streptokoke i neisseria spp.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 12:02 pm

streptokoke i neisseria spp.

Post od pepeljuga »

Interesuje me koliko su ove dve bakterije opasne i kako se lece?
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član

Post od pepeljuga »

moze li mi samo neko reci da li neisseria spp. oznacava gonoreju?
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

pepeljuga napisao:moze li mi samo neko reci da li neisseria spp. oznacava gonoreju?
Da. Konkretno, bakterija koja izaziva gonoreju se zove Neisseria gonorrheae.

Koristan link o polnim infekcijama:

http://www.yumsic.org.yu/sex.zdravlje/ppi.htm#Gonoreja
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član

Post od pepeljuga »

Ako moze odgovor na jos jedno pitanje...gonoreja je vezana za IV grupu sekreta,ukoliko je sekret III grupe,a postoje izvesne sumnje na gonoreju da li je potrebno uraditi neku detaljniju analizu?
Hvala...
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Znam da trihomonas, iako se vodi kao V grupa, hoće nekad da 'promakne' i da se pojavi iako je dijagnoza III grupa. Možda se slično može desiti i sa gonokokom. Ali ne smem da ti tvrdim, nisam kvalifikovana. Možda neko drugi zna. Verovatno bi pomoglo bi ako bi rekla na osnovu čega postoje 'izvesne sumnje' i šta je uopšte rađeno od briseva, ovako je sve vrlo neodređeno.
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član

Post od pepeljuga »

e,pa ovako...posto sam upraznjavala oralni sex i sad imam problema sa grlom-radila sam bris grla(nadjena mi je kandida u velikom broju), potom sam radila bris ispljuvka i tu su mi pronadjene streptokoke i neisseria spp(na te analize me je poslao lekar opste prakse,u ponedeljak nosim rezultate)...Inace,vec nekoliko puta sam bila i na klinici u Dzordza Vasingtona,tamo su mi isto radjene neke analize(do sada je sve bilo ok), jedino mi je pronadjena kandida perianalno i na vulvi...Poslednje sto sam raidla je bio vaginalni bris na kandidu i trihomnas i rezultati su dobri...
Ne znam ni sama vise sta cu,ali ovo postaje pravo mucenje...
Cat
Aktivan član
Aktivan član

Post od Cat »

Uh...eto zašto treba biti precizan u postavljanju pitanja. Pa nije bris vagine isto što i bris grla a tek bris ispljuvka...

Evo šta sam našla na netu:

http://members.tripod.com/MED_MOE/Sputum.htm

Prevedeno - između ostalog piše da normalan nalaz ispljuvka može da sadrži:

- alfa-hemolitičke streptokoke (u koje ne spada S. pneumoniae)
- gama-hemolitičke streptokoke
- koagulaza-negativne stafilokoke
- Lactobacillus spp.
- obojena Neisseria spp. (u koje NE SPADA N. meningitidis ili N.gonorrhoeae)
- gljivice (osim Candida albicans)

Dakle, iako N. gonorrhoeae izaziva gonoreju, ona nije jedina bakterija iz porodice Neissseria (i gonoreja postoji samo ako je izolovana baš ona a ne neka druga Neisseria), kao što i streptokoka ima raznih.

Lekar će naravno reći poslednju reč ali meni se čini da si dobila normalan nalaz ispljuvka i da jedino imaš zahuktalu infekciju kandidom...
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član

Post od pepeljuga »

Puno hvala na odgovoru...sada mi je mnogo lakse..naravno lekar ce dati pravi odgovor na sve,ali ovo mi je mnogo znacilo,bila sam previse zabrinuta..uh sad je mnogo lakse...Jos jednom hvala puno!!!!!
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

interesuje me, kakve si imala tegobe od kandide u usnoj duplji?
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član

Post od pepeljuga »

Uh simptomi su grozni,mada sad vise ni sama ne znam da li je to bilo od kandidie ili je nesto drugo u pitanju(s obzirom da su mi sada rezultati u redu,dakle vise nema kandide,a ja i dalje imam problema)..A,simptomi su-otecene zlezde,crveno,upaljeno grlo,otezano gutanje,grebuckanje u zdrelu,cesta upala desni itd...vise ni sama ne znam sta cu kakve muke imam...
kolko josh
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm

Post od kolko josh »

...uf... mnooogooo simptoma....
...a naslage na jeziku i to?
...i kako si uopshte tretirala kandidu da bi je se oslobodila?
pepeljuga
Stalni član
Stalni  član

Post od pepeljuga »

Da..naravno zaboravila sam i ibele naslage na jeziku...
koristiila sam nistatin drazeje..i posle toga jos neki lek(ne mogu se setiti kako se zove),i to samo jedan...malo sam promenila ishranu i eto valjda sam je se resila...
Odgovori