TOXSOPLAZMA

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
goivkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 30, 2007 10:21 pm

TOXSOPLAZMA

Post od goivkovic »

Radivsi seroloska ispitivanaja zabrinuo me je nalaz :

ELIZA TEST ZA TOXOPLASMA GONDII IgM-NEGATIVAN
ELIZA TEST ZA TOXOPLASMA GONDII IgG REAKTIVAN 150IU/ml r>6IU/ML

Da li bi neko mogao da mi objasni sta to znaci i koliko je sve to opasno za mene s obzirom da se nalazim u sedmoj nedelji trudnoce.

Unapred zahvalna.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Ukucaj na trazi: toxoplazmoza, ima je vec vise puta na temama. Koliko znam vrlo je opasna u trudnoci, pogotovo u ranoj.
Odsutna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 07, 2007 1:24 pm

Post od Odsutna »

Tesko je odgovoriti na osnovu samo tog podatka , trebalo bi mnogo vise kao npr. koja vam je to broj dosadasnjih trudnoca , porodjaja , pobacaje i sl. da se da dobar odgovor ali to je znak stare infekcije i to ne bi trebalo imati uticcaj u trudnoci . Uglavnom mozete da se smirite do konsultacije sa svojim ginekologom koji ce sve to da sagleda u skopu ostlih rezultata
Pozdrav
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Postavili ste pitanje nekompletno...no comment !

Ali...

U slucaju toksoplazmoze IgM negativan nalaz iskljucuje mogucnost akutne infekcije !, a ta je jedino opasna za Vasu trudnocu. IgM antitijela mogu da ostanu veoma dugo pozitivna cak i duze od godinu dana, tako da je u nekim slucajevima vrlo tesko razluciti da li je to svjeza infekcija od prije godinu dana, ili od prije mjesec dana....u tom slucaju se prati titar IgG antitijela.

Kod Vas je IgG pozitivan, sto znaci da ste nekad davno prebolovali toksoplazmozu i ta infekcija u proslosti ne predstavlja nikakvu opasnost za Vasu trudnocu.

Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori