u vezi abortusa, HITNO, iskustva, savjeti!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Zaključana tema
Korisnikov avatar
milanina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 9:52 pm

Post od milanina »

Moje iskustvo je stvarno "horor" iskustvo. Tacno je da ni jedna majka nemoze da nevoli svoje dete, ali na zalost ima i takvih. Znam par njih koje su rodile decu i cija deca vape za svojim majkama koje su sebicne po prirodi.
Kada vec sirimo temu, moja majka me je rodila pa da kazem vrlo rano, kada je imala 18 godina. Sta da vam kazem, sama sam se vaspitavala i borila u zivotu. Ne kazem da je to lose, ali ipak mislim da je majcinska figura veoma vazna u psihickom razvoju jedne individue. Sta mislite da li bi abortirala da sam imala podrsku svoje majke?.... kao sto nisam...

Zato i kazem da mi je veoma zao i krivo sto neke zene poput vas na ovom forumu koje zelite decu, a (koje ste mi skocile u oci samo zato sto sam iznela svoje iskustvo) sto ste trenutno uskracene da budete majke, jer mislim da bi vi sigurno bile odlicne majke. Od sveg srca vam to zelim sto pre!
A sada ja postavljem pitanje, a sta je sa onima koje rode i onda ih ostave u kontejneru, na ulici, u bolnici....?! sta sa takvima. Ne kazem da je moja odluka najbolja, ali svakako znam da je u tom trenutku za mene bila veoma ispravna i kao takvom se danas pokazala.
fridakahlo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 05, 2008 11:38 pm

Post od fridakahlo »

Svako trazi svoju srecu. Mozhda je nekada ni ne spoznajemo, i chinimo greshke. Mozhda se ispostavi da smo ucinili pravi korak na putu ka sreci.

Neko cje se kajati posle abortusa toliko da cje to zauvek uticati na njegov zhivot, uglavnom neodlucni koji su prelomili na po njih, pogreshnu stranu. Neki drugi cje prelomiti dobro i necje se kajati.

Svi smo mi individue za sebe i imamo svoje inner voices koji nas upucjuju kroz zhivot.

Odluka je pala...iliti kocka je bacena, i idemo dalje. Ostaje samo nada da ce nadalje sve biti ok.

Ja verujem da se miiri ovo vishe necje desiti.

Milanina, lep post.

Otkud vi znate kroz shta je ko proshao u zhivotu i zashto je donosio odluke koje je donosio?

abortusi cje se i nadalje raditi, a ako ih zabrane, krvave igle cje se pronalaziti tu i tamo. Shta je bolje? :)

Ovo ne bi trebao da bude sud, vec savetovalishte.

"ne shvatamo zashto trazhis podrshku"??

pa zashto ljudi inache koriste ovako poprilicno hladan nacin da pronadju reshenje za svoje probleme?? zato shto je ponekada lakse, spustiti ruke na tastaturu i otvoriti dushu.

Miri je tesko, i mozhda i jeste zhelela da je neko uteshi. Ko za to mozhe da je krivi...

Eto raspisah se.
miiira
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 29, 2008 11:18 pm

Re: ........................

Post od miiira »

mised napisao:Milanina,ako je vec savetujes da joj zdravlje bude na prvom mestu,onda joj bar naznaci da sa aborusom moze najozbiljnije da ugrozi svoje zdravlje/rane i kasne komplikacije abortusa...............pisano vec na tu temu/.
To sto si prekinula 3 zdrave trudnoce,ne treba da bude primer devojkama-zenama koje traze bas te recenice i takve slucajeve,kako bi mogle lakse da zaspu.
Po meni,ako vec neko treba da se stidi na ovom forumu i da oseca gnev to sigurno nisu bracni parovi koji zele dete i koji savetuju da se radja.
Ako je namerni prekid trudnoce nesto za ponos,pa svi bi se hvalili........a ne ovde na forumu ko iz misije rupe lece svoje muke i komplekse,pa savetuju abortiraj sreco,pametna odluka,jos si mlada,a u drustvu kad neko spomene abortus prave se monahinje.....................sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrav za rikiki,

Ovako, zasto uopste potezes pitanje KO TREBA DA SE STIDI ? Jako neprimjereno, smatram da je abortus tema za stid i sramotu jednako kao i porodjaj! Sramota je birati svoj put u zivotu ?!
Po tvome, onda bi trebali " osuditi " i Olju 86. koja je odabrala dijete, bez obzira na sve.... Smatram svaki od tih primjera VELIKOM hrabroscu, i njen i milaninin. Ipak, treba BITI SPOSOBAN preuzeti odgovornost, uzeti svoj zivot u svoje ruke i stati iza svoje odluke. A mislim da je prica o stidu upravo produkt suprotnog, kad neko to ne moze....
I da, ponos, tek kad covjek nadje snage i uradi sve to, treba biti ponosan na sebe, bilo da se radi o radjanju, abortusu ili necemu trecem. Zrele osobe tako razmisljaju....

I ova recenica da neko ovdje lijeci komplekse... prije bi rekla da se pojedinci oslobadjaju svog bijesa, sto je jako nisko.
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 25, 2007 3:28 pm

Post od Ksenija72 »

Miro, dušo, veoma mi je žao što si umesto očekivanog razmevanja, utehe, odmerenih saveta doživela lavinu optužbi, licemerja, ogorčenosti...
Leptiriću, skidam ti kapu na velikom srcu, ljudskosti i plemenitosti koju nosiš u sebi.
Ksenija
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

jel ima neko kokice?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
mised
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 29, 2007 12:38 am

........................

Post od mised »

Miiiro,
Kazes zasto potezem pitanje stida?To pitanje je potegla majmunce,pa nju pitaj......a od mene je stigao samo odgovor.Navela si da je abortus tema za stid isto kao i porodjaj.Varas se dete...........Pitacemo te jednog dana kad postanes majka da li ti je u srcu isto kao kad si i abortirala.Radjenje i ubijanje ne stavljaj u isti kos,koliko god bio abortus u tom trenutku opravdan.
Ti si navela da bi po mom trebalo osuditi Olju 86,to ti mislis.........Olji,cestitam i zelim joj da uziva u svom detetu,bogata je.
Navela si da se oslobadjamo stresa jer se borimo za svaku trudnocu.............po koji put da ti napisem da mi koji nemozemo da imamo decu,kada cujemo da je neko trudan dozivimo radost i pozelimo mu da sve prodje kako treba......obradujemo se,ali kada neko zeli istu takvu trudnocu da prekine mi pokusavamo da damo sve od sebe da zastitimo to dete,da probamo da otvorimo oci toj osobi koja smatra da nije spremna da bude majka............
Milanina,
lepo si napisala da mi koji nemozemo da imamo decu,da bi sigurno bili dobri roditelji........pa u toj tvojoj recenici se i krije nas odgovor.............kako mi da savetujemo da se abortira,kada bi oberucke prihvatili svako dete/mnogi od nas su u procesu za usvajanje/ i mozda bi bilo pametno da moderator podeli forum na one koji ne mogu biti roditelji i na one koji to ne zele.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

ili da ja izkokam kokice? da kokam za sve?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

Zaboravila si da zakitiš svoju opasku sa cerekavim smajlićem...a tako ti lepo leži.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

kokice? sok neki? :lol: :lol: :lol: :lol:
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

Tamara, pre nego što izkokaš kokice primeni jednostavno pravilo jednačenja po zvučnosti...
mima25
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 08, 2007 3:44 pm

Post od mima25 »

Draga MIIIRO,znam da si odluku vec donela,i da si dosla na ovaj forum da bi cula da ti nisi jedina kojoj se to desilo i koja je donela takvu odluku.I ja sam morala da donese takvu odluku ali sam bila mnogo mladja od tebe.Proslo je dosta godina od tad.Sazrela sam u svakom pogledu,zivot mi se sto puta promenio od tad,promenili su se moji stavovi o mnogim stvarima,cak u medjuvremenu sam u porodici imala slucaj neplodnosti,ali jos nikada se nisam pokajala za svoju odluku.Sada sam srecno udata i planiram bebu u buducnosti.Svaka pomisao na taj dogadjaj,podseca me koliko sam bila u pravu.Isto tako,nadam se da ces svoju odluku sprovesti u delo ma kakva ona bila i kada se za deset ili dvadeset godina osvrnes na to,neces nijednog momenta kajati.Onda tu nema mesta ni mrvice za osudu.Srecno...
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

Ma, zaintrigirala me je svojim opaskama....a sad mi je nekako žao. Nije lako biti vazda neprijatan...
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Ksenija72 napisao:Tamara, pre nego što izkokaš kokice primeni jednostavno pravilo jednačenja po zvučnosti...
jao jesi ti to sad ispala pametna? Simpatichna? jao super super baci kosku!
Ksenija72
Aktivan član
Aktivan član

Post od Ksenija72 »

Svašta, zbog čega bih ti bacila kosku....pa nisi moj Dunda. :wink:
A i ne bih se baš u trideset i nekoj hvalila time što prepoznajem glasovne promene....to se, valjda, podrazumeva i nema neke posebne veze sa pameću....pre sa završenom osnovnom školom.
kaca 33
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 21, 2006 9:58 pm

Post od kaca 33 »

Sa ovim poslednjim postovima se uopste vise ne radi o Miri koja,uzgred, ume sasvim lepo da se brani vec o kako Ksenija jednom rece: pi pi kvoc,kvoc....Zalosno je sto ne umemo da razgovaramo normalno. Ovo mozda citaju i neke devojke koje imaju isti problem kao Mira i mozda nisu tako sigurne kao ona. Treba nesto pametno da procitaju a ne o kokicama i komentarima na kokice...
Zaključana tema