Snimanje zuba u trudnoci
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Besplatno za trudnice
Ne znam kako je u drugim gradovima ali u Kraljevackoj poliklinici je za trudnice besplatna popravka zuba a za mame sa decom do 6 meseci cini mi se 50% od cene. Zamislite celu plejadu doktora i stomatolaga navedene poliklinike kako grese. Tako da se meni cini da je postavljeno pitanje sa pocetka ove teme cista panika od buducih roditelja i ne verujem da bi bilo koji stomatolog u Srbiji preporucio ono sto oni kazu da jeste to jest abortus . Mojoj mami je izvadjen zub kada je bila samnom trudna uz upotrbu anestezije i to 1976god. Ne postavljajte rekla bih suvisna pitanja.
ObGyn
Nisam zaista mislila nista lose .Pa i sama sam Vama postavila pitanje i dobila odgovor. Uvek cu pre poverovati ocigledno Vama nego nadobudnim ginekolozima sirom Srbije koji rade u drzavnim ustanovama i misle da sam ja ostala u drugom stanju samo da bih njima postavljala suvisna pitanja .Verujte mi da Vas odgovor na moje pitanje bice predocen ginekologu i svakako cu ga uputiti da i sam poseti ovaj forum . Hvala jos jednom
Postovani
Opet ponavljam nisam mislila nista lose . Samo sam htela da kazem da je pitanje suvisno u smislu : Cao, ja sam trudna imam smanjeno gvozdje i hemoglobin malo ispod normale, moj ginekolog kaze da to nije strasno a ja bih da proverim:
Pa i ja sam na forumu , panicim i to mi je O.K. Samo smatram da malo opste informisanosti nije na odmet cisto da se ne brine
Pa i ja sam na forumu , panicim i to mi je O.K. Samo smatram da malo opste informisanosti nije na odmet cisto da se ne brine
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Re: Snimanje zuba u trudnoci
Evo jos jednog stomatologa koji se "oseca prozvanim"zhorz napisao:Postovani,
Molim vas da mi pomognete u odluci sta da uradimo u ovoj situaciji kada sam u 2 ili 3 nedelji trudnoce bila na snimanju zuba.Trenutno sam u 5 nedelji trudnoce.
Mnogi stomatolozi su mi preporucili da abortiram pa Vas molim za brzi odgovor na email ili na forumu
Unapred zahvalna Sandra i Zeljko

Kao specijalista sa 20-tak godina staza, mogu slobodno da kazem da sam imala sigurno vise desetina pacijentkinja koje su snimale zube, cak i u prvom trimestru trudnoce, sa kasnije preduzimanim odgovarajucim intervencijama, i nijednoj zeni ni machetu nije nista falilo. Sve se moze, i mora, samo ako se zna kako. Kako kolega lepo rece, ima nas jos koji nesto citamo i znamo....
Ja licno sam pocela da oticem od umnjaka - i to samo sto sam cula da sam u drugom stanju (trudnoca od nekoliko nedelja). Umnjak je bio potpuno impaktiran, nije se uopste video u ustima, i meni su napravili jedan OPT snimak, zub je odmah potom operativno izvadjen, i za 7 dana skidani konci. Em meni nije pod Bogom nista falilo, em je dete danas ziv, zdrav, veseo i normalan srednjoskolac

Dragoj trudnici od srca najlepse zelje; zao mi je da su vas bez razloga potresali, i uverena sam da ce sve biti u redu, ne dajte se

Kolegama pozdrav i svako dobro.