streptokoke i neisseria spp.
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
streptokoke i neisseria spp.
Interesuje me koliko su ove dve bakterije opasne i kako se lece?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da. Konkretno, bakterija koja izaziva gonoreju se zove Neisseria gonorrheae.pepeljuga napisao:moze li mi samo neko reci da li neisseria spp. oznacava gonoreju?
Koristan link o polnim infekcijama:
http://www.yumsic.org.yu/sex.zdravlje/ppi.htm#Gonoreja
-
- Aktivan član
Znam da trihomonas, iako se vodi kao V grupa, hoće nekad da 'promakne' i da se pojavi iako je dijagnoza III grupa. Možda se slično može desiti i sa gonokokom. Ali ne smem da ti tvrdim, nisam kvalifikovana. Možda neko drugi zna. Verovatno bi pomoglo bi ako bi rekla na osnovu čega postoje 'izvesne sumnje' i šta je uopšte rađeno od briseva, ovako je sve vrlo neodređeno.
e,pa ovako...posto sam upraznjavala oralni sex i sad imam problema sa grlom-radila sam bris grla(nadjena mi je kandida u velikom broju), potom sam radila bris ispljuvka i tu su mi pronadjene streptokoke i neisseria spp(na te analize me je poslao lekar opste prakse,u ponedeljak nosim rezultate)...Inace,vec nekoliko puta sam bila i na klinici u Dzordza Vasingtona,tamo su mi isto radjene neke analize(do sada je sve bilo ok), jedino mi je pronadjena kandida perianalno i na vulvi...Poslednje sto sam raidla je bio vaginalni bris na kandidu i trihomnas i rezultati su dobri...
Ne znam ni sama vise sta cu,ali ovo postaje pravo mucenje...
Ne znam ni sama vise sta cu,ali ovo postaje pravo mucenje...
-
- Aktivan član
Uh...eto zašto treba biti precizan u postavljanju pitanja. Pa nije bris vagine isto što i bris grla a tek bris ispljuvka...
Evo šta sam našla na netu:
http://members.tripod.com/MED_MOE/Sputum.htm
Prevedeno - između ostalog piše da normalan nalaz ispljuvka može da sadrži:
- alfa-hemolitičke streptokoke (u koje ne spada S. pneumoniae)
- gama-hemolitičke streptokoke
- koagulaza-negativne stafilokoke
- Lactobacillus spp.
- obojena Neisseria spp. (u koje NE SPADA N. meningitidis ili N.gonorrhoeae)
- gljivice (osim Candida albicans)
Dakle, iako N. gonorrhoeae izaziva gonoreju, ona nije jedina bakterija iz porodice Neissseria (i gonoreja postoji samo ako je izolovana baš ona a ne neka druga Neisseria), kao što i streptokoka ima raznih.
Lekar će naravno reći poslednju reč ali meni se čini da si dobila normalan nalaz ispljuvka i da jedino imaš zahuktalu infekciju kandidom...
Evo šta sam našla na netu:
http://members.tripod.com/MED_MOE/Sputum.htm
Prevedeno - između ostalog piše da normalan nalaz ispljuvka može da sadrži:
- alfa-hemolitičke streptokoke (u koje ne spada S. pneumoniae)
- gama-hemolitičke streptokoke
- koagulaza-negativne stafilokoke
- Lactobacillus spp.
- obojena Neisseria spp. (u koje NE SPADA N. meningitidis ili N.gonorrhoeae)
- gljivice (osim Candida albicans)
Dakle, iako N. gonorrhoeae izaziva gonoreju, ona nije jedina bakterija iz porodice Neissseria (i gonoreja postoji samo ako je izolovana baš ona a ne neka druga Neisseria), kao što i streptokoka ima raznih.
Lekar će naravno reći poslednju reč ali meni se čini da si dobila normalan nalaz ispljuvka i da jedino imaš zahuktalu infekciju kandidom...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm
Uh simptomi su grozni,mada sad vise ni sama ne znam da li je to bilo od kandidie ili je nesto drugo u pitanju(s obzirom da su mi sada rezultati u redu,dakle vise nema kandide,a ja i dalje imam problema)..A,simptomi su-otecene zlezde,crveno,upaljeno grlo,otezano gutanje,grebuckanje u zdrelu,cesta upala desni itd...vise ni sama ne znam sta cu kakve muke imam...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Okt 16, 2006 2:14 pm