u vezi abortusa, HITNO, iskustva, savjeti!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Zaključana tema
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

ddanijela napisao:Ok,ajde da zaboravimo i da joj zelimo sve najbolje,javiće se ona sa novim problemima pa ćemo se setiti ove teme!!!

Pozdravvvv
I ovo dolazi od nazovi-religiozne osobe? Fuj.
Pre nego sto pocnete da se pozivate na Boga i busate u prsa svojim osecajem za pravdu i moral, a pre svega religiju, mogli bismo da se prisetimo bazicnih stvari - na primer o "bacanju prvog kamena". Ali slobodno nastavite, sigurna sam da imate jos dosta toga da nas naucite o religiji i priblizite istoj.
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

oooo da li ce neko da zakljuca ovu temu vec jednom... evo smo stigli do Boga i religioznosti... a da malo precesljamo Bibliju i ostalo? :o
eeee stvarno....
pre miirine odluke mozda je bilo smisla nesto reci, potstaci da jos jednom razmisli,.. ali sada, stvarno nema vise smisla...
Ja joj zelim srecu ( iako nije ucinila kako sam ja zagovarala) , ali u svakom slucaju to ne znaci da joj ja zelim neki problem, i da na svojoj kozi oseti sta znaci boriti se za bebu.. daj Boze, da i sledeci put uspe iz prve, ali neka bude kad bude zelela... I gotovo!
Cura je odradila svoje, i amin vise za ovu temu...
ddanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 2:51 pm

Post od ddanijela »

ćao,

Kao prvo nisam ovde da nekoga učim o religiji,To što ja verujem to je moja stvar,Imam jedan primer moje drugarice koja je u svoje vreme Abortirala i nakon samo 5 godina kada je poželela dete,doktori su joj dali malo vremena (zbog stanja njenih jajnika) da ostane u drugom stanju nikako nije uspela prirodno,ali Bogu hvala sada je u 3mes. trudnoće pomoću veštačke oplodnje,Pre dva meseca sam srela u bolnici par, ona ima 21 god. 3mesec trudnoće nosi blizance i hoće da abortira,meni su automatski suze krenule na oči!!!
Ljudi vi ste mene napali bez razloga,mislim da bi bilo lepše da pomognemo devojkama u odluci, a da ta odluka bude pravedna,ja mislim i sasvim sam sigurna da se niko nije pokajao od odluke da zadrži dete!!!

I ajdemo više da zatvorimo ovu temu !!!
dulek
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 2:48 pm

Post od dulek »

ako već hoćeš pravedno, onda nemoj nametati svoje religijske i moralne stvavove kao apriorne. svako ima pravo da odlučuje o SVOM životu i isto tako niko nema pravo da osuđuje i omalovažava druge zbog odluka koje donose, a koje se tiču samo njih i njihovog života.
ili ako hoćeš već po bibliji, tamo lepo piše: "do not judge lest ye be judged".
ddanijela
Aktivan član
Aktivan član

Post od ddanijela »

E ajde završite svi, koliko sam videla većina od vas je uradila to isto i zbog kajanja i griže savesti daju podršku jedna drugima i koliko sam pročitala u ostalim temama jako se bojite,a sa istinom se niko ne suočava jer istina nažalost BOLI!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
dulek
Stalni član
Stalni  član

Post od dulek »

:lol: možda da zapitaš samu sebe šta tebe boli pa moraš druge da ubeđuješ da si pravu? možda tebe neko ne razume i ne podržava u nekim stvarima pa sad vršiš transfer? ili ne možeš u nekim važnijim stvarima da dokažeš da si u pravu pa ovde pokušavaš da se rešiši pritiska? :lol: šta tebe boli? :lol:
ddanijela
Aktivan član
Aktivan član

Post od ddanijela »

E uzmi neku komšinku iz tvog sela i ispravljaj krive drine,nisam raspoložena da se raspravljam sa primitivnim ljudima,imam 22 godine i još uvek me ništa ne boli,III godina sam fakulteta i imam muža kojeg volim najviše na svetu,pare,kola,imam sve i nema šta da me boli!!!!!!!
dulek
Stalni član
Stalni  član

Post od dulek »

:lol: eto, ponovi to sad i naglas, gledajući se u ogledalo, sa osmehom na licu, možda i poveruješ sama sebi. :lol:
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Zaista ne razumem kako je neko dospeo do treće godine fakulteta bez savladanog pravopisa? Ne želim nikoga da vređam ali čak ni brzina kucanja, loša tastatura ili emocionalna napetost ne bi trebalo mlađoj generaciji da bude opravdanje za elementarnu nepismenost.
Ali, zaista, klinci, ovo je strašno kako ne umete da napišete smislenu rečenicu sa pravilnom upotrebom interpunkcije?!
O velikim i malim slovima da i ne govorimo...
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Mozda je u brzini navodjenja sta sve ima trenutno izgubila smisao za pravopis. Sigurna sam da ima i to :lol:
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ona se izgleda hvali :)

kako li samo stize da pishe po forumu pored muza kog voli, pored kola i faxa....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član

Post od LenaPetrov »

Pogresila je temu. Naravno da boli kada citas o abortusu, a imas problem da zacnes. Neko je u stanju da se distancira, neki moraju da osudjuju po svaku cenu. Dulek je pogodio pravo u zivac, nazalost mlada je i zeli da deluje kao da je sve savrseno, a i tesko je pricati o svojim problemima. Nadam se da ce uskoro docekati svoju bebicu, kao i svi ostali koji to zele.
miiira
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:18 pm

Post od miiira »

Drage moje forumasica, izgleda nikad dosta onih koji se nadju da pricaju o moralu, Bogu ili ne znam ni ja vise cemu.
Meni je na neki nacin i zao takvih, jer treba te dovoljno boljeti tvoja rana da sebi uzmes za pravo da osudjujes druge....
Da, prica je gotova, i ja sam dobro. I po rijecima doktorke koja je sve i uradila, sve ide kako je i ocekivano.
A to najbitnije pitanje, kako sam ja zapravo...... Znam samo da se ne kajem, jer je to bila najispravnija odluka od svih mogucih.
Naravno, nije mi svejedno, ipak, i ja sam ljudsko bice, ali smatram da u takvim situacijama treba biti dovoljno zreo i donijeti odluku sa kojom cemo lakse zivjeti...
Toliko......
zmija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 7:53 pm

Post od zmija »

Miro bas mi je drago da je sve proslo ok.Necu da zvucim ko neka baba ali pamet u glavi u buduce...kiss
DaniBerlin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 3:36 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od DaniBerlin »

Miira ni neslutis koliko boli to kad nemozes dobit bebu na svih nacina na svih pokusaja, jeste u pravo si, boli i zato razumem sve koje pisaju na tu temu na nacinu na koji tebi ne odgovara.
Svako se na svoj nacin nosi stime i ak si vec dobila odgovore na tvoja pitanja molim te ne osudjuj one druge koje te nemogu nikako razumjet.
A to upravo sam htjela rec i svima vama tu.
Nek iskaze svako sta hoce nek da odusku svom bolu i ne raspaljujte vatru jos vise.
Ova tema je otisla 14 stranica i mislim da nema drugo sta da se doda.
Meni je miiiro drago da si dobro i da je sve proslo kako sto si zeljela.
I zelim ti da nikad ne osetis onaj bol koji razdire sve one zene koje reagiraju ovako na sami spomen abortusa.

Srecno.
Zaključana tema