svrab u trudnoci
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 7:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
svrab u trudnoci
Sada sam 25 nedelja trudnoce, pre 2 nedelje poceo je svrab u predelu kolena i pazuha,to sam toliko razcesala da sam rane napravila.Sada me svrbe ruke , stomak i grudi i kako cesem pojavljuju mi se crvene tackice.kozni lekar dao mi je kremu AFLODERM,ali samo za pazuh i kolena,a za ostalo kaze da ne cesem i da mazem sa mlekom za telo.ovo je strasno koliko svrbi,sta jos mogu da mazem da me prodje svrab?pomagajte! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 11, 2009 8:21 pm
svrab u trudnoci
ako ce ti pomoci ja sam imala ist problem i dr. je objasnio da je to na psihickoj bazi pa sam pila apaurine od 2mg dnevno i to pola ujtro pola navece te sam koristila obicni bebi puder on mi je odlcno pomoga
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Ne mora bit na psihičkoj bazi. Koža se tako ponaša kad naglo postane suva, a pre je bila normalna ili čak i masna.
Moraćeš u potragu za kremicama koje ti najviše odgovaraju, a moj ti je predlog da ranice saniraš i održavaš ih alojom i to biljkom, mani skupe preparate, možeš je kupiti za sto-dvesta dinara i za sve ovakv i slične kožne probleme je velika pomoć.
Postoji i jojobino ulje (koje zapravo i nije ulje, ali se tako zove) i takođe umiruje kožu i drži je vlažnom i elastičnom, a ne masnom. To je skuplja varijanta, ali isplativa, jer ne treba mnogo.
Moraćeš u potragu za kremicama koje ti najviše odgovaraju, a moj ti je predlog da ranice saniraš i održavaš ih alojom i to biljkom, mani skupe preparate, možeš je kupiti za sto-dvesta dinara i za sve ovakv i slične kožne probleme je velika pomoć.
Postoji i jojobino ulje (koje zapravo i nije ulje, ali se tako zove) i takođe umiruje kožu i drži je vlažnom i elastičnom, a ne masnom. To je skuplja varijanta, ali isplativa, jer ne treba mnogo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 2:11 pm
JA SAM U 20-TOJ NEDELJI,I IMAM SL PROBLEMA,SAMO STO NIJE U TOJ MERI!MOJ GINEKOLOG MI JE REKAO DA IDEM KOD KOZNOG,JER CE ON NAJBOLJE USTANOVITI DALI JE U PITANJU ALERGIJSKA REAKCIJA I DATI TERAPIJU!POCELA SAM MAZATI MLEKO KAO I TI,I NA ODREDJENO VREME SE SMIRI PA KASNIJE OPET!A JOS UVEK NISAM OTISLA KOD KOZNOG,JER PRETPOSTAVLJAM DA KOZA KAO I DRUGI ORGANI TRPI DRUGO STANJE U KOME SE NALAZIMO!POZDRAV
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Samo ta mleka...bar jos dok nisi sigurna sta je (mada ja verujem da je ili unutrasnja nervoza ili trudnoca uzrok)..nemoj se mazati nekim jakim i mirisljavim mlekom...jer ako nije u pitanju to sto mi mislimo da jeste...onda samo jos vise hranis kozu da taj uzrok svraba jos bolje napreduje.
I isto tako sam zaboravila reci...sto se tice kupanja...isto najbolje samo sa nekim laganim sapunom i ne sa vrelom vodom.
Ja sam stvarno znala do krvi da se cesem...narocito u snu...jaoj...na prevoju ispod kolena i cevanice...u krastama bile. Onda sam pocela na kraju vec i po licu da se cesem...i tek tad sam zatrazila pomoc. A malo nakon toga sam saznala i da sam malokrvna...bas sam nesto bila slaba...i rekli su mi da je to najverovatnije uzrok kombinacije pada imuniteta i nervoze.
Ali s obziro da si trudna...mozda i bolje da se ne oslanjas na nase price nego opusteno do koznog pa ispitas to i mirna si.
I isto tako sam zaboravila reci...sto se tice kupanja...isto najbolje samo sa nekim laganim sapunom i ne sa vrelom vodom.
Ja sam stvarno znala do krvi da se cesem...narocito u snu...jaoj...na prevoju ispod kolena i cevanice...u krastama bile. Onda sam pocela na kraju vec i po licu da se cesem...i tek tad sam zatrazila pomoc. A malo nakon toga sam saznala i da sam malokrvna...bas sam nesto bila slaba...i rekli su mi da je to najverovatnije uzrok kombinacije pada imuniteta i nervoze.
Ali s obziro da si trudna...mozda i bolje da se ne oslanjas na nase price nego opusteno do koznog pa ispitas to i mirna si.
-
- Novi član
svrab u trudnoci
Dragi moji moj svrabez se prosirio i to dosta, na stomak grudi ruke,to je kontaktni dermatitis i strasno je nepodnosljiv.Kozni lekar mi je dao krecno mleko i neku novu kremu trixena za osetljivu kozu.Posto sam trudnica ne smem uzimati ni presing tablete ni nista sto u sebi ima kortikosteroida.To sam koristila 2 dana,pa mi je moja ginekolog dala kremu protiv svraba dermodrin i melem za telo.Jos ne mogu da shvatim od cega sam to dobila,nista novo nisam skoro koristila ni od kozmetike ni od hrane.Jos uvek me svrbi,ali malo podnosljivije,mislim. 

Ja imam slican problem vec nekoliko dana, a slicna stvar mi se desila i u prvoj trudnoci. Tada sam, koliko se secam proveravala bilirubin pa je sve bilo Ok, i secam se da mi je doktorka rekla da uzimam fenergan ne bi li mi on malo ublazio neprijatnost. On me vise uspavljivao nego sto mi je pomagao.
Sada sam malo htela da istrpim, da bas ne krenem odmah sa lekovima, ali vec posustajem i verovatno cu zvati lekara danas da vidim sta i kako dalje.
Evo neceg zanimljivog sto sam pronasla na netu i o cemu bi moglo da se radi.
Pruritus gravidarum - svrab - javlja se kod 3% trudnica u zadnjem tromesečju trudnoće zbog zastoja žuči u žučnim kanalima u jetri. Obično započinje u predelu trbuha i strežnjice a zatim se širi po celoj koži trupa i ekstremiteta. Promene mogu biti praćene mučninom, povraćanjem, gubitkom apetita, tamnom mokraćom i svetlom stolicom. Svi simptomi nestaju posle porođaja.
ili link http://www.topvita.info/clanak.asp?id=515
Sada sam malo htela da istrpim, da bas ne krenem odmah sa lekovima, ali vec posustajem i verovatno cu zvati lekara danas da vidim sta i kako dalje.
Evo neceg zanimljivog sto sam pronasla na netu i o cemu bi moglo da se radi.
Pruritus gravidarum - svrab - javlja se kod 3% trudnica u zadnjem tromesečju trudnoće zbog zastoja žuči u žučnim kanalima u jetri. Obično započinje u predelu trbuha i strežnjice a zatim se širi po celoj koži trupa i ekstremiteta. Promene mogu biti praćene mučninom, povraćanjem, gubitkom apetita, tamnom mokraćom i svetlom stolicom. Svi simptomi nestaju posle porođaja.
ili link http://www.topvita.info/clanak.asp?id=515
-
- Novi član
svrab u trudnoci
Nemoj da uzimas lekove ,svi oni sadrze hormone ili kortiko steroide mogu uticati na bebu.ja sam trpela najgori svrab par dana,sad se osecam bolje iako mi ruke i stomak izgledaju grozno ali mislim da ce to proci uskoro.probaj kremu dermadrin.ja sam trudnica a mazala sam je po 3 4 puta na dan,ona ublazava svrab.sad sam pocela da mazem melem pa cemo videti.