Da li je terapija dobra

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
antibiotik
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 06, 2005 3:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Da li je terapija dobra

Post od antibiotik »

Molim vas da mi odgovorite da li je standardna terapija za Ureaplazma ureolytica Ciprocinal 2x1 7 dana ? Ima li nest efektnije? Radi li se antibiogram za ureaplazmu,meni u Narodnog fronta nisu uradili?Koliko sam ja procitala Ciprocinal je iz grupe ciprofloxacina koji ne deluju na Ureaplazmu.Da li je to tacno ? Smem li u isto vreme koristiti i vaginalete protiv Candide koju takodje imam , a mogu misliti kako ce biti posle jos jednih u dugoj seriji antibiotika.Hvala, ocajna sam.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am

Post od dr Presetnik »

Za Ureaplasmu se cesce daje Dovicin, iz tetraciklinske grupe, koji ima efekta na UU,a cak se i savetuje koriscenje vaginaleta tokom terapije(npr. Kansen i sl.)
anea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 08, 2005 1:53 pm

dovicin

Post od anea »

Da ja sam trenutno u fazi kad pijem dovicin i to prvih 5 dana dve tablete odjednom a onda jos 10 dana po jedna dnevno. A istovremeno koristim Poligynax vaginalete i to 12 komada.Da li je i ta terapija dobra ili da predjem na kansen? Nesto bas sumnjam u znanje mog lekara :(
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Nesto bas sumnjam u znanje mog lekara
Jedino što ti ja, nakon ovakve izjave, mogu reći jeste jasno i glasno: MENJAJ LEKARA!

Onog momenta kada prestaneš da veruješ svom ginekologu, ili u goroj varijanti, ako mu nikada nisi ni verovala, gubi se svaka šansa da se ti dobro osećaš, bez obzira na terapije.
Nije važno je li subjektivno ili objektivno, razlozi su nebitni, važno je da tebi sve odgovara i da se osećaš priajtno i sigurno u njegovim/njenim rukama.
Odgovori