Vrlo difuzan svrab, peckanje, crvenilo i otechenost (SVUDA: oko ulaza, na granici s kosmatim delom, oko svih nabora... ) zatim, izgled vecito " masne sluzokoze ", bez ikakvih izrastaja i promena u boji ili slichno (osim tog crvenila sluzokoze nastalog verovatno usled iritacije od cheshanja).
Neko ce reci da je u pitanju kandida i gotova stvar. Medjutim, laboratorijske analize vaginalnog sekreta i cervikalnog brisa su uredne. Pratim ovo vec mesecima, sa simptomima istog intenziteta i kvaliteta.
Terapija Poliginax-om i Kanestenom (14 dana) koju mi je prepisala lekarka daje rezultate samo dok traje terapija. Svrab i neprijatnosti se ponovo vrate cim prekinem terapiju.
Mene interesuje sta moze dati ovakve simptome? Kakva su vasa iskustva?
Sta to izaziva svrab?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Sta to izaziva svrab?
Ako su brisevi uredni (nekoliko puta ponavljani i pravilno uzimani, da ne bi bili lazno negativni) onda mora biti neka vrsta iritacije. Probaj da odrzavas higijenu isljucivo toplom vodom, nosi beo pamucni ves (nikako tange) koji se iskuvava, i nikakvu tesnu odecu - hulahopke, helanke, bodi, uske pantalone. I pantalone/suknje koje nosis neka budu od 100% prirodnih materijala, jer ako tako burno reagujes, moguce je da ti smeta i sam nagovestaj iritanta. Ako zbog posla moras ceo dan da sedis, ustani i prosetaj se sto cesce.
Mada, ako se sve smiri kada si pod terapijom, meni to vise lici na neku infekciju koju ne mogu da otkriju.
Mada, ako se sve smiri kada si pod terapijom, meni to vise lici na neku infekciju koju ne mogu da otkriju.
P.S. Sada vidim kazes da si radila vaginalni bris, ali problem koji ti imas je na vulvi, tako da treba da uradis i bris vulve.
Kao što Donka reče, moguća iritacija: neadekvatan veš, sapuni koji isušuju kožu, prašak za veš, omekšivač, vožnja motora, bicikla, jahanje, prečest seks (svako ima svoju granicu),... A možda su i vaške (ali do sada bi valjda dr to primeti-o/la). A možda je problem i u netoleranciji prema nekoj hrani, hemikaliji iz okruženja...
Da, vaginalni i cervikalni bris su u redu.
Isto sto mi kazete vi rekao mi je i ginekolog - sumnja na iritaciju koju izaziva neki alergen. Kaze da je na meni da otkrijem gde se nalazi. Uzgred, osim prashka, toalet papira, vesha i nachina oblachenja, promenicu navike iz korena - sto manje tretiranja bilo chime osim toplom vodom (eventualno blagim chajem od zalfije). Poslushacu (i njega i vas) pa cu javiti da li se situacija promenila.
Priznajem da sam pomalo skeptichna prema njegovoj dijagnozi (alergija) s obzirom na to da poslednjih godinu dana nikakve bitnije promene u navikama i hemiji koju koristim nisam manjala, a simptomi se protezu 2 meseca unazad. Valjda je moguce da do reakcije na neke izazivache alergije dodje i onda kada je ranije nije bilo...
Da li je moguce da slichne simptome izazove neka bakterija u mokraci??? O toj mogucnosti nisam ranije razmisljala, ali nije na odmet pitati...
Isto sto mi kazete vi rekao mi je i ginekolog - sumnja na iritaciju koju izaziva neki alergen. Kaze da je na meni da otkrijem gde se nalazi. Uzgred, osim prashka, toalet papira, vesha i nachina oblachenja, promenicu navike iz korena - sto manje tretiranja bilo chime osim toplom vodom (eventualno blagim chajem od zalfije). Poslushacu (i njega i vas) pa cu javiti da li se situacija promenila.
Priznajem da sam pomalo skeptichna prema njegovoj dijagnozi (alergija) s obzirom na to da poslednjih godinu dana nikakve bitnije promene u navikama i hemiji koju koristim nisam manjala, a simptomi se protezu 2 meseca unazad. Valjda je moguce da do reakcije na neke izazivache alergije dodje i onda kada je ranije nije bilo...
Da li je moguce da slichne simptome izazove neka bakterija u mokraci??? O toj mogucnosti nisam ranije razmisljala, ali nije na odmet pitati...