Da, i ja mislim, zapravo sam ubedjena da ne treba raditi grupe sekreta, kada se ide na pregled kod ginekologa, vec direktan test na bakterije.
Ja sam u medjuvremenu otisla u betaniju, gde su me pogledali i odlucili da urade laparoskopiju zbog sumnjvih promena na levom jajniku i jajovodu i da istraze zasto me boli, a antibiotici ne deluju. U sredu su mi radili i utvrdili da je sve zdravo, nema nikakvih upala, da ne pijem antibiotike, vec imala sam policistican jajnik, pojava cista je uzrokovala bolove, jer se tkivo jajnika istezalo, tako su mi objasnili... Iako su me i pre toga drugi lekari van betanije gledali na ultrazvuk i nisu videli nista, moguce je da su se ciste pojavile skoro, ali kako?, pila sam Diane 35 poslednja 4 meseca i i dalje je bolelo... Prestala sam na savet lekarke pre 18 dana, da li je moguce da se ciste pojavljuju za tako kratko vreme (oko 10 dana nakon pretsnka sa pilulama, ili one nisu pomagale, ili je njihovo dejstvo bilo umanjeno antibioticima...), more pitanja...?? Koja bih prestala da postavljam kada bi prestalo da me boli, jer ometa mi zivot u svim mogucim vidovima...
Uklonili su mi ciste, kazu da su bile "bezazlene", cekam da mi zarastu ubodi, ali jajnik me i dalje boli. Na drugom (desnom) mi nisu pronasli nista, kazu moguce je da me boli zbog drugog jajnika...
Uglavnom trenutno me jako boli onaj na kome su bile ciste i nadam se da ce uskoro proci... Jer ako se to ne desi, ne znam sta cu raditi, jer dijagnosticki nece biti razloga za bol. I kako ga onda tretirati i cime, postavlja se pitanje....??
Upala jajnika....ili??????
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Htjela bih samo reći par činjenica. Upala jajnika je teško stanje kada je gotovo uvijek povišena tjelesna temperatura i kada se trpe strašni bolovi. J ja sam mislila da sam imala upalu lijevog janika,a nikad nisam osjećala nikakve simptome osim boli i iscjetka i onda promjenim ginekologa koji ustanovi da je to upala jajovoda koja je jako zločesta i podmukla i koju evo liječim. Zbog toga imam proširen jajovod. Ona nastaje uslijed bakterijskih i gljivičnih oboljenja koja nisu uspješno izliječena. Razmislite o razlici između upale jajovoda i jajnika...