Potrebno mi je tumacenje nalaza trombofilije ako se neko razume....
Dve trudnoce sam izgubila u desetoj nedelji i jednu u 20-toj nedelji zbog deformacije ploda (spina bifida aperta, obostrani talipes, ventriulomegalija, konkavan oblik malog mozga).
Konstantovan mi je blazi oblik trombofilije:
Nalaz sa sudske medicine
F II G20210A nije nosilac mutacije (N)
mthfr C677T heterozigot na mutirani alel (Ht)
mthfr A1298C heterozigot na mutirani alel (Ht)
Markeri
FVIII 180%
CRPN 0.8
B12 139
folna kiselina 37.20
homocistein 6.04
Posle mesec dana terapije b12 vitaminom 1x1 i folnom kiselinom 1x1(koju sam inace pila godinu dana unazad konstantno), B12 je porastao na 190, folna kiselina se smanjila na 30 a homocistein porastao na 9.44, i Faktor VIII je ostao 180%.
Da li neko moze da mi pojasni zasto se faktor VIII nije smanjio ako su mi sada sve vrednosti u normali, i kako to da se folna kiselina smanjila!!?
Inace, dobila sam novu terapiju b12 2x1 i folnu k. 1x1, a u slucaju trudnoce da se javim radi odredjivanja terapije. Markeri ce se pratiti i dalje....
Moguce je da sam trudnoce izgubila zbog trombofilije, a nedostatak b12 moze da dovede do spine bifide (tako su mi rekli) nije mi onda jasno zasto mi nisu rekli posle te trudnoce da pijem i b12 a ne samo folnu!
i jos me zanima da li to sto nisam nosilac mutacije znaci da nisam prenosnik nego sam samo ja nasledila od nekog?
Hvala Puno
spontani, missed i deformacija ploda zbog Trombofilije
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik