šta se dešava sa matericom posle carskog

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
milena pg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 21, 2007 4:33 pm

šta se dešava sa matericom posle carskog

Post od milena pg »

Prije 8 ipo mjeseci sam rodila djecaka carskim rezom , sad me zanima kakve posledice mogu biti od carskog .
ja sam cula (susenje materice, teže se drugi put zatrudni)
Molim Vas odgovorite mi živo me zanima
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ma nista strasno, naravno da opet moyes da yatrudnis, ali je velika verovatnoca da ces se ponovo poradjati carskim.
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Post od lubilia »

A opet, mozda neces drugi put na carski, VBAC (vaginal birth after cesarian) nije neuobicajen, i naravno da je bolje da ti se drugi put desi vaginalni, ako sve bude ok.
Gandra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Gandra »

Mozes najnormalnije da zatrudnis posle sekcije, doduse preporuka je da se napravi pauza 2 godine, barem su meni tako rekli.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Meni su rekli da godinu dana ne bi smela da zatrudnim posle carskog. Mislim da cu napraviti ipak malo vecu pauzu. Inace koliko znam oziljak zaraste i nema nikakvog sasusivanja ili ne znam ti ja cega....Moja komsinica ima tri klinca, svi rodjeni carskim (znaci ponovo zatrudnjivanje nije problem). Isto tako znam i da se posle carskog mozes ako postoje uslovi za to poroditi i normalnim putem....
opetsandra
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 02, 2007 5:29 pm

Post od opetsandra »

Ma nista se ne desava sa matericom, samo je optimalno da do iduce trudnoce prodje 2 godine (mada su meni rekli godinu dana). Opusteno :lol:
Odgovori