DA LI JE ZA UZBUNU !!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
DA LI JE ZA UZBUNU !!!
DO PROŠLOG CIKLUSA JE SVE BILO OK.DOBIJALA SAM NA 28,29-DANA.MEDJUTIM PROŠLOG MESECA MI SE MENSTRUACIJA POJAVI SKORO NA VREME ALI PRVIH PET DANA JE IŠLA JA NE ZNAM NI KAKO DA OPIŠEM, U TRAGOVIMA PO MALO KRV BRAON BOJE DA BI POSLE PET DANA NORMALNO KRENUO CIKLUS.OVOG MESECA MI SE PONOVI ISTA SITUACIJA SAD JE VEĆ TREĆI DAN KAKO NITI DOBIJAM ,NITI NE BOJA ISTO TAMNO BRAON.MALO ME STRAH JER NIKAD NISAM IMALA PROBLEMA SA CIKLUSOM .INAČE IMAM 32 GOD I
- minjab
- Stalni član
Ma svesna sam ja da mi jedino gin.može ''pomoći'' ali me neka panika uhvatila.Ja sam pre 5 god. uklanjala laserom HPV , ONDA SAM CELE PRETPROŠLE I POLOVINU PROŠLE GODINE VISILA KOD GINEK.POKUŠAVAJUĆI DA UKAPIRAM O ČEMU SE RADI JER NE MOGU DA OSTANEM TRUDNA(A SVE JE OK.I JA I SUPRUG).E SAD ME PANIKA HVATA JER SAM UMISLILA DA NEMA VEZE SA ONIM HPV-om, OD PRE PAR GODINA,DA NIJE NEŠTO NA GRLIĆU MATERICE I NE SMEM DA ODEM. 

Pozdrav Minjab,
predlazem ti da procitas "lepljivu" ( http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=1580 ) i svoj problem/pitanje izneses na nacin kako je tamo opisano,..... znaci - detaljno, a jasno i koncizno.
, jane_doe
predlazem ti da procitas "lepljivu" ( http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=1580 ) i svoj problem/pitanje izneses na nacin kako je tamo opisano,..... znaci - detaljno, a jasno i koncizno.

- minjab
- Stalni član

32 godine imam , pre (otprilike) 4-5 god.laserom uklonila HPV,(iz dva puta jer su se ponovile).
Posle toga sam ginekologa posećivala jednom godišnje.Prošle godine sam ponovo počela češće da odlazim na kontrole ,jer arednih godina nisam uspela da ostanem u trudna.U toku prošle godine uradjeni su svi testovi suprugu.Ja sam kod ginek.išla uzastopno dva, tri meseca i pratila me kompletno do ovulacije ultrazvukom,uradjena je sva laboratorija,brisevi(ureoplazma,hlamidija,itd.)sve je uredu.Ali do sada se ništa nije promenilo.Sa planiranjem trudnoće sam morala da prekinem jer sam zimus ''odmirovala'' tri meseca zbog virus koji mi je oštetio srčani mišić, usled čega su se pojavile aritmije i po savetu lekara sam na trudnoću ''zaboravila'' narednih par meseci(od marta do juna).Sada je skoro ok.
Ciklusi redovni na 28,29 dana.
Do prošlog meseca, kada mi je prva četiri dana(na vreme dobila) išla kao početak menstr.tamna krv (braon boje),i petog dana mi je konačno normalno krenuo ciklus, trajao dva dana, i pred kraj -tamnija krv,opet.
Ovog meseca mi je počelo isto u dan (na vreme), dva -tri dana išla ta tamna krv i normalan ciklus počeo od trećeg dana.
Možda je to normalno ,ali meni nikad tako nije bilo -pa sam se prepala .
Nadam se da sam sad bila malo jasnija.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Nemoj da se plasis i da ne radis nista po tom pitanju, vec odradi celokupan pregled, ukljucujuci i kolposkopiju, pa proveri i grlic!! Od plasenja nemas nista. Odradi sve one analize, i meni je pre par godina odjednom krenulo tako, samo od sebe, to braon, pa tek nakon par dana normalno, sve sam analize odradila (vise puta i kod razlicitih Dr-a) i jednostavno mi se to ustalilo tako, i evo, vec nekoliko godina, stanje je nepromenjeno, a vidim, desava se i drugim zenama!!
Sa godinama se i ciklus menja, i duzina i trajanje i kolicina, prema tome, strah ostavi u fioci, a ti pravac na analize!!
Pozdrav i sve najbolje, Majja

Sa godinama se i ciklus menja, i duzina i trajanje i kolicina, prema tome, strah ostavi u fioci, a ti pravac na analize!!

Pozdrav i sve najbolje, Majja

- minjab
- Stalni član
hvala Majja super je kd se javi neko poput tebe pun pozitivne energije, ali svaki moj odlazak kod ginekologa nije se završio na najobičnijem pregledu nego se večito nešto iskomplikuje.Sad čekam kraj ciklusa i odlazim kod ginekologa jer faktički jeste najopasnije to čekanje i odlaganje.........hvala na podršci. 

Da nije to zbog progesterona?Ja sam imala prethodna dva meseca isti problem samo sto mi je ciklus pocinjao 2-3 dana ranije sa tim braonkastim iscetkom pa onda normalna menstruacija.Dr mi je preporucila da koristim utrogestan od 16-25 dana ciklusa ujutru i uvece vaginalno.Jos uvek ga koristim ali je sada sve OK.Inace i meni je u novembru prosle god radjena loop dijatermija zbog HPV-a.Papa mi je uredan vec 3 puta.Pozdrav. 

Da nije to zbog progesterona?Ja sam imala prethodna dva meseca isti problem samo sto mi je ciklus pocinjao 2-3 dana ranije sa tim braonkastim iscetkom pa onda normalna menstruacija.Dr mi je preporucila da koristim utrogestan od 16-25 dana ciklusa ujutru i uvece vaginalno.Jos uvek ga koristim ali je sada sve OK.Inace i meni je u novembru prosle god radjena loop dijatermija zbog HPV-a.Papa mi je uredan vec 3 puta.Pozdrav. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
minjab napisao:hvala Majja super je kd se javi neko poput tebe pun pozitivne energije, ali svaki moj odlazak kod ginekologa nije se završio na najobičnijem pregledu nego se večito nešto iskomplikuje.Sad čekam kraj ciklusa i odlazim kod ginekologa jer faktički jeste najopasnije to čekanje i odlaganje.........hvala na podršci.

Iskustvo, draga, iskustvo.........

Samo hrabro i spopadaj ih (mislim na ginekologe)!!

evo, naletela si na osobu kojoj braon pre ciklusa ide vec godinu dana !
meni je utvrdjen nizak progesteron koji pravi taj problem, a ovo ostaloje sve ok tako da nemoj da se bojis!
a prosto moras otici kod ginekologa, veruij mi ni meni nije prijatno jer uvek mislim da ce ko zna sta da mi pronadju ( neku azdaju recimo
) ali kako kaze moja mama ako vec nesto nije u redu bolje da se na vreme otkrije nego da to odlazem!!
ako treba, menjaj i lekara, cuj jos jedno misljenje ali nemoj da preteruhes u tome i videces bice sve ok !!!
hormoni mogu veoma lako da se poremete to je mali disbalans , mozda od nerviranja, stresa, posla, promene klime , ma milion stvari ima koje ja kao laik ne znam !
znaci, bez straha pravac kod ginekologa!
meni je utvrdjen nizak progesteron koji pravi taj problem, a ovo ostaloje sve ok tako da nemoj da se bojis!
a prosto moras otici kod ginekologa, veruij mi ni meni nije prijatno jer uvek mislim da ce ko zna sta da mi pronadju ( neku azdaju recimo

ako treba, menjaj i lekara, cuj jos jedno misljenje ali nemoj da preteruhes u tome i videces bice sve ok !!!
hormoni mogu veoma lako da se poremete to je mali disbalans , mozda od nerviranja, stresa, posla, promene klime , ma milion stvari ima koje ja kao laik ne znam !
znaci, bez straha pravac kod ginekologa!

- minjab
- Stalni član
LJUDI HVALA VAM ,SAD ČEKAM UPRAVO DA MI SE CIKLUS ZAVRŠI I PRAVAC KOD GINEKOLOGA.DRUGE NEMA, SAMO DA I OVO ZAVRŠIM ..........PA ĆU SE ONDA OPET ČESTO SUSRETATI SA ISTIM JER SAD OPET SMEM DA PLANIRAM TRUDNOĆU.ŠTO KAŽE MAJJA KO SVE NIJE GLEDAO U MOJ DONJI STOMAK .......I OPET NIŠTA .
POZDRAV SVIMA I ČUJEMO SE OD NEDELJE.

POZDRAV SVIMA I ČUJEMO SE OD NEDELJE.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Moram da se umijesam, mada mi ovaj topik izgleda vise postavljen za chat nego za profesionalni odgovor...hvala jane_doe na pomoci.
Prvo za Majju...Majjo, Majjo...kakav je ovo savjet ?
Sigurna sam 100 % da ukoliko je zena imala uredne papa nalaze da ne treba da bude poslana na kolposkopiju ! a ukoliko je nakon HPV imala normalne papa nalaze niti onda !
Sigurna sam 100 % da se pacijenti ne salju zbog predmenstrualnog krvaruckanja ili smedjeg iscjetka na hormonalnu analizu, zato sto kod mlade zdrave zene kao sto je ova djevojka hormoni Vam nece dati nikakav odgovor ! ili ako hoce interesuje me kada to savjetujete da se uradi, sta ocekujete da ce se naci ???????????
VS? kod nekog ko nema pojacanu vaginalnu sekreciju...bez ikakvih simptoma ? pecenja, bolnih odnosa ? sekret neprijatnog mirisa ?
Izgleda da su Vas cesti odlasci kod Yu ginekologa istrenirali da ponavljate iste greske koje se tamo rade u 80 % slucajeva... po principu....
..........jedino srpska vagina treba da bude sterilna ( zato je ne doticite rukama ??! pa to je nebuloza ! komentar te doktorke koje je pitala VAs...sta ce ruke Vaseg partnera u/na Vasoj vagini, jer tamo ide nesto drugo !? je prvenstveno neprofeisonalan a isto tako veoma palanacki ! to ne treba da bude komentar jednog lijecnika ! a najmanje ginekologa...ma koliko se Ti-kali sa njom/ njim )
..........sve zene treba da piju progesteron od ovulacije ... U SVJETSKOJ LITERATURI NEMA OBJAVLJENOG ISTRAZIVANJA KOJE SA SIGURNOSCU DOKAZUJE VEZU IZMEDJU SPONTANIH POBACAJA ( STO JE NAJVECI STRAH U TRUDNOCI ) I NISKOG PROGESTERONA ! Jedino kada se preporucuje progesteron davati jeste u trudnocama IVF, inseminacijiom, ne zato sto ima naucnog razloga nego se daje da se nesto da ! a mozda moze pomoci...U 8. NEDJELJI TRUDNOCE PLACENTA PREUZIMA HORMONALNU ULOGU OD ZUTOG TIJELA ZA LUCENJE PROGESTERONA I POSLIJE 8.NEDJELJE NEMA NIKAKVOG RAZLOGA DA IKO TROSI U TRUDNOCI PROGESTERON !!! PA MENE TA TAMO PRASKA IZLUDJUJE...I SVA SRECA DA TAMO NE RADIM, JER BIH MORALA DA SE DERNJAM SVAKI DAN NA NEKOM OD RADIO STANICA ILI TV DOK NE BIH SVAKOJ ZENI U SRBIJI / BOSNI / HRVATSTKOJ POSTALO JASNO DA TO NIJE TERAPIJA IZBORA !!! I DA SE SHOPAJU TIM UTROGESTANOM POTPUNO NEPOTREBNO !!!
Prvo za Majju...Majjo, Majjo...kakav je ovo savjet ?
Nisam sigurna da se zbog ovog krvaruckanja koje se javi predmenstrualno zaista treba ici kod ginekologa ! ukoliko je Papa nalaz u poslednju godinu bio normalan !Idi kod Gyn, uradi kolposkopiju, Papa, VS, hormone
Sigurna sam 100 % da ukoliko je zena imala uredne papa nalaze da ne treba da bude poslana na kolposkopiju ! a ukoliko je nakon HPV imala normalne papa nalaze niti onda !
Sigurna sam 100 % da se pacijenti ne salju zbog predmenstrualnog krvaruckanja ili smedjeg iscjetka na hormonalnu analizu, zato sto kod mlade zdrave zene kao sto je ova djevojka hormoni Vam nece dati nikakav odgovor ! ili ako hoce interesuje me kada to savjetujete da se uradi, sta ocekujete da ce se naci ???????????
VS? kod nekog ko nema pojacanu vaginalnu sekreciju...bez ikakvih simptoma ? pecenja, bolnih odnosa ? sekret neprijatnog mirisa ?
Izgleda da su Vas cesti odlasci kod Yu ginekologa istrenirali da ponavljate iste greske koje se tamo rade u 80 % slucajeva... po principu....
..........jedino srpska vagina treba da bude sterilna ( zato je ne doticite rukama ??! pa to je nebuloza ! komentar te doktorke koje je pitala VAs...sta ce ruke Vaseg partnera u/na Vasoj vagini, jer tamo ide nesto drugo !? je prvenstveno neprofeisonalan a isto tako veoma palanacki ! to ne treba da bude komentar jednog lijecnika ! a najmanje ginekologa...ma koliko se Ti-kali sa njom/ njim )
..........sve zene treba da piju progesteron od ovulacije ... U SVJETSKOJ LITERATURI NEMA OBJAVLJENOG ISTRAZIVANJA KOJE SA SIGURNOSCU DOKAZUJE VEZU IZMEDJU SPONTANIH POBACAJA ( STO JE NAJVECI STRAH U TRUDNOCI ) I NISKOG PROGESTERONA ! Jedino kada se preporucuje progesteron davati jeste u trudnocama IVF, inseminacijiom, ne zato sto ima naucnog razloga nego se daje da se nesto da ! a mozda moze pomoci...U 8. NEDJELJI TRUDNOCE PLACENTA PREUZIMA HORMONALNU ULOGU OD ZUTOG TIJELA ZA LUCENJE PROGESTERONA I POSLIJE 8.NEDJELJE NEMA NIKAKVOG RAZLOGA DA IKO TROSI U TRUDNOCI PROGESTERON !!! PA MENE TA TAMO PRASKA IZLUDJUJE...I SVA SRECA DA TAMO NE RADIM, JER BIH MORALA DA SE DERNJAM SVAKI DAN NA NEKOM OD RADIO STANICA ILI TV DOK NE BIH SVAKOJ ZENI U SRBIJI / BOSNI / HRVATSTKOJ POSTALO JASNO DA TO NIJE TERAPIJA IZBORA !!! I DA SE SHOPAJU TIM UTROGESTANOM POTPUNO NEPOTREBNO !!!
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn