala da ti je beba bolesna i da ako i nedozivis pobacaj u narednih nekoliko meseci, sto je jako cesto u ovakvim slucajevima, rodis dete koje ce se muciti ceo zivot jer ce imati ko zna kakva ostecenja. Ne moze se sve videti na EUZ-u. Savetujem ti jer sam prosla kroz pakao u svojoj glavi istim povodom, da dobro razmislis da li je bolje sacekati samo par meseci i pokusati sa narednom trudnocom i zdravim detetom ili ... Svi ginekolozi i to renomirati savetovali su mi pobacaj. Iako mi se srce kidalo jer sam jako zelela tu trudnocu i pokusavala mesecima bezuspesno, znala sam da moram doneti nesebicnu odluku. Kad god vidim ili cujem za dete koje je bolesno rodjeno ili sa nekim defektima, znam da sam donela ispravnu odluku.